Llista d'Himnos

De Wikipedia
Saltar a navegación Saltar a la gueta

Los territorios incluyíos n'itálica (cursiva) na llista nun son ñaciones independientes na actualidá, teniendo estremaos graos d'autonomía.

Estos territorios llístense embaxo la denominación actual d'esi país, o embaxo l'estáu nel que s'alcuentren.

Anque la llista ta ordenada alfabéticamente, pa guetar más aína recomiéndase emplegar la función de gueta del navegador. Pa ello ha presionase Control y F.


País o Rexón Títulu del himnu
Afganistán Sououd-e-Melli
Albania Hymni i Flamurit
Alemaña Das Lied der Deutschen, 3ª estrofa (Einigkeit und Recht und Freiheit)
Alemaña Oriental Auferstanden aus Ruinen
Andorra El Gran Carlemany
Angola Angola Avante
Antigua y Barbuda Fair Antigua, We Salute Thee
Arabia Saudita Aash Al Maleek
Arxelia Kassaman
Arxentina Himno Nacional Argentino
Armenia Mer Hayrenik
Aruba Aruba Dushi Tera
Australia Advance Australia Fair
Austria Land der Berge, Land am Strome
Imperiu Austrohúngaru Gott erhalte Franz den Kaiser
Azerbaixán Azərbaycan marşı
Bahames March On, Bahamaland
Baḥréin Bahrainona
Bangladex Amar Sonar Bangla
Barbados In Plenty and In Time of Need
Bélxica La Brabançonne
Belize Land of the Free
Benín L'Aube Nouvelle
Bielorrusia My Belarusy
Bolivia Bolivianos, el hado propicio
Bosnia y Herzegovina Intermeco, anteriormente: Jedna Si Jedina (Unu y Únicu)
Republika Srpska (República Serbia de Bosnia) Boze Pravde
Botsuana Fatshe leno la rona
Brasil Himno Nacional Brasileño
Brunéi Allah Peliharakan Sultan
Bulgaria Mila Rodino
Burkina Faso Une Seule Nuit
Burundi Burundi bwacu
Bután Druk tsendhen
Cabu Verde Cântico da Liberdade
Camboya Nokoreach
Camerún Chant de Ralliement
Canadá O Canada
República Centroafricana La Renaissance
Chad La Tchadienne
República Checa Kde domov muj?
Chile Himno Nacional de Chile
República Popular de China La Marcha de los Voluntarios
China (Dinastía Qing) Gong Jin'ou
Ver: Hestoria de los himnos nacionales de China
Ciudá del Vaticanu Inno e Marcia Pontificale
Colombia Himno de Colombia
Comores Udzima wa ya Masiwa
El Congu La Congolaise
República Democrática d'El Congu (antiguu Zaire) Debout Kongolaise
Corea del Norte (República Democrática Popular de Corea) Achimŭn pinnara
Corea del Sur (República de Corea) Aegukka
Costa de Marfil L'Abidjanaise
Costa Rica Noble patria, tu hermosa bandera
Croacia Lijepa nasa Domovino
Cuba La Bayamesa
Dinamarca Real: Kong Kristian
Civil: Der er et Yndigt Land
Groenlandia Nunarput utoqqarsuanngoravit
Islles Feroe Tú alfagra land mitt
Djibouti Flag Song
Dominica Isle of Beauty, Isle of Splendour
República Dominicana Quisqueyanos valientes
Ecuador Salve, Oh Patria
Emiratos Árabes Xuníos Īschī Bilādī
Eslovaquia Nad Tatrou sa blyská
Eslovenia Zdravljica, Naprej zastava slave
Estonia Mu isamaa, mu õnn ja rõõm
España Marcha Real
España (Segunda República) Himno de Riego
Andalucía La bandera blanca y verde
