Llista d'aeropuertos d'América

De Wikipedia
Saltar a navegación Saltar a la gueta

La siguiente ye una llista d'aeropuertos d'América ordenaos per países.

América del Norte[editar | editar la fonte]

Bandera del Reinu Xuníu Bandera de Les Bermudes BER[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional L.F. Wade BDA TXKF Saint George

Flag of Canada.svg Canadá[editar | editar la fonte]

Artículu principal: Llista d'aeropuertos en Canadá

Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América[editar | editar la fonte]

Bandera de Dinamarca Flag of Greenland.svg Groenlandia[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu de Nuuk GOH BGGH Nuuk
Aeropuertu de Pituffik o Base aérea de Thule THU BGTL Qaanaaq
Aeropuertu de Narsarsuaq o pista aérea Bluie West One UAK BGBW Narsarsuaq

Flag of Mexico.svg Méxicu[editar | editar la fonte]

Artículu principal: Aeropuertos de Méxicu

Bandera de Francia Flag of Saint-Pierre and Miquelon.svg San Pedro y Miquelón[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu de San Pedro FSP LFVP San Pedro

América Central[editar | editar la fonte]

Bandera de Belice Belize[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional Philip S. W. Goldson BZE MZBZ Belmopán

Costa RicaFlag of Costa Rica.svg Costa Rica[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional Juan Santamaría SJO MROC Alajuela
Aeropuertu Internacional Daniel Oduber LIR MRLB Lliberia / Guanacaste
Aeropuertu Internacional de Llimón LIO MRLM Llimón
Aeropuertu Internacional Tobias Bolaños SYQ MRPV San José
Aeropuertu de Aerodamas - - - MRAD Quepos / Puntarenas
Aeropuertu de Aerotortuguero - - - MRAO Roxana / Llimón
Aeropuertu de Amubri - - - MRAM Talamanca / Llimón
Aeropuertu d'Arenal FON MRAN La Fortuna / Alajuela
Aeropuertu de Atirro - - - MRAR Atirro / Turrialba
Aeropuertu de Barra de Colorado - - - MRBC B.Colorado / Llimón
Aeropuertu de Barra de Parismina - - - MRBP B.Parismina / Llimón
Aeropuertu de Barra de Tortuguero TTQ MRBT B.Tortuguero / Llimón
Aeropuertu de Carriellu - - - MRCR Playa Carrillo / Guanacaste
Aeropuertu de Badea Drake DRK MRDK B.Drake / Puntarenas
Aeropuertu de Golfito GLF MRGF Golfito / Puntarenas
Aeropuertu de Guapiles - - - MRGP Guapiles / Llimón
Aeropuertu de Los Chiles - - - MRLC Los Chiles / Alajuela
Aeropuertu de Palmar Sur PMZ MRPM Palmar Sur / Puntarenas
Aeropuertu de Puertu Jimenez PJM MRPJ Puerto Jiménez / Puntarenas
Aeropuertu de Punta Islina PBP MRIA Punta Islina / Guanacaste
Aeropuertu de Quepos XQP MRQP Quepos, Manuel Antonio / Puntarenas
Aeropuertu de Nosara NOB MRNS Nosara / Guanacaste
Aeropuertu de San Vito - - - MRSV San Vito / Puntarenas
Aeropuertu de Sixaola - - - MRSX Sixaola / Llimón
Aeropuertu de Tamarindu TNO MRTM Tamarindu / Guanacaste
Aeropuertu de Tambor TMU MRTR Playa Tambor / Puntarenas
Aeropuertu de Upala - - - MRUP Upala / Alajuela

=== Flag of El Salvador.svg El Salvador

===

Llista[editar | editar la fonte]

Departamentos Conceyu Llocalidá ICAO IATA Nome del aeropuertu
Usulután Usulután Barrillas MSBS Aeropuertu de Barrillas
Usulután El Trunfu Ceiba Doblada MSCD Aeropuertu de Ceiba Doblada
Usulután El Trunfu Corrolada de Mules MSCM Aeropuertu de Corrolada de Mules
Usulután El Trunfu Cumichín MSCN Aeropuertu de Cumichín
Sonsonate Sonsonate El Jocotillo MSEJ Aeropuertu d'El Jocotillo
San Miguel San Miguel El Papalón MSAC Aeropuertu de La Aramauca
San Miguel Moncagua El Platanar MSPT Aeropuertu d'El Platanar
Santa Ana Metapán El Roncu MSRC Aeropuertu d'El Roncu
La Unión Conchagua El Jaguey MSET Aeropuertu d'El Tamarindu
Ahuachapán San Francisco Menéndez El Zapote MSZT Aeropuertu d'El Zapote
Ente Ríos MSER Aeropuertu d'Ente Ríos
Usulután El Trunfu Espíritu Santu MSES Aeropuertu d'Espíritu Santu
San Salvador El Paisnal La Cabana MSCB Aeropuertu de La Cabana
Usulután Jiquilisco Cases Nueves MSCN Aeropuertu de Cases Nueves
Usulután San Dionisio La Chepona MSCH Aeropuertu de La Chepona
La Llibertá La Llibertá Cangrejera MSCS Aeropuertu de Les Nalgues
Morazán Lolotiquillo Los Comandos MSLD Aeropuertu de Los Comandos(San Francisco Gotera) Usu Militar
Usulután El Trunfu Punta San Juan MSSJ Aeropuertu de Punta San Juan
San Miguel San Miguel El Papalón MSSM Aeropuertu de San Miguel (El Papalon)
La Paz San Luis Talpa San Luis Talpa MSLP SAL Aeropuertu Internacional d'El Salvador
San Salvador Ilopango Ilopango MSSS Aeropuertu de Ilopango
Santa Ana El Porvenir Singüil MSSA Aeropuertu Singüil

Flag of Guatemala.svg Guatemala[editar | editar la fonte]

Flag of Honduras.svg Hondures[editar | editar la fonte]

Aeropuertos d'Honduras[editar | editar la fonte]

Allugamientu Departamentu IATA
Roatán (Bay Islands) Islles de la Badea RTB
Ruines de Copán Copán RUY
San Esteban Colón SET
San Pedro Sula / La Mesa Cortés SAP
Artículu principal: Llista d'aeropuertos n'Honduras

Flag of Nicaragua.svg Nicaragua[editar | editar la fonte]

Flag of Panama.svg Panamá[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional de Tocumen PTY MPTO Panamá, Panamá
Aeropuertu Internacional Marcos A. Gelabert PAC MPMG Panamá, Panamá
Aeropuertu Internacional Enrique Malek DAV MPDA David, Chiriquí
Aeropuertu Enrique Adolfo Jiménez ONX MPEJ Colón
Aeropuertu Internacional Islla Colón BOC MPBO Boques del Toru
Aeropuertu Internacional Manuel Y. Neñu CHX MPCH Changuinola
Aeropuertu Capitan Alonso Valderrama CTD MPCE Chitré, Herrera
Aeropuertu Internacional Scarlett Martínez RIH MPRH Rio Hato, Coclé
Aeropuertu Ruben Cantú SYP MPSA Santiago, Veraguas
Aeropuertu Augusto Vergara MPNU Guararé, Los Santos
Aeropuertu Mulatupo MPP Mulatupo, Guna Yala
Aeropuertu Cartí Cartí, Guna Yala

