Llista d'aeropuertos d'Europa

De Wikipedia
Saltar a navegación Saltar a la gueta

La siguiente ye una llista d'aeropuertos d'Europa ordenaos per países.

Bandera d'Albania Albania[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional Madre Teresa TIA LATI Tirana

Flag of Germany.svg Alemaña[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu de Berlín-Schönefeld SXF EDDB Berlín
Aeropuertu de Berlín-Tegel TXL EDDT Berlín
Aeropuertu de Berlín-Tempelhof (ZARRÁU) THF EDDI Berlín
Aeropuertu de Bremen BRE EDDW Bremen
Aeropuertu de Brunswick/Wolfsburg BWE EDVE Brunswick
Aeropuertu de Colonia/Bonn CGN EDDK Colonia, Bonn
Aeropuertu de Dortmund DTM EDLW Dortmund
Aeropuertu de Dresde DRS EDDC Dresde
Aeropuertu de Düsseldorf DUS EDDL Düsseldorf
Aeropuertu de Düsseldorf-Weeze NRN EDLV Weeze
Aeropuertu de Erfurt ERF EDDE Erfurt
Aeropuertu de Frankfurt del Main FRA EDDF Frankfurt del Main
Aeropuertu de Frankfurt-Hahn HHN EDFH Lautzenhausen
Aeropuertu de Friedrichshafen FDH EDNY Friedrichshafen
Aeropuertu de Hamburgu HAM EDDH Hamburgu
Aeropuertu de Hanóver HAJ EDDV Langenhagen
Aeropuertu de Karlsruhe/Baden-Baden FKB EDSB Rastatt
Aeropuertu de Leipzig-Altenburg AOC EDAC Altenburgu
Aeropuertu de Leipzig/Tope LEJ EDDP Leipzig, Tope (Saale)
Aeropuertu de Lübeck LBC EDHL Lübeck
Aeropuertu de Mannheim MHG EDFM Mannheim
Aeropuertu de Memmingen FMM EDJA Memmingerberg
Aeropuertu de Münster/Osnabrück FMO EDDG Münster, Osnabrück
Aeropuertu de Múnich MUC EDDM Erding
Aeropuertu de Núremberg NUE EDDN Núremberg
Aeropuertu de Paderborn-Lippstadt PAD EDLP Paderborn, Lippstadt
Aeropuertu de Rostock-Laage RLG ETNL Rostock
Aeropuertu de Saarbrücken SCN EDDR Saarbrücken
Aeropuertu de Stuttgart STR EDDS Stuttgart
Aeropuertu de Sylt GWT EDXW Sylt

Bandera de Austria Austria[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu ICAO Allugamientu
Aeropuertu Internacional de Viena VIE LOWW Viena
Aeropuertu W.A.Mozart SZG LOWS Salzburgu
Aeropuertu de Innsbruck INN LOWI Innsbruck
Aeropuertu de Graz GRZ LOWG Graz
Aeropuertu de Klagenfurt KLU LOWK Klagenfurt
Aeropuertu de Linz LNZ LOWL Linz

Flag of Belgium.svg Bélxica[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu de Bruxeles-Zaventem BRU EBBR Bruxeles
Aeropuertu de Bruxeles-Charleroi CRL EBCI Bruxeles
Aeropuertu d'Amberes-Deurne ANR EBAW Amberes
Aeropuertu de Liexa LGG EBLG Liexa
Aeropuertu Internacional de Ostende-Bruxes OST EBOS Ostende

Bandera de Bielorrusia Bielorrusia[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional de Minsk
(tamién llamáu Aeropuertu de Minsk-2)
MSQ UMMS Minsk
Aeropuertu de Minsk-1 MHP UMMM Minsk
Aeropuertu de Gómel GME UMGG Gómel
Aeropuertu de Maguilov MVQ UMOO Maguilov
Aeropuertu de Vitebsk VTB UMII Vítebsk
Aeropuertu de Polatsk MHP UMMM Polatsk
Aeropuertu de Goradnia GNA UMMG Goradnia

Bandera de Bosnia y Herzegovina Bosnia y Herzegovina[editar | editar la fonte]

