Hotel

De Wikipedia
El Hôtel Negresco (5 estrelles) en Niza, Francia.

Un hotel ye un edificiu planiao y acondicionao pa otorgar serviciu d'agospiamientu a les persones y que dexa a los visitantes los sos desplazamientos. Los hoteles aproven a los güéspedes de servicios adicionales como restoranes, piscines y guarderíes. Dellos hoteles tienen servicios de conferencies y animen a grupos a entamar convenciones y xuntes nel so establecimientu.

Los hoteles tán de normal, clasificaos en categoríes según el grau de confort, allugamientu, el nivel de servicios qu'ufierten. En cada país pueden atopase les siguientes categoríes:

  • Estrelles (de 0 a 5)
  • Lletres (d'A a Y)
  • Clases (de la cuarta a la primera)
  • Diamantes y "World Tourism".

Estes clasificaciones son puramente nacionales, el confort y el nivel de serviciu pueden variar d'un país a otru pa una mesma categoría y básense en criterios oxetivos: amplitú de les habitaciones, cuartu de bañu, televisión, piscina, etc.

A nivel empresarial, al hotel puede consideráse-y una empresa tradicional, utilízase de cutiu el términu "industria hotelero" pa definir al coleutivu, la so xestión basar nel control de costos de producción y na correuta organización de los recursos (habitaciones) disponibles, según nuna fayadiza xestión de les tarifes, munches vegaes basaes en cambeos de temporada (alta, media y baxa) y na negociación pal agospiamientu de grupos de xente n'oposición al agospiamientu individual.

Nos últimos años tán apaeciendo nueves formes de xestionar hoteles basaes en téuniques conocíes n'otros ámbitos como'l condominiu o'l time sharing, pero nun ye, inda, un sistema xeneralizáu.

Hai qu'añedir qu'en munchos países considérense hoteles a los balnearios, hoteles complexos turísticos y los llamaos hoteles hospital, y aplíquense-yos les clasificaciones anteriores calidable, confort, lo mesmo que de servicios.

Orixe del nome[editar | editar la fonte]

La pallabra hotel deriva del francés hôtel o ostel, que orixinalmente referir a un albergue, a una casona urbana, al conceyu (hôtel de ville) o al hospital (hôtel-Dieu). Nel usu actual, hôtel designa un establecimientu hoteleru (n'asturianu escritu ensin el acentu circunflexu) y hôtel particulier fai referencia a una residencia privada o casona.

Servicios[editar | editar la fonte]

A la izquierda, dos muyeres pertenecientes a l'asociación "Les Kellys", formada por camareres d'hotel y personal de servicios de los hoteles
Un cuartu d'hotel de la cadena Renaissance Hotels n'Estaos Xuníos.

Los elementos básicos d'un cuartu d'hotel son una cama, un armariu, una mesa pequeña con siella al llau y un llavamanes.

Otres carauterístiques pueden ser un cuartu de bañu, un teléfonu, un espertador, una televisión, y conexón inalámbrica a Internet. Amás los mini-chigrees (qu'inclúin de cutiu una nevera pequeña) pueden aprovir de comida y bébores, tamién pueden contener botanas y bébores y lo necesario pa preparar y café.

Estos elementos básicos qu'un hotel tien de tener pueden ser llindaos (que tengan estes coses solamente) o completos (que l'habitación o hotel tengan más servicios qu'estes instalaciones básiques). Según lo que contengan y la calidá que brinden clasificar na mayoría de países con estrelles, o bien con diamantes, tamién hai un métodu de clasificar un hotel según lletres (de l'A a la F). Estes son les cualidaes de caúna de la clasificación d'un hotel:

5/5 estrellas De luxu (diseñu y serviciu de bien alta calidá).
4/4 estrellas Bien bonu (diseñu y serviciu d'alta calidá).
3/3 estrellas Bonu.
2/2 estrellas Superior.
1/1 estrellas Normal.

El tipu de serviciu: referir a la forma en que se sirve al güéspede la comida y la bébora. Les distintes formes de serviciu dirixir a les necesidaes variables de los distintos segmentos del mercáu, y tamién contribúin a la perceición del veceru de la calidá-aprecio. Ente los tipos de serviciu de comida y bébora atópense:

Serviciu a la mesa: Los veceros son conducíos a la mesa por un camareru. Tómase la orde na mesa y la comida y la bébora llévase coles mesmes a la mesa. Los camareros retiren los platos puercos.