Antilles[editar | editar la fonte]

=== Bandera del Reinu Xuníu Bandera d'Anguilla Anguilla

===
Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional Clayton J. Lloyd AXA TQPF The Valley

Flag of Antigua and Barbuda.svg Antigua y Barbuda[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional V. C. Bird ANU TAPA Saint John

Bandera de Países Baxos Bandera de Aruba Aruba[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional Reina Beatrix AUA TNCA Oranxestad

Bandera de las Bahamas Bahames[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional Lynden Pindling NAS MYNN Nasáu (Bahamas)
Aeropuertu Internacional de Grand Bahama FPO MYGF Freeport (Bahamas)

Bandera de Barbados Barbados[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional Grantley Adams BGI TBPB Bridgetown

Bandera de Países Baxos Flag of Bonaire.svg Bonaire[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional Flamingo BON TNCB Kralendijk

CubaFlag of Cuba.svg Cuba[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Gustavo Rizu BCA MUBA Baracoa, Guantánamo
Aeropuertu Carlos Manuel de Verdes BYM MUBY Bayamo, Granma
Aeropuertu de Caibarien MUCB Caibarién, Villa Clara (desactiváu)
Aeropuertu Internacional Ignacio Agramonte CMW MUCM Camagüey
Aeropuertu Internacional de Xardinos del Rei CCC MUOC Cayo Cocu, Ciegu d'Ávila
Aeropuertu Internacional Vilo Acuña CYO MUCL Cayo Llargu del Sur
Aeropuertu Internacional Máximu Gómez AVI MUCA Ciegu d'Ávila
Aeropuertu Internacional Jaime González CFG MUCF Cienfuegos
Aeropuertu de Florida MUFL Florida, Camaguey
Aeropuertu Mariana Grajales GAO MUGT Guantánamo
Aeropuertu Internacional José Martí HAV MUHA L'Habana
Aeropuertu Internacional Frank País HOG MUHG Holguín
Aeropuertu La Coloma LCL --- Pinar del Ríu
Aeropuertu Les Tunes VTU --- Les Tunes
Aeropuertu Internacional Sierra Maestra MZO --- Manzanillo, Granma
Aeropuertu Mayajigua MJG --- Mayajigua, Yaguajay (desativado)
Aeropuertu Orestes Acosta MOA --- Moa
Aeropuertu Nicaro ICR --- Nicaro (desactiváu)
Aeropuertu Rafael Cabrera GER MUNG Girona
Aeropuertu Preston PST --- Preston (desactiváu)
Aeropuertu Punta Allegre UPA --- (desactiváu)
Aeropuertu Punta De Maisi UMA --- Maisi, Guantánamo
Aeropuertu Santuyano SNJ --- Sandino, Pinar del Ríu
Aeropuertu Santa Clara SNU --- Santa Clara
Aeropuertu Internacional Antonio Macio SCU MUCU Santiago de Cuba
Aeropuertu Juan Gualberto Gómez VRA MUVR Varaderu, Matanzas
Aeropuertu Cayo Les Bruxes BWW --- Cayo Les Bruxes, Villa Clara
Aeropuertu San Antonio de los Baños --- MUSA San Antonio de los Baños
Aeropuertu Playa Baracoa UPB MUPB Sablera Baracoa, Caimito, Provincia d'Artumisa
Aeropuertu Ciudad Llibertái --- MULB L'Habana

Bandera de Países Baxos Bandera de Curaçao Curaçao[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional Hato CUR TNCC Willemstad

Flag of Dominica.svg Dominica[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Douglas–Charles DOM TDPD Marigot
Aeropuertu de Canefield DCF TDCF Roseau

Flag of Grenada.svg Granada[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional Maurice Bishop GND TGPY Saint George
Aeropuertu Pearls - TGPG Grenville
Aeropuertu Lauriston TRU TGPZ Hillsborough

Bandera de Guadalupe (Francia) Unofficial flag of Guadeloupe (local).svg Guadalupe[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional de Pointe-à-Pitre PTP TFFR Pointe-à-Pitre

=== Flag of Haiti.svg Haití

===
Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional Toussaint Louverture PAP MTPP Puertu Príncipe

=== Bandera del Reinu Xuníu  Islles Caimán

===
Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional Owen Roberts GCM MWCR George Town

Bandera del Reinu Xuníu Flag of the Turks and Caicos Islands.svg Islles Turques y Caicos[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional Harold Charles - MBAC Cayo Ambergris
Aeropuertu Internacional JAGS McCartney GDT MBGT Cockburn Town
Aeropuertu Internacional Providenciales PLS MBPV Providenciales
Aeropuertu Caicos Central MDS MBMC Caicos Central
Aeropuertu Caicos del Norte NCA MBNC Caicos del Norte
Aeropuertu Cayo Pine PIC MBPI Cayo Pine
Aeropuertu Cayo Sal SLX MBSY Cayo Sal
Aeropuertu Caicos del Sur XSC MBSC Caicos del Sur

Bandera del Reinu Xuníu Flag of the British Virgin Islands.svg Islles Vírxenes Britániques[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Auguste George NGD TUPA Anubierta
Aeropuertu Internacional Terrance B. Lettsome EIS TUPJ Road Town
Aeropuertu Virgin Gorda VIJ TUPW Spanish Town
Aeródromu North Sound Water NSX TUPG Spanish Town

Bandera de Estaos Xuníos d'América Bandera d'Islles Vírxenes Americanes Islles Vírxenes de los Estaos Xuníos[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional Cyril Y. King STT TIST Charlotte Amalie
Aeropuertu Internacional Henry Y. Rohlsen STX TISX Christiansted

=== Flag of Jamaica.svg Xamaica

===
Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional Norman Manley KIN MKJP Kingston
Aeropuertu Internacional Sir Donald Sangster MBJ MKJS Montego Bay

Bandera de Francia Bandera de Martinica Martinica[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional de Martinica Aimé Césaire FDF TFFF Fort-de-France

Bandera del Reinu Xuníu Flag of Montserrat.svg Montserrat[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu W. H. Bramble MNI TRPM Plymouth
Aeropuertu John A. Osborne MNI TRPG Gerald's

Bandera de Estaos Xuníos d'América Bandera de Puertu Ricu Puertu Ricu[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional Luis Muñoz Marín SJU TJSJ San Juan
Aeropuertu Internacional Rafael Hernández BQN TJBQ Aguadilla
Aeropuertu Internacional Mercedita PSE TJPS Ponce
Aeropuertu José Aponte de la Torre --- TJRV Ceiba
Aeropuertu Eugenio María de Hostos MAZ TJMZ Mayagüez
Aeropuertu Antonio Rivera Rodríguez VQS TJVQ Vieques
Aeropuertu Benjamin Rivera Noriega CPX TJPC Culiebra
Aeropuertu de Diego Jiménez Torres FAJ TJFA Fajardo