Allugamientu Códigu IATA Denominación
Banja Luka LQBZ Aeropuertu de Banja Luka-Zalužani
Bihać LQBI Aeropuertu de Bihać-Golubić
Ćoralići LQCO Aeropuertu de Ćoralići
Glamoč LQGL Aeropuertu de Glamoč
Kupres LQKU Aeropuertu de Kupres-Bajramovići
Livno LQLV Aeropuertu de Livno
Mostar LQMJ Aeropuertu de Mostar-Jasenica
Prijedor LQPD Aeropuertu de Prijedor
Sarajevo LQBU Aeropuertu de Butmir-Sarajevo
Tomislavgrad LQTG Aeropuertu de Tomislavgrad
Tuzla LQJL Aeropuertu Jegen Lug de Tuzla
Visoko LQVI Aeropuertu de Visoko

Flag of Bulgaria.svg Bulgaria[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu de Sofía SOF LBSF Sofía
Aeropuertu de Plovdiv PDV LBPD Plovdiv
Aeropuertu de Varna VAR LBWN Varna
Aeropuertu de Burgas BOXE LBBG Burgas


Flag of Cyprus.svg Xipre[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional de Lárnaca LCA LCLK Lárnaca
Aeropuertu Internacional de Pafos PFO LCPH Pafos
Aeropuertu de Ercan ECN LCEN Nicosia
Aeropuertu de Nicosia (abandonáu) NIC LATI Nicosia

Flag of Croatia.svg Croacia[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu ICAO Allugamientu
Aeropuertu de Zagreb ZAG LDZA Zagreb
Aeropuertu de Split SPU LDSP Split
Aeropuertu de Dubrovnik DBV LDDU Dubrovnik
Aeropuertu d'Osijek OSI LDOS Osijek
Aeropuertu de Rijeka RJK LDRI Rijeka
Aeropuertu d'Apolace PUY LDPL Apolace
Aeropuertu de Zadar ZAD LDZD Zadar
Aeropuertu de Brač BWK LDSB Brač
Aeropuertu de Mali Lošinj LSZ LDLO Mali Lošinj

Flag of Denmark.svg Dinamarca[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu de Copenhague-Kastrup CPH EKCH Copenhague
Aeropuertu de Copenhague-Roskilde RKE EKRK Copenhague
Aeropuertu d'Aarhus AAR EKAH Aarhus
Aeropuertu d'Odense ODE EKOD Odense
Aeropuertu d'Aalborg AAL EKYT Aalborg
Aeropuertu d'Esbjerg EBJ EKEB Esbjerg
Aeropuertu de Bornholm RNN EKRN Bornholm
Aeropuertu de Billund BLL EKBI Billund
Aeropuertu de Karup KRP EKKA Karup
Aeropuertu de Laeso BYR EKLS Laeso
Aeropuertu de Sonderborg SGD EKSB Sonderborg

Bandera de Dinamarca Flag of the Faroe Islands.svg Islles Feroe[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu de Vágar FAE EKVG Vágar

Flag of Slovakia.svg Eslovaquia[editar | editar la fonte]

Artículu principal: América

Flag of Slovenia.svg Eslovenia[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu de Liubliana LJU LJLJ Liubliana
Aeropuertu de Maribor MBX LJMB Maribor
Aeropuertu de Portorož POW LJPZ Portorož

