Llista d'aerollinies más grandes del mundu

De Wikipedia
Saltar a navegación Saltar a la gueta
Wikipedia:Correxir

Les aereollinias más grandes del mundu pueden ser clasificaes de diverses formes. American Airlines Group ye la mayor por tamañu de llexa, ingresos, beneficios, pasaxeros tresportaos y pasaxeros-milla. Delta Air Lines ye la mayor por valor d'activos y capitalización bursátil. Lufthansa ye la mayor por númberu d'emplegáos, FedEx por tonelada-kilómetro, Ryanair por númberu de pasaxeros internacionales tresportaos y Turkish Airlines por númberu de países nos qu'opera.

Por ingresos[editar | editar la fonte]

Boeing 777-200ER de American Airlines
Airbus A380-800 de Lufthansa
Empreses cotizaes más grandes del mundu (en miles de millones de dólares)[1]
Posición Aereollinia País Ingresos Beneficios Activos Capitalización Emplegaos
1 American Airlines Group[2] Bandera de Estaos Xuníos d'América 40.99 7.61 48.41 22.1 118 500
2 Delta Air Lines Bandera de Estaos Xuníos d'América 40.5 4.7 53.3 34.4 83 000
3 United Continental Holdings[nota 1] Bandera de Estaos Xuníos d'América 37.5 7.1 40.9 17.1 84 000
4 Lufthansa Bandera d'Alemaña 35.5 1.9 36.3 7.3 120 652
5 Air France-KLM Bandera de FranciaBandera de Países Baxos 28.9 0.131 25.3 2.7 96 417
6 International Airlines Group Bandera d'EspañaBandera del Reinu Xuníu 25.3 1.7 30.7 15.4 60 862
7 Southwest Airlines Bandera de Estaos Xuníos d'América 20.2 2.2 22.2 30.2 49 600
8 China Southern Airlines Bandera de la República Popular China 17.7 0.620 28.7 8.4 87 202
9 China Eastern Airlines Bandera de la República Popular China 14.9 0.730 30.1 10.9 71 033
10 All Nippon Airways Bandera de Xapón 14.7 0.497 19.1 9.97 33 719

Tien De tenese en cuenta que Emirates ye una empresa estatal y, por tanto, nun ta incluyida nesta llista. Los sos ingresos en 2014-2015 fueron 88 819 millones d'AED (1 AED=Plantía:Tasa de cambéu EUR), los sos beneficios 4555 millones, los sos activos 111 362 millones y tenía 56 725 emplegaos.

Por pasaxeros tresportaos (en miles)[editar | editar la fonte]

Aerollinies con mayor númberu de pasaxeros tresportaos per añu (2011-2015)
Posición Aereollinia 2015[3] 2014[4] 2013[5] 2012[6] 2011[7]
1 Bandera de Estaos Xuníos d'América American Airlines 146 530 87 830 86 823 86 335 86 042
2 Bandera de Estaos Xuníos d'América Southwest Airlines 144 575 129 087 115 323 112 234 110 587
3 Bandera de Estaos Xuníos d'América Delta Airlines 138 842 129 433 120 636 116 726 113 731
4 Bandera de la República Popular China China Southern Airlines 109 301 100 683 91 504 86 277 80 545
5 Bandera de Irlanda Ryanair 101 401 86 370 81 395 79 649 76 422
6 Bandera de Estaos Xuníos d'América United Airlines 95 384 90 439 90 161 92 619 50 473
7 Bandera de la República Popular China China Eastern Airlines 75 139 66 174 62 653 79 611
8 Bandera del Reinu Xuníu Easyjet 70 232 62 309 58 410
9 Bandera de Turquía Turkish Airlines 60 198
10 Bandera de la República Popular China Air China 58 661 54 674
Bandera d'Alemaña Lufthansa 59 850 63 273 64 393 63 012

LATAM tresportó 67,83 millones de pasaxeros en 2014, más que China Eastern, y Turkish Airlines 54 675, más que Air China. Estos informes nun fueron apurríos por IATA y pueden ser de diversos certificaos d'operador aereu.