Flag of the Dominican Republic.svg República Dominicana[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional de Les Américas Dr. José Fco. Peña Gómez SDQ MDSD Santu Domingo
Aeródromu de Portiellu EPS MDPO Samaná
Aeropuertu Internacional de La Isabela Dr. Joaquín Balaguer JBQ MDJB Santu Domingo
Aeropuertu Internacional de La Romana LRM MDLR La Romana
Aeropuertu Internacional del Cibao STI MDST Santiago
Aeropuertu Internacional María Montéz BRX MDBH Barahona
Aeropuertu Internacional Gregorio Luperón POP MDPP Puerto Plata
Aeropuertu Internacional de Punta Cana PUJ MDPC Punta Cana
Aeropuertu Internacional Profesor Juan Bosch AZS MDCY Samaná
Aeropuertu Domésticu de Cabu Colorado CBR MDCR Pedernales
Aeropuertu Domésticu 14 de Xunu de Constanza COZ MDCZ Constanza, La Vega
Aeropuertu Domésticu Osvaldo Virgil MTC MDMC Montecristi
Aeropuertu Domésticu de San Juan de la Maguana SJM MDSJ San Juan de la Maguana
Aeropuertu Domésticu de Sabana de la Mar SNX MDSB Sabana de la Mar, Hato Mayor
Base Aérea de San Isidro SDX MDSI Santu Domingo

Bandera de Países Baxos Plantía:Xeodatos Saba Saba[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Juancho Y. Yrausquin SAB TNCS The Bottom

Bandera de Francia Flag of Saint Barthelemy (local).svg San Bartolomé[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Gustaf III SBH TFFJ Saint-Jean

Flag of Saint Kitts and Nevis.svg San Cristóbal y Nieves[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional Robert L. Bradshaw SKB TKPK Basseterre
Aeropuertu Internacional Vance W. Amory NEV TKPN Newcastle

Bandera de Países Baxos Flag of Sint Eustatius.svg San Eustaquio[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu F.D. Roosevelt EUX TNCE Oranxestad

=== Flag of Saint Lucia.svg Saint Lucia

===
Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu George F. L. Charles SLU TLPC Castries
Aeropuertu Internacional Hewanorra UVF TLPL Vieux Fort

Bandera de Francia Flag of Saint-Martin (fictional).svg San Martín[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeródromu de L'Espérance SFG TFFG Grand Case

Bandera de Países Baxos Flag of Sint Maarten.svg San Martín[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional Princesa Xuliana SXM TNCM Philipsburg

Flag of Saint Vincent and the Grenadines.svg San Vicente y les Granadines[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional Argyle SVD - Argyle
Aeropuertu Y. T. Joshua SVD TVSV Arnos Vale
Aeropuertu J. F. Mitchell BQU TVSB Bequia
Aeropuertu Canouan CIW TVSC Canouan
Aeropuertu Mustique MQS TVSM Mustique
Aeropuertu Islla la Unión UNI TVSU Unión
Aeropuertu Islla Palma PLI - Islla Palm

Bandera de Trinidá y Tobagu Trinidá y Tobagu[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional de Piarco POS TTPP Puerto España
Aeropuertu Internacional Arturo Napoleón Raymond Robinson TAB TTCP Scarborough

América del Sur[editar | editar la fonte]

Bandera d'Arxentina Arxentina[editar | editar la fonte]

Aeropuertos d'Arxentina
Ciudá Provincia OACI IATA FAA Nome del Aeropuertu
Allen Ríu Negru ALL Aeroclub Allen
Altu Ríu Senguer Chubut SAVR ARR ARS Aeropuertu Altu Ríu Senguer
Azul Buenos Aires SAZA ZUL Aeropuertu d'Azul
Badea Blanca Buenos Aires SAZB BHI BCA Aeropuertu Comandante Espora
Bariloche Ríu Negru SAZS BRC

Aeropuertu Internacional Teniente Luis Candelaria

Berazategui Buenos Aires EZP Aeródromu Ezpeleta
Bolívar Buenos Aires SAZI BLR Aeropuertu de Bolívar
Buenos Aires

AEP

AER Aeroparque Jorge Newbery
Cafayate Salta CAF Aeródromu Gilberto Lavaque
Caleta Olivia Santa Cruz CVI CDS Aeródromu Caleta Olivia
Campu Arenal/Santa María Catamarca CAL Aeródromu de Campu Arenal
San Miguel Buenos Aires SADO CPO Aeropuertu de Campu de Mayu
Casilda Santa Fe ILD ILD Aeródromu Casilda
Catriel Ríu Negru CCT CLT Aeropuertu Colonia Catriel
Caviahue Neuquén SAHE CVH Aeropuertu de Caviahue
Ceres Santa Fe SANW CRR

Aeropuertu Ceres

Chamical La Rioxa SACT Aeropuertu Gobernador Gordillo
Chañar Delladiáu Santa Fe CLD Aeroclub Chañar Delladiáu
Chepes La Rioxa SACP CHE Aeropuertu Chepes
Chilecito La Rioxa ITO Aeropuertu Chilecito
Chos Malal Neuquén HOS Aeropuertu de Chos Malal
Clorinda Formosa SATC CLX Aeropuertu Clorinda
Comodoro Rivadavia Chubut SAVC CRD CRV Aeropuertu Internacional General Enrique Mosconi
Córdoba Córdoba

COR

CBA Aeropuertu Internacional Inxenieru Ambrosio Taravella
Concordia Ente Ríos SAAC COC Aeropuertu Comodoro Pierrestegui
Coronel Suárez Buenos Aires SAZC Aeropuertu Brigadier Hector Eduardo Ruiz
Corrientes Corrientes SARC CNQ CRR Aeropuertu Internacional Doctor Fernando Piragine Niveyro
Curuzú Cuatiá Corrientes SATU UZU Aeropuertu de Curuzú Cuatiá
Cutral-Co Neuquén SAZW CUT CUT Aeropuertu de Cutral-Co
Dolores Buenos Aires SAZD VDR DOL Aeródromu de Dolores
Don Torcuato Buenos Aires SADD Aeródromu de Don Torcuato (Zarráu)
El Bolsón Rio Negru SAVB BOL Aeropuertu d'El Bolson
El Calafate Santa Cruz SAWC FTE ETE Aeropuertu Comandante Armando Tola
El Calafate Santa Cruz SAWA ING Aeropuertu de Llagu Arxentín (Zarráu)
El Maitén Chubut EMX Aeropuertu d'El Maitén
El Palombar Buenos Aires SADP