Flag of Spain.svg España[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu ICAO Allugamientu
Adolfo Suárez Madrid-Barajas MAD LEMD Madrid
Albacete[1] ABC LEAB Albacete
Alicante-Elx ALC LLEAL Elx (Alicante)
Almería LEI LEAM Almería
Asturies OVD LLEAS Castrillón (Asturies)
Badayoz[2] BJZ LEBZ Badayoz
Barcelona-El Prat BCN LEBL El Prat de Llobregat (Barcelona)
Bilbao BIO LEBB Lujua y Sondica (Vizcaya)
Burgos RGS LEBG Burgos
Córdoba ODB LEBA Córdoba
Federico García Lorca Granada-Xaén GRX LEGR Chauchina y Santa Fe (Granada)
Girona-Costa Brava GRO LEGE Vilobí d'Oñar y Aiguaviva (Girona)
Gran Canaria LPA GCLP Telde (Les Palmes)
Fuerteventura GCFV Puertu del Rosario (Les Palmes)
La Coruña LCG LECO Culleredo (La Coruña)
Lanzarote ACE GCRR San Bartolomé (Les Palmes)
Uesca-Pirineos HSK LEHC Alcalá del Obispu y Monflorite (Uesca)
Eivissa IBZ LEIB San José (Baleares)
Xerez XRY LEJR Xerez de la Frontera (Cádiz)
Llión[3] LEN LELN La Virxe del Camín (Llión)
Logroño-Agoncillo RJL LERJ Agoncillo (La Rioxa)
Madrid-Cuatro Viento[4] MCV LECU Madrid
Málaga-Costa del Sol AGP LEMG Málaga
Melilla MLN GEML Melilla
Menorca MAH LEMH Mahón (Baleares)
Murcia-San Javier[5] MJV LELC San Javier (Murcia)
Palma de Mallorca[6] PMI LEPA Palma de Mallorca (Baleares)
Pamplona PNA LEPP Noáin (Navarra)
Reus REU LERS Reus y Constantí (Tarragona)
Sabadell QSA LELL Sabadell (Barcelona)
Salamanca[7] SLM LESA Machacatu, Calvarrasa de baxo y Villagonzalo de Tormes (Salamanca)
San Sebastián EAS LESO Fuenterrabía (Guipúzcoa)
Santiago de Compostela[8] SCQ LEST Santiago de Compostela (La Coruña)
Sevilla[9] SVQ LEZL Sevilla
Seve Ballesteros-Santander SDR LEXJ Camargo (Cantabria)
Son Bonet (en desusu) SBO LESB Marrachí (Baleares)
Tenerife Norte[10] TFN GCXO San Cristóbal de La Llaguna (Santa Cruz de Tenerife)
Tenerife Sur TFS GCTS Granadilla d'Abona y San Miguel d'Abona (Santa Cruz de Tenerife)
La Palma SPC GCLA Villa de Mazu, Argañal Baxu (Santa Cruz de Tenerife)
La Gomera GMZ GCGM Alajeró (Santa Cruz de Tenerife)
El Fierro VDE GCHI Valverde (Santa Cruz de Tenerife)
Valencia VLC LEVC Manises (Valencia)
Valladolid[11] VLL LEVD Villanubla (Valladolid)
Vigo VGO LEVX Vigo (Pontevedra)
Vitoria VIT LEVT Vitoria (Álava)
Zaragoza[12] ZAZ LEZG Zaragoza

Flag of Estonia.svg Estonia[editar | editar la fonte]

Artículu principal: Aeropuertos d'Estonia

Flag of Finland.svg Finlandia[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu de Ḥelsinki-Vantaa HEL EFHK Ḥelsinki
Aeropuertu de Turku TUR EFTU Turku
Aeropuertu de Tampere-Pirkkala TMP EFTP Tampere
Aeropuertu de Enontekiö ENF EFET Enontekiö
Aeropuertu de Ivalo IVL EFIV Ivalo
Aeropuertu de Joensuu JOE EFJO Joensuu
Aeropuertu de Jyväskylä JYV EFJY Jyväskylä
Aeropuertu de Kajaani KAJ EFKI Kajaani
Aeropuertu de Kemi-Tornio KEM EFKE Kemi
Aeropuertu de Kittilä KTT EFKT Kittilä
Aeropuertu de Kruunupyy KOK EFKK Kokkola
Aeropuertu de Kuopio KUO EFKU Kuopio
Aeropuertu de Kuusamo KAO EFKS Kuusamo
Aeropuertu de Lappeenranta LPP EFLP Lappeenranta
Aeropuertu de Oulu OUL EFOU Oulu
Aeropuertu de Pori POR EFPO Pori
Aeropuertu de Rovaniemi RVN EFRO Rovaniemi
Aeropuertu de Savonlinna SVL EFSA Savonlinna
Aeropuertu de Seinäjoki SJY EFIL Seinäjoki
Aeropuertu de Vaasa VAA EFVA Vaasa
Aeropuertu de Varkaus VRK EFVR Varkaus

