Aeropuertu Internacional Hamad

Coordenaes: 25°16′23″N 51°36′29″E / 25.2731°N 51.6081°E / 25.2731; 51.6081
De Wikipedia
Aeropuertu Internacional Hamad
aeropuertu internacional, greenfield airport (en) Traducir y aeródromu de tráficu comercial
IATA: DOH • OACI: OTHH
Llocalización
EmiratuBandera de Qatar Qatar
Conceyu Doha (es) Traducir
Ciudá Doḥa
Llugar físicu Doḥa
Coordenaes 25°16′23″N 51°36′29″E / 25.2731°N 51.6081°E / 25.2731; 51.6081
Aeropuertu Internacional Hamad alcuéntrase en Qatar
Aeropuertu Internacional Hamad
Aeropuertu Internacional Hamad
Aeropuertu Internacional Hamad (Qatar)
Altitú 4 m
Historia y usu
Apertura2014
Xestión Qatar Airways
Orixe del nome Hamad Al Thani (es) Traducir
Aeropuertu
Ciudá a la que sirve Qatar y Doḥa
Web oficial
Cambiar los datos en Wikidata

El Nuevu Aeropuertu Internacional de Doha o Aeropuertu Internacional Hamad[1] (IATA: DOHOACI: OTHH) ye un aeropuertu asitiáu na ciudá qatarina de Doḥa col fin de reemplazar y solliviar los problemes de tráficu del Aeropuertu Internacional de Doḥa allugáu a escasos quilómetros del NDIA. El NDIA tenía previstu empezar a operar en 2009 y convertise nel únicu aeropuertu internacional de Qatar, pero abrir a principios de 2014 polos retrasos nes obres.[2]

Historia[editar | editar la fonte]

L'antiguu aeropuertu yera testigu d'una crecedera elevada nos niveles de pasaxeros y de carga nos últimos años, y el so terminal devasa la so capacidá. Esta rápida crecedera débese principalmente pola rápida espansión de l'aereollinia estatal de Qatar, Qatar Airways. La crecedera tamién ye provocáu pola creciente economía de Qatar. La planificación llevar a cabu en 2003 y la construcción empezó en 2004 y les dos primeres fases programáronse p'abrir en xineru de 2012 ente que la tercera y última fase ta prevista pal 2015. L'aeropuertu va tener más de 22 quilómetros cuadraos, la metá de los cualos atópase en tierres ganaes al mar.

[3] L'Aeropuertu Internacional Hamad foi diseñáu principalmente pa faer frente a la creciente cantidá de tráficu nel aeropuertu. L'aeropuertu va ser capaz de remanar 24 millones de pasaxeros añales mientres la so apertura, tres veces más que la capacidá del aeropuertu actual. Una vegada rematáu, en 2015, va ser capaz de remanar 50 millones de pasaxeros. Sicasí, según el sitiu web menareport.com de noticies financieres, la capacidá del aeropuertu sería d'hasta 93 millones de pasaxeros, lo que lo convierte nel segundu mayor aeropuertu en tráficu de pasaxeros del golfu Pérsicu dempués de Dubai, tamién s'espera'l remanar 320 000 movimientos d'aeronaves al añu, y 2 millones de tonelaes de carga añales. El check-in y zones comerciales espérase que sían 12 vegaes más grandes que nel actual aeropuertu (dos tercios del tamañu de Doḥa). Va Cuntar con un hotel de tránsitu de 3 estrelles y un hotel de luxu de 5 estrelles. Un serviciu de cáterin permanente que va sirvir en redol a 75 000 comíes al día.

[4] La temática de decoración del aeropuertu ye d'oasis. Munchos de los edificios van tar basaos na agua, con techos ondulaos asonsañando les foles del mar y plantes del desiertu que van tar cultivaes con agua yá utilizada.

El Comité Directivu del NDIA premió a Bechtel pol diseñu del aeropuertu. La terminal del aeropuertu foi diseñada pol prestixosu estudiu d'arquiteutura HOK Internacional, dende la so oficina de San Francisco. El contratu inclúi'l diseñu, la xestión de la construcción y xestión de proyeutos de les nueves instalaciones. Alredor de 32 contratos-paquetes tán previstos que s'axudiquen a los subcontratistas de la construcción del aeropuertu.