PAL

Aeropuertu El Palombar
Esquel Chubut SAVE EQS ESQ Aeropuertu Brigadier Xeneral Antonio Parodi
Ezeiza Buenos Aires SAEZ EZE EZE Aeropuertu Internacional Ministru Pistarini
Formosa Formosa SARF FMA

Aeropuertu Internacional de Formosa

Xeneral Alvear Mendoza SAMA GNA Aeropuertu de Xeneral Alvear
General Pico La Pampa SAZG GPO GPI Aeropuertu de General Pico
Xeneral Roca Rio Negru SAHR GNR Aeropuertu de Xeneral Roca
Gobernador Gregores Santa Cruz GGS Aeródromu Gobernador Gregores
Goya Corrientes OYA Aeropuertu Dr. Diego Nicolás Díaz Colodrero
Gualeguaychú Ente Ríos GHU

Aeropuertu de Gualeguaychú

Inxenieru Jacobacci Ríu Negru SAVJ IGB Aeropuertu d'Inxenieru Jacobacci
Islla Martín García Buenos Aires SAAK Aeródromo Islla Martín García
José C. Paz Buenos Aires SADJ Aeropuertu Mariano Moreno
José de San Martín Chubut JSM Aeropuertu de José de San Martín
Junín Buenos Aires SAAJ JNI NIN Aeropuertu de Junín
Laboulaye Córdoba SAOL LYE Aeródromu de Laboulaye
El Cume Córdoba SACC LCM CUM Aeropuertu El Cume
La Plata Buenos Aires SADL LPG PTA Aeropuertu de La Plata
La Rioxa La Rioxa SANL IRJ LLAR Aeropuertu Capitán Vicente Almandos Amonacide
Les Heras Santa Cruz SAVH LHS Aeropuertu Les Heras
Les Lomitas Formosa SATK LLS Aeródromu Alferez Armando Rodríguez
Loncopué Neuquén LCP Aeropuertu Teniente L'Ablonda
Malargüe Mendoza SAMM LGS MLG Aeropuertu Internacional Comodoro Ricardo Salomón
Mar de la Plata Buenos Aires SAZM MDQ MDP Aeropuertu Internacional Astor Piazolla
Mendoza Mendoza SAME MDZ DOZ Aeropuertu Internacional El Plumerillo
Mercedes Corrientes MDX Aeropuertu de Mercedes
Merlo San Luis SAOS SRC Aeropuertu Internacional Valle del Conlara
Miramar Buenos Aires SAEM MJR Aeródromo Juan Domingo Perón
Monte Caseros Corrientes SARM MCS Aeropuertu de Monte Caseros
Morón Buenos Aires SADM MOR MOR Aeropuertu de Morón
Necochea Buenos Aires SAZO NEC NEC Aeropuertu Edgardo Hugo Yelpo
Neuquén Neuquén SAZN NQN NEU Aeropuertu Internacional Presidente Perón
Olavarría Buenos Aires SAZF OVR

Aeropuertu de Olavarría

Paraná Ente Ríos SAAP PRA PAR Aeropuertu Xeneral Justo José de Urquiza
Pasu de los Llibres Corrientes SARL AOL LIB Aeropuertu Internacional de camín de los Llibres
Pehuajó Buenos Aires SAZP PEH Aeropuertu Comodoro P. Zanni
Pericu Jujuy SASJ JUJ JUJ Aeropuertu Internacional Gobernador Horacio Guzmán
Peritu Moreno Santa Cruz SAWP PMQ Aeropuertu Peritu Moreno
Posaes Misiones SARP PSS POS Aeropuertu Internacional Llibertador Xeneral José de San Martín
Puertu Deseyáu Santa Cruz SAWD PUD Aeropuertu Puertu Deseyáu
Puertu Iguazú Misiones SARI IGR IGU Aeropuertu Internacional de Puertu Iguazú
Puertu Madryn Chubut SAVY PMY PMY Aeropuertu El Tehuelche
Puerto Santuyano Santa Cruz SAWJ ULA Aeropuertu Capitán José Daniel Vázquez
Puertu Santa Cruz Santa Cruz SAWU RZA Aeropuertu de Puertu Santa Cruz
Presidencia Roque Saenz Peña Chaco SASA PRQ PRQ Aeropuertu de Presidencia Roque Sáenz Peña
Quilmes Buenos Aires ILM Aeródromu de Quilmes
Rafaela Santa Fe RAF Aeródromu de Rafaela
Reconquista Santa Fe SATR RCQ RTA Aeropuertu Daniel Jurkic
Resistencia Chaco SARE RES SIS Aeropuertu Internacional de Resistencia
Rincón de los Sauces Neuquén RDS Aeropuertu Rincón de los Sauces
Ríu Cuartu Córdoba SAOC RCU TRC Aeropuertu de Ríu Cuartu
Ríu Gallegos Santa Cruz SAWG RGL GAL Aeropuertu Internacional Pilotu Civil Norberto Fernández
Ríu Grande Tierra del Fueu SAWE RGA GRA Aeropuertu Internacional Gob. Ramón Trejo Noel
Río Mayu Chubut ROY Aeropuertu de Ríu Mayu
Ríu Turbiu/Ventiocho de Payares Santa Cruz SAWT RYO Aeropuertu Río Turbiu
Rosario Santa Fe SAAR ROS ROS Aeropuertu Internacional Rosario Islla Malvines
Salta Salta SASA SLA SAL Aeropuertu Internacional Martín Miguel de Güemes
San Antonio Oeste Ríu Negru OES Aeródromu Saint Exupery
San Fernando Buenos Aires SADF FDO FDO Aeropuertu Internacional de San Fernando
San Fernando del Valle de Catamarca Catamarca SANC CTC CAT Aeropuertu Coronel Felipe Varela
San Juan San Juan SANU UAQ JUA Aeropuertu Domingo Faustino Sarmiento
San Luis San Luis SAOU LUQ UIS Aeropuertu Brigadier Mayor Cesar Raúl Ojeda
San Rafael Mendoza SAMR AFA SRA Aeropuertu Internacional Suboficial Ayudante Santiago Xermanu
San Ramón de la Nueva Orán Salta SASO Aero Club Orán
San Xusto Buenos Aires SADS JUS Aeropuertu de San Xusto
San Miguel de Tucumán Tucumán SANT TUC TUC Aeropuertu Internacional Teniente Xeneral Benjamín Matienzo
Santa Rosa La Pampa SAZR RSA