Flag of France.svg Francia[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu d'Angers-Loire ANE LFJR Angers
Aeropuertu d'Angoulême-Brie Champniers ANG LFBU Angoulême
Aeropuertu d'Annecy-Haut Savoie NCY LFLP Annecy
Aeropuertu d'Aurillac AUR LFLW Aurillac
Aeropuertu de Basilea-Mulhouse BSL-MLH-EAP LFSB Mulhouse/Basilea
Aeropuertu de Bastia-Poretta BIA LFKB Bastia
Aeropuertu de Beauvais-Tillé BVA LFOB Beauvais
Aeropuertu de Béziers-Vias BZR LFMU Béziers
Aeropuertu de Biarritz-Anglet-Bayonne BIQ LFBZ Biarriz
Aeropuertu de Burdeos-Merignac BOD LFBD Burdeos
Aeropuertu de Bourges BOU LFLD Bourges
Aeropuertu de Brest-Bretagne BES LFRB Brest
Aeropuertu de Grenoble Isère GNB LFLS Grenoble
Aeropuertu de Lille-Lesquin LIL LFQQ Lille
Aeropuertu de Limoges LIG LFBL Limoges
Aeropuertu de Lyon Saint Exupéry LYS LFLL Lyon
Aeropuertu de Marsella Provenza MRS LFML Marsella
Aeropuertu de Montpellier – Méditerranée MPL LFMT Montpellier
Aeropuertu de Nantes Atlantique NTE LFRS Bouguenais
Aeropuertu de Nice-Côte d'Azur NCE LFMN Niza
Aeropuertu de París--y Bourget LBG LFPB París
Aeropuertu de París-Orly ORY LFPO París
Aeropuertu de París-Charles de Gaulle CDG LFPG París
Aeropuertu de Pau-Pyrénées BUO LFBP Pau
Aeropuertu de Perpiñán-Rivesaltes PGF LFMP Perpiñán
Aeropuertu de Poitiers-Biard PIS LFBI Poitiers
Aeropuertu de Rennes Saint-Jacques RNS LFRN Rennes
Aeropuertu de Saint-Etienne-Bouthéon EBU LFMH Saint-Étienne
Aeropuertu de Strasbourg SXB LFST Estrasburgu
Aeropuertu de Toulouse-Blagnac TLS LFBO Toulouse

Flag of Greece.svg Grecia[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional Eleftherios Venizelos ATH LGAV Atenes
Aeropuertu d'Alexandroupolis-Dimokritos AXD LGAL Alexandrópolis
Aeropuertu de Corfú CFU LGKR Corfú
Aeropuertu Internacional Nikos Kazantzakis HER LGIR Heraclión
Aeropuertu de Ioánnina IOA LGIO Ioannina
Aeropuertu de Syros JSY LGSO Ermoúpolis
Aeropuertu d'Aktion PVK LGPZ Aktion
Aeropuertu Internacional Macedonia SKG LGTS Tesalónica

Bandera d'Hungría Hungría[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu de Budapest-Ferihegy BUD LHBP Budapest
Aeropuertu Internacional de Debrecen DEB LHDC Debrecen
Aeropuertu Internacional de Györ-Pér QGY LHPR Győr
Aeropuertu de Sarmellek SOB LHSM Sarmellek

Flag of Ireland.svg Irlanda[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu de Dublín DUB EIDW Dublín
Aeropuertu de Cork ORK EICK Cork
Aeropuertu Internacional de Shannon SNN EINN Shannon
Aeropuertu de Galway GWY EICM Galway
Aeropuertu de Kerry KIR EIKY Kerry
Aeropuertu de Donegal DGA .... Na Badea de Donegal, "cerca" de Letterkenny

Flag of Iceland.svg Islandia[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional de Keflavík KEF BIKF Keflavík-Reikiavik
Aeropuertu de Reikiavik RKV BIRK Reikiavik
Aeropuertu d'Akureyri AEY BIAR Akureyri

