Llista d'aeropuertos por tráficu de pasaxeros

De Wikipedia
Saltar a navegación Saltar a la gueta

Los 50 Aeropuertos más transitaos del mundu en 2015, amás los pasaxeros, el movimientu y la carga que se realizaron del mes de marzu de 2013 a marzu de 2014.

Tráficu aereu 2015[editar | editar la fonte]

Datos del Conseyu Internacional d'Aeropuertos (ACI):[1]

Puestu Aeropuertu Ubicación País Códigu
(IATA/ICAO)
Total
pasaxeros
Puestu
Cambéu
%
Cambéu
1. Bandera de Estaos Xuníos d'América Aeropuertu Internacional Hartsfield-Jackson Atlanta, Xeorxa Estaos Xuníos ATL/KATL 101,491,106 Plantía:Steady Creciente5.5%
2. Bandera de la República Popular China Aeropuertu Internacional de Beixín-Capital Chaoyang-Shunyi, Beixín China PEK/ZBAA 89,938,628 Plantía:Steady Creciente4.4%
3. Bandera d'Emiratos Árabes Xuníos Aeropuertu Internacional de Dubái Garhoud, Dubái Emiratos Árabes Xuníos DXB/OMDB 78,014,841 Creciente3 Creciente10.7%
4. Bandera de Estaos Xuníos d'América Aeropuertu Internacional O'Hare Chicago, Illinois Estaos Xuníos ORD/KORD 76,942,493 Creciente3 Creciente9.8%
5. Bandera de Xapón Aeropuertu de Haneda Ōta, Tokiu Xapón HND/RJTT 75,316,718 Red Arrow Down.svg1 Creciente3.4%
6. Bandera del Reinu Xuníu Aeropuertu de Londres-Heathrow Hillingdon, Londres Reinu Xuníu LHR/EGLL 74,989,795 Red Arrow Down.svg3 Creciente2.2%
7. Bandera de Estaos Xuníos d'América Aeropuertu Internacional de Los Angeles Los Angeles, California Estaos Xuníos LAX/KLAX 74,937,004 Red Arrow Down.svg2 Creciente6.1%
8. Bandera de Ḥong Kong Aeropuertu Internacional de Hong Kong Chek Lap Kok, Hong Kong Hong Kong (China) HKG/VHHH 68,283,407 Creciente2 Creciente8.2%
9. Bandera de Francia Aeropuertu de París-Charles de Gaulle Roissy-en-France, Isla de Francia Francia CDG/LFPG 65,766,986 Red Arrow Down.svg1 Creciente3.1%
10. Bandera de Estaos Xuníos d'América Aeropuertu Internacional de Dallas/Fort Worth Dallas-Fort Worth, Texas Estaos Xuníos DFW/KDFW 64,072,468 Red Arrow Down.svg1 Creciente0.9%
11. Bandera de Turquía Aeropuertu Internacional d'Istambul Yeşilköy, Istambul Turquía IST/LTBA 61,836,781 Creciente2 Creciente9.2%
12. Bandera d'Alemaña Aeropuertu de Frankfurt Frankfurt, Hesse Alemaña FRA/EDDF 61,032,022 Red Arrow Down.svg1 Creciente2.5%
13. Bandera de la República Popular China Aeropuertu Internacional de Shanghái-Pudong Pudong, Shanghái China PVG/ZSPD 60,053,387 Creciente6 Creciente16.3%
14. Bandera de Países Baxos Aeropuertu d'Ámsterdam-Schiphol Haarlemmermeer, Holanda Septentrional Países Baxos AMS/EHAM 58,284,864 Plantía:Steady Creciente6.0%
15. Bandera de Estaos Xuníos d'América Aeropuertu Internacional John F. Kennedy Queens, Nueva York, Nueva York Estaos Xuníos JFK/KJFK 56,827,154 Creciente3 Creciente6.8%
16. Aeropuertu Internacional de Singapur Changi Singapur ENSIN/WSSS 55,449,000 Plantía:Steady Creciente2.5%
17. Bandera de la República Popular China Aeropuertu Internacional de Cantón-Baiyun Baiyun-Huadu, Cantón, Cantón China CAN/ZGGG 55,201,915 Red Arrow Down.svg2 Creciente0.8%
18. Bandera de Indonesia Aeropuertu Internacional Soekarno-Hatta Cengkareng, Bantén Indonesia CGK/WIII 54,053,905 Red Arrow Down.svg6 Red Arrow Down.svg5.5%
19. Bandera de Estaos Xuníos d'América Aeropuertu Internacional de Denver Denver, Coloráu Estaos Xuníos DEAN/KDEN 54,014,502 Red Arrow Down.svg2 Creciente1.0%
20. Bandera de Tailandia Aeropuertu Internacional Suvarnabhumi Bang Phli, Samut Prakan Tailandia BKK/VTBS 52,808,013 Creciente2 Creciente13.8%
21 Bandera d'España Aeropuertu Adolfo Suárez Madrid-Barajas Madrid España MAD/LEMD 50,420,583 Creciente3 Creciente7.7%
22. Bandera de Estaos Xuníos d'América Aeropuertu Internacional de San Francisco Condáu de San Mateo Estaos Xuníos SFO/KSFO 50,057,887 Plantía:Steady Creciente6.3%
23. Bandera de Corea del Sur Aeropuertu Internacional de Seúl-Incheon Incheon Corea del Sur ICN/RKSI 49,412,750 Creciente1 Creciente8.2%
24. Bandera de Malasia Aeropuertu Internacional de Kuala Lumpur Sepang, Selangor Malasia KUL/WMKK 48,938,424 Red Arrow Down.svg3 Plantía:Steady0.0%