Serviciu de bufé: El serviciu de buffet suel dir acomuñáu a acontecimientos especiales y los invitaos averar a la mesa del bufé a recoyer la comida y la bébora. Les bodes, les rifes de les ilesies y los brunches del domingu de dellos restoranes y clubes suelen utilizar serviciu de bufé. El factor distintivu ye que'l güéspede tiense qu'averar a la mesa del bufé a sirvise.

Serviciu de llacuaes: Ye bien similar al serviciu de siella, porque los camareros lleven la comida a la mesa del güéspede. Sicasí, el serviciu de llacuaes rique de cutiu que se tresporte la comida dende una cocina central. La comida puede sirvise en platos na comida central y tresportase en carros calientes especiales al comedor, o puede tresportase toa d'una vegada a una cocina pequeña cerca de la zona del comedor y sirvir ellí nos platos.

Autoserviciu: Nel autoserviciu, como nel bufé, el veceru escueye'l so comida y llevar a la mesa. La diferencia ente dambos ye que nel restorán autoserviciu hai emplegaos que sirven platos a los veceros, ente que nel bufé'l veceru sírvese llibremente.

Hoteles d'aeropuertu[editar | editar la fonte]

Tán asitiaos nes proximidaes de los principales aeropuertos, especialmente cuando tán alloñaos de los centros urbanos a los que sirven. La so principal vecería son pasaxeros en tránsitu o d'entrada salida ensin tiempu abondu pa movese a la ciudá y tripulaciones de les llinies aérees. Les estancies suelen ser bien curties. Fixéronse populares pola so cercanía a los mesmos. Nos hoteles de les principales sableres, la vecería casi puramente son turistes de turismu masivu xestionáu por operadores anque nun falten pequeños establecimientos dedicaos a turismu individual. Les estancies suelen ser de dellos díes.

Hotel Business Class o Negocios[editar | editar la fonte]

Fechu pa les persones que viaxen pa realizar negocios y que polo xeneral la so estancia nellos ye non mayor a dos nueches.

Hoteles de luxu[editar | editar la fonte]

A pesar de nun esistir una clasificación estándar, ente los hoteles de luxu xeneralmente atópense los cinco estrelles.

Estos hoteles ponen gran atención n'amestar valor a la esperiencia de los sos güéspedes. Otros factores que podríen definir a un hotel de luxu son la privacidá y exclusividad qu'esti ufierta. La mayoría de los hoteles de Miami Beach utilizaron la etiqueta "de luxu" pa promover los sos establecimientos, un exemplu ye'l Sofitel de Miami.[1] Otros como'l Hyatt de Cancún[2] alredor del mundu son de luxu y 5 estrelles al empar.

Esti tipu d'hoteles cunten con un serviciu escepcional per parte de tol so personal, que se esmeran al 100 % en cubrir y cumplir toles mires del huesped tocantes a agospiamientu y distracción. Esto nun significa que los otros tipos d'hoteles nun lu faigan, pero'l huesped al trate nun hotel de luxu, siempres va tar en constante busca de prestu per parte de les sos anfitriones, nun aceptando una respuesta negativa nos sos pidimientos. Carauterizar por remanar una imaxe pulcra y solemne ante'l mundu, estremándose del restu de los hoteles tocantes a un serviciu calidable y ampliu prestu de los sos veceros, yá sían de negocios, esparcimientu o turismu convencional.

Hoteles de naturaleza[editar | editar la fonte]

Tán asitiaos cerca de zones naturales d'interés como parques naturales, reserves y árees protexíes. Les estancies suelen ser de munchos díes.

El turismu ecolóxicu ye una de les actividaes que ta creciendo poles variedaes que la naturaleza y les costumes que los habitantes bríndennos, como la naturaleza,que ye la única y verdadera fonte de descansu y paz, poro, débese ser bien responsables pa nun causar dañu a la naturaleza nin a los nativos de la rexón. Por cuenta de la so rápida crecedera contribuyó al desenvolvimientu de l'actividá turística.

Hoteles-apartamento o apartahoteles[editar | editar la fonte]

Son establecimientos que pola so estructura y serviciu disponen de la instalación fayadiza pal caltenimientu, instalación y consumu d'alimentos dientro de la unidá d'agospiamientu. Clasificar en cinco categoríes identificaes por estrelles doraes y el so símbolu son les lletres HAI sobre fondu verde.

