Llista d'estadios de la Copa Mundial de Fútbol

De Wikipedia
Saltar a navegación Saltar a la gueta
Estadiu Pocito el primer estadiu mundialista.

Un estadiu mundialista ye una denominación que s'aplica a aquellos estadios que dalguna vegada allugaron o van ser sede d'un alcuentru de la Copa Mundial de Fútbol de la FIFA. Ente los escenarios destaca'l Estadiu Azteca de la Ciudá de Méxicu como l'únicu que foi escenariu de dos finales de Copes del Mundu de la FIFA, (considerando qu'en Brasil 1950, reglamentariamente, nun s'apostó una final como tal)[1][2] y tamién el que mayor cantidá de xuegos mundialistas allugó con diecinueve.[3]

Un total de 185 estadios fueron utilizaos como sede na Copa del Mundu, 16 d'ellos en dos ediciones. Montevidéu ye la única de les ciudaes sede, que tuvo tres estadio d'esti tipu.

La mayoría de los escenarios yeren específicamente pa la práutica del balompié; sicasí estadios multipropósitos, como aquellos emplegaos pal atletismu, aprovecharon los sos campos pa ser anfitriones de xuegos mundialistas. Sobresalen en concencia los que tamién fueron sedes principales de Xuegos Olímpicos, tal que asocedió con Colombes en París 1924, l'Olímpicu de Berlín en Berlín 1936, Wembley en Londres 1948, l'Olímpicu de Roma en Roma 1960, l'Olímpicu Universitariu en Méxicu 1968 y l'Olímpicu de Münich en Múnich 1972.

La Copa del Mundu Estaos Xuníos 1994, tuvo la particularidá de que tolos sos escenarios taben destinaos al fútbol americanu y non al soccer (como se-y conoz nesi país). Sobresaliendo'l Rose Bowl, el Pontiac Silverdome y el Stanford Stadium, pos nellos habíase apostáu'l máximu duelu de dichu deporte, el Super Tazón.

Como oldéu del términu “mundialista” vale recordar qu'otros eventos deportivos denominaos “Campeonatos Mundiales” usaron estes cortiles. Nel casu del Campeonatu Mundial d'Atletismu, tuvo como sedes los estadios Mercedes-Benz Sable (Sttutgart 1993), Ullevi ( Gotemburgu 1995), Stade de France (París 2003), Nagai (Osaka 2007), Olímpicu de Berlín (Berlín 2009) y Daegu (Daegu 2011).

De la mesma forma, cortiles d'esti tipu, fueron anfitriones de duelos de la Copa del Mundu de Rugby nes ediciones de Reinu Xuníu-Irlanda-Francia 1991, Sudáfrica 1995, Reinu Xuníu-Irlanda-Francia 1999 y Francia-Gales-Escocia 2007.

Amás de la Copa Mundial de Fútbol, la FIFA tamién entama otros cuatro torneos que tendríen la categoría de Copa Mundiales (y per ende los sos escenarios son mundialistas): Tornéu Olímpicu de Fútbol, Copa Mundial sub-20, Copa Mundial sub-17 y Copa Mundial de Clubes. Amás de les correspondientes categoríes del fútbol femenín (Copa Mundial Femenina de Fútbol, Copa del mundu sub-20 femenina, Copa del Mundu femenina sub-17).

Ente tolos escenarios de les competencies varoniles, solo 32 ser tamién de la Copa del Mundu mayor; siendo'l Estadiu Azteca l'únicu qu'allugó duelos de toles competencies de seleiciones nacionales, incluyendo la Copa Confederaciones.[4]

Vista interior del Estadiu Azteca, escenariu con más xuegos de Copa Mundial (19) y l'únicu que foi sede de dos finales.