Construcción[editar | editar la fonte]

Fase I[editar | editar la fonte]

Les obres de la Fase I empezaron l'añu 2004. A setiembre de 2008, la llista d'obres yera la siguiente:

  • Construcción efectuada: construcción de cimientos, adautación al terrén, escavaciones y trabayos d'inxeniería y eliminación del vertideru; recuperación y rellenu sanitariu; empiezu de la construcción de la terminal de pasaxeros.
  • Construcción en cursu: construcción del complexu de la terminal de pasaxeros; terminal del Emir, estructura y construcción de mezquita Pública; pavimentación de les pistes y del Túnel d'accesu; utilidá del sistema; víes d'accesu y serviciu d'operación y sistema de combustible del aeropuertu; control de tráficu aereu.
  • En procesu de diseñu: paisaxismu y sistema de riego; serviciu; infraestructures ya inxeniería pa les aereollinies.
  • En procesu de diseñu (inda en contratu): facilidaes pa les aereollinies; cáterin; fondos pa la Sede de CAA; Hangares de Caltenimientu d'Aeronaves; construcción del túnel d'accesu a la terminal y vias d'accesu a les pistes.

Fases II y III[editar | editar la fonte]

La segunda fase de la construcción incluyó la construcción de 16 puertes más y l'ampliación de la terminal de 416 000 m². Tamién va haber un sistema de monorraíl suspendíu pal tresporte de pasaxeros ente terminales. Un hotel de luxu va ser construyíu pa dar cabida a más de 25 millones de pasaxeros añales que van pasar pol aeropuertu.
La tercer fase incluyó la construcción d'otres 40 puertes, lo qu'alzaría'l total final a 80. L'edificiu de la terminal va ampliar a 416 000 m² pa dar cabida a les puertes adicionales y poro, ser capaz de remanar el proyeutáu 50 millones de pasaxeros, 320 000 movimientos d'aeronaves y dos millones de tonelaes de carga al añu. El Nuevu Aeropuertu Internacional de Doḥa va tener una capacidá que pueda meter seis A380-800 superjumbos simultáneamente. Esti aeropuertu va ser el primeru nel mundu construyíu específicamente pa dar cabida a esti avión específicu.

Pistes[editar | editar la fonte]

L'aeropuertu tien dos pistes paraleles. La primera va tener 4850 m de llargor y va ser la pista más llarga d'Asia Occidental, y tamién ye una de les pistes d'aterrizaxe más llargues del mundu. La segunda pista d'aterrizaxe, construyida como parte de la Fase Trés, y va tener 4250 m.

Teunoloxía y carauterístiques[editar | editar la fonte]

En mayu de 2007, ARINC y Thales (una empresa especializada na Industria Aeroespacial, Defensa y Sistemes de seguridá) axudicóse un contratu de 75 millones de dólares pal de IT, les telecomunicaciones y los sistemes de seguridá del nuevu aeropuertu. Estes van consistir en iMUSE ARINC CUTE (Common Use Terminal Equipment) forniendo más de 100 mostradores de facturación al traviés de la sala d'entrada. La infraestructura d'intercambiu d'información pal movimientu de datos al traviés del aeropuertu va instalase tamién por ARINC. Siendo Thales la encargada de los trabayos pa seguridá y los sos sistemes, amás de la rede d'área llocal (LAN) pal usu d'Internet polos pasaxeros. Dambos, ARINC y Thales, van participar nel diseñu y xestión de los proyeutos. Amás d'eses teunoloxíes, ta siendo instaláu na pista por Qinetiq (un contratista de defensa del Reinu Xuníu) el sistema denomináu Tarsier, un radar pa la detección de FOD (refugayes, residuos, oxetos cayíos, etc.) na pista. Tres sistemes de radar esquicen la pista les 24 hores del día y alcuentren cualquier refugaya o oxetu que puedan estropiar les aeronaves al aspirase polos motores. La terminal completóse con pasiellos móviles p'ayudar nel movimientu de pasaxeros en tol complexu. Amás, los sensores de CO2 y el calor d'ocupación (una teunoloxía de construcción intelixente) va ser instalada de manera que los servicios pueden afaese d'alcuerdu al númberu de pasaxeros y regular la entrada d'aire. Amás, la onda como techu de la terminal va ser tiñíu pa evitar l'esllumamientu del sol y aforrar enerxía.[5]

