Llista de circuitos de Fórmula 1

De Wikipedia
Saltar a: navegación, buscar

Plantía:Resume de Fórmula 1

Distribución mundial de circuitos de Fórmula Unu.

La siguiente ye una llista de circuitos qu'allugaron carreres de Fórmula 1 dende Plantía:F1 hasta Plantía:F1.

En total, 71 circuito distintos allugaron carreres del Campeonatu Mundial. El primeru en faelo foi Silverstone, onde se llevó a cabu la primer carrera, el Gran Premiu de Gran Bretaña de 1950. El más llargu foi'l Circuitu de Pescara (25 km..) onde de normal se realizaba la carrera de la Coppa Acerbo, y allugó una carrera del Campeonatu Mundial, el Gran Premiu de Pescara de 1957.

A lo llargo de la historia de F1 usáronse distintos trazaos pa los circuitos, incluyendo dellos construyíos pa tal fin, denominaos Autódromos, como'l circuitu de Suzuka, y los circuito caleyeros urbanos como'l Circuitu de Mónaco. Tamién esisten dellos circuitos de trazáu semi urbanu, tamién conocíos como "híbridos", nos entemecen zones urbanes con otros sectores restaurar y diseñar especialmente pa ser utilizaos como pistes de carrera.

Ente los circuitos más reconocíos, tantu pola so historia como poles grandes carreres que los tocó allugar, atópense'l Circuitu de Mónaco, el Circuitu de Silverstone, el Circuitu de Spa-Francorchamps, l'Autodromo Nazionale Monza y el Circuitu de Yas Marina, ente otros.

Na temporada 2018 de Fórmula 1, van ser 21 los circuitos que conformen el calendariu.

Circuitos[editar | editar la fonte]

