Aeropuertu Capitán FAP Renán Elías Olivera

Coordenaes: 13°44′42″S 76°13′13″W / 13.745°S 76.2203°O / -13.745; -76.2203
De Wikipedia
Aeropuertu Capitán FAP Renán Elías Olivera
aeropuertu y aeródromu de tráficu comercial
IATA: PIO • OACI: SPSO
Llocalización
PaísBandera del Perú Perú
Rexón Departamento de Ica (es) Traducir
Provincia Pisco (es) Traducir
Ciudá Pisco
Coordenaes 13°44′42″S 76°13′13″W / 13.745°S 76.2203°O / -13.745; -76.2203
Aeropuertu Capitán FAP Renán Elías Olivera alcuéntrase en Perú
Aeropuertu Capitán FAP Renán Elías Olivera
Aeropuertu Capitán FAP Renán Elías Olivera
Aeropuertu Capitán FAP Renán Elías Olivera (Perú)
Altitú 11,9 m
Historia y usu
Apertura1975
Xestión Aeropuertos del Perú (es) Traducir
Ciudá a la que sirve Pisco
Web oficial
Cambiar los datos en Wikidata

L'Aeropuertu Capitán FAP Renán Elías Olivera ye un aeropuertu próximu a la ciudá de Pisco, nel departamentu de Ica de Perú. Ye utilizáu regularmente poles Fuercies Armaes de Perú pero tamién puede recibir aviones civiles de gran capacidá por cuenta de les carauterístiques de la so pista d'aterrizaxe. De fechu ye utilizáu como aeropuertu alternu al Aeropuertu Internacional Jorge Chávez de Lima, la capital de Perú, cuando les condiciones climátiques nun dexen aterrizaxes nesta ciudá (especialmente les borrines bien trupes y baxes).[1]

En payares de 2008 allugó a delles aeronaves que llegaron con presidentes de distintos países asistentes a la cita d'APEC 2008 que se realizó en Lima, por cuenta de la falta d'espaciu pa estacionamineto d'aeronaves nel aeropuertu capitalín.

Actualidá[editar | editar la fonte]

El futuru comercial d'esti aeropuertu ye bastante promisorio pos la so operación foi concesionado a una empresa privada ADP Perú, por cuenta de qu'allúgase nuna zona altamente turística como ye la Badea de Paracas qu'anguaño (añu 2012) vien recibiendo inversiones hoteleres de gran magnitú. La so cercanía a la parte de les mundialmente famoses Llinies de Naza refuercen entá más les posibilidaes d'esti aeropuertu pal so usu como base de vuelos turísticos n'aviones menores.

El presidente Ollanta Humala inauguró les obres de modernización nel terminal aereu de Pisco, que la so inversión xubió a cerca de S/150 millones.

Facilidaes a la esportación[editar | editar la fonte]

Una empresa privada vien preparando una inversión n'equipos de refrigeración, importante pal desarrollu de nueves rutes sucursales d'esportación, coles mires d'antemanar l'aumentu d'esportaciones de perecederos que se preve pa los próximos años, escoyendo l'anováu aeropuertu de Pisco.[2] Este ye un proyeutu a futuru, cuando empiece a aumentar el númberu d'aeronaves y conviértase nuna alternativa pa la esportación. Esti tipu d'inversiones dará-y la capacidá al aeropuertu p'ampliar l'espectru comercial, remanando pasaxeros, carga seca y carga esfrecida, principalmente pa la esportación.

Accesos[editar | editar la fonte]

L'aeropuertu atópase allugáu nel quilómetru 231 de l'autopista Panamericana Sur, nel Distritu de San Andrés, Provincia de Pisco, Departamentu de Ica, Perú. La Panamericana Sur ye una autopista de doble vía, dende la salida de la capital hasta la ciudá Ciudá de Pisco onde s'alluga l'aeropuertu. Cola última modernización a l'autopista, la distancia n'automóvil dende Lima al aeropuertu de Pisco ye aproximao de 2 hores y media.

Aereollinies y destinos[editar | editar la fonte]

Vuelos Nacionales[editar | editar la fonte]

Destinos nacionales del Aeropuertu de Pisco
PIO

Destinos nacionales[editar | editar la fonte]

Ciudaes por rexones Nome del Aeropuertu Aereollinies Aeronaves
Cusco (1 Destín, 1 Aereollinia)
Cusco Aeropuertu Internacional Alejandro Velasco Astete Bandera del Perú LATAM Perú (Estacional) Bandera del Perú A319

Chárter[editar | editar la fonte]

Víes d'accesu[editar | editar la fonte]

Autopista Lima - Ica[editar | editar la fonte]

L'aeropuertu ta conectáu a la rede nacional de Perú vía la rede vial 6, parte de la Panamericana Sur, que opera dende Lima hasta Ica. L'autopista de dos carriles en dambes direiciones llega hasta la llocalidá de Pisco, onde s'atopa l'aeropuertu. El trayeutu tien una duración de 2 hores aproximao. Tiense planiada la conclusión de les obres d'ampliación de carrilles de l'autopista escontra la ciudá d'Ica.

Conexón Ferroviaria[editar | editar la fonte]

El MTC anunció'l desarrollu d'un tren de cercaníes ente Lima y Pisco. El Gobiernu preve desenvolver la implementación d'un tren de cercaníes pa Lima, que va integrar la zona sur de la ciudá capital con Pisco y Ica, señaló'l titular del Ministeriu de Tresportes y Comunicaciones. El mesmu diría a una velocidá de 180 quilómetros per hora dende'l distritu capitalín de Lurín hasta Pisco. La ruta representaría asina una alternativa al tresporte aereu que los viaxeros deben d'utilizar pa llegar a esi llugar. Con esto búscase potenciar l'usu del aeropuertu de Pisco como una alternativa al Aeropuertu Internacional Jorge Chávez, el trayeutu ente Pisco y Lima sería aproximao de 1 hora[4]

Ver tamién[editar | editar la fonte]

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]

Referencies[editar | editar la fonte]