25. Bandera de India Aeropuertu Internacional Indira Gandhi Delhi India DEL/VIDP 45,981,773 Creciente6 Creciente15.7%
26. Bandera de Estaos Xuníos d'América Aeropuertu Internacional McCarran Les Vegues, Nevada Estaos Xuníos LES/KLAS 45,356,580 Red Arrow Down.svg1 Creciente5.8%
27. Bandera de Estaos Xuníos d'América Aeropuertu Internacional de Charlotte-Douglas Charlotte, Carolina del Norte Estaos Xuníos CLT/KCLT 44,876,627 Red Arrow Down.svg3 Creciente1.2%
28. Bandera de Estaos Xuníos d'América Aeropuertu Internacional de Miami Condáu de Miami-Dade, Florida Estaos Xuníos MIA/KMIA 44,350,247 Creciente1 Creciente8.3%
29. Bandera de Estaos Xuníos d'América Aeropuertu Internacional de Phoenix-Sky Harbor Phoenix, Arizona Estaos Xuníos PHX/KPHX 44,003,840 Red Arrow Down.svg3 Creciente4.5%
30. Bandera de Estaos Xuníos d'América Aeropuertu Intercontinental George Bush Houston, Texas Estaos Xuníos IAH/KIAH 43,023,224 Red Arrow Down.svg2 Creciente4.3%
31. Bandera de Estaos Xuníos d'América Aeropuertu Internacional de Seattle-Tacoma Seattle, Washington Estaos Xuníos SÍA/KSEA 42,340,461 Creciente9 Creciente12.9
32. Bandera de la República Popular China Aeropuertu Internacional de Chengdú-Shuangliu Shuangliu-Wuhou, Chengdú, Sichuan China CTU/ZUUU 42,244,842 Creciente6 Creciente12.0%
33. Bandera de Canadá Aeropuertu Internacional de Toronto-Pearson Mississauga, Ontario Canadá YYZ/CYYZ 41,036,847 Creciente1 Creciente6.4%
34. Bandera d'Alemaña Aeropuertu de Múnich Freising, Baviera Alemaña MUC/EDDM 40,981,522 Red Arrow Down.svg2 Creciente3.2%
35. Bandera de India Aeropuertu Internacional Chhatrapati Shivaji Mumbai, Maharashtra India BOM/VABB 40,637,377 Creciente12 Creciente16.1%
36. Bandera d'Italia Aeropuertu de Roma-Fiumicino Fiumicino, Llaciu Italia FCO/LIRF 40,422,156 Red Arrow Down.svg1 Creciente5.0%
37. Bandera del Reinu Xuníu Aeropuertu de Londres-Gatwick Crawley, West Sussex Reinu Xuníu LGW/EGKK 40,271,343 Red Arrow Down.svg1 Creciente5.7%
38. Bandera de Australia Aeropuertu de Sydney Mascot, Sydney, Nueva Gales del Sur Australia SYD/YSSY 39,914,103 Red Arrow Down.svg5 Creciente2.7%
39. Bandera de la República Popular China Aeropuertu Internacional de Shenzhen-Bao'an Bao'an, Shenzhen, Cantón China SZX/ZGSZ 39,721,619 Creciente2 Creciente9.5%
40. Bandera d'España Aeropuertu de Barcelona–El Prat Barcelona España BCN/LEBL 39,674,095 Red Arrow Down.svg1 Creciente5.7%
41. Bandera de Brasil Aeropuertu Internacional de São Paulo-Guarulhos Guarulhos, São Paulo Brasil GRU/SBGR 39,213,865 Red Arrow Down.svg11 Red Arrow Down.svg1.4%
42. Bandera de la República Popular China Aeropuertu Internacional de Shanghái-Hongqiao Changning-Minhang, Shanghái China SHA/ZSSS 39,090,699 Red Arrow Down.svg5 Creciente3.0%
43. Bandera de Estaos Xuníos d'América Aeropuertu Internacional d'Orlando Orlando, Florida Estaos Xuníos MCO/KMCO 38,727,749 Plantía:Steady Creciente8.4%
44. Bandera de Taiwán Aeropuertu Internacional de Taiwán Taoyuan Dayuan, Taoyuan Taiwán TPE/RCTP 38,473,333 Red Arrow Down.svg2 Creciente7.5%
45. Bandera de Méxicu Aeropuertu Internacional Benito Juárez Venustiano Carranza, Méxicu Méxicu MEX/MMMX 38,433,288 Creciente3 Creciente12.2%
46. Bandera de la República Popular China Aeropuertu Internacional de Kunming-Changshui Guandu, Kunming, Yunnan China KMG/ZPPP 37,523,345 Creciente? Creciente16.0%
47. Bandera de Estaos Xuníos d'América Aeropuertu Internacional de Newark Newark, Nueva Jersey Estaos Xuníos EWR/KEWR 37,494,704 Red Arrow Down.svg3 Creciente5.3%
48. Bandera de Xapón Aeropuertu Internacional de Narita Narita, Chiba Xapón NRT/RJAA 37,268,307 Red Arrow Down.svg3 Creciente4.9%
49. Bandera de Filipines Aeropuertu Internacional Ninoy Aquino Pásay/Parañaque, Gran Manila Filipines MNL/RPLL 36,583,459 Plantía:Steady Creciente7.3%
50. Bandera de Estaos Xuníos d'América Aeropuertu Internacional de Minneapolis-Saint Paul St. Paul, Minnesota Estaos Xuníos MSP/KMSP 36,556,281 Red Arrow Down.svg4 Creciente4.1%