Copa Mundial d'Uruguái 1930[editar | editar la fonte]

Coat of arms of Montevideo Department.svg Montevidéu
Estadiu Centenariu Estadiu Gran Parque Central Estadiu Pocito
Capacidá: 90 000 Capacidá: 20 000 Capacidá: 1000
Estadio Centenario 1930.jpg Gran Parque Central 1900.jpg Estadio Pocitos 1930.jpg
Distribución xeográfica na ciudá

Copa Mundial d'Italia 1934[editar | editar la fonte]

Bologna FlorenceCoA.svg Florencia Provincia di Genova-Stemma.svg Xénova CoA Città di Milano.svg Milán
Stadio del Littoriale Stadio Giovanni Berta Estadiu Luigi Ferraris Estadiu Giuseppe Meazza / Estadiu San Siro
Capacidá 38 000 Capacidá 40 000 Capacidá 35 000 Capacidá 35 000
BolognaStadioRenatoDallAra.JPG Soccer in Florence, Italy, 2007.jpg Stadio Luigi Ferraris di Genova.jpg San Siro 2011.jpg
CoA Città di Napoli.svg Nápoles Insigne Romanum coronatum.svg Roma Trieste-Stemma.svg Trieste Turin coat of arms.svg Turín
Estadiu Giorgio Ascarelli Estadiu Nacional del Partíu Nacional Fascista Stadio del Littorio Stadio Benitu Mussolini
Capacidá 40 000 Capacidá 40 000 Capacidá 52 000 Capacidá 40 000
StadioPartenopeo.jpg Stadio Pnf.jpg StadiodelLittorio.jpg Stadio Olimpico Torino Italy.jpg

Copa Mundial de Francia 1938[editar | editar la fonte]

Blason Antibes.svg Antibes Blason ville fr Bordeaux (Gironde).svg Burdeos Blason ville fr Le Havre (Seine-Maritime).svg El Havre Blason Strasbourg.svg Estrasburgu Blason ville fr Lille (Nord).svg Lille
Estadiu de Fort Carré Parc Lescure Stade de la Cavée Vierte Stade de la Meinau Stade Henri Jooris
Capacidá 7000 Capacidá 35 000 Capacidá 3000 Capacidá 29 000 Capacidá 15 000
Stade du Fort Carré, Antibes, France.jpg Stade Chaban-Delmas.jpg Stade de la Meinau.JPG
Armoiries de Marseille.svg Marsella Grandes Armes de Paris.svg París Blason Reims 51.svg Reims Blason ville fr Toulouse (Haute-Garonne).svg Toulouse
Stade Vélodrome Parque de los Príncipes Stade Olympique de Colombes Stade Vélodrome Municipal Stade Chapou
Capacidá 60 000 Capacidá 49 500 Capacidá 45 124 Capacidá 9000 Capacidá 22 000
Stade Vélodrome (20150405).jpg ParcDesPrincesII.jpg Stade Yves du Manoir Colombes7.jpg Tribune Jonquet.JPG StadiumToulouse3.JPG

Copa Mundial de Brasil 1950[editar | editar la fonte]

Belo Horizonte Curitiba Porto Alegre
Estádio Independência Estadiu Durival de Britto y Xibla Estadiu de los Ocalitos
Capacidá 25 000 Capacidá 12 000 Capacidá 7000
Arena Independência - Atlético x Fluminense.jpg Vila Capanema noite fumaça.jpg
[[file:Plantía:Mapa de llocalización de Brasil|240px|Llista d'estadios de la Copa Mundial de Fútbol está ubicado en Plantía:Mapa de llocalización de Brasil]]
Recife Rio de Janeiro São Paulo
Estadiu Ilha do Retiro Estadiu Maracaná Estadiu Pacaembú
Capacidá 60 000 Capacidá 180 000 Capacidá 45 000
Estádio Ilha do Retiro - Recife, Pernambuco, Brasil.jpg Maracana internal view april 2013.jpg Panorama Pacaembu.jpg

Copa Mundial de Suiza 1954[editar | editar la fonte]

SpielorteSoccerWM1954.png
Basilea Berna Xinebra
St. Jakob Park Wankdorfstadion Stade des Charmilles
Capacidá 33 400 Capacidá 64 000 Capacidá 25 000
StJakobPark Panorama.JPG Wankdorf demolition 1.jpg Charmilles2.jpg
Lausana Lugano Zúrich
Stade Olympique de la Pontaise Stadio Comunale di Cornaredo Hardturm-Stadion
Capacidá 26 000 Capacidá 36 400 Capacidá 27 500
Stade Olympique.jpg YB-Lugano 049.jpg Hardturm retouched.jpg