Por pasaxeru kilómetru voláu (en millones)[editar | editar la fonte]

Posición Aereollinia 2015[8] 2014[9] 2013[10] 2012[11] 2011[12]
1 Bandera de Estaos Xuníos d'América American Airlines 320 813 208 046 206 551 203 336 203 485
2 Bandera de Estaos Xuníos d'América Delta Air Lines 302 512 290 862 277 560 271 567 269 724
3 Bandera de Estaos Xuníos d'América United Airlines 294 970 287 547 286 802 288 282 160 270
4 Bandera d'Emiratos Árabes Xuníos Emirates 251 190 230 855 209 377 180 880 153 264
5 Bandera de la República Popular China China Southern Airlines 189 186 166 074 147 841 135 021 121 944
6 Bandera de Estaos Xuníos d'América Southwest Airlines 189 097 162 445 145 124 137 708 134 918
7 Bandera d'Alemaña Lufthansa 145 904 143 403 144 236 142 512 140 972
8 Bandera del Reinu Xuníu British Airways 140 780 137 204 130 129 124 318 116 864
9 Bandera de Francia Air France 139 217 134 528 136 405 135 821 133 035
10 Bandera de Irlanda Ryanair 125 194

Por tonelada-kilómetru de carga (millones)[editar | editar la fonte]

Posición Aereollinia 2015[8] 2014[13] 2013[14] 2012[15] 2011[16]
1 Bandera de Estaos Xuníos d'América FedEx 15 799 16 020 16 127 16 108 15 939
2 Bandera d'Emiratos Árabes Xuníos Emirates SkyCargo 12 157 11 240 10 459 9319 8132
3 Bandera de Estaos Xuníos d'América UPS Airlines 10 807 10 936 10 584 10 416 10 566
4 Bandera de Ḥong Kong Cathay Pacific Cargu 9935 9464 8241 8433 9109
5 Bandera de Corea del Sur Korean Air Cargu 7761 8079 7666 8144 8974
6 Bandera de Qatar Qatar Airways Cargu 7660 5997 4972
7 Bandera d'Alemaña Lufthansa Cargu 6888 7054 7218 7175 7674
8 Bandera de Luxemburgu Cargolux 6309 5753 5225
9 Bandera de Singapur Singapore Airlines Cargu 6083 6019 6240 6694 7118
10 Bandera de la República Popular China Air China Cargu 5718
Bandera de Taiwán China Airlines Cargu 5266 4813 4538 5411

Por tamañu de flota[editar | editar la fonte]

Boeing 737-700 de Southwest Airlines
Posición Aereollinia Flota (avientu 2017)[17]
1 Bandera de Estaos Xuníos d'América American Airlines 950
2 Bandera de Estaos Xuníos d'América Delta Air Lines 850
3 Bandera de Estaos Xuníos d'América United Airlines 745
4 Bandera de Estaos Xuníos d'América Southwest Airlines 697
5 Bandera de la República Popular China China Southern Airlines 545
6 Bandera de la República Popular China China Eastern Airlines 486
7 Bandera de Irlanda Ryanair 413
8 Bandera de la República Popular China Air China 392
9 Bandera de Estaos Xuníos d'América FedEx Express 371
10 Bandera de Turquía Turkish Airlines 329
Notes
  • Inclúi aeronaves de filiales rexonales.
  • Inclúi aeronaves operaes por Air China Cargu.

Por númberu de países nos qu'operen[editar | editar la fonte]

Boeing 777-300ER de Turkish Airlines
Posición Aereollinia Países nos qu'opera (marzu de 2013)[18]
1 Bandera de Turquía Turkish Airlines 106
2 Bandera d'Alemaña Lufthansa 83
3 Bandera de Francia Air France 78
3 Bandera del Reinu Xuníu British Airways 78
5 Bandera de Qatar Qatar Airways 73
6 Bandera de Estaos Xuníos d'América Delta Air Lines 71
7 Bandera d'Emiratos Árabes Xuníos Emirates 70
8 Bandera de Países Baxos KLM 66
8 Bandera de Exiptu Egyptair 66
10 Bandera de Estaos Xuníos d'América United Airlines 60

Por númberu de destinos[editar | editar la fonte]