Circuitu Tipu Allugamientu País Carreres Temporaes To. Mapa
Red Bull Ring Autódromo Spielberg Bandera de Austria Austria Gran Premiu d'Austria 1997–2003, 2014- 8 A1 Ring
Adelaida Caleyeru Adelaida Bandera de Australia Australia Gran Premiu d'Australia 1985–1995 11 Adelaide
Ain-Diab Autódromo Casablanca Bandera de Marruecos Marruecos Gran Premiu de Marruecos 1958 1 Ain-Diab
Aintree Autódromo Liverpool Bandera del Reinu Xuníu Gran Bretaña Gran Premiu de Gran Bretaña 1955, 1957, 1959, 1961–1962 5 Aintree
Albert Park Híbridu Melbourne Bandera de Australia Australia Gran Premiu d'Australia 1996– 19 Melbourne
Austin Autódromo Austin Bandera de Estaos Xuníos d'América EEXX Gran Premiu d'EEXX 2012- 3 Austin
AVUS Autódromo Berlín Bandera d'Alemaña Alemaña Gran Premiu d'Alemaña 1959 1 AVUS
Bakú Caleyeru Bakú Bandera d'Azerbaixán Azerbaixán Gran Premiu d'Europa Gran Premiu d'Azerbaixán 2016- 2 Formula1 Circuit Baku.svg
Baḥréin Híbridu Sakhir Bandera de Baḥréin Baḥréin Gran Premiu de Baḥréin 2004-2010, 2012- 10 Baḥréin
Boavista Caleyeru Porto Bandera de Portugal Portugal Gran Premiu de Portugal 1958, 1960 2 Boavista
Brands Hatch Autódromo Kent Bandera del Reinu Xuníu Gran Bretaña Gran Premiu de Gran Bretaña
Gran Premiu d'Europa
1964, 1966, 1968, 1970, 1972, 1974, 1976, 1978, 1980, 1982–1986 14 Brands Hatch
Bremgarten Rutero Bremgarten bei Bern Flag of Switzerland.svg Suiza Gran Premiu de Suiza 1950–1954 5 Bremgarten
Bugatti Autódromo Le Mans Bandera de Francia Francia Gran Premiu de Francia 1967 1 Bugatti
Caesars Palace Caleyeru Les Vegues Bandera de Estaos Xuníos d'América EEXX Gran Premiu de Les Vegues 1981–1982 2 Caesar's Palace
Cataluña Autódromo Montmeló Bandera d'España España Gran Premiu d'España 1991– 24 Barcelona
Charade Autódromo Clermont-Ferrand Bandera de Francia Francia Gran Premiu de Francia 1965, 1969–1970, 1972 4 Charade
Detroit Caleyeru Detroit Bandera de Estaos Xuníos d'América EEXX Gran Premiu del este de los Estaos Xuníos 1982–1988 4 Detroit
Dijon-Prenois Autódromo Dijon Bandera de Francia Francia Gran Premiu de Francia
Gran Premiu de Suiza
1974, 1977, 1979, 1981–1982, 1984 6 Dijon-Prenois
Donington Park Autódromo Leicestershire Bandera del Reinu Xuníu Gran Bretaña Gran Premiu d'Europa 1993 1 Donington Park
Enzo y Dino Ferrari Híbridu Imola Bandera d'Italia Italia Gran Premiu de San Marino
Gran Premiu d'Italia
1980–2006 26 Imola
Estoril Autódromo Estoril Bandera de Portugal Portugal Gran Premiu de Portugal 1984–1996 13 Estoril
Fair Park Caleyeru Dallas Bandera de Estaos Xuníos d'América EEXX Gran Premiu de los Estaos Xuníos 1984 1 Fair Park
Fuji Speedway Híbridu Shizuoka Bandera de Xapón Xapón Gran Premiu de Xapón 1976–1977, 2007–2008 4 Fuji Speedway
Gilles Villeneuve Híbridu Montreal Bandera de Canadá Canadá Gran Premiu de Canadá 1978–1986, 1988–2008, 2010- 35 Montreal
Hermano Rodríguez Autódromo Ciudá de Méxicu Bandera de Méxicu Méxicu Gran Premiu de Méxicu 1963–1970, 1986–1992, 2015- 15 Autódromo Hermano Rodríguez
Hockenheimring Autódromo Hockenheim Bandera d'Alemaña Alemaña Gran Premiu d'Alemaña 1970, 1977–2006, 2008-2010, 2013- 35 Hockenheimring
Hungaroring Híbridu Mogyoród, metrópolis de Budapest Bandera d'Hungría Hungría Gran Premiu d'Hungría 1986– 29 Hungaroring
Indianápolis Híbridu Indiana Bandera de Estaos Xuníos d'América EEXX Gran Premiu de los Estaos Xuníos 1950-1960
2000-2007
19 Indianapolis Motor Speedway
Circuitu Internacional de Corea Internacional de Corea Híbridu Yeongam, Jeolla del Sur Bandera de Corea del Sur Corea del Sur Gran Premiu de Corea del Sur 2010-2013 4 Circuitu internacional de Corea
Istanbul Park Híbridu Istambul Bandera de Turquía Turquía Gran Premiu de Turquía 2005–2011 7 Istanbul Park
Nelson Piquet Autódromo Jacarepaguá, Rio de Janeiro Bandera de Brasil Brasil Gran Premiu de Brasil 1978, 1981–1989 10 Nelson Piquet
Jarama Autódromo Jarama Bandera d'España España Gran Premiu d'España 1968, 1970, 1972, 1974, 1976–1979, 1981 9 Jarama
Xerez Autódromo Xerez de la Frontera Bandera d'España España Gran Premiu d'España
Gran Premiu d'Europa
1986-1990, 1994, 1997 7 Xerez
José Carlos Pace Híbridu Interlagos, São Paulo Bandera de Brasil Brasil Gran Premiu de Brasil 1973–1977, 1979–1980, 1990– 31 Interlagos
Juan y Oscar Alfredo Gálvez Autódromo Buenos Aires Bandera d'Arxentina Arxentina Gran Premiu d'Arxentina 1953–1958, 1960, 1972–1975, 1977–1981, 1995–1998 20 Arxentina
Kyalami Autódromo Kyalami Bandera de Sudáfrica Suráfrica Gran Premiu de Suráfrica 1967–1980, 1982–1985, 1992–1993 20 Kyalami
Long Beach Caleyeru Long Beach, California Bandera de Estaos Xuníos d'América EEXX Gran Premiu del oeste de los Estaos Xuníos 1976–1983 8 Long Beach
Magny-Cours Híbridu Nevers Bandera de Francia Francia Gran Premiu de Francia 1991–2008 17 Magny-Cours
Monsanto Park Caleyeru Lisboa Bandera de Portugal Portugal Gran Premiu de Portugal 1959 1 Monsanto Park
Monte Carlo Caleyeru Mónaco Bandera de Mónacu Mónaco Gran Premiu de Mónaco 1950, 1955– 61 Monte Carlo
Montjuïc Caleyeru Barcelona Bandera d'España España Gran Premiu d'España 1969, 1971, 1973, 1975 4 Montjuïc
Mont-Tremblant Autódromo Saint-Jovite Bandera de Canadá Canadá Gran Premiu de Canadá 1968, 1970 2 Mont-Tremblant
Monza Híbridu Monza Bandera d'Italia Italia Gran Premiu d'Italia 1950–1979, 1981– 63 Monza
Mosport Park Autódromo Bowmanville Bandera de Canadá Canadá Gran Premiu de Canadá 1967, 1969, 1971–1977 8 Mosport International Raceway
Nivelles-Baulers Autódromo Nivelles Bandera de Bélxica Bélxica Gran Premiu de Bélxica 1972, 1974 2 Nivelles
Nürburgring Autódromo Nurburgu Bandera d'Alemaña Alemaña Gran Premiu d'Alemaña
Gran Premiu d'Europa
Gran Premiu de Luxemburgu
1951–1958, 1961–1969, 1971–1976, 1984–1985, 1995–2007, 2009, 2011, 2013 41 Nürburgring
Aida Autódromo Aida Bandera de Xapón Xapón Gran Premiu del Pacíficu 1994–1995 2 TI Circuit
Österreichring Autódromo Zeltweg Bandera de Austria Austria Gran Premiu d'Austria 1970–1987 18 Diagrama del circuitu A1
Paul Ricard Autódromo Castellet Bandera de Francia Francia Gran Premiu de Francia 1971, 1973, 1975–1976, 1978, 1980, 1982–1983, 1985–1990, 2018- 14 Paul Ricard.svg
Pedralbes Caleyeru Barcelona Bandera d'España España Gran Premiu d'España 1951, 1954 2 Pedralbes
Pescara Rutero Pescara Bandera d'Italia Italia Gran Premiu de Pescara 1957 1 Pescara
Phoenix Caleyeru Phoenix Bandera de Estaos Xuníos d'América EEXX Gran Premiu de los Estaos Xuníos 1989–1991 3 Phoenix — 1989 y 1990