Tráficu aereu 2014[editar | editar la fonte]

Pasaxeros[editar | editar la fonte]

Considerando namái aeropuertos con más de 25 millones de viaxeros aéreos.

La rexón con más aeropuertos transitaos ye América con 23 aeropuertos, siendo 19 de EEXX, 1 de Canadá, 1 de Méxicu, 1 de Colombia y 1 de Brasil siguida d'Asia con 20 aeropuertos, Europa con 10 y Oceanía con 3.

Non. Aeropuertu País Códigu IATA Pasaxeros
1 Beixín Flag of the People's Republic of China.svg China PEK 120,100,215
2 Londres-Heathrow Bandera del Reinu Xuníu Reinu Xuníu LHR 112,312,785
3 Atlanta Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América ATL 100,450,158
4 Chicago-O'Hare Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América ORD 87,776,685
5 Tokiu-Haneda Flag of Japan.svg Xapón HND 81,900,000
6 Los Angeles Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América LAX 81,160,695
7 París CDG Flag of France.svg Francia CDG 76,655,584
8 Dallas-Fort Worth Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América DFW 72,291,000
9 Frankfurt del Main Flag of Germany.svg Alemaña FRA 66,695,101
10 Hong Kong Flag of the People's Republic of China.svg China HKG 65,500,000
11 Yakarta Flag of Indonesia.svg Indonesia CGK 64,493,109
12 Dubái Flag of the United Arab Emirates.svg Emiratos Árabes Xuníos DXB 64,101,000
13 Denver Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América DEAN 61,190,000
14 Ámsterdam Flag of the Netherlands.svg Países Baxos AMS 60,988,877
15 Bangkok-Suvarnabhumi Bandera de Tailandia Tailandia BKK 58,887,796
16 Madrid Flag of Spain.svg España MAD 58,022,291
17 Nueva York JFK Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América JFK 54,400,000
18 Singapur Flag of Singapore.svg Singapur ENSIN 51,190,000
19 Cantón Flag of the People's Republic of China.svg China CAN 51,011,109
20 Shanghái-Hongqiao Flag of the People's Republic of China.svg China SHA 50,900,000
21 San Francisco Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América SFO 50,770,765
22 Les Vegues Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América LES 50,554,489
23 Phoenix-Sky Harbor Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América PHX 50,155,589
24 Houston-George Bush Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América IAH 48,800,000
25 Charlotte-Douglas Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América CLT 46,650,000
26 Miami Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América MIA 43,392,281
27 Istambul-Atatürk Flag of Turkey.svg Turquía IST 41,190,921
28 Kuala Lumpur Bandera de Malasia Malasia KUL 41,001,192
29 Múnich Flag of Germany.svg Alemaña MUC 40,991,199
30 Roma-Fiumicino Flag of Italy.svg Italia FCO 40,870,796
31 Nueva Delhi Bandera de India India DEL 40,811,000
32 Sydney Bandera de Australia Australia SYD 40,611,291
33 Seúl Incheon Flag of South Korea.svg Corea del Sur ICN 40,300,000
34 Orlando-International Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América MCO 40,183,381
35 Barcelona Flag of Spain.svg España BCN 40,001,000
36 Newark Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América EWR 37,700,000
37 Toronto-Pearson Flag of Canada.svg Canadá YYZ 36,500,000
38 Londres-Gatwick Bandera del Reinu Xuníu Reinu Xuníu LGW 35,950,000
39 Shanghái-Pudong Flag of the People's Republic of China.svg China PVG 34,198,122
40 Mineápolis-Saint Paul Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América MSP 34,011,484
41 Seattle-Tacoma Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América SÍA 34,004,980
42 Sao Paulo-Guarulhos Bandera de Brasil Brasil GRU 33,991,990
43 Ciudá de Méxicu Flag of Mexico.svg Méxicu MEX 33,990,000
44 Detroit-Wayne Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América DTW 33,011,000
45 Filadelfia Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América PHL 32,940,122
46 Manila Flag of the Philippines.svg Filipines MNL 30,995,000
47 Bogotá Flag of Colombia.svg Colombia BOG 30,191,000
48 Chengdu Flag of the People's Republic of China.svg China CTU 29,848,766
49 Boston Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América BOS 29,174,358
50 Tokiu-Narita Flag of Japan.svg Xapón NRT 28,825,085
51 Bombay Bandera de India India BOM 28,821,199
52 Melbourne Bandera de Australia Australia MEL 28,238,429
53 París-Orly Flag of France.svg Francia ORY 27,283,202
54 Moscú-Domodédovo Flag of Russia.svg Rusia DME 26,518,241
55 Taipéi Plantía:ROC TPE 25,525,873

Movimientos[editar | editar la fonte]