Aereollinies y destinos[editar | editar la fonte]

Ciudaes per país Nome del Aeropuertu Aereollinies
América del Norte
 Canadá
Montreal Aeropuertu Internacional Pierre Elliott Trudeau Bandera de Qatar Qatar Airways
 Estaos Xuníos d'América
Atlanta Aeropuertu Internacional Hartsfield Jackson Bandera de Qatar Qatar Airways
Boston Aeropuertu Internacional Logan Bandera de Qatar Qatar Airways
Chicago Aeropuertu Internacional O'Hare Bandera de Qatar Qatar Airways
Dallas-Fort Worth Aeropuertu Internacional de Dallas-Fort Worth Bandera de Qatar Qatar Airways
Filadelfia Aeropuertu Internacional de Filadelfia Bandera de Qatar Qatar Airways
Houston Aeropuertu Intercontinental George Bush Bandera de Qatar Qatar Airways
Los Angeles Aeropuertu Internacional de Los Angeles Bandera de Qatar Qatar Airways
Miami Aeropuertu Internacional de Miami Bandera de Qatar Qatar Airways
Nueva York Aeropuertu Internacional John F. Kennedy Bandera de Qatar Qatar Airways
Washington D.C. Aeropuertu Internacional Washington-Dulles Bandera de Qatar Qatar Airways
Sudamérica
Bandera d'Arxentina Arxentina
Buenos Aires Aeropuertu Internacional Ministru Pistarini Bandera de Qatar Qatar Airways (Via GRU)
Bandera de Brasil Brasil
São Paulo Aeropuertu Internacional de São Paulo-Guarulhos Bandera de Qatar Qatar Airways
Europa
Bandera d'Alemaña Alemaña
Berlín Aeropuertu de Berlín-Tegel Bandera de Qatar Qatar Airways
Frankfurt del Main Aeropuertu de Frankfurt del Main Bandera de Qatar Qatar Airways / Bandera d'Alemaña Lufthansa
Munich Aeropuertu Internacional de Múnich Bandera de Qatar Qatar Airways
Bandera d'Armenia Armenia
Yereván Aeropuertu Internacional de Zvartnots Bandera de Qatar Qatar Airways
Bandera de Austria Austria
Viena Aeropuertu de Viena Bandera de Qatar Qatar Airways
Bandera d'Azerbaixán Azerbaixán
Bakú Aeropuertu Internacional Heydar Aliyev Bandera de Qatar Qatar Airways
 Bélxica
Bruxeles Aeropuertu de Bruxeles-National Bandera de Qatar Qatar Airways
Bandera de Bosnia y Herzegovina Bosnia y Herzegovina
Sarayevu Aeropuertu Internacional de Sarayevu Bandera de Qatar Qatar Airways
 Bulgaria
Sofía Aeropuertu de Sofía Bandera de Qatar Qatar Airways
 Xipre
Lárnaca Aeropuertu Internacional de Lárnaca Bandera de Qatar Qatar Airways
Croacia
Zagreb Aeropuertu de Zagreb-Pleso Bandera de Qatar Qatar Airways
Dinamarca
Copenḥague Aeropuertu de Copenḥague-Kastrup Bandera de Qatar Qatar Airways
 España
Barcelona Aeropuertu de Barcelona-El Prat Bandera de Qatar Qatar Airways
Madrid Aeropuertu de Madrid-Barajas Bandera de Qatar Qatar Airways
Málaga Aeropuertu de Málaga-Costa del Sol Bandera de Qatar Qatar Airways
 Finlandia
Ḥélsinki Aeropuertu de Ḥélsinki-Vantaa Bandera de Qatar Qatar Airways
 Francia
Niza Aeropuertu Internacional de Niza-Costa Azul Bandera de Qatar Qatar Airways
París Aeropuertu de París-Charles de Gaulle Bandera de Qatar Qatar Airways
 Xeorxa
Tblisi Aeropuertu Internacional de Tblisi Bandera de Qatar Qatar Airways
Grecia
Atenes Aeropuertu Internacional Eleftherios Venizelos Bandera de Qatar Qatar Airways
Bandera d'Hungría Hungría
Budapest Aeropuertu de Budapest-Ferenc Liszt Bandera de Qatar Qatar Airways
 Italia
Milán Aeropuertu de Milán-Malpensa Bandera de Qatar Qatar Airways
Pisa Aeropuertu de Pisa Bandera de Qatar Qatar Airways
Roma Aeropuertu de Roma-Fiumicino Bandera de Qatar Qatar Airways
Venecia Aeropuertu Internacional Marco Polo Bandera de Qatar Qatar Airways
 Irlanda
Dublín Aeropuertu de Dublín Bandera de Qatar Qatar Airways
 Macedonia del Norte
Skopie Aeropuertu de Skopie

