Saltar al conteníu

Llista d'aeropuertos por tráficu de pasaxeros

De Wikipedia

Los 50 Aeropuertos más transitaos del mundu en 2015, amás los pasaxeros, el movimientu y la carga que se realizaron del mes de marzu de 2013 a marzu de 2014.

Tráficu aereu 2015

[editar | editar la fonte]

Datos del Conseyu Internacional d'Aeropuertos (ACI):[1]

Puestu Aeropuertu Ubicación País Códigu
(IATA/ICAO)
Total
pasaxeros
Puestu
Cambéu
%
Cambéu
1. Bandera de Estaos Xuníos d'América Aeropuertu Internacional Hartsfield-Jackson Atlanta, Georgia Estaos Xuníos ATL/KATL 101,491,106 Sin cambios Creciente5.5%
2. Bandera de la República Popular China Aeropuertu Internacional de Beixín-Capital Chaoyang-Shunyi, Beixín China PEK/ZBAA 89,938,628 Sin cambios Creciente4.4%
3. Bandera d'Emiratos Árabes Xuníos Aeropuertu Internacional de Dubái Garhoud, Dubái Emiratos Árabes Xuníos DXB/OMDB 78,014,841 Creciente3 Creciente10.7%
4. Bandera de Estaos Xuníos d'América Aeropuertu Internacional O'Hare Chicago, Illinois Estaos Xuníos ORD/KORD 76,942,493 Creciente3 Creciente9.8%
5. Bandera de Xapón Aeropuertu de Haneda Ōta, Tokiu Xapón HND/RJTT 75,316,718 1 Creciente3.4%
6. Bandera del Reinu Xuníu Aeropuertu de Londres-Heathrow Hillingdon, Londres Reinu Xuníu LHR/EGLL 74,989,795 3 Creciente2.2%
7. Bandera de Estaos Xuníos d'América Aeropuertu Internacional de Los Angeles Los Angeles, California Estaos Xuníos LAX/KLAX 74,937,004 2 Creciente6.1%
8. Bandera de Ḥong Kong Aeropuertu Internacional de Ḥong Kong Chek Lap Kok, Ḥong Kong Ḥong Kong (China) HKG/VHHH 68,283,407 Creciente2 Creciente8.2%
9. Bandera de Francia Aeropuertu de París-Charles de Gaulle Roissy-en-France, Islla de Francia Francia CDG/LFPG 65,766,986 1 Creciente3.1%
10. Bandera de Estaos Xuníos d'América Aeropuertu Internacional de Dallas/Fort Worth Dallas-Fort Worth, Texas Estaos Xuníos DFW/KDFW 64,072,468 1 Creciente0.9%
11. Bandera de Turquía Aeropuertu Internacional d'Istambul Yeşilköy, Istambul Turquía IST/LTBA 61,836,781 Creciente2 Creciente9.2%
12. Bandera d'Alemaña Aeropuertu de Frankfurt Frankfurt, Hesse Alemaña FRA/EDDF 61,032,022 1 Creciente2.5%
13. Bandera de la República Popular China Aeropuertu Internacional de Shanghai-Pudong Pudong, Shanghai China PVG/ZSPD 60,053,387 Creciente6 Creciente16.3%
14. Bandera de Países Baxos Aeropuertu d'Ámsterdam-Schiphol Haarlemmermeer, Holanda Septentrional Países Baxos AMS/EHAM 58,284,864 Sin cambios Creciente6.0%
15. Bandera de Estaos Xuníos d'América Aeropuertu Internacional John F. Kennedy Queens, Nueva York, Nueva York Estaos Xuníos JFK/KJFK 56,827,154 Creciente3 Creciente6.8%
16. Bandera de Singapur Aeropuertu Internacional de Singapur Changi Singapur SIN/WSSS 55,449,000 Sin cambios Creciente2.5%
17. Bandera de la República Popular China Aeropuertu Internacional de Guangdong-Baiyun Baiyun-Huadu, Guangdong, Guangdong China CAN/ZGGG 55,201,915 2 Creciente0.8%
18. Bandera de Indonesia Aeropuertu Internacional Soekarno-Hatta Cengkareng, Bantén Indonesia CGK/WIII 54,053,905 6 5.5%
19. Bandera de Estaos Xuníos d'América Aeropuertu Internacional de Denver Denver, Colorado Estaos Xuníos DEAN/KDEN 54,014,502 2 Creciente1.0%
20. Bandera de Tailandia Aeropuertu Internacional Suvarnabhumi Bang Phli, Samut Prakan Tailandia BKK/VTBS 52,808,013 Creciente2 Creciente13.8%
21 Aeropuertu Adolfo Suárez Madrid-Barajas Madrid España MAD/LEMD 50,420,583 Creciente3 Creciente7.7%
22. Bandera de Estaos Xuníos d'América Aeropuertu Internacional de San Francisco Condáu de San Mateo Estaos Xuníos SFO/KSFO 50,057,887 Sin cambios Creciente6.3%
23. Bandera de Corea del Sur Aeropuertu Internacional de Seúl-Incheon Incheon Corea del Sur ICN/RKSI 49,412,750 Creciente1 Creciente8.2%