Aragón Himno de Aragón
Principáu d'Asturies Asturies, Patria querida
Canaries Popular: Pasodoble Islas Canarias
Oficial: Arrorró
Cantabria Himnu a la Montaña
Cataluña Els Segadors
Ceuta Himnu de Ceuta
Estremadura Himnu de Extremadura
Galicia Os Pinos
Madrid Himnu de la Comunidad de Madrid
Mallorca La Balanguera
Melilla Himnu de Melilla
Navarra Himnu de Navarra
País Vascu Eusko Abendaren Ereserkia
Comunidá Valenciana Himnu de la Comunidá Valenciana
Estados Xuníos d'América The Star-Spangled Banner
Islles Vírxenes Virgin Islands March
Puertu Ricu La Borinqueña
Samoa Americana Amerika Samoa
Etiopía Whedefit Gesgeshi Woude Henate Ethiopia
Exiptu Bilady, Bilady, Bilady
Filipines Lupang Hinirang
Finlandia Maamme/Vårt land
Fiji God Bless Fiji
Francia La Marseillaise
Gabón La Concorde
Gambia For The Gambia Our Homeland
Ghana God Bless Our Homeland Ghana
Granada Hail Grenada
Grecia Imnos pros tin Eleftherian
Macedonia (Grecia) Μακεδονία ξακουστή (Makedonia xakusti: Macedonia Famosa)
Guam Stand Ye Guamanians
Guatemala Guatemala Feliz
Guinea Liberté
Guinea-Bisáu Esta é a Nossa Pátria Bem Amada
Guinea Ecuatorial Caminemos Pisando la Senda de Nuestra Inmensa Felicidad
Guyana Dear Land of Guyana, of Rivers and Plains
Haití La Dessalinienne
Hondures Tu bandera es un lampo de cielo
Hungría Isten, áldd meg a magyart
India Jana-Gana-Mana ("la mente de tola xente")
Indonesia Indonesia Raya
Irán Sorood-e Jomhoori-e Eslami
Imperial Salute
Iraq Ardulfurataini Watan
The Royal Salute
Irlanda Amhrán na bhFiann
Islandia Lofsöngur
Islles Salomón God Save Our Solomon Islands
Islles Marshall Forever Marshall Islands
Islles Pitcairn God Save the Queen
Israel Hatikvah
Italia Fratelli d'Italia
Inno di Mameli
Kazakstán Himnu Nacional de Kazakstán
Kenia Ee Mungu Nguvu Yetu
Kiribati Teirake kaini Kiribati
Laos Pheng Xat Lao
Lesothu Lesothu Fatse La Bontata Rona
Letonia Dievs, Sveti Latviju
El Líbanu Koullouna Lilouataan Lil Oula Lil Alam
Liberia All Hail, Liberia Hail
Libia Allahu Akbar
Liechtenstein Oben am jungen Rhein
Lituania Tautiska Giesme
Luxemburgu Ons Hémécht
Macedonia Денес Над Македонија (Dienies Nad Makedoniya: Güei sobre Macedonia)
Madagascar Ry Tanindraza nay malala ô
Malasia Negara Ku
Malaui Mlungu dalitsani Malawi
Maldives Gavmii mi ekuverikan matii tibegen kuriime salaam
Malí Pour l'Afrique et pour toi, Mali
Malta L-Innu Malti
Mauriciu Motherland
Méxicu Himno Nacional Mexicano
Estaos Federaos de Micronesia Patriots of Micronesia
Montenegru Oj, svijetla majska zoro
Moldavia Limba Noastra
Mónaco Hymne Monégasque
Mongolia Bügd Nairamdakh Mongol
Marruecos Hymne Cherifien
Mozambique Pátria Amada
Myanmar Gba Majay Bma
Namibia Namibia, Land of the Brave
Nauru Nauru Bwiema
Nepal Ras Triya Gaan
Nicaragua Salve a ti, Nicaragua
Níxer La Nigerienne
Nixeria Arise O Compatriots, Nigeria's Call Obey
Noruega Ja, vi elsker dette landet
Nueva Zelanda God Defend New Zealand, God Save the Queen