Copa Mundial de Suecia 1958[editar | editar la fonte]

Borås Eskilstuna Gotemburgu Halmstad
Estadiu Ryavallen Estadiu Tunavallen Estadiu Ullevi Estadiu Örjans Vall
Capacidá 19 400 Capacidá 13 103 Capacidá 43 200 Capacidá 18 000
Borås Arena exterior and Ryavallen.jpg Tunavallen 2011.jpg Ullevi stadium in gothenburg 20060510.jpg HBK-Gefle.JPG
Helsingborg Malmö Norrköping Örebro
Estadiu Olimpia de Helsingborg Estadiu de Malmö Estadiu Iddrotsparken de Norrköping Estadiu Eyravallen
Capacidá 17 000 Capacidá 28 000 Capacidá 21 000 Capacidá 12 000
Olympiahelsingborg.jpg Malmö stadion.jpg Nyaparken.jpg Behrn Arena 2008.JPG
Sandviken Solna Uddevalla Västerås
Estadiu Järnvallen Estadiu Råsunda Estadiu Rimnersvallen Estadiu Arosvallen
Capacidá 21 000 Capacidá 37 000 Capacidá 17 778 Capacidá 12 000
Jernvallen.jpg Råsunda February 2013 01.jpg Rimnersvallen.jpg

Copa Mundial de Chile 1962[editar | editar la fonte]

Arica Rancagua Santiago Viña del Mar
Estadiu Carlos Dittborn Estadiu de la Braden Copper Co. Estadiu Nacional de Chile Estadiu Sausalito
Capacidá 17 786 Capacidá 10 342 Capacidá 77 000 Capacidá 19 000
Estadio Carlos Dittborn de Arica.jpg Estadio El Teniente 2009.jpg Estadio Nacional de Chile 2.jpg EstadioSausalito.jpg

Copa Mundial d'Inglaterra 1966[editar | editar la fonte]

Birmingham Liverpool Londres
Villa Park Goodison Park Estadiu Wembley Estadiu de White City
Capacidá 52 000 Capacidá 63 000 Capacidá 100 000 Capacidá 50 000
VillaPark PanoramaFromTrinityRoadStand.jpg Goodisonview1.JPG Wembley Stadium Twin Towers.jpg White City Stadium 1908.jpg
Mánchester Middlesbrough Sheffield Sunderland
Old Trafford Ayresome Park Estadiu Hillsborough Roker Park
Capacidá 62 000 Capacidá 38 000 Capacidá 55 000 Capacidá 43 500
Old Trafford inside 20060726 1.jpg East Stand, Ayresome Park.jpg SWFC Stadium from Shirecliffe.jpg Roker Park August 1976.jpg

Copa Mundial de Méxicu 1970[editar | editar la fonte]

Guadalaxara Lleón Méxicu, D. F. Puebla de Zaragoza Toluca de Lerdo
Estadiu Jalisco Estadiu Lleón Estadiu Azteca Estadiu Cuauhtémoc Estadiu Nemesio Díez
Capacidá: 60 000 Capacidá: 32 854 Capacidá: 110 000 Capacidá: 40 000 Capacidá: 27 045
Estadio jalisco.jpg Stadiumleon.jpg Estadio Azteca 07a.jpg El Estadio Cuauhtémoc.jpg Nemesio diez.JPG

Copa Mundial d'Alemaña Federal 1974[editar | editar la fonte]

