Llista de dominios d'Internet

De Wikipedia
Saltar a: navegación, buscar

Lista de dominios de caberu nivel d'Internet.

Dominios por distribución geográfica[editar | editar la fonte]

AC Islla Ascensión
AD Andorra
AE Emiratos Árabes Xuníos
AF Afganistán
AG Antigua y Barbuda
AI Anguilla
AL Albania
AM Armenia
AN Antilles Neerlandeses
AO Angola
AQ Antártida (definíu como llatitú 60°S)
AR Arxentina
AS Samoa Americana
AT Austria
AU Australia (inclúi Ashmore ya Islles Cartier ya Islles del mar de Coral)
AW Aruba
AZ Azerbaixán
BA Bosnia y Hercegovina
BB Barbados
BD Bangladesh
BE Bélxica
BF Burkina Faso
BG Bulgaria
BH Bahrain
BI Burundi
BJ Benín
BM Bermuda
BN Brunéi
BO Bolivia
BR Brasil
BS Bahames
BT Bhután
BV Islla Bouvet
BW Botsuana
BY Bielorrusia
BZ Belize
CA Canadá
CC Islles Cocos
CD República Democrática d'El Congu (antiguamente Zaire)
CF República Centroafricana
CG El Congu
CH Suiza (Confederación Helvética)
CI Costa de Marfil
CK Islles Cook
CL Chile
CM Camerún
CN China
CO Colombia
CR Costa Rica
CU Cuba
CV Cabu Verde
CX Islla Christmas
CY Xipre
CZ Chequia (República Checa)
DE Alemaña
DJ Djibouti
DK Dinamarca
DM Dominica
DO República Dominicana
DZ Arxelia
EC Ecuador
EE Estonia
EG Exiptu
ER Eritrea
ES España
ET Etiopia
FI Finlandia
FJ Fiji
FK Islles Malvines
FM Estaos Federaos de Micronesia
FO Islles Feroe
FR Francia
GA Gabón
GB Reinu Xuníu (poco usáu; el ccTLD primariu ye UK)
GD Granada
GE Xeorxa
GF Guyana Francesa
GG Guernsey
GH Ghana
GI Gibraltar
GL Groenlandia
GM Gambia
GN Guinea
GQ Guinea Ecuatorial
GP Guadalupe
GR Grecia
GS Xeorxa del Sur y les Islles Sandwich del Sur
GT Guatemala
GU Guam
GW Guinea-Bisáu
GY Guyana
HK Hong Kong
HM Islla Heard ya Islles McDonald
HN Hondures
HR Croacia (Hrvatska)
HT Haití
HU Hungría
ID Indonesia
IE Irlanda
IL Israel
IM Islla de Man
IN India
IO Territoriu Oceánicu de la India Británica
IQ Iraq
IR Irán
IS Islandia
IT Italia
JE Jersey
JM Xamaica
JO Xordania
JP Xapón
KE Kenia
KG Kirguistán
KH Camboya
KI Kiribati
KM Comores
KN Saint Kitts y Nevis
KR Corea del Sur
KW Kuwait
KY Islles Caimán
KZ Kazakhstán
LA Laos
LB El Líbanu
LC Saint Lucia
LI Liechtenstein
LK Sri Lanka
LR Liberia
LS Lesothu
LT Lituania
LU Luxemburgu
LV Letonia
LY Libia
MA Marruecos
MC Mónaco
MD Moldavia
MG Madagascar
MH Islles Marshall
MK Macedonia
ML Malí
MM Myanmar (Birmania)
MN Mongolia
MO Macau
MP Islles Marianes del Norte
MQ Martinica
MR Mauritania
MS Montserrat
MT Malta
MU Mauriciu
MV Maldives
MW Malaui
MX Méxicu
MY Malasia
MZ Mozambique
NA Namibia
NC Nueva Caledonia
NE Níxer
NF Islla Norfolk
NG Nixeria
NI Nicaragua
NL Países Baxos
NO Noruega
NP Nepal
NR Nauru
NU Niue
NZ Nueva Zelanda
OM Omán
PA Panamá
PE Perú
PF Polinesia Francesa (con Islla Clipperton)
PG Papúa Nueva Guinea
PH Filipines
PK Pakistán
PL Polonia
PM Saint Pierre y Miquelon
PN Islles Pitcairn
PR Puerto Rico
PS Territorios palestinos
PT Portugal
PW Paláu
PY Paraguay
QA Qatar
RE Reunión
RO Rumanía
RU Rusia
RW Ruanda
SA Arabia Saudita
SB Islles Salomón
SC Seixeles
SD Sudán
SE Suecia
SG Singapur
SH Saint Helena
SI Eslovenia
SJ Islles Svalbard y Jan Mayen
SK Eslovaquia
SL Sierra Lleona
SM San Marino
SN Senegal
SO Somalia
SR Surinam
ST São Tomé y Príncipe
SU antigua Xunión Soviética (tovía n'usu)
SV El Salvador
SY Siria
SZ Suazilandia
TC Turques y Caicos
TD Chad
TF Tierres Australes y Antártiques Franceses
TG Togu
TH Tailandia
TJ Tajikistán
TK Tokeláu
TM Turkmenistán
TN Túnez
TO Tonga
TP Timor Oriental (código ISO cambió a TL)
TR Turquía
TT Trinidad y Tobago
TV Tuvalu (vendíu a empreses de televisión)
TW Taiwán
TZ Tanzania
UA Ucraína
UG Uganda
UK Reinu Xuníu
UM Islles Menores d'Estaos Xuníos
US Estaos Xuníos
UY Uruguay
UZ Uzbequistán
VA Vaticanu
VC Saint Vincent y les Granadines
VE Venezuela
VG Islles Vírxenes Britániques
VI Islles Vírxenes de los Estaos Xuníos
VN Vietnam
VU Vanuatu
WF Wallis y Futuna
WS Samoa (anteriormente Samoa Occidental)
YE Yemen
YT Mayotte
YU Yugoslavia
ZA Sudáfrica
ZM Zambia
ZW Zimbabue

Dominios xenéricos o por agrupación d'intereses[editar | editar la fonte]

INT Internacional, pa organizaciones como la ONU o la UE
BIZ Negocios
INFO Información
MUSEUM Museos
PRO Profesiones
NAME Persones
COM Comerciales
ORG Organizaciones ensin ánimu de lucru
NET Infraestructura de rede
GOV Gobiernu de EE.XX.
.MIL Exércitu de EE.XX.
EDU Educación (principalmente de EE.XX.)
TV Entretenimientu, principalmente televisión
CAT páxines de la comunidá llingüística catalana