Islles Cook Te Atua Mou'e
Omán Nashid as-Salaam as-Sultani
Países Baxos Wilhelmus
Antilles Neerlandeses Beautiful Islands
Panamá Himno Nacional de Panamá
Papúa Nueva Guinea O Arise, All You Sons
Pak sarzamin shad bad
Paraguái Paraguáios, República o Muerte
Perú Somos libres, seámoslo siempre
Polonia Mazurek Dabrowskiego
Portugal A Portuguesa
Pueblu Rrom Gelem Gelem
Reinu Xuníu God Save the Queen
Escocia Oficialmente nengún. The Flower of Scotland, Scotland the Brave, y Scots Wha Hae ente otros, pueden ser emplegaos en delles ocasiones.
Gales Hen Wlad Fy Nhadau
Gibraltar Himnu de Gibraltar
Islles Caimán Beloved Islles Cayman
Islles Malvines (Falkland) Song of the Falkland
Islles Turques y Caicos God Save the Queen
Islles Vírxenes Virgin Islands March
Islla de Man Arrane Ashoonagh Dy Vannin
Ruanda Rwanda rwacu
Rumanía Deșteaptă-te, române , Trei culori
Rusia Himnu de la Federación Rusa, enantes La Canción Patriótica
Rusia Imperial Dios salve al Zar
Xunión de Repúbliques Socialistes Soviétiques Gimn Sovetskogo Soyuza
La Internacional
Saint Kitts y Nevis Oh Land of Beauty
Samoa The Banner of Freedom
El Salvador Saludemos la Patria orgullosos
San Marino Inno Nazionale della Repubblica
San Vicente y les Granadines St Vincent Land So Beautiful
Saint Lucia Hijos e hijas de Santa Lucía
Santu Tomé y Príncipe Independência total
Senegal Pincez tous vos koras, frappez les balafons
Serbia Boze Pravde
Serbia y Montenegru Hej Sloveni
Yugoslavia Hej Sloveni
Sierra Lleona High We Exalt Thee, Realm of the Free
Singapur Majulah Singapura
Siria Homat el Diyar
Sri Lanka Sri Lanka Matha
Suazilandia Nkulunkulu Mnikati wetibusiso temaSwati
Sudáfrica Nkosi Sikelel iAfrica & Die Stem van Suid Afrika
Sudán Nahnu Djundulla Djundulwatan
Suecia Civil: Du gamla, du fria
Real: Ur svenska hjärtans djup en gång
Suiza Cantique Suisse
Surinam God zij met ons Suriname
Tailandia Civil: Phleng Chat
Real: Phleng Sansasoen Phra Barami
Taiwán (República de China) Tres Principios de la Xente (oficial), The Flag Raising Song (emplegada internacionalmente)
Tanzania Mungu ibariki Afrika
Timor Oriental Pátria
Togu Salut à toi, pays de nos aïeux
Tonga Koe Fasi Oe Tui Oe Otu Tonga
Trinidad y Tobago Forged From The Love of Liberty
Túnez Ala Khallidi Himat Al Hima
Turkmenistán Himnu Nacional de Turkmenistán
Turquía Istiklâl Marsi
Tuvalu Tuvalu mo te Atua
Ucraína Shche ne vmerla Ukraina
Uganda Oh Uganda, Land of Beauty
Uruguái Orientales, la Patria o la tumba
Uzbequistán Himnu Nacional de la República de Uzbequistán
Vanuatu Yumi, Yumi, Yumi
Venezuela Gloria al bravo pueblo
Vietnam Tien Quan Ca
Xamaica Jamaica, Land We Love
Xapón Kimi Ga Yo
Xeorxa Dideba zetsit kurtheuls
Xipre Ode to Freedom
Xordania As-salam al-malaki al-urdoni
Yeme República Xunida
Zambia Stand and Sing of Zambia, Proud and Free
Zimbabue Kalibusiswe Ilizwe leZimbabwe, anteriormente: Ishe Komborera Africa