24. Bandera de Malasia Aeropuertu Internacional de Kuala Lumpur Sepang, Selangor Malasia KUL/WMKK 48,938,424 3 Sin cambios0.0%
25. Bandera de India Aeropuertu Internacional Indira Gandhi Delhi India DEL/VIDP 45,981,773 Creciente6 Creciente15.7%
26. Bandera de Estaos Xuníos d'América Aeropuertu Internacional McCarran Las Vegas, Nevada Estaos Xuníos LES/KLAS 45,356,580 1 Creciente5.8%
27. Bandera de Estaos Xuníos d'América Aeropuertu Internacional de Charlotte-Douglas Charlotte, Carolina del Norte Estaos Xuníos CLT/KCLT 44,876,627 3 Creciente1.2%
28. Bandera de Estaos Xuníos d'América Aeropuertu Internacional de Miami Condáu de Miami-Dade, Florida Estaos Xuníos MIA/KMIA 44,350,247 Creciente1 Creciente8.3%
29. Bandera de Estaos Xuníos d'América Aeropuertu Internacional de Phoenix-Sky Harbor Phoenix, Arizona Estaos Xuníos PHX/KPHX 44,003,840 3 Creciente4.5%
30. Bandera de Estaos Xuníos d'América Aeropuertu Intercontinental George Bush Houston, Texas Estaos Xuníos IAH/KIAH 43,023,224 2 Creciente4.3%
31. Bandera de Estaos Xuníos d'América Aeropuertu Internacional de Seattle-Tacoma Seattle, Washington Estaos Xuníos SÍA/KSEA 42,340,461 Creciente9 Creciente12.9
32. Bandera de la República Popular China Aeropuertu Internacional de Chengdu-Shuangliu Shuangliu-Wuhou, Chengdu, Sichuan China CTU/ZUUU 42,244,842 Creciente6 Creciente12.0%
33. Bandera de Canadá Aeropuertu Internacional de Toronto-Pearson Mississauga, Ontario Canadá YYZ/CYYZ 41,036,847 Creciente1 Creciente6.4%
34. Bandera d'Alemaña Aeropuertu de Múnich Freising, Baviera Alemaña MUC/EDDM 40,981,522 2 Creciente3.2%
35. Bandera de India Aeropuertu Internacional Chhatrapati Shivaji Mumbai, Maharashtra India BOM/VABB 40,637,377 Creciente12 Creciente16.1%
36. Bandera d'Italia Aeropuertu de Roma-Fiumicino Fiumicino, Lazio Italia FCO/LIRF 40,422,156 1 Creciente5.0%
37. Bandera del Reinu Xuníu Aeropuertu de Londres-Gatwick Crawley, West Sussex Reinu Xuníu LGW/EGKK 40,271,343 1 Creciente5.7%
38. Bandera de Australia Aeropuertu de Sydney Mascot, Sydney, Nueva Gales del Sur Australia SYD/YSSY 39,914,103 5 Creciente2.7%
39. Bandera de la República Popular China Aeropuertu Internacional de Shenzhen-Bao'an Bao'an, Shenzhen, Guangdong China SZX/ZGSZ 39,721,619 Creciente2 Creciente9.5%
40. Aeropuertu de Barcelona–El Prat Barcelona España BCN/LEBL 39,674,095 1 Creciente5.7%
41. Bandera de Brasil Aeropuertu Internacional de São Paulo-Guarulhos Guarulhos, São Paulo Brasil GRU/SBGR 39,213,865 11 1.4%
42. Bandera de la República Popular China Aeropuertu Internacional de Shanghai-Hongqiao Changning-Minhang, Shanghai China SHA/ZSSS 39,090,699 5 Creciente3.0%
43. Bandera de Estaos Xuníos d'América Aeropuertu Internacional d'Orlando Orlando, Florida Estaos Xuníos MCO/KMCO 38,727,749 Sin cambios Creciente8.4%
44. Bandera de Taiwán Aeropuertu Internacional de Taiwán Taoyuan Dayuan, Taoyuan Taiwán TPE/RCTP 38,473,333 2 Creciente7.5%
45. Bandera de Méxicu Aeropuertu Internacional Benito Juárez Venustiano Carranza, Méxicu Méxicu MEX/MMMX 38,433,288 Creciente3 Creciente12.2%
46. Bandera de la República Popular China Aeropuertu Internacional de Kunming-Changshui Guandu, Kunming, Yunnan China KMG/ZPPP 37,523,345 Creciente? Creciente16.0%
47. Bandera de Estaos Xuníos d'América Aeropuertu Internacional de Newark Newark, Nueva Jersey Estaos Xuníos EWR/KEWR 37,494,704 3 Creciente5.3%
48. Bandera de Xapón Aeropuertu Internacional de Narita Narita, Chiba Xapón NRT/RJAA 37,268,307 3 Creciente4.9%
49. Bandera de Filipines Aeropuertu Internacional Ninoy Aquino Pasay/Parañaque, Gran Manila Filipines MNL/RPLL 36,583,459 Sin cambios Creciente7.3%
50. Bandera de Estaos Xuníos d'América Aeropuertu Internacional de Minneapolis-Saint Paul St. Paul, Minnesota Estaos Xuníos MSP/KMSP 36,556,281 4 Creciente4.1%