Flag of Italy.svg Italia[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu de Milán-Linate LIN LIML Milán
Aeropuertu de Milán-Malpensa MXP LIMC Milán
Aeropuertu de Roma-Ciampino CIA LLIRA Roma
Aeropuertu de Roma-Fiumicino FCO LIRF Roma
Aeropuertu de Roma-Urbe UBE LIRU Roma
Aeropuertu de Turín-Caselle TRN LIMF Turín
Aeropuertu Internacional Marco Polo de Venecia VCE LIPZ Venecia
Aeropuertu de Palermo-Punta Raisi PMO LICJ Palermo
Aeropuertu Internacional Federico Fellini de Rímini RMI LIPR Rímini
Aeropuertu Internacional Galiléu Galilei de Pisa PSA LIRP Pisa
Aeropuertu de Xénova-Cristoforo Colombo GOA LIMJ Xénova
Aeropuertu de Florencia-Peretola FLR LIRQ Florencia
Aeropuertu de Bolonia-Guglielmo Marconi BLQ LIPE Boloña
Aeropuertu de Bérgamo-Orio al Seriu BGY LLIME Bérgamo
Aeropuertu de Nápoles-Capodichino NAP LIRN Nápoles
Aeropuertu de Cagliari-Elmas CAG LIEE Elmas
Aeropuertu de Verona-Villafranca VRN LIPX Verona
Aeropuertu de Bari-Palese BRI LIBD Bari
Aeropuertu de Catania-Fontanarossa CTA LICC Catania
Aeropuertu de Brindisi BDS LIBR Brindisi
Aeropuertu de Alghero-Fertilia AHO LIEA Alguer
Aeropuertu de Olbia-Costa Smeralda OLB LIEO Olbia
Aeropuertu Internacional de Lamezia Terme SUF LICA Lamezia Terme
Aeropuertu de Reggio di Calabria REG LICR Regio de Calabria
Aeropuertu de Trapani-Birgi TPS LICT Trapani
Aeropuertu de Ancona-Falconara AOI LIPY Ancona
Aeropuertu de Bolzano BZO LIPB Bolzano
Aeropuertu de Brescia VBS LIPO Montichiari
Aeropuertu de Comiso CIY LICB Comiso
Aeropuertu de Lampedusa LMP LICD Lampedusa
Aeropuertu de Pantelleria PNL LICG Pantelaria
Aeropuertu de Sant'Angelo Treviso TSF LIPH Treviso
Aeropuertu de Trieste - Friuli Venezia Giulia TRS LIPQ Ronchi dei Legionari
Aeropuertu de Pescara-Abruzzo PSR LIBP Pescara

Flag of Latvia.svg Letonia[editar | editar la fonte]

Artículu principal: Aeropuertos de Letonia

Flag of Lithuania.svg Lituania[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional de Vilnius VNO EYVI Vilnius
Aeropuertu de Kaunas KUN EYKA Kaunas
Aeropuertu de Palanga PLQ EYPA Palanga
Aeropuertu Internacional de Šiauliai SQQ EYSA Šiauliai

Flag of Luxembourg.svg Luxemburgu[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional de Luxemburgu LUX ELLX Luxemburgu

=== Flag of North Macedonia.svg Macedonia del Norte

===
Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional de Skopje SKP LWSK Skopie
Aeropuertu de Ohrid-San Pablo Apóstol OHD LWOH Ohrid

Flag of Malta.svg Malta[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional de Malta MLA LMML La Valeta

Flag of Moldova.svg Moldavia[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional de Chisinau KIV LUKK Chisinau
Aeropuertu Internacional de Bălţi-Leadoveni BZY LUBL Bălţi
Aeropuertu de Bălţi-Ciudá - - Bălţi

MontenegruFlag of Montenegro.svg Montenegru[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu de Podgorica TGD LYPG Podgorica
Aeropuertu de Tivat TIV LYTV Tivat

Flag of Norway.svg Noruega[editar | editar la fonte]

Noruega tien unos 60 aeropuertos. Los más importantes son:

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu d'Oslu-Gardermoen OSL ENGM Oslo
Aeropuertu de Tromsø TOS ENTC Tromsø
Aeropuertu de Bergen-Flesland BGO ENBR Bergen
Aeropuertu de Sandefjord-Torp TRF ENTO Sandefjord

Flag of the Netherlands.svg Países Baxos[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu de De Kooy DHR EHKD Dean Helder
Aeropuertu de Eelde GRQ EHGG Groningen
Aeropuertu de Eindhoven EIN EHEH Eindhoven
Aeropuertu de Gilze-Rijen GLZ EHGR Breda
Aeropuertu de Maastricht Aquisgrán MST EHBK Maastricht/Aquisgrán
Aeropuertu de Schiphol AMS EHAM Ámsterdam
Aeropuertu de Rotterdam RTM EHRD Rotterdam
Aeropuertu de Twente ENS EHTW Twente

Flag of Poland.svg Polonia[editar | editar la fonte]

Artículu principal: Amiesto:Aeropuertos de Polonia

Flag of Portugal.svg Portugal[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu ICAO Allugamientu
Aeropuertu de Portela LPPT Lisboa
Aeropuertu Francisco Sá Carneiro OPO LPPR Porto
Aeropuertu de Faru FAO LPFR Faru
Aeropuertu internacional de la Islla de Madeira FNC LPMA Funchal
Aeropuertu de Porto Santu PXO LPPS Islla de Porto Santu
Aeropuertu João Paulo II (Ponta Delgada) PDL LPPD Islla de São Miguel
Aeropuertu de Lajes TER LPLA Islla Terceira
Aeropuertu de Horta HOR LPHR Islla de Faial
Aeropuertu de Santa María SMA LPAZ Islla de Santa María
Aeropuertu de Corval CVU LPCR Islla de Corval
Aeropuertu de Flores FLW LPFL Islla de Flores
Aeropuertu de Graciosa GRW LPGR Islla Graciosa
Aeropuertu de Picu PIX LPPI Islla del Picu
Aeropuertu de São Jorge SJZ LPSJ Islla de São Jorge