Albergues turísticos[editar | editar la fonte]

Establecimientu qu'atiende al turismu mientres estancies que suelen ser ente dellos díes y delles selmanes. Suelen ser económicos y ente ellos cabo destacar los albergues xuveniles. Estos frecuentemente arrienden cames nun cuartu y comparten bañu, cocina y sala de tar anque munchos disponen tamién d'habitaciones privaes.

Hoteles familiares[editar | editar la fonte]

Son establecimientos de tamañu pequeñu que se caractericen por una xestión familiar pa viaxeros qu'apurre servicios de restorán y agospiamientu.

Hoteles posada[editar | editar la fonte]

Una posada ye un establecimientu pa viaxeros qu'apurre servicios de restorán y agospiamientu. Dalgunes son bien antigües.

Hoteles-monumentu[editar | editar la fonte]

Parador de San Marcos en Lleón, España

Atópense allugaos n'edificios d'interés cultural. Exemplos d'esti tipu son los hoteles asitiaos en castiellos, conventos, ilesies y palacios. Ente estos atopen los paradores nacionales n'España y les pousaes en Portugal.

Hoteles-balneariu[editar | editar la fonte]

Agospiamientu asitiáu dientro d'unes instalaciones balnearies dedicaes a los baños públicos o melecinales. Tienen un índiz d'estancia mediu bazcuyando ente dellos díes y poques selmanes.

Moteles[editar | editar la fonte]

Motel de carretera

Son establecimientos asitiaos nes proximidaes de carreteres que faciliten agospiamientu en departamentos con garaxe y entrada independiente pa estancia de curtia duración. Atópense fora de los nucleos urbanos.

Hotel de camín[editar | editar la fonte]

Llámase hotel de camín al establecimientu que renta los sos cuartos, xeneralmente, ensin necesariamente esperar que los sos veceros agóspiense más qu'unes cuantes hores, especialmente por ser favorecíu para alcuentros sexuales. El términu, ye emplegáu ensin importar l'arquiteutura del llugar, pos ésti pue ser un edificiu hotel históricu o un motel acondicionáu pal tránsitu con automóviles y estacionamiento.

Hoteles-Casinu[editar | editar la fonte]

MGM Gran Hotel Casino en Las Vegas.

Carauterízase pola so ufierta de xuegu nes sos propies instalaciones, agospiamientu y entretención. L'exemplu paradigmáticu d'estos hoteles taría nos establecimientos de Las Vegas anque esisten en munches otres partes del mundu. Suelen ser establecimientos de categoría elevada.

Hoteles-clubes[editar | editar la fonte]

Hoteles que cunten ente les sos instalaciones con unu o dellos club nocherniegos de cierta importancia onde se bebe y báillase y nel que suelen ufiertase espectáculos musicales. Tamién se denominen asina los hoteles asitiaos xunto a clubes dedicaos a espectáculos eróticos onde davezu s'exerz la prostitución. La rellación ente estos hoteles y les prostitutes puede nun esistir formalmente o pueden tener una rellación de normal de calter informal llegando dalgunos d'ellos a despintar verdaderos chamizues.

Hoteles deportivos[editar | editar la fonte]

Carauterízase pola so orientación a la práutica de determinaos deportes yá seya nes sos instalaciones o na so redoma. Exemplos d'estos hoteles son los dedicaos al submarinismu o'l surf xunto al mar, los dedicaos a la pesca xunto a víes fluviales y los complexos de golf ente otros.

Hoteles gastronómicos[editar | editar la fonte]

Carauterizar por ufiertar una ufierta gastronómica esclusiva que se presenta como la principal del establecimientu. Tienen una cuidada cocina creativa con influencia internacional nos sos restoranes, degustación de distintos estilos culinarios y una variada seleición de vinos. N'España nos últimos años estendióse'l conceutu de restorán con estrella Michelin n'hotel con encantu.