Tráficu aereu 2014

[editar | editar la fonte]

Pasaxeros

[editar | editar la fonte]

Considerando namái aeropuertos con más de 25 millones de viaxeros aéreos.

La rexón con más aeropuertos transitaos ye América con 23 aeropuertos, siendo 19 d'EEXX, 1 de Canadá, 1 de Méxicu, 1 de Colombia y 1 de Brasil siguida d'Asia con 20 aeropuertos, Europa con 10 y Oceanía con 3.

Non. Aeropuertu País Códigu IATA Pasaxeros
1 Beixín  China PEK 120,100,215
2 Londres-Heathrow Bandera del Reinu Xuníu Reinu Xuníu LHR 112,312,785
3 Atlanta  Estaos Xuníos d'América ATL 100,450,158
4 Chicago-O'Hare  Estaos Xuníos d'América ORD 87,776,685
5 Tokiu-Haneda  Xapón HND 81,900,000
6 Los Angeles  Estaos Xuníos d'América LAX 81,160,695
7 París CDG  Francia CDG 76,655,584
8 Dallas-Fort Worth  Estaos Xuníos d'América DFW 72,291,000
9 Frankfurt del Main Alemaña FRA 66,695,101
10 Ḥong Kong  China HKG 65,500,000
11 Yakarta  Indonesia CGK 64,493,109
12 Dubái  Emiratos Árabes Xuníos DXB 64,101,000
13 Denver  Estaos Xuníos d'América DEAN 61,190,000
14 Ámsterdam  Países Baxos AMS 60,988,877
15 Bangkok-Suvarnabhumi Bandera de Tailandia Tailandia BKK 58,887,796
16 Madrid  España MAD 58,022,291
17 Nueva York JFK  Estaos Xuníos d'América JFK 54,400,000
18 Singapur  Singapur SIN 51,190,000
19 Guangdong  China CAN 51,011,109
20 Shanghai-Hongqiao  China SHA 50,900,000
21 San Francisco  Estaos Xuníos d'América SFO 50,770,765
22 Las Vegas  Estaos Xuníos d'América LES 50,554,489
23 Phoenix-Sky Harbor  Estaos Xuníos d'América PHX 50,155,589
24 Houston-George Bush  Estaos Xuníos d'América IAH 48,800,000
25 Charlotte-Douglas  Estaos Xuníos d'América CLT 46,650,000
26 Miami  Estaos Xuníos d'América MIA 43,392,281
27 Istambul-Atatürk  Turquía IST 41,190,921
28 Kuala Lumpur Bandera de Malasia Malasia KUL 41,001,192
29 Múnich Alemaña MUC 40,991,199
30 Roma-Fiumicino  Italia FCO 40,870,796
31 Nueva Delhi Bandera de India India DEL 40,811,000
32 Sydney Bandera de Australia Australia SYD 40,611,291
33 Seúl Incheon  Corea del Sur ICN 40,300,000
34 Orlando-International  Estaos Xuníos d'América MCO 40,183,381
35 Barcelona  España BCN 40,001,000
36 Newark  Estaos Xuníos d'América EWR 37,700,000
37 Toronto-Pearson  Canadá YYZ 36,500,000
38 Londres-Gatwick Bandera del Reinu Xuníu Reinu Xuníu LGW 35,950,000
39 Shanghai-Pudong  China PVG 34,198,122
40 Minneapolis-Saint Paul  Estaos Xuníos d'América MSP 34,011,484
41 Seattle-Tacoma  Estaos Xuníos d'América SÍA 34,004,980
42 São Paulo-Guarulhos Bandera de Brasil Brasil GRU 33,991,990
43 Ciudá de Méxicu  Méxicu MEX 33,990,000
44 Detroit-Wayne  Estaos Xuníos d'América DTW 33,011,000
45 Filadelfia  Estaos Xuníos d'América PHL 32,940,122
46 Manila  Filipines MNL 30,995,000
47 Bogotá  Colombia BOG 30,191,000
48 Chengdu  China CTU 29,848,766
49 Boston  Estaos Xuníos d'América BOS 29,174,358
50 Tokiu-Narita  Xapón NRT 28,825,085
51 Bombay Bandera de India India BOM 28,821,199
52 Melbourne Bandera de Australia Australia MEL 28,238,429
53 París-Orly  Francia ORY 27,283,202
54 Moscú-Domodédovo  Rusia DME 26,518,241
55 Taipéi Bandera de Taiwán República de China TPE 25,525,873