Non. Aeropuertu País Códigu Movimientos
1 Atlanta Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América ATL 929.306
2 Chicago-O'Hare Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América ORD 877.775
3 Dallas-Fort Worth Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América DFW 646.165
4 Denver Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América DEAN 622.906
5 Los Angeles Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América LAX 611.103
6 Charlotte-Douglas Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América CLT 543.429
7 Beixín Flag of the People's Republic of China.svg China PEK 539.444
8 Les Vegues Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América LES 534.829
9 Houston-George Bush Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América IAH 529.211
10 París-CDG Flag of France.svg Francia CDG 511.728
12 Londres-Heathrow Bandera del Reinu Xuníu Reinu Xuníu LHR 480.948
13 Phoenix Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América PHX 462.239
14 Filadelfia Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América PHL 448.920
15 Detroit Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América DTW 440.678
16 Ámsterdam Flag of the Netherlands.svg Países Baxos AMS 440.542
17 Mineápolis-Saint Paul Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América MSP 431.944
18 Toronto Flag of Canada.svg Canadá YYZ 430.515
19 Madrid Flag of Spain.svg España MAD 418.727
20 Newark Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América EWR 410.554
21 San Francisco Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América SFO 409.954
22 Múnich Flag of Germany.svg Alemaña MUC 408,009
23 Nueva York JFK Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América JFK 407.704
24 Miami Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América MIA 398.151
25 Tokiu Flag of Japan.svg Xapón HND 384.716
26 Boston Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América BOS 371.130
27 Fort Lauderdale Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América FLL 365.655
28 Nueva York Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América LGA 364.074
29 Ciudá de Méxicu Flag of Mexico.svg Méxicu MEX 362.027
30 Guangzhou Flag of the People's Republic of China.svg China CAN 355.554
31 Yakarta Flag of Indonesia.svg Indonesia CGK 353.178
32 Salt Lake City Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América SLC 351.698
33 Hong Kong Flag of the People's Republic of China.svg China HKG 349.633
34 Shanghái Flag of the People's Republic of China.svg China PVG 348.814
35 Phoenix Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América DVT 343.888
36 Istambul Flag of Turkey.svg Turquía IST 334.494
37 Dubái Flag of the United Arab Emirates.svg Emiratos Árabes Xuníos DXB 332.651
38 Washington Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América IAD 324.939
39 Roma Flag of Italy.svg Italia FCO 322.567
40 Bogotá Flag of Colombia.svg Colombia BOG 322.320
41 Nueva Delhi Bandera de India India DEL 317.283
42 Singapur Flag of Singapore.svg Singapur ENSIN 314.566
43 Seattle-Tacoma Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América SÍA 313.581
45 Sydney Bandera de Australia Australia SYD 309.062
46 Orlando Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América MCO 306.967
47 Long Beach Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América LGB 302.250
48 Memphis Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América MEM 302.024
49 Barcelona Flag of Spain.svg España BCN 297.902
50 Vancouver Flag of Canada.svg Canadá YVR 297.762
51 Los Angeles Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América VNY 290.620
52 Washington Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América DCA 283.678
53 Baltimore Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América BWI 277.112