Hoteles de monte[editar | editar la fonte]

Hotel asitiáu nel monte. Caltienen calidá hotelera d'agospiamientu, gastronómica y de entretención, especialmente en centros d'esquí pa temporaes de nieve. Un exemplu d'estos son Valle Neváu, Farellones, La Parva, Termes de Chillán y llueu n'agostu de 2011 abre les sos puertes Puma Lodge by Noi Hotels na rexón d'O'Higgins en Chile y anque nun seya un centru d'esquí, l'Hotel Humboldt allugáu nel cuetu Ávila a una altitú de 2105 msnm (Caracas, Venezuela) ye un hotel de 5 estrelles, anguaño zarráu.

Hoteles de cantil[editar | editar la fonte]

A lo cimero del cantil, l'Hotel Riosol de Mogán

Asitiaos na mariña pero a gran altor sobre'l nivel del mar, esfruten de vistes estenes y total privacidá, ensin atopase por ello necesariamente aisllaos. Exemplu d'estos privilexaos hoteles son l'Hotel Riosol en Gran Canaria (España), Hotel Caruso Belvedere (mariña d'Amalfi, Italia), Amen Resorts Amankila (isla de Bali, Indonesia), Birkenhead House (Hermanus, Sudáfrica), Bulgari Resort (Uluwatu, islla de Bali, Indonesia), The Caves (Xamaica) y Caesar Augustus (Capri, Italia).[3]

Hoteles de temporada[editar | editar la fonte]

Tamién llamaos hoteles estacionales. Son hoteles con estructures estacionales que desenvuelven la so actividá solamente mientres parte del añu. Un exemplu típicu son dellos hoteles asitiaos nel monte, n'estaciones d'esquí, ya inclusive na mariña.

Hoteles rústicos[editar | editar la fonte]

Asitiaos en terrenes rústicos o rurales. Suelen ser edificaciones tradicionales rehabilitaes y n'ocasiones inclúin o tán próximes a esplotaciones agropecuaries.

Hoteles temáticos[editar | editar la fonte]

Asitiaos en complexos d'ociu o resorts, son establecimientos que recreen en tol so hábitat, un determináu ambiente, llugar o tematización.

Los primeros hoteles temáticos (Walt Disney foi unu de los sos impulsores), taben basaos en series d'animación o ambientados en países estranxeros, que'l so oxetivu yera treslladar al güéspede a eses redolaes o ufiertar una simbiosis cola redolada del complexu nel que tán allugaos.

Hoteles vacacionales[editar | editar la fonte]

Son hoteles que se diseñaron pa esfrutalos en cualquier dómina del añu asitiaos en primer llinia de mar. Esisten aquellos con habitaciones amplies y cómodes, piscines, instalaciones deportives, programes d'animación pa persones de toles edaes y una gastronomía onde pueden atopase distintos platos de cocina internacional.

Cadenes hoteleres[editar | editar la fonte]

Les cadenes hoteleres son aquel conxuntu d'empreses arrexuntaes, en forma de concentración vertical, con distintes fórmules de propiedá y de xestión que la so finalidá ye la de llograr una mayor rentabilidá, una situación de poder, control y prestíu nel mercáu nacional ya internacional.

Les principales carauterístiques de les distintes clases de cadenes son:

  • Cadena formada por hoteles nacionales propios.
  • Cadena internacional formada por hoteles propios asitiaos en dellos países.
  • Cadena formada por hoteles propios y hoteles xuntaos.
  • Cadena formada por hoteles propiedá de particulares, pero xestionaos y alministraos so la firma d'una cadena.
  • Cadenes d'hoteles xestionaos a base de franquicies.

Nes empreses d'agospiamientu y n'hoteles, coesisten grandes empresarios con pequeñes empreses. estes pequeñes empreses si quieren consiguir una cuota de mercáu tienen d'integrase o arrexuntase col gran empresariu, ye la exa de la cadena hotelera, dando llugar a contratos interempresariales. A) Xestión independiente; Propiedá. el propietariu xestiona'l negociu, toma les decisiones y asume los riesgos. la empresa d'agospiamientu ye ayena a una cadena hotelera. p'apangar l'inconveniente de la competencia colos grandes empresarios, estes pequeñes empreses busquen collaboraciones ente empresarios independientes ensin integrase en cadenes. Crean Asociación d'Empresarios Independientes y/o s'integren nos sistemes de reserva de les AAVV. B)Xestión independiente arrexuntada o integrada. Cadena Hotelera, que engloba una xestión unificada en mayor o menor grau, a un númberu determináu d'empreses d'agospiamientu con una distribución territorial más o menos amplia.