Movimientos

[editar | editar la fonte]
Non. Aeropuertu País Códigu Movimientos
1 Atlanta  Estaos Xuníos d'América ATL 929.306
2 Chicago-O'Hare  Estaos Xuníos d'América ORD 877.775
3 Dallas-Fort Worth  Estaos Xuníos d'América DFW 646.165
4 Denver  Estaos Xuníos d'América DEAN 622.906
5 Los Angeles  Estaos Xuníos d'América LAX 611.103
6 Charlotte-Douglas  Estaos Xuníos d'América CLT 543.429
7 Beixín  China PEK 539.444
8 Las Vegas  Estaos Xuníos d'América LES 534.829
9 Houston-George Bush  Estaos Xuníos d'América IAH 529.211
10 París-CDG  Francia CDG 511.728
12 Londres-Heathrow Bandera del Reinu Xuníu Reinu Xuníu LHR 480.948
13 Phoenix  Estaos Xuníos d'América PHX 462.239
14 Filadelfia  Estaos Xuníos d'América PHL 448.920
15 Detroit  Estaos Xuníos d'América DTW 440.678
16 Ámsterdam  Países Baxos AMS 440.542
17 Minneapolis-Saint Paul  Estaos Xuníos d'América MSP 431.944
18 Toronto  Canadá YYZ 430.515
19 Madrid  España MAD 418.727
20 Newark  Estaos Xuníos d'América EWR 410.554
21 San Francisco  Estaos Xuníos d'América SFO 409.954
22 Múnich Alemaña MUC 408,009
23 Nueva York JFK  Estaos Xuníos d'América JFK 407.704
24 Miami  Estaos Xuníos d'América MIA 398.151
25 Tokiu  Xapón HND 384.716
26 Boston  Estaos Xuníos d'América BOS 371.130
27 Fort Lauderdale  Estaos Xuníos d'América FLL 365.655
28 Nueva York  Estaos Xuníos d'América LGA 364.074
29 Ciudá de Méxicu  Méxicu MEX 362.027
30 Guangzhou  China CAN 355.554
31 Yakarta  Indonesia CGK 353.178
32 Salt Lake City  Estaos Xuníos d'América SLC 351.698
33 Ḥong Kong  China HKG 349.633
34 Shanghai  China PVG 348.814
35 Phoenix  Estaos Xuníos d'América DVT 343.888
36 Istambul  Turquía IST 334.494
37 Dubái  Emiratos Árabes Xuníos DXB 332.651
38 Washington  Estaos Xuníos d'América IAD 324.939
39 Roma  Italia FCO 322.567
40 Bogotá  Colombia BOG 322.320
41 Nueva Delhi Bandera de India India DEL 317.283
42 Singapur  Singapur SIN 314.566
43 Seattle-Tacoma  Estaos Xuníos d'América SÍA 313.581
45 Sydney Bandera de Australia Australia SYD 309.062
46 Orlando  Estaos Xuníos d'América MCO 306.967
47 Long Beach  Estaos Xuníos d'América LGB 302.250
48 Memphis  Estaos Xuníos d'América MEM 302.024
49 Barcelona  España BCN 297.902
50 Vancouver  Canadá YVR 297.762
51 Los Angeles  Estaos Xuníos d'América VNY 290.620
52 Washington  Estaos Xuníos d'América DCA 283.678
53 Baltimore  Estaos Xuníos d'América BWI 277.112
54 São Paulo Bandera de Brasil Brasil GRU 275.094