Berlín Dortmund Düsseldorf
Estadiu Olímpicu de Berlín Westfalenstadion Rheinstadion
Capacidá: 68 600 Capacidá: 44 417 Capacidá: 76 000
Berliner Olympiastadion innen.jpg Signal Iduna Park before the match (4th july 2006).jpg Altes Rheinstadion.jpg
Frankfurt del Main Gelsenkirchen Hamburgu
Waldstadion Parkstadion Volksparkstadion
Capacidá: 61 100 Capacidá: 62 000 Capacidá: 55 000
130919-Commerzbank-Arena-Europa-League.jpg Parkstadion gelsenkirchen 2.jpg AOL-Arena.jpg
Hannover Múnich Stuttgart
Niedersachsenstadion Estadiu Olímpicu de Múnich Neckarstadion
Capacidá: 48 933 Capacidá: 76 243 Capacidá: 53 218
2013-08-28 HDI-Arena Hannover 1.jpg UEFA Womens Champions League finale 2012.JPG Neckarstadion 2011.jpg

Copa Mundial d'Arxentina 1978[editar | editar la fonte]

Escudo de la Ciudad de Buenos Aires.svg Buenos Aires Distribución xeográfica Escudo de la Ciudad de Buenos Aires.svg Buenos Aires
Estadiu Antonio Vespucio Liberti Estadiu José Amalfitani
Capacidá: 64 000 Capacidá: 50 000
RiverPlateStadium.jpg Estadio José Amalfitani.JPG
Escudo ciudad de cordoba argentina.svg Córdoba Escudo de General Pueyrredón.svg Mar de la Plata
Estadiu Chateau Carreres Estadiu Mundialista
Capacidá: 46 000 Capacidá: 35 354
Estadio Córdoba (Arg vs Ghana) 1.jpg PT ESTADIO2.jpg
Escudo Municipal Mendoza.jpg Mendoza Escudo de armas de Rosario.svg Rosario
Estadiu Malvines Arxentines Estadiu Xigante de Arroyito
Capacidá: 40 268 Capacidá: 41 654
Estadio Malvinas Argentinas.JPG Estadio Gigante de Arroyito.jpg

Copa Mundial d'España 1982[editar | editar la fonte]

Alicante Barcelona
Estadiu José Ricu Pérez Camp Nou Estadiu de Sarriá
Capacidá: 30 000 Capacidá: 93 053 Capacidá: 43 667
Estadio José Rico Pérez en obras.jpg El Camp Nou en un partido de la Uefa Champions League.jpg Sarrià.jpg
Bilbao Elx Xixón
Estadiu San Mamés Nuevu Estadiu Estadiu El Molinón
Capacidá: 40 000 Capacidá: 39 000 Capacidá: 25 885
San Mamés entrenamiento.PNG Preferecia Martínez Valero.jpg Grada norte de El Molinón.jpg
La Coruña Madrid
Estadiu de Riazor Estadiu Santiago Bernabéu Estadiu Vicente Calderón
Capacidá: 34 617 Capacidá: 90 800 Capacidá: 57 000
Estadio de Riazor.jpg Campo del Santiago Bernabeu.jpg Estadio Vicente Calderón.jpg
Málaga Sevilla
Estadiu La Rosaleda Estadiu Ramón Sánchez-Pizjuán Estadiu Benitu Villamarín
Capacidá: 45 000 Capacidá: 70 500 Capacidá: 47 500
Málaga Estadio de Fútbol La Rosaleda.20121231.jpg EstadioRamonSanchezPizjuan-SevillaFC.JPG Estadiobenitovillamarin.jpg
Uviéu Valencia Valladolid
Estadiu Carlos Tartiere Estadiu Luis Casanova Estadiu José Zorrilla
Capacidá: 20 000 Capacidá: 49 092 Capacidá: 26 512
CAMP DE MESTALLA 2014.jpg Estadio José Zorrilla desde Preferencia A.jpg
Vigo Zaragoza
Estadiu de Balaídos Estadiu de La Romareda
Capacidá: 31 800 Capacidá: 45 000
Grada Marcador.JPG Grada Norte La Romareda.jpg

Copa Mundial de Méxicu 1986[editar | editar la fonte]

