Llista de pilotos de Fórmula 1

De Wikipedia
Saltar a navegación Saltar a la gueta

Esta ye una llista de los pilotos qu'apostaron el Campeonatu Mundial de Fórmula 1 dende'l so añu d'entamu en 1950, y les estadístiques d'aquellos pilotos que consiguieron siquier un podiu mientres la so carrera.

Con siquier un podiu nel so palmarés[editar | editar la fonte]

  • Negrina: Activos en 2017
  • Resultaos hasta Gran Premiu d'Abu Dhabi de 2017 incluyíu.[1]
  • Incluyir a los pilotos, mayoritariamente estauxunidenses, que participaben namái nes 500 Milles d'Indianápolis ente los años 1950 y 1960, mientres los cualos la prueba formaba parte del calendariu oficial de Fórmula 1.
Pilotu Títulos Campenatos Victories Podios GPs
Bandera d'Alemaña Michael Schumacher 7 1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004 91 155 308
Bandera d'Arxentina Juan Manuel Fangio 5 1951, 1954, 1955, 1956, 1957 24 35 52
Bandera del Reinu Xuníu Lewis Hamilton 4 2008, 2014, 2015, 2017 62 117 208
Bandera de Francia Alain Prost 4 1985, 1986, 1989, 1993 51 106 202
Bandera d'Alemaña Sebastian Vettel 4 2010, 2011, 2012, 2013 47 97 199
Bandera de Brasil Ayrton Senna 3 1988, 1990, 1991 41 80 162
Bandera del Reinu Xuníu Jackie Stewart 3 1969, 1971, 1973 27 43 100
Bandera de Austria Niki Lauda 3 1975, 1977, 1984 25 54 177
Bandera de Brasil Nelson Piquet 3 1981, 1983, 1987 23 60 207
Bandera de Australia Jack Brabham 3 1959, 1960, 1966 14 31 128
Bandera d'España Fernando Alonso 2 2005, 2006 32 97 293
Bandera del Reinu Xuníu Jim Clark 2 1963, 1965 25 32 73
Bandera de Finlandia Mika Häkkinen 2 1998, 1999 20 51 165
Bandera del Reinu Xuníu Graham Hill 2 1962, 1968 14 36 179
Bandera de Brasil Emerson Fittipaldi 2 1972, 1974 14 35 149
Bandera d'Italia Alberto Ascari 2 1952, 1953 13 17 33
Bandera del Reinu Xuníu Nigel Mansell 1 1992 31 59 191
Bandera d'Alemaña Nico Rosberg 1 2016 23 57 206
Bandera del Reinu Xuníu Damon Hill 1 1996 22 42 122
Bandera de Finlandia Kimi Räikkönen 1 2007 20 91 273
Bandera del Reinu Xuníu Jenson Button 1 2009 15 50 309
Bandera de Australia Alan Jones 1 1980 12 24 117
Bandera de Estaos Xuníos d'América Mario Andretti 1 1978 12 19 131
Bandera de Canadá Jacques Villeneuve 1 1997 11 23 165
Bandera de Sudáfrica Jody Scheckter 1 1979 10 33 113
Bandera del Reinu Xuníu James Hunt 1 1976 10 23 93
Bandera de Nueva Zelanda Denny Hulme 1 1967 8 33 112
Bandera del Reinu Xuníu John Surtees 1 1964 6 24 113
Bandera de Austria Jochen Rindt 1 1970 6 13 62
Bandera d'Italia Giuseppe Farina 1 1950 5 20 34
Bandera de Finlandia Keke Rosberg 1 1982 5 17 128
Bandera del Reinu Xuníu Mike Hawthorn 1 1958 3 18 47
Bandera de Estaos Xuníos d'América Phil Hill 1 1961 3 16 51
Bandera del Reinu Xuníu Stirling Moss 0 - 16 24 67
Bandera del Reinu Xuníu David Coulthard 0 - 13 62 247
Bandera d'Arxentina Carlos Reutemann 0 - 12 45 146
Bandera de Brasil Rubens Barrichello 0 - 11 68 326
Bandera de Brasil Felipe Massa 0 - 11 41 272
Bandera de Austria Gerhard Berger 0 - 10 48 210
Bandera de Suecia Ronnie Peterson 0 - 10 26 123
Bandera de Australia Mark Webber 0 - 9 42 217
Bandera de Bélxica Jacky Ickx 0 - 8 25 120
Bandera de Colombia Juan Pablo Montoya 0 - 7 30 95
Bandera de Francia René Arnoux 0 - 7 22 164
Bandera d'Italia Riccardo Patrese 0 - 6 37 257
Bandera de Francia Jacques Laffite 0 - 6 32 180
Bandera d'Alemaña Ralf Schumacher 0 - 6 27 181
Bandera de Canadá Gilles Villeneuve 0 - 6 13 68
Bandera del Reinu Xuníu Tony Brooks 0 - 6 10 39
Flag of Switzerland.svg Clay Regazzoni 0 - 5 28 139
Bandera de Australia Daniel Ricciardo 0 - 5 27 129
Bandera d'Italia Michele Alboreto 0 - 5 23 215
Bandera del Reinu Xuníu John Watson 0 - 5 20 154
Bandera de Nueva Zelanda Bruce McLaren 0 - 4 27 104
Bandera del Reinu Xuníu Eddie Irvine 0 - 4 26 148