Bandera de Qatar Qatar Airways

Noruega
Oslu Aeropuertu d'Oslu-Gardermoen Bandera de Qatar Qatar Airways
 Países Baxos
Ámsterdam Aeropuertu d'Ámsterdam-Schiphol Bandera de Qatar Qatar Airways
 Polonia
Varsovia Aeropuertu Chopin de Varsovia Bandera de Qatar Qatar Airways
Bandera del Reinu Xuníu Reinu Xuníu
Birmingham Aeropuertu Internacional de Birmingham-West Midlands Bandera de Qatar Qatar Airways
Cardiff Aeropuertu Internacional de Cardiff Bandera de Qatar Qatar Airways
Edimburgu Aeropuertu d'Edimburgu Bandera de Qatar Qatar Airways
Londres Aeropuertu de Londres-Heathrow Bandera de Qatar Qatar Airways / Bandera del Reinu Xuníu British Airways
Mánchester Aeropuertu de Mánchester Bandera de Qatar Qatar Airways
Bandera de Chequia República Checa
Praga Aeropuertu Internacional de Ruzyně Bandera de Qatar Qatar Airways
 Rumanía
Bucuresti Aeropuertu Internacional de Bucuresti-Henri Coandă Bandera de Qatar Qatar Airways
 Rusia
Moscú Aeropuertu Internacional de Moscú-Domodédovo Bandera de Qatar Qatar Airways
 Serbia
Belgráu Aeropuertu de Belgráu-Nikola Tesla Bandera de Qatar Qatar Airways
 Suecia
Estocolmu Aeropuertu d'Estocolmu-Arlanda Bandera de Qatar Qatar Airways
 Suiza
Xinebra Aeropuertu Internacional de Xinebra Bandera de Qatar Qatar Airways
Zurich Aeropuertu Internacional de Zurich Bandera de Qatar Qatar Airways
 Turquía
Ankara Aeropuertu Internacional Esenboğa Bandera de Qatar Qatar Airways
Istambul Aeropuertu Internacional Atatürk Bandera de Qatar Qatar Airways / Bandera de Turquía AtlasGlobal / Bandera de Turquía Turkish Airlines
Aeropuertu Internacional Sabiha Gökçen Bandera de Qatar Qatar Airways / Bandera de Turquía Pegasus Airlines
Bandera de Ucraína Ucraína
Kiev Aeropuertu Internacional de Boryspil Bandera de Qatar Qatar Airways
África
Bandera d'Arxelia Arxelia
Arxel Aeropuertu Internacional Houari Boumedienne Bandera de Qatar Qatar Airways
Bandera de Camerún Camerún
Duala Aeropuertu Internacional de Douala Bandera de Qatar Qatar Airways
 Exiptu
Alexandría Aeropuertu de Borg El Arab Bandera de Qatar Qatar Airways / Bandera de Exiptu Air Arabia Egypt / Bandera de Exiptu Air Cairo
Asiut Aeropuertu Internacional de Asiut Bandera de Exiptu Air Cairo
El Cairu Aeropuertu Internacional d'El Cairu Bandera de Qatar Qatar Airways / Bandera de Exiptu Egyptair
Lúxor Aeropuertu Internacional de Luxor Bandera de Qatar Qatar Airways
Suhag Aeropuertu Internacional de Suhag Bandera de Exiptu Air Cairo
 Eritrea
Asmara Aeropuertu Internacional de Asmara Bandera de Qatar Qatar Airways
 Etiopía
Adís Abeba Aeropuertu Internacional Bole Bandera de Qatar Qatar Airways / Bandera d'Etiopía Ethiopian Airlines
 Gabón
Libreville Aeropuertu de Libreville Bandera de Qatar Qatar Airways
Bandera de Kenya Kenia
Mombasa Aeropuertu Internacional Moi Bandera de Qatar Qatar Airways
Nairobi Aeropuertu Internacional Jomo Kenyatta Bandera de Qatar Qatar Airways
 Marruecos
Casablanca Aeropuertu Internacional Mohámmed V Bandera de Qatar Qatar Airways / Royal Air Maroc
Marrakech Aeropuertu de Marrakech-Menara Bandera de Qatar Qatar Airways
Bandera de Mozambique Mozambique
Maputu Aeropuertu Internacional de Maputu Bandera de Qatar Qatar Airways