Pa llevar a cabu una busca y seleición d'operador hoteleru, lo habitual ye allegar a firmes especializaes nesti tipu de xeres. Dalgunes de les principales firmes espertes en consultoría hotelera qu'operen n'España son Jones Lang Lasalle, CBRE, PHG Hotels & Resorts y Horwath Consulting, ente otres.

Les fórmules de xestión independiente son, en grau de dependencia y pudiéndose dar delles formes d'integración, les siguientes:

1) Propiedá: dependencia absoluta o integración total.La cadena hotelera ye dueña de les empreses d'agospiamientu sometíes a una mesma xestión y direición. (ventaya económica) 2) Arrendamientu; contratu d'arrendamientu d'empresa. La cadena hotelera arrienda'l total de la empresa d'agospiamientu en plenu funcionamientu. el propietariu ye l'arrendador y la cadena hotelera'l renteru, en consecuencia adquier la posesión (non la propiedá) de la empresa.Contratu interempresarial con una duración de 5 a 10 años.

La tabla amuesa la llista de les 75 cadenes hoteleres que teníen más de 10 000 habitaciones nel 2005.

Cadena hotelera Orixe Habitaciones Establecimientos Países Facturación en 2004 (en millones) ------- -------
Wyndham Worldwide Estaos Xuníos 532 284 6344 -- -- -- --
Marriott International Estaos Xuníos 499 165 2741 -- $15,14 m USD -- --
Hilton Hotels Corp. Estaos Xuníos 485 356 2817 -- -- -- --
Choice Hotels International Estaos Xuníos 481 131 5897 -- -- -- --
Accor Francia 475 433 4065 170 € 7123 -- --
Best Western International Estaos Xuníos 315 875 4195 -- -- -- --
Starwood Hotels & Resorts Worldwide Estaos Xuníos 257 889 845 -- -- -- --
Carlson Hospitality Worldwide Estaos Xuníos 147 129 922 -- -- -- --
Global Hyatt Corp. Estaos Xuníos 134 296 731 -- -- -- --
TUI AG/TUI Hotels & Resorts Alemaña 82 455 279 -- -- -- --
Sol Meliá España 81 282 328 25 -- -- --
Extended Stay Hotels Estaos Xuníos 74 936 672 -- -- -- --
Interstate Hotels & Resorts Estaos Xuníos 65 293 286 -- -- -- --
Société du Louvre Francia 55 538 819 -- -- -- --
Westmont Hospitality Group Estaos Xuníos 55 000 360 -- -- -- --
MGM Mirage Estaos Xuníos 47.921 22 -- -- -- --
Golden Tulip Hospitality/THL Países Baxos 47 661 498 -- -- -- --
La Quinta Corp. Estaos Xuníos 46 739 413 -- -- -- --
Rezidor SAS Hospitlaity Bélxica 45 000 263 -- -- -- --
Hospitality Properties Trust Estaos Xuníos 42 376 298 -- -- -- --
Jin Jiang International Hotels China 41 130 199 -- -- -- --
Harrah's Entertainment Estaos Xuníos 40 285 31 -- -- -- --
Vantage Hospitality Group Estaos Xuníos 37 939 610 -- -- -- --
NH Hotels España 37 643 258 18 -- -- --
Walt Disney World Co. Estaos Xuníos 36 990 43 -- -- -- --
Club Méditerranée Francia 36 000 93 -- -- -- --
RIU Hotels España 35 000 109 -- -- -- --
Fairmont Hotels & Resorts Inc. Canadá 33 768 88 -- -- -- --
Barceló Hotels & Resorts España 30 035 115 -- -- -- --
Whitbread Hotel Co. Reinu Xuníu 30 000 470 -- -- -- --
Iberostar Hotels & Resorts España 28 000 90 -- -- -- --
Prince Hotels Xapón 27 715 98 -- -- -- --
Millennium & Copthorne Hotels plc Reinu Xuníu 27 369 102 -- -- -- --
Columbia Sussex Corp. Estaos Xuníos 26 320 80 -- -- -- --
C.H.Y. Group plc Reinu Xuníu 25 927 342 -- -- -- --
Tharaldson Enterprises Estaos Xuníos 25 856 349 -- -- -- --
Shangri-La Hotels & Resorts Singapur 22 468 47 -- -- -- --
JAL Hotels Co. Ltd. Xapón 20 259 63 -- -- -- --
Ocean Hospitalities Estaos Xuníos 20 060 129 -- -- -- --
MeriStar Hospitality Corp. Estaos Xuníos 18 272 64 -- -- -- --
Royal Host Hotels & Resorts Canadá 18 000 217 -- -- -- --
Sunstone Hotel Properties Estaos Xuníos 17-333 60 -- -- -- --
Four Seasons Hotels & Resorts Canadá 17-296 68 -- -- -- --
Grupu Posadas Management Méxicu 17 268 92 -- -- -- --
Occidental Hotels España 15 421 59 -- -- -- --
John Q. Hammons Hotels Estaos Xuníos 15 366 63 -- -- -- --
Tokyu Hotels Xapón 15 000 57 -- -- -- --
Rewe Touristik Hotels & Investment GmbH Alemaña 14 771 50 -- -- -- --
Hospitality International Estaos Xuníos 14 423 301 -- -- -- --
Drury Inns Estaos Xuníos 14 125 109 -- -- -- --
Omni Hotels Estaos Xuníos 14 000 37 -- -- -- --
White Lodging Services Estaos Xuníos 13 753 100 -- -- -- --
Lodgian Inc. Estaos Xuníos 13 468 75 -- -- -- --
Capital Hotel Management LLC Estaos Xuníos 13 200 19 -- -- -- --
Steigenberger Hotels AG Alemaña 13 000 76 -- -- -- --
Mövenpick Hotels & Resorts Suiza 12 757 54 -- -- -- --
Southern Sun Hotels (Pty.) Ltd. Sudáfrica 12 732 74 -- -- -- --
Husa Hotels Group España 12 672 160 -- -- -- --
Maritim Hotels Alemaña 12 513 45 -- -- -- --
Rica Hotels Noruega 12 200 92 -- -- -- --
Orbis SA Polonia 12 000 64 -- -- -- --
Fujita Kanko Xapón 11 972 46 -- -- -- --
Fiesta Hotel Group España 11 919 39 -- -- -- --
Washington Hotel Corp. Xapón 11 612 50 -- -- -- --
Rede Lion Hotels Corp. Estaos Xuníos 11 330 64 -- -- -- --
American Property Management Corp. Estaos Xuníos 11 231 45 -- -- -- --
AmericInn International LLC Estaos Xuníos 11 014 202 -- -- -- --
G.S.M. Hoteles España 10 949 85 -- -- -- --
America's Best Franchising Estaos Xuníos 10 741 159 -- -- -- --
Hoteles City Méxicu 8710 74 2 -- -- --