Bandera de Estaos Xuníos d'América Dan Gurney 0 - 4 19 87
Bandera d'Italia Giancarlo Fisichella 0 - 3 19 231
Bandera d'Alemaña Heinz-Harald Frentzen 0 - 3 18 160
Bandera de Bélxica Thierry Boutsen 0 - 3 15 164
Bandera de Francia Didier Pironi 0 - 3 13 72
Bandera de Países Baxos Max Verstappen 0 - 3 11 58
Bandera del Reinu Xuníu Peter Collins 0 - 3 9 35
Bandera del Reinu Xuníu Johnny Herbert 0 - 3 7 165
Bandera de Finlandia Valtteri Bottas 0 - 3 22 98
Bandera de Francia Patrick Depailler 0 - 2 19 95
Bandera d'Arxentina José Froilán González 0 - 2 15 26
Bandera de Francia Patrick Tambay 0 - 2 11 123
Bandera de Francia Maurice Trintignant 0 - 2 10 84
Bandera d'Italia Elio de Angelis 0 - 2 9 109
Bandera de Estaos Xuníos d'América Peter Revson 0 - 2 8 32
Bandera de Méxicu Pedro Rodríguez 0 - 2 7 54
Flag of Switzerland.svg Jo Siffert 0 - 2 6 100
Bandera d'Alemaña Wolfgang von Trips 0 - 2 6 29
Bandera de Estaos Xuníos d'América Bill Vukovich 0 - 2 2 6
Bandera de Francia Jean-Pierre Jabouille 0 - 2 2 55
Bandera de Francia Jean Alesi 0 - 1 32 202
Bandera de Estaos Xuníos d'América Richie Ginther 0 - 1 14 54
Bandera de Francia François Cevert 0 - 1 13 47
Bandera de Polonia Robert Kubica 0 - 1 12 76
Bandera d'Italia Jarno Trulli 0 - 1 11 256
Bandera d'Italia Alessandro Nannini 0 - 1 9 78
Bandera d'Italia Lorenzo Bandini 0 - 1 8 42
Bandera de Francia Jean-Pierre Beltoise 0 - 1 8 88
Bandera d'Alemaña Jochen Mass 0 - 1 8 114
Bandera d'Italia Luigi Musso 0 - 1 7 251
Bandera d'Italia Luigi Fagioli 0 - 1 6 7
Bandera de Brasil Carlos Pace 0 - 1 6 73
Bandera d'Italia Piero Taruffi 0 - 1 5 19
Bandera de Francia Olivier Panis 0 - 1 5 158
Bandera de Estaos Xuníos d'América Sam Hanks 0 - 1 4 8
Bandera de Estaos Xuníos d'América Jim Rathmann 0 - 1 4 10
Bandera del Reinu Xuníu Innes Ireland 0 - 1 4 53
Bandera de Suecia Gunnar Nilsson 0 - 1 4 32
Bandera de Finlandia Heikki Kovalainen 0 - 1 4 112
Bandera de Estaos Xuníos d'América Jimmy Bryan 0 - 1 3 10
Bandera de Estaos Xuníos d'América Rodger Ward 0 - 1 2 12
Bandera de Estaos Xuníos d'América Johnnie Parsons 0 - 1 1 9
Bandera de Estaos Xuníos d'América Llei Wallard 0 - 1 1 2
Bandera de Estaos Xuníos d'América Troy Ruttman 0 - 1 1 8
Bandera de Estaos Xuníos d'América Bob Sweikert 0 - 1 1 5
Bandera de Estaos Xuníos d'América Pat Flaherty 0 - 1 1 6
Bandera de Suecia Jo Bonnier 0 - 1 1 104
Bandera d'Italia Giancarlo Baghetti 0 - 1 1 21
Bandera d'Italia Ludovico Scarfiotti 0 - 1 1 10
Bandera del Reinu Xuníu Peter Gethin 0 - 1 1 30
Bandera d'Italia Vittorio Brambilla 0 - 1 1 74
Bandera de Venezuela Pastor Maldonado 0 - 1 1 95
Bandera d'Alemaña Nick Heidfeld 0 - 0 13 185
Bandera de Suecia Stefan Johansson 0 - 0 12 103
Bandera de Nueva Zelanda Chris Amon 0 - 0 11 108
Bandera de Francia Romain Grosjean 0 - 0 10 124
Bandera de Francia Jean Behra 0 - 0 9 53
Bandera del Reinu Xuníu Martin Brundle 0 - 0 9 165
Bandera de Estaos Xuníos d'América Eddie Cheever 0 - 0 9 143
Bandera d'Italia Luigi Villoresi 0 - 0 8 34
Bandera de Méxicu Sergio Pérez 0 - 0 7 137
Bandera d'Italia Andrea de Cesaris 0 - 0 5 214
Bandera del Reinu Xuníu Derek Warwick 0 - 0 4 162
Bandera d'Italia Eugenio Castellotti 0 - 0 3 14
Bandera de Estaos Xuníos d'América Masten Gregory 0 - 0 3 43
Bandera de Sudáfrica Tony Maggs 0 - 0 3 27
Bandera de Francia Jean-Pierre Jarier 0 - 0 3 143
Bandera d'Italia Ivan Capelli 0 - 0 3 98
Bandera del Reinu Xuníu Mark Blundell 0 - 0 3 63
Bandera de Austria Alexander Wurz 0 - 0 3 69
Bandera d'Alemaña Timu Glock 0 - 0 3 95
Bandera de Francia Louis Rosier 0 - 0 2 38
Flag of Switzerland.svg Rudi Fischer 0 - 0 2 8
Bandera d'Italia Felice Bonetto 0 - 0 2 16
Bandera de Estaos Xuníos d'América Jack McGrath 0 - 0 2 6
Bandera de Francia Robert Manzon 0 - 0 2 29
