Llista de países por PIB

De Uiquipedia
Saltar a: navegación, buscar

Esta ye una llista de países del mundu ordenada según el so productu internu brutu (PIB) en millones de dolares en valor de la so paridá de poder alquisitivu (PPA), la suma de tolos bienes y servicios finales producíos por un país nun añu.

La tabla inclúi a los 191 estaos miembros de les Naciones Xuníes, la Xunión Europea, Hong Kong RAE (RPC), Macau RAE (RPC), Antilles Neerlandeses (Países Baxos) y Taiwán (República de China).

Nu País PIB (PPA), 2005
millones de dólares internacionales
Mundu 69.000.000
Xunión Europea 15.247.000
1 Estaos Xuníos 14.332.296
2 República Popular China 8.300.000
3 Xapón 4.350.327
4 India 3.302.894
5 Alemaña 2.898.471
6 Rusia 2.260.837
7 Reinu Xuníu 2.231.561
8 Francia 2.194.706
9 Brasil 2.000.000
10 Italia 1.885.478
11 México 1.552.542
12 España 1.411.846
13 Corea del Sur 1.399.066
14 Canadá 1.364.889
15 Turquía 926.340
16 Indonesia 900.654
17 Irán 828.713
18 Australia 800.858
19 Taiwán 711.748
20 Países Baxos 660.348
21 Polonia 659.489
22 Arabia Saudita 592.011
23 Arxentina 576.951
24 Thailandia 546.703
25 Sudáfrica 499.445
26 Exiptu 442.526
27 Pakistán 439.676
28 Colombia 396.268
29 Bélxica 386.808
30 Malasia 384.299
31 Venezuela 358.655
32 Suecia 341.803
33 Grecia 341.606
34 Ucraína 336.427
35 Austria 328.053
36 Filipines 320.265
37 Nixeria 315.311
38 Suiza 312.692
Hong Kong RAE (RPC) 307.766
39 Rumanía 270.000
40 República Checa 262.947
41 Noruega 256.976
42 Perú 245.660
43 Chile 243.000
44 Vietnam 240.733
45 Singapur 233.162
46 Portugal 235.704
47 Arxelia 233.190
48 Bangladesh 224.110
49 Dinamarca 204.289
50 Israel 200.099
51 Hungría 194.174
52 Finlandia 190.331
53 Irlanda 188.006
54 Emiratos Árabes Xuníos 184.001
55 Kazakhstán 177.992
56 Kuwait 137.027
57 Marruecos 136.582
58 Eslovaquia 120.800
59 Bielorrusia 118.129
60 Nueva Zelanda 115.461
61 Ecuador 107.000
62 Angola 106.353
Puerto Rico 105.800
63 Iraq 105.564
64 Siria 94.174
65 Qatar 94.381
66 Bulgaria 93.524
67 Sri Lanka 92.647
68 Libia 90.857
69 Sudán 89.594
70 Croacia 82.744
71 Tunicia 81.779
72 Serbia 79.736
73 República Dominicana 76.638
74 Azerbaiján 74.330
75 Uzbekistán 71.106
76 Etiopía 70.620
77 Guatemala 67.137
78 Myanmar 67.000
79 Omán 66.579
80 Lituania 63.599
81 Kenya 60.462
82 Eslovenia 59.260
83 Yemen 55.744
84 Tanzania 53.585
85 El Líbanu 49.815
86 Costa Rica 48.559
87 El Salvador 43.458
88 Bolivia 43.841
89 Uruguay 42.065
90 Camerún 41.920
91 Luxemburgu 40.885
92 Letonia 38.171
93 Panamá 38.000
94 Uganda 36.674
95 Ghana 34.579
96 Costa de Marfil 34.227
97 Hondures 32.014
98 Nepal 31.460
99 Xordania 31.304
100 Bosnia y Hercegovina 30.006
101 Turkmenistán 30.000
102 Paraguay 29.974
103 Camboya 28.892
104 Estonia 27.439
105 Trinidad y Tobago 27.638
106 Bahrain 27.584
107 Botswana 26.840
108 Chipre 22.706
109 Guinea Ecuatorial 22.239
110 Albania 21.549
111 Senegal 21.482
112 Xeorxa 21.324
113 Afghanistán 21.000
114 Gabón 21.000
115 Xamaica 21.000
116 República Democrática d'El Congo 20.207
117 Madagascar 19.916
118 Brunéi 19.745
119 Macedonia 18.323
120 Armenia 18.054
121 Mozambique 18.052
122 Burkina Faso 17.996
123 Zambia 17.796
124 Nicaragua 16.522
125 Chad 15.756
126 Mauriciu 15.343
127 Mali 15.198
128 El Congo 14.118
129 Laos 13.532
130 Namibia 13.432
131 Papúa Nueva Guinea 13.320
132 Tajikistán 13.141
133 Benín 13.101
134 Islandia 12.260
135 Haití 11.626
136 Kirguistán 11.568
137 Malawi 11.548
138 Moldavia 10.514
Macau RAE (RPC) 9.100*
139 Guinea 10.009
140 Níxer 10.945
141 Rwanda 10.711
142 Malta 9.534
143 Mongolia 9.157
144 Bahames 9.000
145 Montenegro 7.000
146 Mauritania 6.276
147 Swazilandia 5.800
148 Togo 5.346
149 Barbados 5.242
150 Surinam 4.400
151 Sierra Leone 4.230
152 Eritrea 3.713
153 Fiji 3.610
154 Bhután 3.473
155 República Centroafricana 3.235
156 Lesotho 3.121
157 Burundi 3.000
158 Guyana 3.250
Antilles Neerlandeses 3.175
159 Belize 2.541
160 Timor Oriental 3.017
161 Gambia 2.292
162 Djibouti 1.913
163 Saint Lucia 1.803
164 Seychelles 1.812
165 Cabu Verde 1.757
166 Maldives 1.746
167 Antigua y Barbuda 1.700
168 Liberia 1.486
169 Granada 1.182
170 Samoa 1.172
171 Saint Vincent y les Granadines 1.114
172 Islles Salomón 1.017
173 Vanuatu 1.000
174 Guinea-Bissau 940
175 Comores 925
176 Saint Kitts y Nevis 883
177 Dominica 700
178 Kiribati 600
179 Tonga 500
180 São Tomé y Príncipe 280
181 Estaos Federaos de Micronesia 277
183 Paláu 174
184 Islles Marshall 115
185 Nauru 60
186 Tuvalu 12,2