54 Sao Paulo Bandera de Brasil Brasil GRU 275.094
55 Kuala Lumpur Bandera de Malasia Malasia KUL 272.113
56 Caracas Flag of Venezuela.svg Venezuela CCS 271.965

Carga[editar | editar la fonte]

Non. Aeropuertu País Códigu Carga (tonelaes)
1 Hong Kong Flag of the People's Republic of China.svg China HKG 3.954.491
2 Memphis Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América MEM 3.948.132
3 Shanghái Flag of the People's Republic of China.svg China PVG 3,051,799
4 Anchorage Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América ANC 2,602,201
5 Seúl Incheon Flag of South Korea.svg Corea del Sur ICN 2,499,405
6 Dubái Flag of the United Arab Emirates.svg Emiratos Árabes Xuníos DXB 2,272,303
7 Louisville Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América SDF 2,175,173
8 Frankfurt Flag of Germany.svg Alemaña FRA 2,150,503
9 París Flag of France.svg Francia CDG 2,042,400
10 Tokiu Narita Flag of Japan.svg Xapón NRT 1,976,697
11 Singapur Flag of Singapore.svg Singapur ENSIN 1,902,568
12 Miami Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América MIA 1,854,668
13 Los Angeles Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América LAX 1,705,646
14 Beixín Flag of the People's Republic of China.svg China PEK 1,629,401
15 Taipéi Plantía:ROC TPE 1,590,778
16 Chicago Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América ORD 1,581,308
17 Londres-Heathrow Bandera del Reinu Xuníu Reinu Xuníu LHR 1,565,923
18 Ámsterdam Flag of the Netherlands.svg Países Baxos AMS 1,539,300
19 Bangkok Bandera de Tailandia Tailandia BKK 1,346,821
20 Nueva York Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América JFK 1,317,100
21 Guangzhou Flag of the People's Republic of China.svg China CAN 1,194,032
22 Indianápolis Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América IND 918,514
23 Tokiu Flag of Japan.svg Xapón HND 882,619
24 Mumbai Bandera de India India BOM 870,320
25 Shenzhen Flag of the People's Republic of China.svg China SZX 824,696
26 Newark Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América EWR 786,347
27 Leipzig Flag of Germany.svg Alemaña LEJ 768,363
28 Bogotá Flag of Colombia.svg Colombia BOG 737,362
29 Osaka Flag of Japan.svg Xapón KIX 733,201
30 Kuala Lumpur Bandera de Malasia Malasia KUL 702,592
31 Lieja Flag of Belgium.svg Bélxica LGG 661,804
32 Atlanta Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América ATL 644,320
33 Luxemburgu Flag of Luxembourg.svg Luxemburgu LUX 643,063
35 Dallas-Fort Worth Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América DFW 590,736
36 Nueva Delhi Bandera de India India DEL 579,765
37 Yakarta Flag of Indonesia.svg Indonesia CGK 542,093
38 Istambul Flag of Turkey.svg Turquía IST 516,883
39 Cincinnati Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América CVG 504,522
40 Abu Dhabi Flag of the United Arab Emirates.svg Emiratos Árabes Xuníos AUH 500,975
41 Oakland Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América OAK 499,583
42 Chengdu Flag of the People's Republic of China.svg China CTU 482,353
43 Sao Paulo Bandera de Brasil Brasil GRU 462,628
44 Houston Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América IAH 444,546
45 Shanghái Flag of the People's Republic of China.svg China PVG 442,328
46 Milán Flag of Italy.svg Italia MXP 442,120
47 Bruxeles Flag of Belgium.svg Bélxica BRU 430,539
48 Madrid Flag of Spain.svg España MAD 412,758
49 Ciudá de Méxicu Flag of Mexico.svg Méxicu MEX 409,951
50 Filadelfia Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América PHL 409,088
51 Ontario Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América ONT 388,887
52 San Francisco Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América SFO 383,882
53 Naha Flag of Japan.svg Xapón OKA 373,583
54 Madrás Bandera de India India MAA 360,504
55 Johannesburgu Bandera de Sudáfrica Sudáfrica JNB 322,673