Aeropuertu de Santa Rosa

Santa Teresita Buenos Aires SAZL SST SST Aeropuertu de Santa Teresita
Santiago del Esteru Santiago del Esteru SANE SDE SDE Aeropuertu Vicecomodoro Ángel de la Paz Aragonés
San Martín d'Andar Neuquén SAZY CPC CHP Aeropuertu Aviador Carlos Campos
Sauce Viejo Santa Fe SAAV SFN SVO Aeropuertu de Sauce Viejo
Sierra Grande Rio Negru SGV Aeródromo Sierra Grande
Sunchales Santa Fe SAFS NCJ Aeropuertu de Sunchales
Tandil Buenos Aires SAZT TDL DIL Aeropuertu de Tandil
Tartagal Salta SAST TTG TAR Aeropuertu de Tartagal
Termes de Ríu Fondu Santiago del Esteru SANR RHD Aeropuertu Internacional Termes de Ríu Fondu
Trelew Chubut SAVT REL TRE Aeropuertu Almirante Marco Andrés Zar/Base Aeronaval Almirante Zar
Tres Arroyo Buenos Aires SAZH OYO YOS Aeropuertu Municipal Primer Teniente Héctor Ricardo Volponi
Ushuaia Tierra del Fueu SAWH USH USU Aeropuertu de Ushuaia
Valcheta Ríu Negru VCF Aeródromu de Valcheta
Venado Tuertu Santa Fe VNO Aeródromu Municipal Tomás B. Kenny
Viedma Ríu Negru SAVV VDM VIE Aeropuertu Gobernador Edgardo Castello
Villa Dolores Córdoba SAOD VDR Aeropuertu de Villa Dolores
Villa Gesell Buenos Aires SAZV VLG GUES Aeropuertu de Villa Gesell
Villa María Córdoba VMR Aeropuertu Rexonal Presidente Néstor Kirchner
Villa Regina Ríu Negru VRG Aeródromu de Villa Regina
Villa Reynolds San Luis SAOR VME RYD Aeropuertu de Villa Reynolds
Villaguay Ente Ríos SAAU Aeropuertu de Villaguay
Yerba Bona Tucumán Aeródromo Mauricio Gilli (Aeroclub Tucumán)
Zapala Neuquén SAHZ APZ Aeropuertu de Zapala

Bandera de Bolivia Bolivia[editar | editar la fonte]

Artículu principal: Llista d'aeropuertos de Bolivia
Ciudá Departamentu ICAO IATA Nome del aeropuertu o aeródromu
Apolo La Paz SLAP APB Aeropuertu Apolo
Ascensión de Guarayos Santa Cruz SLAS ASC Aeropuertu Ascensión de Guarayos
Bella Unión / Mamoré Beni SLBN Aeropuertu Bella Unión
Bermejo Tarija SLBJ BJO Aeropuertu Bermejo
Camiri Santa Cruz SLCA CAM Aeropuertu Grán Parapetí Camiri
Charaña La Paz SLCN Aeropuertu Charaña
Acovez Pando SLCO CIJ Aeropuertu Capitán Aníbal Arab
Cochabamba Cochabamba SLCB CBB Aeropuertu Internacional Jorge Wilstermann

Concepción Santa Cruz SLCP CEP Aeropuertu Concepción
Copacabana La Paz SLCC Aeropuertu Copacabana
Monteagudo Chuquisaca SLAG Aeropuertu Apiaguaiki Tumpa
Guayaramerín Beni SLGY GYA Aeropuertu Capitán de Av. Emilio Beltrán
Gran La Paz La Paz SLLP LPB Aeropuertu Internacional L'Altu
Los Andes La Paz SLLJ Aeropuertu Laja
Madalena Beni SLMG MGD Aeropuertu Madalena
Oruro Oruro SLOR ORU Aeropuertu Internacional Juan Mendoza
Potosí Potosí SLPO POI Aeropuertu Capitán Nicolás Rojas
Puertu Ricu, Manuripi Pando SLPR PUR Aeropuertu Puertu Ricu
Puerto Suárez Santa Cruz SLPS PSZ Aeropuertu Internacional Puerto Suárez
Reyes Beni SLRY

Aeropuertu Reyes

Riberalta Beni SLRI RIB Aeropuertu Capitán Av. Selin Zeitun López
Roboré Santa Cruz SLRB RBO Aeropuertu Roboré
Rurrenabaque Beni SLRQ RBQ Aeropuertu Rurrenabaque
San Borja Beni SLSB SRJ Aeropuertu Capitán Av. German Quiroga G.
San Ignacio de Moxos Beni SLSM SNM Aeropuertu San Ignacio de Moxos
San Ignacio de Velasco Santa Cruz SLSI SNG Aeropuertu Capitán Av. Juan Cochamanidis S.
San Javier Santa Cruz SLJV SJV Aeropuertu San Javier
San Joaquín Beni SLJO SJB Aeropuertu San Joaquin
San José de Chiquitos Santa Cruz SLJE SJS Aeropuertu San José de Chiquitos
San Matías Santa Cruz SLTI Aeropuertu San Matías
San Ramón / Mamoré Beni SLRA SRD Aeropuertu San Ramón
Santa Ana de Yacuma Beni SLSA SBL Aeropuertu José Chávez Suárez
Santa Cruz de la Sierra Santa Cruz Santa Cruz SLET SRZ Aeropuertu El Trompillo
Santa Cruz de la Sierra Santa Cruz Santa Cruz SLVR VVI Aeropuertu Internacional Viru Viru

Sucre Chuquisaca SLSU SRE Aeropuertu Internacional de Alcantarí
Tarija Tarija SLTJ TJA Aeropuertu Capitán Oriel Llea Plaza
Trinidá Beni SLTR TDD Aeropuertu Teniente Jorge Henrich Arauz

Uyuni Potosí SLUY UYU Aeropuertu Joya Andina
Vallegrande Santa Cruz SLVG VAH Aeropuertu Capitán Av. Vidal Villagomez Toledo
Villamontes Tarija SLVM VLM Aeropuertu Teniente coronel Rafael Pabón
Yacuiba Tarija SLYA BYC Aeropuertu de Yacuiba

