Saltar al conteníu

Llista d'aeropuertos d'Asia

De Wikipedia

La siguiente ye una llista non refecha de aeropuertos d'Asia, ordenada per países.

Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional de Kabul KBL OAKB Kabul
Aeropuertu de Bamiyán BIN OABN Bamiyán
Base Aérea de Bagram BPM OAIX Bagram
Aeropuertu de Bost BST OABT Lashkar Gah
Aeropuertu de Fayzabad FBD OAFZ Fayzabad
Aeropuertu de Herat HEA OAHR Herat
Aeropuertu de Jalalabad JAA OAJL Jalalabad
Aeropuertu Internacional de Kandahar KDH OAKN Kandahar
Aeropuertu de Mazari Sharif MZR OAMS Mazari Sharif
Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Rei Khalid RUH OERK Riyad
Aeropuertu Príncipe Mohammad Bin Abdulaziz MED OEMA Medina
Aeropuertu Internacional Rei Fahd DMM OEDF Dammam
Aeropuertu Internacional Rei Abdulaziz JED OEJN Yida
Aeropuertu de Thumamah OETH Ath Thumamah
Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional de Zvartnots EVN UDYZ Yereván
Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional Heydar Aliyev GYD UBBB Bakú
Aeropuertu de Ganja KVD UBBG Ganja
Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional Zia DAC VGZR Dhaka
Aeropuertu de Barisal BZL VGBR Barisal
Aeropuertu Internacional Shah Amanat CGP VGEG Chittagong
Aeropuertu Internacional Osmani ZYL VGSY Sylhet
Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional de Baḥréin BAH OBBI Baḥréin
Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional de Yangon RGN VYYY Yangon
Aeropuertu Internacional de Mandalay MDL VYMD Mandalay
Aeropuertu de Heho HEH VYHH Heho
Aeropuertu Nyaung O NYU VYBG Nyaung O
Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional de Paru PBH VQPR Paru
Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional de Brunéi BWN WBSB Brunéi
Aeródromu Anduki WBAK Seria
Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional de Pnom Penh PNH VDPP Pnom Penh
Aeropuertu Internacional d'Angkor REP VDSR Siem Reap, Angkor Wat
Aeropuertu Internacional de Sihanoukville KOS VDSV Sihanoukville
Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional de Doḥa DOH OTBD Doḥa
Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional de Hong Kong HKG VHHH Ḥong Kong
Aeropuertu Internacional de Beixín PEK ZBAA Beixín
Aeropuertu Internacional de Pudong PVG ZSPD Shangái
Aeropuertu Internacional Hongqiao SHA ZSSS Shangái
Aeropuertu Internacional de Macáu MFM VMMC Macáu
Aeropuertu Internacional de Tianjin Binhai TSN ZBTJ Tianjin
Aeropuertu Internacional de Urumqi URC ZWWW Urumchi
Aeropuertu Internacional de Chongqing Jiangbei CKG ZUCK Chongqing
Aeropuertu Internacional de Haikou Meilan HAK ZJHK Haikou
Aeropuertu de Wuyishan WUS ZSWY Wuyishan
Aeropuertu internacional de Changchun CGQ Changchun
Aeropuertu internacional de Chengdu CTU ZUUU Chengdu
Aeropuertu Internacional de Dalian DLC Dalian
Aeropuertu Internacional de Harbin HRB Harbin
Aeropuertu Internacional de Fuzhou FOC Fuzhou
Aeropuertu Internacional de Wuhan Tiahne WUH ZHHH Wuhan
Aeropuertu Internacional Lukou Nankín NKG ZSNJ Nankín
Aeropuertu Internacional Baiyun CAN ZGGG Guangzhou
Aeropuertu internacional Shenzhen SZX ZGSZ Shenzhen
Aeropuertu de Bangda BPX ZUBD Bangda, Tíbet
Aeropuertu Internacional Kai Tak HKG VHHX Ḥong Kong (Zarráu en 1998)
Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional de Sunan FNJ ZKPY Pyong Yang
Aeropuertu de Chongjin RGO ZZ07 Ch'ŏngjin
Aeropuertu de Haeju HAE Haeju
Aeropuertu de Samjiyon YJS Samjiyon
Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional d'Incheon ICN RKSI Seúl
Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional d'Abu Dhabi AUH OMAA Abu Dhabi
Aeropuertu Internacional de Dubái DXB OMDB Dubái
Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional Indira Gandhi DEL VIDP Nueva Delhi
Aeropuertu Internacional Chhatrapati Shivaji BOM VABB Bombay
Aeropuertu Internacional de Thiruvananthapuram TRV VOTV Thiruvananthapuram
Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional de Samarinda Samarinda