Tráficu Aereu 2009[editar | editar la fonte]

Datos definitivos a 05 d'agostu de 2010[editar | editar la fonte]

Posición Aeropuertu Localización Códigu
(IATA/ICAO)
1. Aeropuertu Internacional Hartsfield-Jackson Atlanta, Xeorxa, Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América ATL/KATL 88.032.086
2. Aeropuertu de Londres-Heathrow Londres, Inglaterra, Bandera del Reinu Xuníu Reinu Xuníu LHR/EGLL 66.037.578
3. Aeropuertu de Beixín Beixín, Flag of the People's Republic of China.svg China PEK/ZBAA 65.372.012
4. Aeropuertu Internacional O'Hare Chicago, Illinois, Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América ORD/KORD 64.158.343
5. Aeropuertu Internacional de Tokiu Tokiu, Kanto, Flag of Japan.svg Xapón HND/RJTT 61.903.656
6. Aeropuertu de París-Charles de Gaulle París, Isla de Francia, Flag of France.svg Francia CDG/LFPG 57.906.866
7. Aeropuertu Internacional de Los Angeles Los Angeles, California, Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América LAX/KLAX 56.520.843
8. Aeropuertu Internacional de Dallas-Fort Worth Dallas, Texas, Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América DFW/KDFW 56.030.457
9. Aeropuertu de Frankfurt del Main Frankfurt del Main, Hesse, Flag of Germany.svg Alemaña FRA/EDDF 50.932.840
10. Aeropuertu Internacional de Denver Denver, Coloráu, Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América DEAN/KDEN 50.167.485
11. Aeropuertu d'Adolfo Suárez Madrid-Barajas Madrid, Comunidá de Madrid, Flag of Spain.svg España MAD/LEMD 49.784.941
12. Aeropuertu Internacional John F. Kennedy Nueva York, Nueva York, Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América JFK/KJFK 45.915.069
13. Aeropuertu Internacional de Hong Kong Hong Kong, Flag of the People's Republic of China.svg China HKG/VHHH 45.558.807
14. Aeropuertu de Schiphol Ámsterdam, Holanda Septentrional, Flag of the Netherlands.svg Países Baxos AMS/EHAM 43.570.370
15. Aeropuertu Internacional de Dubái Dubái, Flag of the United Arab Emirates.svg Emiratos Árabes Xuníos DXB/OMDB 40.901.752
16. Aeropuertu Suvarnabhumi Bangkok, Bandera de Tailandia Tailandia BKK/VTBD 40.500.224
17. Aeropuertu Internacional McCarran Les Vegues, Nevada, Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América LES/KLAS 40.469.012
18. Aeropuertu Intercontinental George Bush Houston, Texas, Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América IAH/KIAH 40.007.354
19. Aeropuertu Internacional Sky Harbor Phoenix, Arizona, Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América PHX/KPHX 37.824.982
20. Aeropuertu Internacional de San Francisco San Francisco (California), California, Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América SFO/KSFO 37.338.942

Ver tamién[editar | editar la fonte]

Referencies[editar | editar la fonte]

  1. «2015 Airport Traffic Statistics». Airport Council International (11 d'abril de 2016). Consultáu'l 24 de xunetu de 2016.

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]


Anexo:Aeropuertos por tráfico de pasajeros