Organización de los hoteles[editar | editar la fonte]

Los hoteles ufierten servicios d'agospiamientu y restorán básicamente, anque dependiendo del tipu d'hotel pueden ufiertar tamién arriendu de sala de xuntes, llacuaes o servicios d'animación, siempres remunerado.

La organización suel tar constituyida por:

Equipu directivu[editar | editar la fonte]

Formáu pol direutor, subdireutor y ayudante de direición. La so misión ye definir polítiques d'empresa y oxetivos. Tamién se suelen encargar de la xestión de recursos humanos, comercialización, control de sistemes de seguridá y calidá y polo xeneral d'entamar y coordinar l'actividá del hotel.

Equipu de pisos[editar | editar la fonte]

Ta formáu pola gobernanta/y y les camareres/vos de pisu. La gobernanta encargar d'entamar y partir xeres, controlar los pidíos y esistencies, planiar los horarios del personal al so cargu, recoyida de datos estadísticos y comunicación. Les camareres de pisu encargar de les xeres de llimpieza, control de les habitaciones y minibares comunicando les incidencies atopaes.

Equipu de receición[editar | editar la fonte]

  • El xefe de receición n'ocasiones en funciones de subdireutor, encargar d'entamar y controlar les xeres propies del departamentu, ellaborando l'horariu del personal al so cargu. Tamién ye l'encargáu de xestionar les quexes, de la comunicación con otros departamentos entamando les xuntes que sían precises.
  • Los recepcionistes son los encargaos de l'atención al veceru xestionando la receición y salida de los veceros y resolviendo les duldes que pudieren presentase mientres la estancia.

Nel casu de nun esistir un serviciu de reserves propiu tamién s'encarguen de la xestión de reserves y cancelaciones. Ye'l principal contautu col veceru.