Bandera de Brasil Brasil[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional Augusto Severu NAT SBNT Natal, Rio Grande do Norte
Aeropuertu Internacional Afonso Pena CWB SBCT Curitiba, Paraná.
Aeropuertu Internacional de Macapá MCP SBMQ Macapá, Amapá.
Aeropuertu Internacional Mariscal Cunha Machado SLZ SBSL São Luís, Maranhāo.
Aeropuertu Rexonal de Cariri JDO SBJU Juazeiro do Norte, Ceará.
Aeropuertu Pedro Otacilio Figueiredo VDC SBQV Vitória da Conquista, Badea.
Aeropuertu Internacional Presidente Castro Pinto JPA SBJP João Pessoa, Paraíba.
Aeropuertu Presidente Joao Suassuna CPV SBKG Campina Grande, Paraíba.
Aeropuertu Petronio Portella THE SBTE Teresina, Piauí.
Aeropuertu Internacional de Galeão GIG SBGL Rio de Janeiro, Rio de Janeiro.
Aeropuertu Internacional Boa Vista BVB SBBV Boa Vista, Roraima
Aeropuertu de Uberaba UBA SBUR Uberaba, Minas Gerais.
Aeropuertu Campu de Marte MAE SBMT São Paulo, São Paulo.
Aeropuertu Internacional Deputado Luís Eduardo Magalhãye SSA SBSV Salvador, Badea.
Aeropuertu Jorge Amáu IOS SBIL Ilhéus, Badea.
Aeropuertu Internacional de Porto Seguro BPS SBPS Porto Seguro, Badea.
Aeropuertu Internacional Eduardo Gomes MAO SBEG Manaus, Amazones.
Aeropuertu Internacional de Tabatinga TBT SBTT Tabatinga, Amazones.
Aeropuertu Internacional Marechal Rondon CGB SBCY Cuiabá, Mato Grosso.
Aeropuertu Internacional de Campu Grande CGR SBCG Campu Grande, Mato Grosso do Sul.
Aeropuertu de Congonhas CGH SBSP São Paulo, São Paulo.
Aeropuertu Internacional Corumba CMG SBCR Corumbá, Mato Grosso do Sul.
Aeropuertu Internacional Cruzeiro do Sul CZS SBCZ Cruzeiro do Sul, Acre
Aeropuertu Internacional Pinto Martins FOR SBFZ Fortaleza, Ceará
Aeropuertu Internacional de Foz do Iguaçu IGU SBFI Foz do Iguaçu, Paraná.
Aeropuertu Internacional Gilberto Freyre REC SBRF Recife, Pernambuco.
Aeropuertu Internacional de Guarulhos Governador André Franco Montoro GRU SBGR São Paulo, São Paulo.
Aeropuertu de São José do Campos SJK SBSJ São José do Campos, São Paulo.
Aeropuertu Internacional de Ponta Porã PMG SBPP Ponta Porã, Mato Grosso do Sul.
Aeropuertu Internacional Presidente Juscelino Kubitschek BSB SBBR Brasilia, Distritu Federal.
Aeropuertu Presidente Medici RBR SBRB Rio Branco, Acre.
Aeropuertu de Palmes PMW SBPM Palmes, Tocantins.
Aeropuertu Internacional Hercílio Lluz FLN SBFL Florianópolis, Santa Catarina.
Aeropuertu Internacional Governador Jorge Teixeira PVH SBPV Porto Velho, Rondônia.
Aeropuertu de Altamira ATM SBHT Altamira, Pará.
Aeropuertu Internacional de Belém BEL SBBE Belém, Pará.
Aeropuertu de Marabá MAB SBMA Marabá, Pará.
Aeropuertu de Carajás CKS SBCJ Parauapebas, Pará.
Aeropuertu Eduardo Gomes STM SBSN Santarém, Pará
Aeropuertu Lauro Carneiro de Loyola JOI SBJV Joinville, Santa Catarina.
Aeropuertu Ministru Victor Konder NVT SBNF Navegantes, Santa Catarina.
Aeropuertu de Londrina LDB SBLO Londrina, Paraná.
Aeropuertu de Maringá MGF SBMG Maringá, Paraná.
Aeropuertu de Bacacheri BFH SBCT Curitiba, Paraná.
Aeropuertu Internacional Comandante Gustavo Kraemer BGX SSCE Bagé, Rio Grande do Sul.
Aeropuertu Internacional Salgado Filho POA SBPA Porto Alegre, Rio Grande do Sul.
Aeropuertu Santos Dumont SDU SBRJ Rio de Janeiro, Rio de Janeiro.
Aeropuertu Internacional Tancredo Nieves CNF SBCF Belo Horizonte, Minas Gerais
Aeropuertu Internacional Viracopos VCP SBKP Campinas, São Paulo
Aeropuertu Santa Genoveva GYN SBGO Goiânia, Goiás/Goiânia

Flag of Chile.svg Chile[editar | editar la fonte]

Artículu principal: Llista d'aeropuertos de Chile

Flag of Colombia.svg Colombia[editar | editar la fonte]

Nome del Aeropuertu Códigu IATA Códigu OACI Ciudá
Aeropuertu Internacional El Doráu BOG SKBO Bogotá, Distritu Capital.
Aeropuertu Internacional Alfonso Bonilla Aragón CLO SKCL Cali, Valle del Cauca.
Aeropuertu Internacional Rafael Núñez CTG SKCG Cartaxena, Bolívar.
Aeropuertu Internacional José María Córdova MDE SKRG Medellín, Antioquia.
Aeropuertu Internacional Matecaña PEI SKPE Pereira, Risaralda.
Aeropuertu Internacional Ernesto Cortissoz BAQ SKBQ Barranquilla, Atlánticu.
Aeropuertu Internacional Simón Bolívar SMR SKSM Santa Marta, Madalena.
Aeropuertu Internacional Camilo Daza CUC SKCC Cúcuta, Norte de Santander.
Aeropuertu Internacional Gustavo Rojas Pinilla ADZ SKSP San Andrés, San Andrés y Providencia.
Aeropuertu Internacional Palonegro BGA SKBG Bucaramanga, Santander.
Aeropuertu Internacional Almirante Padilla RCH SKRH Riohacha, La Guajira.
Aeropuertu Internacional Alfredo Vásquez Cobo LET SKLT Leticia, Amazones.
Aeropuertu Internacional L'Edén AXM SKAR Armenia, Quindío.
Aeropuertu Benitu Salas NVA SKNV Neiva, Huila.
Aeropuertu Antonio Nariño PSO SKPS Pastio, Nariño.
Aeropuertu Guillermo León Valencia PPN SKPP Popayán, Cauca.
Aeropuertu Olaya Herrera EOH SKMD Medellín, Antioquia.
Aeropuertu Alfonso López Pumarejo VUP SKVP Valledupar, Cesar.
Aeropuertu Alberto Jaramillo Sánchez OTU SKOT Remedios, Antioquia.
Aeropuertu El Caraño UIB SKUI Quibdó, Topeto.

Flag of Ecuador.svg Ecuador[editar | editar la fonte]

Artículu principal: Llista d'aeropuertos d'Ecuador

Bandera de Francia Flag of France.svg Guyana Francesa[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu de Cayenne-Rochambeau CAY SOCA Cayena

=== Flag of Guyana.svg Guyana

===
Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional Cheddi Jagan GEO SYCJ Atiesten

Bandera del Reinu Xuníu Islla Malvines[editar | editar la fonte]

Bandera de Paraguái Paraguái[editar | editar la fonte]