Bandera del Reinu Xuníu Reinu Xuníu[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu de Londres-Heathrow LHR EGLL Hillingdon, Londres
Aeropuertu de Londres-Gatwick LGW EGKK Crawley
Aeropuertu de Londres-Luton LTN EGGW Luton
Aeropuertu de Londres-Stansted STN EGSS Bishop's Stortford
Aeropuertu de Londres-Southend SEN EGMC Southend
Aeropuertu de Londres-City LCY EGLC Newham, Londres
Aeropuertu de Aberdeen ABZ EGPD Aberdeen
Aeropuertu de Barra BRR EGPR Barra
Aeropuertu Internacional de Belfast BFS EGAA Aldergrove
Aeropuertu de la Ciudá de Belfast George Best BHD EGAC Belfast
Aeropuertu Internacional de Birmingham-Midlands Occidentales BHX EGBB Birmingham
Aeropuertu de Blackpool BLK EGNH Blackpool
Aeropuertu Internacional de Bournemouth BOH EGHH Bournemouth
Aeropuertu Internacional de Bristol BRS EGGD Brístol
Aeropuertu Internacional de Cardiff CWL EGFF Cardiff
Aeropuertu de Coventry CVT EGBE Coventry
Aeropuertu de Dundee DND EGPN Dundee
Aeropuertu de la Ciudá de Derry LDY EGAE Londonderry
Aeropuertu de Doncaster-Sheffield DSA EGCN Doncaster/Sheffield
Aeropuertu d'Edimburgu EDI EGPH Edimburgu
Aeropuertu Internacional de Glasgow GLA EGPF Glasgow
Aeropuertu de Glasgow Prestwick PIK EGPK Glasgow
Aeropuertu de Inverness INV EGPE Inverness
Aeropuertu Internacional de Leeds Bradford LBA EGNM Leeds
Aeropuertu de Liverpool John Lennon LPL EGGP Liverpool
Aeropuertu de East Midlands EMA EGNX Nottingham
Aeropuertu de Newcastle upon Tyne NCL EGNT Newcastle upon Tyne
Aeropuertu Internacional de Mánchester MAN EGCC Mánchester
Aeropuertu de Norwich NWI EGSH Norwich
Aeropuertu Internacional de Southampton SOU EGHI Southampton

====Bandera del Reinu Xuníu Flag of Gibraltar.svg Xibraltar

====
Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu de Xibraltar GIB LXGB Xibraltar

Bandera del Reinu Xuníu Flag of Guernsey.svg Guernsey[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu de Guernsey GCI EGJB Guernsey
Aeropuertu d'Alderney ACI EGJA Alderney

Bandera del Reinu Xuníu Bandera de la Islla de Man Islla de Man[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu de la Islla de Man IOM EGNS Douglas

Bandera del Reinu Xuníu Bandera de Xerséi Xerséi[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu de Xerséi JER EGJJ Xerséi

Flag of the Czech Republic.svg Chequia[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu de Praga PRG LKPR Praga
Aeropuertu de Brno-El tořany BRQ LKTB Brno
Aeropuertu de Ostrava-Lleoš Janáček OSR LKMT Ostrava
Aeropuertu de Karlovy Vary KLV LKKV Karlovy Vary
Aeropuertu de Kunovice UHE LKKU Kunovice

Flag of Romania.svg Rumanía[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional Henri Coandă OTP LROP Bucuresti
Aeropuertu Internacional Traian Vuia TSR LRTR Timişoara
Aeropuertu Internacional Aurel Vlaicu BBU LRBS Bucuresti
Aeropuertu Internacional d'Iași IAS LRIA Iași
Aeropuertu Internacional de Cluj-Napoca CLJ LRCL Cluj-Napoca
Aeropuertu Internacional de Sibiu SBZ LRSB Sibiu
Aeropuertu Internacional de Craiova CRA LRCV Craiova
Aeropuertu Internacional de Constanta CND LRCK Constanta

Flag of Russia.svg Rusia[editar | editar la fonte]

Artículu principal: Aeropuertos de Rusia

Flag of Serbia.svg Serbia[editar | editar la fonte]

Artículu principal: Aeropuertos de Serbia

(Inclúi'l Aeropuertu de Pristina, so alministración del Gobiernu de Kosovo, non reconocíu pola ONX.)