Guadalaxara Irapuato Lleón
Estadiu Jalisco Estadiu Trés de Marzu Estadiu Sergio Lleón Chávez Estadiu Lleón
Capacidá 32 800 Capacidá 66 000 Capacidá 33 000 Capacidá: 30 000
Vista del estadio jalisco.jpg Tecos stadium.jpg Estadio SLC Irapuato.jpg Stadiumleon.jpg
Méxicu, D. F. Monterrey
Estadiu Azteca Estadiu Olímpicu Universitariu Estadiu Teunolóxicu Estadiu Universitariu
Capacidá: 114 600 Capacidá: 72 000 Capacidá: 34 000 Capacidá: 43 000
MainEntranceEAztecaDF.JPG Estadio Olimpico Universitario CU.jpg ITESM Estadio Tecnologico.jpg Estadio Universitario UANL.jpg
Nezahualcóyotl Querétaro Puebla de Zaragoza Toluca de Lerdo
Estadiu Neza 86 Estadiu Corregidor Estadiu Cuauhtémoc Estadiu Nemesio Díez
Capacidá: 35 000 Capacidá 40 000 Capacidá 46 955 Capacidá 33 000
EntranceEstadioNeza86.JPG Estadio la Corregidora.JPG Rampa norte.jpg B4GameTolChivas.JPG

Copa Mundial d'Italia 1990[editar | editar la fonte]

Bari Boloña Cagliari Florencia
Estadiu San Nicola Estadiu Renato Dall'Ara Estadiu Sant'Elia Estadiu Artemio Franchi
Capacidá 58 248 Capacidá 56 875 Capacidá 40 117 Capacidá 41 300
Stadio San Nicola.jpg BolognaStadioRenatoDallAra.JPG Sant'Elia CA.jpg Soccer in Florence, Italy, 2007.jpg
Xénova Milán Nápoles Roma
Estadiu Luigi Ferraris Estadiu Giuseppe Meazza / Estadiu San Siro Estadiu San Paolo Estadiu Olímpicu de Roma
Capacidá 35 921 Capacidá 76 398 Capacidá 74 090 Capacidá 80 258
Stadio Luigi Ferraris di Genova.jpg San Siro 2011.jpg San Paolo - Curva A.jpg Rome Olympics 1960 - Opening Day.jpg
Palermo Turín Údine Verona
Stadio Della Favorita Stadio delle Alpi Estadiu Friuli Estadiu Marcantonio Bentegodi
Capacidá 36 982 Capacidá 67 411 Capacidá 38 685 Capacidá 40 976
Stadio R Barbera.JPG Stadio Friuli.JPG Bentegodiverona.jpeg

Copa Mundial d'Estaos Xuníos 1994[editar | editar la fonte]

Boston Chicago Dallas
Foxboro Stadium Soldier Field Estadiu Cotton Bowl
Capacidá: 61 000 Capacidá: 67 000 Capacidá: 67 000
Foxborostade.png UsavsHonduras.JPG CottonBowl.jpg
Detroit Los Angeles Nueva York
Pontiac Silverdome Estadiu Rose Bowl Giants Stadium
Capacidá: 80 000 Capacidá: 91 000 Capacidá: 77 000
Pontiacdome.png Inter vs Chelsea at the Rose Bowl.jpg Giants Stadium aerial.jpg
Orlando San Francisco Washington
Estadiu Citrus Bowl Stanford Stadium Robert F. Kennedy Memorial Stadium
Capacidá: 70 000 Capacidá: 80 000 Capacidá: 56 000
Citrus Bowl aerial view.jpg Stanford Stadium new.jpg RFK Stadium aerial photo, 1988.JPEG

Copa Mundial de Francia 1998[editar | editar la fonte]

Burdeos Lens Lyon Marsella Montpellier
Parc Lescure Stade Félix Bollaert Estadiu Gerland Stade Vélodrome Stade de la Mosson
Capacidá 35 200 Capacidá 41 275 Capacidá 44 000 Capacidá 60 000 Capacidá 30 000
Stade Chaban-Delmas.jpg Stade Bollaert Delelis.JPG Stade-Gerland-RWC2007.JPG Stade Vélodrome (20150405).jpg Australie-Fidji.4.JPG
Nantes París Saint-Denis Saint-Étienne Toulouse
Estadiu de la Beaujoire Parque de los Príncipes Estadiu de Francia Estadiu Geoffroy-Guichard Stade de Toulouse
Capacidá 40 000 Capacidá 49 500 Capacidá 80 000 Capacidá 36 000 Capacidá 35 000
Stade de la Beaujoire.jpg ParcDesPrincesII.jpg World championships in athletics 2003 Paris Saint-Denis stadium.jpg Stade-GeoffroyGuichard-RWC2007.JPG StadiumToulouse3.JPG