55 Kuala Lumpur Bandera de Malasia Malasia KUL 272.113
56 Caraques  Venezuela CCS 271.965
Non. Aeropuertu País Códigu Carga (tonelaes)
1 Ḥong Kong  China HKG 3.954.491
2 Memphis  Estaos Xuníos d'América MEM 3.948.132
3 Shanghai  China PVG 3,051,799
4 Anchorage  Estaos Xuníos d'América ANC 2,602,201
5 Seúl Incheon  Corea del Sur ICN 2,499,405
6 Dubái  Emiratos Árabes Xuníos DXB 2,272,303
7 Louisville  Estaos Xuníos d'América SDF 2,175,173
8 Frankfurt Alemaña FRA 2,150,503
9 París  Francia CDG 2,042,400
10 Tokiu Narita  Xapón NRT 1,976,697
11 Singapur  Singapur SIN 1,902,568
12 Miami  Estaos Xuníos d'América MIA 1,854,668
13 Los Angeles  Estaos Xuníos d'América LAX 1,705,646
14 Beixín  China PEK 1,629,401
15 Taipéi Bandera de Taiwán República de China TPE 1,590,778
16 Chicago  Estaos Xuníos d'América ORD 1,581,308
17 Londres-Heathrow Bandera del Reinu Xuníu Reinu Xuníu LHR 1,565,923
18 Ámsterdam  Países Baxos AMS 1,539,300
19 Bangkok Bandera de Tailandia Tailandia BKK 1,346,821
20 Nueva York  Estaos Xuníos d'América JFK 1,317,100
21 Guangzhou  China CAN 1,194,032
22 Indianapolis  Estaos Xuníos d'América IND 918,514
23 Tokiu  Xapón HND 882,619
24 Mumbai Bandera de India India BOM 870,320
25 Shenzhen  China SZX 824,696
26 Newark  Estaos Xuníos d'América EWR 786,347
27 Leipzig Alemaña LEJ 768,363
28 Bogotá  Colombia BOG 737,362
29 Osaka  Xapón KIX 733,201
30 Kuala Lumpur Bandera de Malasia Malasia KUL 702,592
31 Liexa  Bélxica LGG 661,804
32 Atlanta  Estaos Xuníos d'América ATL 644,320
33 Luxemburgu  Luxemburgu LUX 643,063
35 Dallas-Fort Worth  Estaos Xuníos d'América DFW 590,736
36 Nueva Delhi Bandera de India India DEL 579,765
37 Yakarta  Indonesia CGK 542,093
38 Istambul  Turquía IST 516,883
39 Cincinnati  Estaos Xuníos d'América CVG 504,522
40 Abu Dhabi  Emiratos Árabes Xuníos AUH 500,975
41 Oakland  Estaos Xuníos d'América OAK 499,583
42 Chengdu  China CTU 482,353
43 São Paulo Bandera de Brasil Brasil GRU 462,628
44 Houston  Estaos Xuníos d'América IAH 444,546
45 Shanghai  China PVG 442,328
46 Milán  Italia MXP 442,120
47 Bruxeles  Bélxica BRU 430,539
48 Madrid  España MAD 412,758
49 Ciudá de Méxicu  Méxicu MEX 409,951
50 Filadelfia  Estaos Xuníos d'América PHL 409,088
51 Ontario  Estaos Xuníos d'América ONT 388,887
52 San Francisco  Estaos Xuníos d'América SFO 383,882
53 Naha  Xapón OKA 373,583
54 Madrás Bandera de India India MAA 360,504
55 Johannesburgu Bandera de Sudáfrica Sudáfrica JNB 322,673