Aeropuertu Internacional Soekarno-Hatta CGK WIII Xakarta
Aeropuertu Ngurah Rai DPS WADD Denpasar, Bali
Aeropuertu Temindung SRI WALS Samarinda
Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional de Bagdag SDA ORBI Bagdag
Aeropuertu Internacional de Basora BSR ORMM Basora
Aeropuertu Internacional de Mosul OSM ORBM Mosul
Aeropuertu Internacional de Erbil EBL ORER Erbil
Aeropuertu Internacional de Nayaf NJF ORNI Nayaf
Aeropuertu Internacional de Suleimaniya ISU ORSU Suleimaniya
Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional de Mehrabad THR OIII Teḥrán
Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional Ben Gurión TLV LLBG Tel-Aviv
Aeropuertu Sde Dov SDV ???? Tel-Aviv
Aeropuertu Internacional de Ovda VDA LLOV Eilat
Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional de Tokiu HND RJTT Tokiu
Aeropuertu Internacional de Kansai KIX RJBB Osaka-Kansai
Aeropuertu Internacional de Narita NRT RJAA Narita
Aeropuertu d'Hiroshima HIJ RJOA Hiroshima
Aeropuertu de Matsuyama MYJ RJOM Matsuyama
Aeropuertu Internacional Chūbu Centrair NGO RJGG Nagoya
Aeropuertu de Naha NHA RJNH Okinawa-Naha
Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional Queen Alia AMM OJAI Amán
Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu internacional d'Almaty ALA UAAA Almaty
Aeropuertu internacional de Nur-Sultan TSE UACC Nur-Sultan
Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional d'Esquites FRU UAFM Biskek
Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional de Kuala Lumpur KUL WMKK Kuala Lumpur
Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional Ibrahim Nasir MLE VRMM Malé
Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional de Katmandú KTM VNKT Katmandú
Aeropuertu de Pokhara PKR VNPK Pokhara
Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional de Seeb MCT OOMS Mascate
Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional Jinnah KHI OPKC Karachi
Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional de Singapur SIN WSSS Singapur
Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional de Damascu DAM OSDI Damascu
Aeropuertu de Aleppo ALP OSAP Aleppo
Aeropuertu Internacional Bassel Al-Assad LTK OSLK Latakia
Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional Suvarnabhumi BKK VTBS Bangkok
Aeropuertu Internacional Don Mueang DMK VTBD Bangkok
Aeropuertu Internacional de Phuket HKT VTSP Phuket
Aeropuertu Internacional de Chiang Mai CNX VTCC Chiang Mai
Aeropuertu Internacional de Hat Yai HDY VTSS Hat Yai
Aeropuertu Internacional Mae Fah Luang-Chiang Rai CEI VTCT Chiang Rai
Aeropuertu de Koh Samui USM VTSM Ko Samui
Aeropuertu de Krabi KBV VTSG Krabi
Aeropuertu de Chumphon CJM VTSE Chumphon
Aeropuertu de Udon Thani UTH VTUD Udon Thani
Aeropuertu de Surat Thani URT VTSB Surat Thani
Aeropuertu de Nakhon Si Thammarat NST VTSF Nakhon Si Thammarat
Aeropuertu de Ubon Ratchathani UBP VTUU Ubon Ratchathani
Aeropuertu de Khon Kaen KKC VTUK Khon Kaen
Aeropuertu de Trang TST VTST Trang
Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu de Duxambé DYU UTDD Duxambé
Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional Taoyuan TPE RCTP Taipéi

==  Timor Oriental

==
Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional Presidente Nicolau Lobato DIL WPDL Dili
Aeropuertu de Baucau-Cakung BCH WPEC Baucau
Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional Islam Karimov TAS UTTT Taxkent
Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional de Da Nang DÁI VVDN Da Nang
Aeropuertu de Cam Ranh CXR VVCR Cam Ranh
Aeropuertu de Phu Bai HUI VVPB Hue
Aeropuertu internacional de Noi Bai HAN VVNB Ḥanói
Tan Son Nhat Aeropuertu Internacional SGN VVTS Ciudá Ho Chi Minh
Denominación Códigu IATA Códigu OACI Allugamientu
Aeropuertu Internacional de Sana'a SAH OYSN Sana'a
Aeropuertu Internacional d'Aden ADE OYAA Adén

Ver tamién

[editar | editar la fonte]


Referencies

[editar | editar la fonte]

Enllaces esternos

[editar | editar la fonte]