Copa Mundial de Corea del Sur y Xapón 2002[editar | editar la fonte]

Bandera de Corea del Sur Estadios de Corea del Sur
Busan Daegu Daejeon Gwangju Incheon
Estadiu Asiad de Busan Estadiu de Daegu Estadiu Mundialista de Daejeon Estadiu Mundialista de Gwangju Estadiu Munhak d'Incheon
Capacidá 55 982 Capacidá 68 014 Capacidá 40 407 Capacidá 42 880 Capacidá 52 179
BusanAsiadStadium.jpg DaeguCivil stadium3.JPG Daejeon World Cup Stadium.JPG Gwangju World Cup Stadium.jpg Munhak Stadium Corner.jpg
Jeonju Seogwipo Seúl Suwon Ulsan
Estadiu Mundialista de Jeonju Estadiu Mundialista de Jeju Estadiu Mundialista de Seúl Estadiu Mundialista de Suwon Estadiu Mundialista de Ulsan
Capacidá 42 477 Capacidá 45 650 Capacidá 63 961 Capacidá 43 188 Capacidá 43 550
Jeonju Sports Complex 2.JPG Jeju World Cup Stadium 2.JPG LG, Bayer 04 Korea Tour. vs FC Seoul, 30.july 2014.jpg Suwon left.JPG Munsu 20121110 204310 5.jpg
Bandera de Xapón Estadios de Xapón
Ibaraki Kōbe Miyagi Niigata Ōita
Estadiu de Kashima Estadiu de las Alas de Kobe Estadiu de Miyagi Estadiu del Gran Cisne de Niigata Estadiu del Gran Güeyu de Oita
Capacidá 42.000 Capacidá 42.000 Capacidá 49.000 Capacidá 42.300 Capacidá 43.000
Kashimastadium.jpg Misaki Park Stadium20130608.JPG MiyagiStadiumMainStand.jpg Bigswan080628.JPG OitaStadium1.JPG
Osaka Saitama Sapporo Shizuoka Yokohama
Estadiu Nagai Estadiu de Saitama Domo de Sapporo Estadiu Ecopa de Shizuoka Estadiu Internacional de Yokohama
Capacidá 50.000 Capacidá 63.000 Capacidá 42.000 Capacidá 50.600 Capacidá 70.000
30th Osaka Women's Marathon 20110130-001.jpg Saitama stadium.jpg Sapporo Dome moving pitchjpg.jpg Shizuoka Stadium ECOPA.jpg ISY entrance.jpg

Stadiums of FIFA World Cup 2002.svg

Copa Mundial d'Alemaña 2006[editar | editar la fonte]

Berlín Colonia Dortmund Frankfurt
Estadiu Olímpicu de Berlín RheinEnergieStadion Signal Iduna Park Commerzbank-Arena
Capacidá: 76 176 Capacidá: 46 120 Capacidá: 66 981 Capacidá: 48 132
Berlin Olympiastadion nach Umbau 3.jpg RheinEnergieStadion Innenansicht.jpg Signal Iduna Park before the match (4th july 2006).jpg 130919-Commerzbank-Arena-Europa-League.jpg
Gelsenkirchen Hamburgu Hannover Kaiserslautern
Veltins-Arena Imtech Arena AWD-Arena Fritz-Walter-Stadion
Capacidá: 53 804 Capacidá: 51 055 Capacidá: 44 652 Capacidá: 41 170
080110 schalke arena germany.JPG AOL-Arena.jpg Hannover96 Nordtribüne.JPG FIFA-Fritz-Walter-Stadion06.JPG
Leipzig Múnich Núremberg Stuttgart
Zentralstadion Allianz Arena Stadion Nürnberg Gottlieb-Daimler-Stadion
Capacidá: 44 199 Capacidá: 66 016 Capacidá: 41 926 Capacidá: 54 267
Zentralstadion - 2009 - 5.JPG Allianz Arena 2005-06-10.jpeg Frankenstadion 1.JPG Gottlieb-Daimler-Stadion Stuttgart innen.JPG