 Namibia
Windḥoek Aeropuertu Internacional de Windḥoek Hosea Kutako Bandera de Qatar Qatar Airways
Bandera de Nixeria Nixeria
Lagos Aeropuertu Internacional Murtala Muhammed Bandera de Qatar Qatar Airways
Bandera de Ruanda Ruanda
Kigali Aeropuertu Internacional de Kigali Bandera de Qatar Qatar Airways
Bandera de Seixeles Seixeles
Mahé Aeropuertu Internacional de Seixeles Bandera de Qatar Qatar Airways
Bandera de Sudáfrica Sudáfrica
Ciudá del Cabu Aeropuertu Internacional de la Ciudá del Cabu Bandera de Qatar Qatar Airways
Durban Aeropuertu Internacional de Durban Bandera de Qatar Qatar Airways
Johannesburgu Aeropuertu Internacional de Johannesburgu Bandera de Qatar Qatar Airways
 Sudán
Ḥartum Aeropuertu Internacional de Ḥartum Bandera de Qatar Qatar Airways / Bandera de Sudán Sudan Airways
 Tanzania
Dar es Salaam Aeropuertu de Dar es Salaam Bandera de Qatar Qatar Airways
Kilimanjaro Aeropuertu Internacional del Kilimanjaro Bandera de Qatar Qatar Airways
Zanzíbar Aeropuertu Internacional de Zanzíbar Bandera de Qatar Qatar Airways
 Uganda
Entebbe Aeropuertu Internacional de Entebbe Bandera de Qatar Qatar Airways
Bandera de Tunicia Tunicia
Tunicia Aeropuertu Internacional de Túnez-Cartago Bandera de Qatar Qatar Airways
Bandera de Xibuti Xibuti
Xibuti Aeropuertu Internacional de Xibuti-Ambouli Bandera de Qatar Qatar Airways
Asia
Bandera de Baḥréin Baḥréin
Manama Aeropuertu Internacional de Baḥréin Bandera de Qatar Qatar Airways / Bandera de Baḥréin Gulf Air
Bandera de Bangladex Bangladex
Chittagong Aeropuertu Internacional Shah Amanat Bandera de Bangladex Biman Bangladesh Airlines
Dhaka Aeropuertu Internacional Zia Bandera de Qatar Qatar Airways / Bandera de Bangladex Biman Bangladesh Airlines / Bandera de Bangladex United Airways
Sylhet Aeropuertu Internacional Osmani Bandera de Bangladex Biman Bangladesh Airlines
Bandera de Myanmar Birmania
Yangon Aeropuertu Internacional de Yangon Bandera de Qatar Qatar Airways
 Camboya
Pnom Penh Aeropuertu Internacional de Pnom Penh Bandera de Qatar Qatar Airways
 China
Chengdu Aeropuertu Internacional de Chengdu-Shuangliu Bandera de Qatar Qatar Airways
Chongqing Aeropuertu Internacional de Chongqing Jiangbei Bandera de Qatar Qatar Airways
Cantón Aeropuertu Internacional de Cantón-Baiyun Bandera de Qatar Qatar Airways
Hangzhou Aeropuertu Internacional Xiaoshan Bandera de Qatar Qatar Airways
Beixín Aeropuertu Internacional de Beixín-Capital Bandera de Qatar Qatar Airways
Shanghai Aeropuertu Internacional Pudong Bandera de Qatar Qatar Airways
 Corea del Sur
Seúl Aeropuertu Internacional d'Incheon Bandera de Qatar Qatar Airways
 Emiratos Árabes Xuníos
Abu Dhabi Aeropuertu Internacional d'Abu Dhabi Bandera de Qatar Qatar Airways / Bandera d'Emiratos Árabes Xuníos Etihad Airways / Bandera d'Emiratos Árabes Xuníos Rotana Jet
Dubái Aeropuertu Internacional de Dubái Bandera de Qatar Qatar Airways / Bandera d'Emiratos Árabes Xuníos Emirates / Bandera d'Emiratos Árabes Xuníos flydubai
Aeropuertu Internacional de Dubái-Al Maktoum Bandera de Qatar Qatar Airways / Bandera d'Emiratos Árabes Xuníos flydubai