Bandera d'Arxentina Onofre Marimon 0 - 0 2 12
Bandera d'Italia Umberto Maglioli 0 - 0 2 9
Bandera d'Alemaña Karl Kling 0 - 0 2 11
Bandera d'Italia Cesara Perdisa 0 - 0 2 7
Bandera de Estaos Xuníos d'América Harry Schell 0 - 0 2 57
Bandera del Reinu Xuníu Roy Salvadori 0 - 0 2 50
Bandera del Reinu Xuníu Stuart Lewis-Evans 0 - 0 2 14
Bandera de Bélxica Olivier Gendebien 0 - 0 2 15
Bandera del Reinu Xuníu Peter Arundell 0 - 0 2 13
Bandera del Reinu Xuníu Mike Parkes 0 - 0 2 7
Bandera del Reinu Xuníu Piers Courage 0 - 0 2 29
Bandera del Reinu Xuníu Jackie Oliver 0 - 0 2 52
Bandera del Reinu Xuníu Mike Hailwood 0 - 0 2 50
Bandera del Reinu Xuníu Tom Pryce 0 - 0 2 42
Bandera d'Alemaña Hans Joachim Stuck 0 - 0 2 81
Bandera d'Italia Teo Fabi 0 - 0 2 71
Bandera d'Italia Stefano Modena 0 - 0 2 81
Bandera de Países Baxos Jos Verstappen 0 - 0 2 107
Bandera de Finlandia Mika Salo 0 - 0 2 111
Bandera de Rusia Daniil Kvyat 0 - 0 2 74
Bandera del Reinu Xuníu Reg Parnell 0 - 0 1 7
Bandera de Mónacu Louis Chiron 0 - 0 1 19
Bandera de Estaos Xuníos d'América Bill Holland 0 - 0 1 3
Bandera de Estaos Xuníos d'América Mauri Rose 0 - 0 1 2
Bandera del Reinu Xuníu Peter Whitehead 0 - 0 1 12
Bandera d'Italia Dorino Serafini 0 - 0 1 1
Bandera de Estaos Xuníos d'América Mike Nazaruk 0 - 0 1 4
Bandera de Estaos Xuníos d'América Manny Ayulo 0 - 0 1 6
Bandera de Estaos Xuníos d'América Art Cross 0 - 0 1 4
Bandera de Estaos Xuníos d'América Duane Carter 0 - 0 1 8
Bandera d'Alemaña Hans Herrmann 0 - 0 1 19
Bandera de Estaos Xuníos d'América Tony Bettenhausen 0 - 0 1 11
Bandera de Estaos Xuníos d'América Jimmy Davies 0 - 0 1 8
Bandera de Estaos Xuníos d'América Paul Russo 0 - 0 1 10
Bandera de Estaos Xuníos d'América Don Freeland 0 - 0 1 8
Bandera de Bélxica Paul Frere 0 - 0 1 11
Bandera d'España Alfonso de Portago 0 - 0 1 5
Bandera del Reinu Xuníu Ron Flockhart 0 - 0 1 13
Bandera d'Arxentina Carlos Menditeguy 0 - 0 1 11
Bandera de Estaos Xuníos d'América George Amick 0 - 0 1 2
Bandera de Estaos Xuníos d'América Johnny Boyd 0 - 0 1 6
Bandera de Estaos Xuníos d'América Johnny Thomson 0 - 0 1 8
Bandera del Reinu Xuníu Cliff Allison 0 - 0 1 18
Bandera de Estaos Xuníos d'América Paul Goldsmith 0 - 0 1 3
Bandera de Bélxica Willy Mairesse 0 - 0 1 13
Bandera del Reinu Xuníu Trevor Taylor 0 - 0 1 29
Bandera del Reinu Xuníu Bob Anderson 0 - 0 1 29
Bandera del Reinu Xuníu Mike Spence 0 - 0 1 37
Plantía:Xeodatos Rodesia John Love 0 - 0 1 10
Bandera del Reinu Xuníu Brian Redman 0 - 0 1 15
Bandera del Reinu Xuníu Dick Attwood 0 - 0 1 17
Bandera de Bélxica Lucien Bianchi 0 - 0 1 19
Bandera de Francia Johnny Servoz-Gavin 0 - 0 1 13
Bandera de Francia Henri Pescarolo 0 - 0 1 64
Bandera d'Alemaña Rolf Stommelen 0 - 0 1 63
Bandera de Suecia Reine Wisell 0 - 0 1 23
Bandera de Australia Tim Schenken 0 - 0 1 36
Bandera de Estaos Xuníos d'América Mark Donohue 0 - 0 1 16
Bandera de Estaos Xuníos d'América George Follmer 0 - 0 1 13
Bandera d'Italia Bruno Giacomelli 0 - 0 1 82
Bandera de Francia Philippe Streiff 0 - 0 1 54
Bandera de Brasil Mauricio Gugelmin 0 - 0 1 80
Bandera de Brasil Roberto Moreno 0 - 0 1 77
Bandera de Xapón Aguri Suzuki 0 - 0 1 88
Bandera de Finlandia JJ Lehto 0 - 0 1 70
Bandera de Estaos Xuníos d'América Michael Andretti 0 - 0 1 13
Bandera d'Italia Nicola Larini 0 - 0 1 75
Bandera de Francia Eric Bernard 0 - 0 1 47
Bandera d'Italia Gianni Morbidelli 0 - 0 1 70
Bandera de Xapón Takuma Sato 0 - 0 1 92
Bandera de Portugal Tiago Monteiro 0 - 0 1 37
Bandera d'España Pedro de la Rosa 0 - 0 1 107
Bandera de Brasil Nelson Piquet, Jr. 0 - 0 1 28
Bandera de Rusia Vitaly Petrov 0 - 0 1 58
Bandera de Xapón Kamui Kobayashi 0 - 0 1 76
Bandera de Dinamarca Kevin Magnussen 0 - 0 1 61
Bandera de Canadá Lance Stroll 0 - 0 1 20