Wm2006.png

Copa Mundial de Sudáfrica 2010[editar | editar la fonte]

Bloemfontein Ciudá del Cabu Durban Johannesburgu
Estadiu Free State Estadiu Green Point Estadiu Moses Mabhida Estadiu Soccer City Estadiu Ellis Park
Capacidá: 40 911 Capacidá: 64 100 Capacidá: 62 760 Capacidá: 94 700 Capacidá: 55 686
Free State Stadium1.jpg FIFA World Cup 2010 Uruguay Netherlands.jpg FIFA World Cup 2010 Netherlands Japan.jpg First game of the 2010 FIFA World Cup, South Africa vs Mexico.jpg FIFA World Cup 2010 Slovakia Italy.jpg
Nelspruit Polokwane Puertu Elizabeth Pretoria Rustenburg
Estadiu Mbombela Estadiu Peter Mokaba Estadiu Nelson Mandela Bay Estadiu Loftus Versfeld Estadiu Royal Bafokeng
Capacidá: 40 929 Capacidá: 41 486 Capacidá: 51 762 Capacidá: 38 646
FIFA World Cup 2010 Italy New Zealand.jpg About to lose... (4738973135).jpg Nelson Mandela Stadium in Port Elizabeth.jpg Danish and Cameroonian Players Prepare for Kickoff.jpg Royal Bafokeng Stadium, Phokeng.jpg

South Africa 2010 FIFA World Cup.svg

Copa Mundial de Brasil 2014[editar | editar la fonte]

Belo Horizonte Brasilia Cuiabá Curitiba
cantu Minas Gerais cantu Distritu Federal cantu Mato Grosso cantu Paraná
Estadiu Mineirão Estadiu Esquité Garrincha Arena Pantanal Arena da Baixada
Capacidá: 60 000 Capacidá: 72 800 Capacidá: 42 100 Capacidá: 40 000
Mineirao Stadium.jpg Brasilia Stadium - June 2013.jpg Cuiaba Arena.jpg Arenadabaixada2.jpg
Fortaleza
[[file:Plantía:Mapa de llocalización de Brasil|240px|Llista d'estadios de la Copa Mundial de Fútbol está ubicado en Plantía:Mapa de llocalización de Brasil]]
Manaus
cantu Ceará cantu Amazones
Estadiu Castelão Sable da Amazônia
Capacidá: 62 300 Capacidá: 50 500
Fortaleza Arena on March 2014..jpg Amazonia Arena.jpg
Natal Porto Alegre
cantu Rio Grande do Norte cantu Rio Grande do Sul
Estádio das Dunes Estadiu Beira-Rio
Capacidá: 41 000 Capacidá: 45 000
Natal, Brazil - Arena das Dunas.jpg Portoalegre aerea arenabeirario.jpg
Recife Rio de Janeiro Salvador São Paulo
cantu Pernambuco cantu Rio de Janeiro cantu Bahia cantu São Paulo
Arena Pernambuco Estadiu Maracanã Arena Fonte Nova Arena Corinthians
Capacidá: 50 000 Capacidá: 80 000 Capacidá: 51 708 Capacidá: 65 000
Itaipava Arena Pernambuco - Recife, Pernambuco, Brasil.jpg Maracana Stadium June 2013.jpg Aerea Fontenova.jpg Arena Corinthians West Building.jpg

Copa Mundial de Rusia 2018[editar | editar la fonte]