Tráficu Aereu 2009

[editar | editar la fonte]

Datos definitivos a 05 d'agostu de 2010

[editar | editar la fonte]
Posición Aeropuertu Llocalización Códigu
(IATA/ICAO)
1. Aeropuertu Internacional Hartsfield-Jackson Atlanta, Georgia,  Estaos Xuníos d'América ATL/KATL 88.032.086
2. Aeropuertu de Londres-Heathrow Londres, Inglaterra, Bandera del Reinu Xuníu Reinu Xuníu LHR/EGLL 66.037.578
3. Aeropuertu de Beixín Beixín,  China PEK/ZBAA 65.372.012
4. Aeropuertu Internacional O'Hare Chicago, Illinois,  Estaos Xuníos d'América ORD/KORD 64.158.343
5. Aeropuertu Internacional de Tokiu Tokiu, Kanto,  Xapón HND/RJTT 61.903.656
6. Aeropuertu de París-Charles de Gaulle París, Islla de Francia,  Francia CDG/LFPG 57.906.866
7. Aeropuertu Internacional de Los Angeles Los Angeles, California,  Estaos Xuníos d'América LAX/KLAX 56.520.843
8. Aeropuertu Internacional de Dallas-Fort Worth Dallas, Texas,  Estaos Xuníos d'América DFW/KDFW 56.030.457
9. Aeropuertu de Frankfurt del Main Frankfurt del Main, Hesse, Alemaña FRA/EDDF 50.932.840
10. Aeropuertu Internacional de Denver Denver, Colorado,  Estaos Xuníos d'América DEAN/KDEN 50.167.485
11. Aeropuertu de Madrid-Barajas Madrid, Comunidá de Madrid,  España MAD/LEMD 49.784.941
12. Aeropuertu Internacional John F. Kennedy Nueva York, Nueva York,  Estaos Xuníos d'América JFK/KJFK 45.915.069
13. Aeropuertu Internacional de Ḥong Kong Ḥong Kong,  China HKG/VHHH 45.558.807
14. Aeropuertu de Schiphol Ámsterdam, Holanda Septentrional,  Países Baxos AMS/EHAM 43.570.370
15. Aeropuertu Internacional de Dubái Dubái,  Emiratos Árabes Xuníos DXB/OMDB 40.901.752
16. Aeropuertu Suvarnabhumi Bangkok, Bandera de Tailandia Tailandia BKK/VTBD 40.500.224
17. Aeropuertu Internacional McCarran Las Vegas, Nevada,  Estaos Xuníos d'América LES/KLAS 40.469.012
18. Aeropuertu Intercontinental George Bush Houston, Texas,  Estaos Xuníos d'América IAH/KIAH 40.007.354
19. Aeropuertu Internacional Sky Harbor Phoenix, Arizona,  Estaos Xuníos d'América PHX/KPHX 37.824.982
20. Aeropuertu Internacional de San Francisco San Francisco (California), California,  Estaos Xuníos d'América SFO/KSFO 37.338.942

Ver tamién

[editar | editar la fonte]

Referencies

[editar | editar la fonte]
  1. «2015 Airport Traffic Statistics». Airport Council International (11 d'abril de 2016). Consultáu'l 24 de xunetu de 2016.

Enllaces esternos

[editar | editar la fonte]