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Ubicacion Region a la que sirve Cantidá de pistes Llargu y anchu de pista(s) Notes
Aeropuertu Internacional Silvio Pettirossi ASU SGAS Luque Bandera de Paraguái 11 1 3400 x 45 ye l'aeropuertu más importante del país
Aeropuertu Internacional Guaraní AGT SGES Minga Guazu Bandera de Paraguái 10 1 3400 x ¿? ye'l segundu aeropuertu más importante del país
Aeropuertu de la Itaipu Binacional ITU SGIB Hernandarias Bandera de Paraguái 10 1 1500 x 29 aeropuertu priváu
Aeropuertu Internacional Teniente Amín Ayub González ENO SGEN Capitan Miranda Bandera de Paraguái 7 1 3100 x ¿? ye'l tercer aeropuertu más importante del país
Aeropuertu de Capitan Meza ¿? SGMZ Capitan Meza Bandera de Paraguái 7 1 ¿? x ¿? aeropuertu priváu
Aeropuertu Doctor Fuster PJC SGPJ Pedro Juan Caballero Bandera de Paraguái 13 1 1400 x 30 solo p'aviones pequeños
Aeropuertu Santa Teresa ¿? SGST Bella Vista Norte Bandera de Paraguái 13 1 ¿? x ¿? aeropuertu priváu
Aeropuertu Capitan Bado ¿? SGCB Capitan Bado Bandera de Paraguái 13 1 ¿? x ¿? aeropuertu priváu
Aeropuertu Icanimby ¿? SGBV Bella Vista Norte Bandera de Paraguái 13 1 ¿? x ¿? aeropuertu priváu
Aeropuertu Tte Carmelo Peralta CIO SGCO Concepción Bandera de Paraguái 1 1 1850 x 45 solo p'aviones pequeños
Aeropuertu Dr Juan Plate VMI SGVM San Lazaro Bandera de Paraguái 1 1 1200 x 18 aeropuertu de la INC
Aeropuertu Inocencio Herebia ¿? SGOL Fuerte Olimpo Bandera de Paraguái 16 1 ¿? x ¿? pista de tierra
Aeropuertu de Badea Negra BFA SGBN Badea Negra Bandera de Paraguái 16 1 ¿? x ¿? pista de tierra, usu militar
Aeropuertu de La Victoria ¿? SGLV Puertu Casáu Bandera de Paraguái 16 1 ¿? x ¿? aeropuertu priváu
Aeropuertu Doctor Luis María Argaña ESG SGME Mariscal Estigarribia Bandera de Paraguái 19 1 3500 x 40 tien la pista más llarga de tolos aeropuertos
Aeropuertu de Filadelfia Chaco FLM SGFI Filadelfia Bandera de Paraguái 19 1 ¿? x ¿? aeropuertu priváu
Aeropuertu de Llomba Plata ¿? SGLP Llomba Plata Bandera de Paraguái 19 1 ¿? x ¿? aeropuertu priváu
Aeródromu Nicolas Bo ¿? SGNB Villa Hayes Bandera de Paraguái 15 1 980 x 18 pista de tierra
Aeropuertu de Pozu Colorado PZC SGPO Pozu Colorado Bandera de Paraguái 15 1 ¿? x ¿? pista de tierra
Aeropuertu Juan de Ayolas AYO SGAY Ayolas Bandera de Paraguái 8 1 1850 x ¿? solo p'aviones pequeños
Aeropuertu Yacyreta ¿? SGYR Ayolas Bandera de Paraguái 8 1 ¿? x ¿? aeropuertu priváu
Aeropuertu Walter Gwynn COV SGOV Coronel Uviéu Bandera de Paraguái 5 1 1400 x 30 solo p'aviones pequeños
Aeropuertu Carlos Miguel Jimenez PIL SGPI Pilar Bandera de Paraguái 12 1 1500 x 18 solo p'aviones pequeños
Aeropuertu de Villarrica VAA SGVI Villarrica Bandera de Paraguái 4 1 ¿? x ¿? solo p'aviones pequeños
Aeropuertu Bernardino Caballero SDG SGGR Saltu del Guairá Bandera de Paraguái 14 1 1400 x 30 solo p'aviones pequeños
Aeropuertu Mayor Von Zastrow SPY SGSN San Pedro Bandera de Paraguái 2 1 1000 x 18 aeropuertu abandonáu
Aeropuertu de Paraguarí PAG SGPG Quyquyhó Bandera de Paraguái 9 1 ¿? x ¿? solo p'aviones pequeños
Aeropuertu Berta Servian ¿? ¿? Caazapa Bandera de Paraguái 6 1 1400 x 30 aeropuertu abandonáu

Flag of Peru.svg Perú[editar | editar la fonte]