Moscú
San Petersburgu
Kaliningráu
cantu Moscú (UTC+03:00) cantu Óblast de Leningráu (UTC+03:00) cantu Óblast de Kaliningráu (UTC+02:00)
Estadiu Luzhniki Otkrytie Arena Estadiu de San Petersburgu Estadiu de Kaliningráu
Capacidá: 81 300 Capacidá: 47 000 Capacidá: 70 000 Capacidá: 44 000[5]
Luzhniki Stadium2.jpg Stadium Spartak in Moscow.jpg Spb 06-2017 img42 Krestovsky Stadium.jpg Kaliningrad 05-2017 img73 new stadium.jpg
Kazán
Llista d'estadios de la Copa Mundial de Fútbol está ubicado en Rusia europea
Nizhni Nóvgorod
cantu República de Tartaristán (UTC+03:00) cantu Óblast de Nizhni Nóvgorod (UTC+03:00)
Kazán Arena Estadiu de Nizhni Nóvgorod
Capacidá: 45 105 Capacidá: 44 900
cantu cantu
Samara
Volgográu
cantu Óblast de Samara (UTC+04:00) cantu Óblast de Volgográu (UTC+03:00)
Samara Arena Volgográu Arena
Capacidá: 45 000 Capacidá: 45 015
cantu
Saransk
Rostov del Don
Sochi
Ekaterimburgu
cantu República de Mordovia (UTC+03:00) cantu Óblast de Rostov (UTC+03:00) cantu Krai de Krasnodar (UTC+03:00) cantu Óblast de Sverdlovsk (UTC+05:00)
Mordovia Arena Rostov Arena Estadiu Fisht Ekaterimburgu Arena
Capacidá: 45 100 Capacidá: 43 702 Capacidá: 48 000 Capacidá: 35 000[5]
cantu cantu cantu cantu

Copa Mundial de Qatar 2022[editar | editar la fonte]

Al Daayen Jor Ar Rayyan
Lusail Al Khor Al-Rayyan
Estadiu Nacional de Lusail Estadiu Al-Khor Estadiu Ahmed bin Ali Estadiu Ciudad de la Educación
Capacidá: 86 250
(entamáu)
Capacidá: 45 330
(entamáu)
Capacidá: 21 282
(planes d'espansión a 44 740)
Capacidá: 43 350
(entamáu)
Al-Khor SC Stadium2 Qatar.jpg Ahmed bin ali stadium.jpg
Ar Rayyan Ar Rayyan
Al-Rayyan Al-Rayyan
Estadiu Al-Gharafa Estadiu Internacional Jalifa
Capacidá: 21 282
(planes d'espansión a 44 740)
Capacidá: 50 000
(planes d'espansión a 68 030)
Madinat ash Shamal Al Wakrah
Al-Shamal Al-Wakrah
Estadiu Al-Shamal Estadiu Al-Wakrah
Capacidá: 45 120
(entamáu)
Capacidá: 45 120
(en construcción)
Doha Umm Salal
Doha Umm Salal
Estadiu Puertu de Doha Estadiu de la Universidá de Qatar Estadiu Ciudad Deportiva Estadiu Umm Salal
Capacidá: 44 950
(entamáu)
Capacidá: 43 520
(entamáu)
Capacidá: 47 560
(entamáu)
Capacidá: 45 120
(entamáu)

Referencies[editar | editar la fonte]

  1. «Brasil 1950: "El nuesu Hiróxima"». Ediciones especiales Récor: Brasil 2014 (Méxicu: Notmusa):  pp. 126-129. mayu de 2014. 
  2. «Copa Mundial de la FIFA Brasil 1950». Consultáu'l 3 d'agostu de 2014.
  3. «La hestoria». Ediciones especiales Récor: Brasil 2014 (Méxicu: Notmusa):  pp. 118-208. mayu de 2014. 
  4. «Torneo FIFA». Consultáu'l 23 d'abril de 2016.
  5. 5,0 5,1 «Capacity at 2 of Russia's stadiums to be reduced» (26 de setiembre de 2014). Consultáu'l 13 de febreru de 2016.

Ver tamién[editar | editar la fonte]


Estadios de la Copa Mundial de Fútbol