Equipu de caltenimientu[editar | editar la fonte]

Especialistes en caltenimientu. Inclúi tanto los arreglos de les instalaciones comunes como de les habitaciones polo que n'ocasiones rique un serviciu permanente. Tamién suel incluyir el caltenimientu de xardinos, piscines y otres instalaciones deportives.

Restorán[editar | editar la fonte]

'Europa' Restorán, Radisson Blu Hotel, Szczecin, Polonia

Xefe d'alimentos y bébores Supervisa al personal al so cargu y tien al so mandu a cocineros, ayudantes de cocina, barman, asistente de chigre, maitre, sommelier, capitan de mozos, hoster, mozos, camareros etc. Entámase como un restorán normal anque puede tener un serviciu de cocina más o menos permanente. El conveniu coleutivu que lu rixe ye'l relativu a agospéu y non a la hostelería.

Convenciones[editar | editar la fonte]

En ciertos hoteles estos actos riquen personal especializáu que s'encarga d'acutar y entamar, tou lo rellacionao col usu de salones pa convenciones y material a subcontratar.

N'hoteles de capacidá alojativa amenorgada, suel esistir una figura profesional denomada Responsable de Grupos y convenciones, que s'encarga de la xestión de les reserves de Grupos (puede considerase como grupu, un mínimu de 6 habitaciones nun hotel de 50 habitaciones) y de la cotización, siguimientu, venta y organización de los distintos eventos que pueden desenvolvese nun establecimientu hoteleru, pudiendo ser un congresu, una convención, un seminariu, un show room, etc.

Na mayoría de los casos esta persona suel pertenecer al Departamentu Comercial de la empresa, pero esisten empreses nes que pertenecen al Departamentu de Receición yá que la venta del eventu realizar executivos de ventes. Nesti casu'l Responsable de Grupos y Convenciones, encargar de la organización del eventu una vegada la venta ta cerrada.

Animación[editar | editar la fonte]

Los animadores encargar d'entamar les actividaes necesaries pal entretenimientu de los güéspedes. Esto inclúi la organización d'actividaes y fiestes encargándose del acondicionamientu de les instalaciones y la xestión de les subcontratación otres empreses si ye necesariu o nun seya necesariu.

Departamentu comercial[editar | editar la fonte]

Desenvuelve mecanismos y polítiques de comercialización en toles árees del hotel pa tener un mayor ingresu.

Conxuntu de persones que conformen un equipu de trabayu que la so misión ye definir la estratexa comercial col fin d'optimizar les ventes y en consecuencia la producción del Hotel (busca de la mayor rentabilidá). El Departamentu Comercial ta dirixíu pol Direutor Comercial, que ye'l máximu responsable de la empresa en términos comerciales yá que va ser l'encargáu de:

  • afitar los precios según les distintes temporaes. (Va Trátase d'evitar la estacionalidad con polítiques de desestacionalización que deriven nuna ocupación mayor y más partida)
  • contratar y formar al equipu de ventes (Executivos de Ventes). El Dir Comercial va poner a disposición de los sos comerciales una gran variedá de Téuniques de Venta qu'utilizaes de forma fayadiza, van ayudar notablemente a la consecución de los oxetivos marcaos por Direición Xeneral y Direición Comercial.
  • axustar y roblar alcuerdos de collaboración y contratación con Axencies de Viaxes, Tour Operadores, Empreses (Viaxes d'Incentivos), etc...
  • allegar a les distintes feries, congresos o otru tipu de xunta. L'equipu comercial tien la misión de promocionar la marca a la que representa, tratando d'ampliar la cartera de negocios colos veceros potenciales que vaya conociendo mientres la feria, congresu, etc..

Les feries (exemplu: Fitur) son el marcu ideal pa la captación de nueva vecería, pa la fidelización de la yá esistente y tamién pa estudiar y valorar les diverses polítiques d'empresa de la competencia.

  • del diseñu de la imaxe corporativa de la empresa (logo/eslóganes, etc.)Una vegada diseñada la "marca" va encargar del so allugamientu nel mercáu turísticu, realizando pa ello estudios de la competencia que van ayudar a conocer l'estáu del mercáu nel que se desea introducir y a perfilar una futura estratexa.