Ras Al Khaimah Aeropuertu Internacional de Ras Al Khaimah Bandera de Qatar Qatar Airways / Bandera d'Emiratos Árabes Xuníos Air Arabia
Sharjah Aeropuertu Internacional de Sharjah Bandera de Qatar Qatar Airways / Bandera d'Emiratos Árabes Xuníos Air Arabia
 Filipines
Clark Aeropuertu Internacional de Clark Bandera de Qatar Qatar Airways
Manila Aeropuertu Internacional Ninoy Aquino Bandera de Qatar Qatar Airways / Bandera de Filipines Cebu Pacific Air / Bandera de Filipines Philippine Airlines
Bandera de Ḥong Kong Ḥong Kong
Ḥong Kong Aeropuertu Internacional de Hong Kong Bandera de Qatar Qatar Airways / Bandera de Ḥong Kong Cathay Pacific
Bandera de India India
Ahmedabad Aeropuertu Internacional Sardar Vallabhbhai Patel Bandera de Qatar Qatar Airways
Amritsar Aeropuertu Internacional Sri Guru Ram Dass Jee Bandera de Qatar Qatar Airways
Bangalore Aeropuertu Internacional de Bangalore Bandera de Qatar Qatar Airways
Bombay Aeropuertu Internacional Chhatrapati Shivaji Bandera de Qatar Qatar Airways / Bandera de India Air India Express / Bandera de India Jet Airways
Calcuta Aeropuertu Internacional de Calcuta Bandera de Qatar Qatar Airways
Chennai Aeropuertu Internacional de Chennai Bandera de Qatar Qatar Airways
Goa Aeropuertu de Dabolim Bandera de Qatar Qatar Airways
Hyderabad Aeropuertu Internacional de Hyderabad Bandera de Qatar Qatar Airways
Kochi Aeropuertu Internacional de Cochin Bandera de Qatar Qatar Airways / Bandera de India Air India Express / Bandera de India Jet Airways
Kozhikode Aeropuertu Internacional de Calicut Bandera de Qatar Qatar Airways / Bandera de India Air India Express / Bandera de India Jet Airways
Mangalore Aeropuertu Internacional de Mangalore Bandera de Qatar Qatar Airways / Bandera de India Air India Express
Nagpur Aeropuertu Internacional Dr. Babasaheb Ambedkar Bandera de Qatar Qatar Airways
Nueva Delhi Aeropuertu Internacional Indira Gandhi Bandera de Qatar Qatar Airways / Bandera de India Jet Airways
Thiruvananthapuram Aeropuertu Internacional de Trivandrum Bandera de Qatar Qatar Airways / Bandera de India Jet Airways
 Indonesia
Denpasar Aeropuertu Internacional Ngurah Rai Bandera de Qatar Qatar Airways
Xakarta Aeropuertu Internacional Soekarno-Hatta Bandera de Qatar Qatar Airways
Medan Aeropuertu Internacional Kuala Namu Bandera de Qatar Qatar Airways
 Irán
Bandar Abbás Aeropuertu Internacional de Bandar Abbás Bandera de Qatar Qatar Airways / Bandera de Irán Iran Aseman Airlines
Lamerd Aeropuertu de Lamerd Bandera de Irán Iran Aseman Airlines
Llar Aeropuertu Internacional de Larestan Bandera de Irán Iran Air / Bandera de Irán Iran Aseman Airlines
Mashhad Aeropuertu Internacional de Mashhad Bandera de Qatar Qatar Airways
Shiraz Aeropuertu Internacional de Shiraz Bandera de Qatar Qatar Airways / Bandera de Irán Iran Air
Teḥrán Aeropuertu Internacional Imán Jomeini Bandera de Qatar Qatar Airways / Bandera de Irán Iran Aseman Airlines
 Iraq
Bagdag Aeropuertu Internacional de Bagdag Bandera de Qatar Qatar Airways
Basora Aeropuertu Internacional de Basora Bandera de Qatar Qatar Airways
Erbil Aeropuertu Internacional de Erbil Bandera de Qatar Qatar Airways
Nayaf Aeropuertu Internacional de Nayaf Bandera de Qatar Qatar Airways