Posición Aereollinia Destinos ufiertaos (agostu de 2016)
1 Bandera de Estaos Xuníos d'América American Airlines 350
2 Bandera de Estaos Xuníos d'América United Airlines 342
3 Bandera de Estaos Xuníos d'América Delta Air Lines 335
4 Bandera de Turquía Turkish Airlines 290
5 Bandera d'Alemaña Lufthansa 220
6 Bandera de la República Popular China China Eastern Airlines 217
7 Bandera de Francia Air France 204
8 Bandera de Canadá Air Canada 200
9 Bandera de Irlanda Ryanair 192
10 Bandera de la República Popular China China Southern Airlines 190

Ver tamién[editar | editar la fonte]

Notes[editar | editar la fonte]

  1. Que les sos filiales son United Airlines y United Express, esta postrera operada por diversu compañíes.

Referencies[editar | editar la fonte]

  1. «The World's Biggest Public Companies» (inglés). Forbes. Consultáu'l 3 de payares de 2016.
  2. «American Airlines group» (inglés). World's Biggest Public Companies. Forbes. Consultáu'l 3 de payares de 2016.
  3. «Global Air Traffic & Top Airlines 2016 (IATA)» (inglés). IMM International (28 de xunu de 2016).
  4. «Scheduled Passengers Carried» (inglés). World Air Transport Statistics 59th Edition. IATA. Archiváu dende l'orixinal, el 18 de xunu de 2015. Consultáu'l 3 de payares de 2016.
  5. «Scheduled Passengers Carried» (inglés). World Air Transport Statistics 58th Edition. IATA. Archiváu dende l'orixinal, el 2 de xineru de 2015. Consultáu'l 3 de payares de 2016.
  6. «Scheduled Passengers Carried» (inglés). World Air Transport Statistics 57th Edition. IATA. Archiváu dende l'orixinal, el 13 de payares de 2013. Consultáu'l 3 de payares de 2016.
  7. «Scheduled Passengers Carried» (inglés). World Air Transport Statistics 56th Edition. IATA. Archiváu dende l'orixinal, el 17 d'avientu de 2012. Consultáu'l 3 de payares de 2016.
  8. 8,0 8,1 «Summary of passenger and freight traffic» (inglés). World Air Transport Statistics. IATA. Consultáu'l 3 de payares de 2016.
  9. «Scheduled Passenger - Kilometres Flown» (inglés). World Air Transport Statistics 59th Edition. IATA. Archiváu dende l'orixinal, el 6 de xunetu de 2015. Consultáu'l 3 de payares de 2016.
  10. «Scheduled Passenger - Kilometres Flown» (inglés). World Air Transport Statistics 58th Edition. IATA. Archiváu dende l'orixinal, el 11 de payares de 2014. Consultáu'l 3 de payares de 2016.
  11. «Scheduled Passenger - Kilometres Flown» (inglés). World Air Transport Statistics 57th Edition. IATA. Archiváu dende l'orixinal, el 29 d'ochobre de 2013. Consultáu'l 3 de payares de 2016.
  12. «Scheduled Passenger - Kilometres Flown» (inglés). World Air Transport Statistics 56th Edition. IATA. Archiváu dende l'orixinal, el 16 d'avientu de 2012. Consultáu'l 3 de payares de 2016.
  13. «Scheduled Freight Tonne - Kilometres» (inglés). World Air Transport Statistics 59th Edition. IATA. Archiváu dende l'orixinal, el 4 de xunetu de 2015. Consultáu'l 3 de payares de 2011.
  14. «Scheduled Freight Tonne - Kilometres» (inglés). World Air Transport Statistics 58th Edition. IATA. Archiváu dende l'orixinal, el 25 de payares de 2014. Consultáu'l 3 de payares de 2011.
  15. «Scheduled Freight Tonne - Kilometres» (inglés). World Air Transport Statistics 57th Edition. IATA. Archiváu dende l'orixinal, el 21 de setiembre de 2013. Consultáu'l 3 de payares de 2011.
  16. «Scheduled Freight Tonne - Kilometres» (inglés). World Air Transport Statistics 56th Edition. IATA. Archiváu dende l'orixinal, el 15 d'avientu de 2012. Consultáu'l 3 de payares de 2011.
  17. «Top 10 World's Largest Airlines» (inglés). AirportSpotting (8 d'avientu de 2017). Consultáu'l 24 d'agostu de 2018.
  18. Gunnar Garfors (5 de marzu de 2013). «These Airlines Fly to Most Countries» (inglés).


Anexo:Aerolíneas más grandes del mundo