Llista completa[editar | editar la fonte]

Actualizáu colos pilotos 2018.[2]

Índiz:

A B C D E F G H I J K L M N Ñ O P Q R S T U V W X Y Z

A[editar | editar la fonte]

B[editar | editar la fonte]

C[editar | editar la fonte]

D[editar | editar la fonte]

Y[editar | editar la fonte]

F[editar | editar la fonte]

G[editar | editar la fonte]

H[editar | editar la fonte]

I[editar | editar la fonte]

J[editar | editar la fonte]

K[editar | editar la fonte]

L[editar | editar la fonte]

M[editar | editar la fonte]

N[editar | editar la fonte]

O[editar | editar la fonte]

P[editar | editar la fonte]

Q[editar | editar la fonte]

R[editar | editar la fonte]

S[editar | editar la fonte]

T[editar | editar la fonte]

O[editar | editar la fonte]

V[editar | editar la fonte]

W[editar | editar la fonte]

Y[editar | editar la fonte]

Z[editar | editar la fonte]

Ver tamién[editar | editar la fonte]

Referencies[editar | editar la fonte]

  1. «Estadístiques Pilotos - Pódiums - Por númberu • STATS F1» (es). Consultáu'l 12 de xineru de 2018.
  2. «Piloto Y • STATS F1» (es). Consultáu'l 12 de xineru de 2018.

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]


Pilotos de Fórmula 1