Solimania Aeropuertu Internacional de Suleimaniya Bandera de Qatar Qatar Airways
 Xapón
Tokiu Aeropuertu Internacional de Haneda Bandera de Qatar Qatar Airways
Aeropuertu Internacional de Narita Bandera de Qatar Qatar Airways
 Xordania
Amán Aeropuertu Internacional Queen Alia Bandera de Qatar Qatar Airways / Bandera de Xordania Royal Jordanian
 Kuwait
Ciudá de Kuwait Aeropuertu Internacional de Kuwait Bandera de Qatar Qatar Airways / Bandera de Kuwait Kuwait Airways / Bandera d'Alemaña Lufthansa
 El Líbanu
Beirut Aeropuertu Internacional de Beirut Bandera de Qatar Qatar Airways / Bandera d'El Líbanu Middle East Airlines
Bandera de Malasia Malasia
Kuala Lumpur Aeropuertu Internacional de Kuala Lumpur Bandera de Qatar Qatar Airways
 Maldives
Malé Aeropuertu Internacional de Malé Bandera de Qatar Qatar Airways
Bandera de Nepal Nepal
Katmandú Aeropuertu Internacional de Katmandú Bandera de Qatar Qatar Airways / Bandera de Nepal Himalaya Airlines / Bandera de Nepal Nepal Airlines
 Omán
Mascate Aeropuertu Internacional de Seeb Bandera de Qatar Qatar Airways / Bandera d'Omán Oman Air
Salalah Aeropuertu de Salalah Bandera de Qatar Qatar Airways
 Paquistán
Faisalabad Aeropuertu Internacional de Faisalabad Bandera de Qatar Qatar Airways
Islamabad Aeropuertu Internacional Benazir Bhutto Bandera de Qatar Qatar Airways / Bandera de Paquistán Pakistan International Airlines
Karachi Aeropuertu Internacional Jinnah Bandera de Qatar Qatar Airways / Bandera de Paquistán Pakistan International Airlines
Lahore Aeropuertu Internacional Allama Iqbal Bandera de Qatar Qatar Airways / Bandera de Paquistán Pakistan International Airlines
Multen Aeropuertu Internacional de Multen Bandera de Qatar Qatar Airways
Peshawar Aeropuertu Internacional de Peshawar Bandera de Qatar Qatar Airways / Bandera de Paquistán Pakistan International Airlines
Sialkot Aeropuertu Internacional de Sialkot Bandera de Qatar Qatar Airways
 Singapur
Singapur Aeropuertu Internacional de Singapur Bandera de Qatar Qatar Airways
 Siria
Damascu Aeropuertu Internacional de Damascu Bandera de Siria Cham Wings Airlines
 Sri Lanka
Colombu Aeropuertu Internacional Bandaranaike Bandera de Qatar Qatar Airways / Bandera de Sri Lanka SriLankan Airlines
Bandera de Tailandia Tailandia
Bangkok Aeropuertu Internacional Suvarnabhumi Bandera de Qatar Qatar Airways
Krabi Aeropuertu Internacional de Krabi Bandera de Qatar Qatar Airways
Phuket Aeropuertu Internacional de Phuket Bandera de Qatar Qatar Airways
 Vietnam
Ciudá de Ho Chi Minh Aeropuertu Internacional de Tan Son Nhat Bandera de Qatar Qatar Airways
Ḥanói Aeropuertu Internacional de Nội Bài Bandera de Qatar Qatar Airways
Oceanía
Bandera de Australia Australia
Adelaide Aeropuertu Internacional d'Adelaide Bandera de Qatar Qatar Airways
Canberra Aeropuertu Internacional de Canberra Bandera de Qatar Qatar Airways
Melbourne Aeropuertu Internacional Tullamarine Bandera de Qatar Qatar Airways
Perth Aeropuertu de Perth Bandera de Qatar Qatar Airways
Sydney Aeropuertu Internacional Kingsford Smith Bandera de Qatar Qatar Airways
 Nueva Zelanda
Auckland Aeropuertu Internacional d'Auckland Bandera de Qatar Qatar Airways