Tien de realizase un analís DAFO, p'asina afayar virtúes/fortaleces/oportunidaes y debilidaes/amenacies. Por cuenta de l'amplia variedá tipolóxica d'establecimientos hoteleros, ye precisu realizar una Segmentación de Mercáu, coles mires de delimitar el tipu de veceru que deseyamos pal nuesu establecimientu. D'esta miente, pueden realizase distintos tipos de promociones fayadices al tipu de veceru (exemplu: Hotel de negocio = Hotel non aptu pa viaxes de fin de cursu)

Hoteles famosos[editar | editar la fonte]

Hotel Chelsea en Nueva York

La mayoría de los hoteles mundialmente famosos ganaron la so sonadía por tradición, por ser un llugar onde se llevó a cabu dalgún eventu importante o por persones que lo frecuentaron. Este ye'l casu del hotel y muséu Schloss Cecilienhof, en Potsdam, Alemaña llevar a cabu la Conferencia de Potsdam, mientres la Segunda Guerra Mundial ente los aliaos Winston Churchill, Harry Truman y Josif Stalin en 1945.

Otros establecimientos dieron orixe a una comida o bébora particular, como ye'l casu del hotel Waldorf-Astoria de la ciudá de Nueva York, conocíu pola ensalada Waldorf, o l'Hotel Raffles en Singapur onde s'inventó la bébora Singapur Sling o'l Hotel Sacher, en Viena llugar d'orixe del Sachertorte.

Dellos hoteles fixéronse conocíos pa la xente al traviés de la cultura popular, como'l Hotel Ritz de París y Hotel Ritz de Madrid, el Hotel Chelsea en Nueva York, oxetu de dellos cantares. Esti tipu d'hoteles tamién son frecuentaos por celebridaes. Otros establecimientos con esta carauterística son el Beverly Hills Hotel y el Chateau Marmont Hotel en California, Estaos Xuníos, el Hotel Xurde V de París o'l Hotel Majestic (Barcelona) ya igualmente el Palazzo Versace en Costa Daurada, Australia.

Hoteles non convencionales[editar | editar la fonte]

Hotel de xelu en Suecia
Hotel cápsula en Osaka
  • Dellos hoteles como'l: Hotel de Sal en Potosí, Bolivia, Costa Rica Tree House, allugáu nel Abellugu Nacional de Vida Montesa Gandoca-Manzanillo de Costa Rica, o'l Treetops Hotel nel Parque Nacional Aberdares, en Kenia tán construyíos nos árboles, aprovechándolos como principales elementos estructurales. Tal ye'l casu tamién d'un complexu construyíu en Alemaña. L'hotel Ariau Towers, en Manaus, Brasil, tien delles suites construyíes nes copes de los árboles. Tamién pueden atopase en China o Estaos Xuníos.
  • L'hotel Desert Cave Hotel en Coober Pedy, nel estáu d'Australia Meridional y les Cueva Pedro Antonio de Alarcón n'España (llamaes asina pol autor español) según tamién dellos hoteles en Capadocia, Turquía, son destacables por tar construyíos en formaciones cavernoses naturales, dalgunos d'ellos con cuartos soterraños.
  • Los hoteles de xelu, como l'históricu hotel esistente en Jukkasjärvi, Suecia, se derriten cada primavera y son reconstruyíos cada iviernu.
  • Los hoteles flotantes, como'l Hotel barcu Amstel Botel n'Ámsterdam son naves fondiaes xunto a la mariña que los sos camarotes tresformar n'habitaciones d'hotel.
  • Los hoteles cápsula, propios de Xapón, ufierten habitaciones diminutes entamaes en forma de setu d'abeya nos qu'apenes hai espaciu pa dormir y ver la televisión. Los baños y otros espacios d'esparcimientu son compartíos polos güéspedes. La ciudá en que son más representativos ye Tokiu.
  • Los hoteles de sal, asitiaos en Uyuni, Bolivia, construyíos dafechu con bloques de sal a manera de lladriyos. Asitiaos en mediu del mar de sal (salar) más grande del mundu a 4000 msnm.

Hoteles con marques mundiales[editar | editar la fonte]

Referencies[editar | editar la fonte]

  1. [1]
  2. [2]
  3. Adam McCulloch (13 de payares de 2012). «SHARE THIS More sharing: 7 breathtaking clifftop hotels» (inglés). clifftop hotels. Consultáu'l 22 de marzu de 2013. «hoteles de cantil»

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]