Flag of Sweden.svg Suecia[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu d'Estocolmu-Arlanda ARN ESSA Estocolmu
Aeropuertu d'Estocolmu-Skavsta NYO ESKN Estocolmu
Aeropuertu d'Estocolmu-Bromma BMA ESSB Estocolmu
Aeropuertu d'Estocolmu-Västeras VST ESOW Estocolmu
Aeropuertu de Gotemburgu-Landvetter GOT ESGG Gotemburgu
Aeropuertu de Malmö MMX ESMS Malmö
Aeropuertu de Umeå UME ESNU Umeå
Aeropuertu de Luleå LLA ESPA Luleå
Aeropuertu de Skellefteå SFT ESNS Skellefteå
Aeropuertu de Gotemburgu-City GSE ESGP Gotemburgu

Flag of Switzerland.svg Suiza[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional de Xinebra GVA LSGG Xinebra
Aeropuertu Internacional de Zúrich ZRH LSZH Zúrich
Aeropuertu de San Galu-Altenrhein ACH LSZR Altenrhein
Aeropuertu de Berna BRN LSZB Berna
Aeropuertu de Lugano LUG LSZA Lugano
Aeropuertu de Basilea-Mulhouse MLH LFSB Basilea/Mulhouse
Aeropuertu de Samedan SMV LSZS Saint Moritz
Aeropuertu de Sion SIR LSGS Sion

Flag of Turkey.svg Turquía[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional Atatürk IST LTBA Istambul
Aeropuertu Internacional Sabiha Gökçen SAW LTFJ Istambul
Aeropuertu Internacional Esenboğa ESB LTAC Ankara
Aeropuertu de Isparta-Süleyman Demirel ISE LTFC Isparta
Aeropuertu d'Antalya AYT LTAI Antalya

Flag of Ukraine.svg Ucraína[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional de Boryspil KBP UKBB Kiev
Aeropuertu de Chernovstky CWC UKLN Chernovstky
Aeropuertu de Dnepropetovsk DNK UKDD Dnepropetrovsk
Aeropuertu de Donetsk DOK UKCC Donetsk
Aeropuertu de Ivano-Frankovsk IFO UKLI Ivano-Frankovsk
Aeropuertu de Kharkov HRK UKHH Kharkov
Aeropuertu de Kiev-Zhulhany IEV UKKK Kiev
Aeropuertu de Lugansk VSG UKCW Lugansk
Aeropuertu de Lviv LWO UKLL Lviv
Aeropuertu de Nikolaev NLV UKON Mykolaiv
Aeropuertu d'Odesa ODS UKOO Odesa
Aeropuertu de Simferopol SIP UKFF Simferopol
Aeropuertu de Uzhgorod UDJ UKLU Uzhgorod
Aeropuertu de Zaporozhyne OZH UKDE Zaporozhyne

Referencies[editar | editar la fonte]

  1. Usu mistu cola Base Aérea de Los Llanos.
  2. Usu mistu cola Base Aérea de Talavera la Real.
  3. Base Aérea de La Virxe del Camín, abierta al tráficu civil
  4. Aeródromu d'usu mistu, conxuntamente cola Base Aérea de Cuatro Viento.
  5. (usu mistu cola Base Aérea de San Javier)
  6. (usu mistu cola Base Aérea de Son Sant Joan)
  7. (usu mistu cola Base Aérea de Matacán)
  8. Usu mistu cola Base Aérea de Lavacolla
  9. (hasta 1990 llamáu Aeropuertu de Sevilla-San Pablo, usu mistu cola Base Aérea de San Pablo)
  10. (aeródromu d'usu conxuntu civil/militar de Tenerife Norte-Los Rodios, xuntu cola base aérea de les FAMET de Los Rodios)
  11. Base Aérea de Villanubla, abierta al tráficu civil)
  12. (aérodromo d'usu mistu cola Base Aérea de Zaragoza)

Ver tamién[editar | editar la fonte]


Anexo:Aeropuertos de Europa