Phoenix — 1991
Prince George Autódromo East London Bandera de Sudáfrica Suráfrica Gran Premiu de Suráfrica 1962–1963, 1965 3 East London
Reims-Gueux Rutero Reims Bandera de Francia Francia Gran Premiu de Francia 1950–1951, 1953–1954, 1956, 1958–1961, 1963, 1966 11 Reims-Gueux
Riverside Autódromo Riverside Bandera de Estaos Xuníos d'América EEXX Gran Premiu de los Estaos Xuníos 1960 1 Riverside
Rouen--yos-Essarts Rutero Ruan Bandera de Francia Francia Gran Premiu de Francia 1952, 1957, 1962, 1964, 1968 5 Rouen--yos-Essarts
Scandinavian Raceway Aeródromu
Autódromo
Anderstorp Bandera de Suecia Suecia Gran Premiu de Suecia 1973–1978 6 Anderstorp
Sebring Aeródromu Sebring Bandera de Estaos Xuníos d'América EEXX Gran Premiu de los Estaos Xuníos 1959 1 Sebring International Raceway
Sepang Híbridu Kuala Lumpur Bandera de Malasia Malasia Gran Premiu de Malasia 1999– 2017 16 Sepang
Shanghái Autódromo Shanghái Bandera de la República Popular China China Gran Premiu de China 2004– 11 Shanghai
Silverstone Híbridu Silverstone Bandera del Reinu Xuníu Gran Bretaña Gran Premiu de Gran Bretaña 1950–1954, 1956, 1958, 1960, 1963, 1965, 1967, 1969, 1971, 1973, 1975, 1977, 1979, 1981, 1983, 1985, 1987-2002, 2004– 46 Silverstone
Singapur Caleyeru Singapur Bandera de Singapur Singapur Gran Premiu de Singapur 2008- 7 Singapore
Spa-Francorchamps Híbridu Spa Bandera de Bélxica Bélxica Gran Premiu de Bélxica 1950–1970, 1983, 1985–2005, 2007– 50 Spa-Francorchamps
Suzuka Híbridu Suzuka Bandera de Xapón Xapón Gran Premiu de Xapón 1987–2006, 2009, 2010- 26 Suzuka
Valencia Caleyeru Valencia Bandera d'España España Gran Premiu d'Europa 2008–2012 5 Valencia Street Circuit
Circuitu de Sochi Caleyeru Sochi Bandera de Rusia Rusia Gran Premiu de Rusia 2014, 2015- 2 Circuit Sochi.svg
Watkins Glen Autódromo Watkins Glen Bandera de Estaos Xuníos d'América EEXX Gran Premiu del este de los Estaos Xuníos 1961–1980 20 Watkins Glen
Yas Island Híbridu Abu Dhabi Bandera d'Emiratos Árabes Xuníos Emiratos Árabes Xuníos Gran Premiu d'Abu Dhabi 2009- 6 Circuit Yas-Island.svg
Zandvoort Autódromo Zandvoort Bandera de Países Baxos Países Baxos Gran Premiu de los Países Baxos 1952–1953, 1955, 1958–1971, 1973–1985 30 Zandvoort
Zeltweg Airfield Aeródromu Zeltweg Bandera de Austria Austria Gran Premiu d'Austria 1964 1 Zeltweg
Circuitu Internacional de Buddh Autódromo India Bandera de India India Gran Premiu de la India 2011-2013 3 India
Zolder Autódromo Heusden-Zolder Bandera de Bélxica Bélxica Gran Premiu de Bélxica 1973, 1975–1982, 1984 10 Zolder
En negrina los circuitos que se cuerren na actualidá.

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]

Plantía:Fórmula 1

Anexo:Circuitos de Fórmula 1