Artículu principal: Llista d'aeropuertos del Perú
Denominación Códigu IATA Códigu OACI Ciudá Departamentu
Aeropuertu Rexonal (en construcción) Abancay Flag of Peru.svg Perú
Aeropuertu de Andahuaylas ANS SPHY Andahuaylas Flag of Peru.svg Perú
Aeropuertu Coronel FAP Alfredo Mendivil Duarte AYP SPHO Ayacucho Flag of Peru.svg Perú
Aeródromu de Palmapampa Santa Rosa Flag of Peru.svg Perú
Aeródromu Vilcashuaman Vilcashuaman Flag of Peru.svg Perú
Aeropuertu Teniente FAP Jaime Montreuil Morales CHM SPEO Chimbote Flag of Peru.svg Perú
Aeropuertu Comandante FAP Germán Arias Graziani ARREYA SPHZ Huaraz Flag of Peru.svg Perú
Aeropuertu de Chachapoyas CHH SPPY Chachapoyas Flag of Peru.svg Perú
Aeródromo Rodríguez de Mendoza SPLN Rodríguez de Mendoza Flag of Peru.svg Perú
Aeródromu Ciro Allegría Nieva Flag of Peru.svg Perú
Aeródromu Galilea Rio Santiago Flag of Peru.svg Perú
Base Aérea Mariano Melgar SPLC La Xoya Flag of Peru.svg Perú
Aeródromu Mayor FAP Guillermo Protset del Castillo SPVT Vítor Flag of Peru.svg Perú
Aeródromu Orcopampa SPOR Orcopampa Flag of Peru.svg Perú
Aeródromu de Mollendo SPDO Mollendo Flag of Peru.svg Perú
Aeródromu de Atico SPOY Atico Flag of Peru.svg Perú
Aeropuertu Internacional Rodríguez Ballón AQP SPQU Arequipa Flag of Peru.svg Perú
Aeropuertu Mayor Xeneral FAP Armando Revoredo Iglesias CJA SPJR Cajamarca Flag of Peru.svg Perú
Aeródromu de Pampa Grande SPJB Cajabamba Flag of Peru.svg Perú
Aeródromu de Shumba SPJE Xaén Flag of Peru.svg Perú
Aeropuertu Internacional Jorge Chávez LIM SPJC Callao Flag of Peru.svg Perú
Aeropuertu Internacional Alejandro Velasco Astete CUZ SPZO Cusco Flag of Peru.svg Perú
Aeropuertu Internacional de Chinchero (en construcción) Urubamba Flag of Peru.svg Perú
Aeródromu Kiteni Echarate Flag of Peru.svg Perú
Aeródromu Les Malvines Echarate Flag of Peru.svg Perú
Aeródromu de Quincemil UMI SPIL Camanti Flag of Peru.svg Perú
Aeródromu Yauri Espinar Flag of Peru.svg Perú
Aeropuertu Alf. FAP David Figueroa Fernandini HUU SPNC Huánuco Flag of Peru.svg Perú
Aeropuertu de Tingo María TGI SPGM Tingo María Flag of Peru.svg Perú
Aeropuertu Rexonal (en proyeutu de construcción) Huancavelica Flag of Peru.svg Perú
Aeródromu d'Instrucción Civil (en construcción) Chincha Flag of Peru.svg Perú
Aeródromu Les Dunes SPLH Ica Flag of Peru.svg Perú
Aeropuertu Capitán FAP Renán Elías Olivera PIO SPSO Pisco Flag of Peru.svg Perú
Aeropuertu María Reiche Neuman SPZA Naza Flag of Peru.svg Perú
Aeródromu de San Juan de Marcona SJA SPJN San Juan de Marcona Flag of Peru.svg Perú
Aeropuertu Manuel Prado Ugarteche SPMF Mazamari Flag of Peru.svg Perú
Aeródromu Capitán FAP Leonardo Alvariño Herr SPRM San Ramón Flag of Peru.svg Perú
Aeropuertu Francisco Carlé JAU SPJJ Jauja Flag of Peru.svg Perú
Aeropuertu Internacional Capitán FAP Carlos Martínez de Pinillos TRU SPRU Trujillo Flag of Peru.svg Perú
Aeródromu de Chagual SPGL Pataz Flag of Peru.svg Perú
Aeródromu de Huamachuco SPUC Huamachuco Flag of Peru.svg Perú
Aeródromu de Chao SPCY Chao Flag of Peru.svg Perú
Aeródromu de Pata de Gallu SPGA Quiruvilca Flag of Peru.svg Perú
Aeródromu de Pias SPIS Pias Flag of Peru.svg Perú
Aeródromu de Urpay SPAI Urpay Flag of Peru.svg Perú
Aeródromu de Gochapita SPGC Tayabamba Flag of Peru.svg Perú
Aeródromu de Tulpo SPTO Mollebamba Flag of Peru.svg Perú
Aeródromu de Pacasmayo SPYO Pacasmayo Flag of Peru.svg Perú
Aeropuertu Internacional Capitán FAP José A. Quiñones CIX SPHI Chiclayo Flag of Peru.svg Perú
Base aérea Les Palmes SPLP Lima Flag of Peru.svg Perú
Aeródromu Lib Mandy Metropolitanu SMG SPLX San Bartolo Flag of Peru.svg Perú
Aeropuertu Moisés Benzaquen Rengifo YMS SPMS Yurimaguas Flag of Peru.svg Perú
Aeropuertu Alf. FAP Alfredo Vladimir Sara Bauer SPAS Andoas Flag of Peru.svg Perú
Aeropuertu de Caballococha LHC SPBC Ramón Castiella Flag of Peru.svg Perú
Aeródromu de Contamana CTF SPCM Contamana Flag of Peru.svg Perú
Aeródromu de Trompeteros SPDR Corrientes Flag of Peru.svg Perú
Aeródromu de Bellavista SPBS Jeberos Flag of Peru.svg Perú
Aeródromu de Colonia Angamos Colonia Angamos Flag of Peru.svg Perú
Aeródromu d'El Estrechu L'Estrechu Flag of Peru.svg Perú
Aeródromu de Gueppi Gueppi Flag of Peru.svg Perú
Aeródromu de Requena REQ SPQN Requena Flag of Peru.svg Perú
Aeródromu de San Llorienzo San Llorienzo Flag of Peru.svg Perú
Aeropuertu Internacional Coronel FAP Francisco Ensugada Vignetta IQT SPQT Iquitos Flag of Peru.svg Perú
Aeropuertu Teniente Bergerie Iquitos Flag of Peru.svg Perú
Aeropuertu Internacional de Puertu Maldonado PEM SPTU Puertu Maldonado Flag of Peru.svg Perú
Aeródromu Tnte. Gral. Gerardo Pérez Pinedo IBP SPBR Iberia Flag of Peru.svg Perú
Aeródromu de Iñapari SPIN Iñapari Flag of Peru.svg Perú
Aeródromu de Manu Manu Flag of Peru.svg Perú
Aeródromo César Torque Podesta SPEQ Moquegua Flag of Peru.svg Perú
Aeropuertu de Ilo ILC SPLO Ilo Flag of Peru.svg Perú
Aeródromu de Cuajone Cuajone Flag of Peru.svg Perú
Aeródromu de Ciudá Constitucion SPCC Ciudá Constitucion Flag of Peru.svg Perú
Aeródromu de Vicco SPVI Vicco Flag of Peru.svg Perú
Aeropuertu Internacional Capitán FAP Guillermo Concha Iberico PIU SPUR Piura Flag of Peru.svg Perú
Aeropuertu Internacional Capitán FAP Víctor Montes Arias TYL SPYL Baltara Flag of Peru.svg Perú
Base Aérea El Coríu SPTP Baltara Flag of Peru.svg Perú
Aeropuertu Internacional Inca Mancu Cápac JUL SPJL Juliaca Flag of Peru.svg Perú
Aeródromo San Rafael San Rafael Flag of Peru.svg Perú
Aeropuertu Cadete FAP Guillermo del Castillo Paredes TPP SPST Tarapoto Flag of Peru.svg Perú
Aeródromu de Huallaga BLP SPBL Bellavista Flag of Peru.svg Perú
Aeropuertu de Juanjui JJI SPJI Juanjuí Flag of Peru.svg Perú
Aeródromu de Moyobamba MBP SPBB Moyobamba Flag of Peru.svg Perú
Aeródromu de Saposoa SFS SPOA Saposoa Flag of Peru.svg Perú
Aeródromu de Tocache TCG SPCH Tocache Flag of Peru.svg Perú
Aeródromo Palmes del Espín UCZ SPIZ Uchiza Flag of Peru.svg Perú
Aeródromo Juan Simons Vela RIJ SPJA Rioja Flag of Peru.svg Perú
Aeropuertu Internacional Coronel FAP Carlos Ciriani Santa Rosa TCQ SPTN Tacna Flag of Peru.svg Perú
Aeródromu de Toquepala Toquepala Flag of Peru.svg Perú
Aeropuertu Capitán FAP Pedro Canga Rodríguez TBP SPME Baltes Flag of Peru.svg Perú
Aeródromu Tnte. Gral. Gerardo Pérez Pinedo SPAY Talaya Flag of Peru.svg Perú
Aeropuertu Internacional Capitán FAP David Abensur Rengifo PCL SPCL Pucallpa Flag of Peru.svg Perú
Aeródromu Bolognesi Bolognesi Flag of Peru.svg Perú
Aeródromu de Breu Breu Flag of Peru.svg Perú
Aeródromu de Puerto Esperanza Puerto Esperanza Flag of Peru.svg Perú
Aeródromu de Sepahua Sepahua Flag of Peru.svg Perú

=== Flag of Suriname.svg Surinam

===
Artículu principal: Llista d'aeropuertos de Surinam

Bandera de Uruguái Uruguái[editar | editar la fonte]

Artículu principal: Llista d'aeropuertos d'Uruguái

Flag of Venezuela.svg Venezuela[editar | editar la fonte]

Ver tamién[editar | editar la fonte]


Anexo:Aeropuertos de América