Aereollinies de carga[editar | editar la fonte]

Aereollinies de carga
Atles Air
Arnold Shipping Inc
Cargolux
DHL Express
Falcon Express Cargo Airlines
Falcon Air Express
FedEx Express
Irwin International Freightways
Martinair Cargo
Qatar Airways Cargo
Sri Lankan Airlines Cargo

Tamañu[editar | editar la fonte]

En comparanza con otros grandes aeropuertos, va ser unu de los más grandes del mundu.

Bandera d'Arabia Saudita Dammam, Arabia Saudita - 78 800 hectárees

Bandera de Estaos Xuníos d'América Denver, Estaos Xuníos - 13 000 hectárees

Bandera de Estaos Xuníos d'América Kansas City, Estaos Xuníos - 4045 hectárees

Bandera de Estaos Xuníos d'América Pittsburgh, Estaos Xuníos- 4000 hectárees

Bandera d'Arxentina Buenos Aires, Arxentina- 3475 hectárees

Bandera de Francia París, Francia - 3254 hectárees

Bandera de Estaos Xuníos d'América Detroit, Estaos Xuníos - 2700 hectárees

  • Nuevu Aeropuertu Internacional de Doḥa

Bandera de Qatar Doḥa, Qatar - 2200 hectárees

Bandera de Estaos Xuníos d'América Nueva York, Estaos Xuníos

Bandera d'Hungría Budapest, Hungría - 1515 hectárees

Bandera d'Ecuador Quitu, Ecuador - 1500 hectárees

Bandera de Ḥong Kong Ḥong Kong, China - 1225 hectárees

Bandera de Paquistán Islamabad, Paquistán - 1300 hectárees

Bandera del Reinu Xuníu Londres, Reinu Xuníu - 1210 hectárees

Bandera d'Arxentina Rio Gallegos, Santa Cruz, Arxentina - 1150 hectárees

Bandera de Xapón Narita-Tokiu, Xapón - 1065 hectárees

Referencies[editar | editar la fonte]

  1. «hamad international airport Archives - Doha News». Consultáu'l 14 d'ochobre de 2016.
  2. «Airport Review: Qatar's Completely Over-the-top Hamad International Airport». Consultáu'l 14 d'ochobre de 2016.
  3. «Airport Information». Archiváu dende l'orixinal, el 19 d'ochobre de 2016. Consultáu'l 14 d'ochobre de 2016.
  4. «Your Gateway to the World» (30 de marzu de 2016). Archiváu dende l'orixinal, el 30 de marzu de 2016. Consultáu'l 14 d'ochobre de 2016.
  5. «(DOH) Hamad International Airport Arrivals». Consultáu'l 14 d'ochobre de 2016.

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]