Llista d'árees autónomes por país

De Wikipedia
Saltar a navegación Saltar a la gueta
Países con siquier una área autónoma.

La siguiente ye una tabla d'árees autónomes per país:

Árees autónomes
País Nome orixinal Equivalente Instancies
Flag of Germany.svg Alemaña Isla con estatus especial Heligoland[1]
Bandera d'Azerbaixán Azerbaixán[2] muxtar respublika República autónoma Nakhichevan
Flag of Cambodia.svg Camboya krong Municipalidá autónoma Phnom Penh · Sihanoukville · Pailín · Kep
Flag of the Central African Republic.svg República Centroafricana commune autonome Comuña autónoma Bangui
Flag of Chile.svg Chile Territoriu Especial Territoriu Especial[3] Isla de Pascua · Archipiélago Juan Fernández
Flag of the People's Republic of China.svg China zìzhìqū Rexón autónoma Guangxi · Mongolia Interior · Ningxia · Xinjiang · Tíbet
tèbié xíngzhèngqū Rexón alministrativa especial Hong Kong · Macáu
zìzhìzhōo Prefeutura autónoma Linxia · Gannan · Qiandongnan · Qiannan · Qianxinan · Enshi · Xiangxi · Yanbian · Haibei · Hainan · Huangnan · Golog · Gyêgu · Haixi · Ngawa · Garzê · Liangshan · Kizilsu · Bortala · Changji · Bayingolin · Ilí Cazacu · Dehong · Nujiang · Dêqên · Dali · Chuxiong · Honghe · Wenshan · Xishuangbanna
zìzhìxiàn El Condao autónomu Más de 110[4]
zìzhìqí Bandera autónoma Oroqin · Evenki · Morin
Flag of the Comoros.svg Comores Isla autónoma Grande Comore, Mohéli y Anjouan
Flag of South Korea.svg Corea del Sur teukbyeol jachido Provincia autónoma Jeju
Flag of Denmark.svg Dinamarca Rexón autónoma Islles Feroe · Groenlandia[5]
Flag of the Philippines.svg Filipines Rexón autónoma Mindanao Musulmán
Flag of Finland.svg Finlandia itsehallinnollinen maakunta Provincia autónoma Åland
Flag of Georgia.svg Xeorxa avtonomiuri respublika República autónoma Abḥasia · Adjaria
Flag of Greece.svg Grecia Rexón autónoma Monte Athos
Bandera de Guinea-Bisáu Guinea-Bisáu sector autónomu Sector autónomu Rexón de Bissau
Flag of Indonesia.svg Indonesia daerah istimewa Rexón especial Aceh · Yogyakarta · Yakarta[6]
Flag of Italy.svg Italia regione autonoma Rexón autónoma Valle d'Aosta · Friuli-Venecia Julia · Cerdeña · Sicilia · Trentín-Altu Adigio
Flag of Mauritius.svg Mauriciu Provincia autónoma Rodrigues
Flag of Moldova.svg Moldavia unitate teritorială autonomă Unidá territorial autónoma Gagauzia · Transnistria[7]
Flag of Nicaragua.svg Nicaragua rexón autónoma Rexón autónoma Caribe Norte · Caribe Sur
Flag of Pakistan.svg Paquistán Islami-Jamhouriyat-y-Kashmir Rexón autónoma Caxmir Azad · Jammu y Caxmir
Flag of Panama.svg Panamá Comarca indíxenes Contornes indíxenes Emberá-Wounaan · Guna Yala · Ngäbe-Buglé · Madugandí · Wargandí
Flag of Papua New Guinea.svg Papúa Nueva Guinea Provincia autónoma Bougainville
Flag of Portugal.svg Portugal região autónoma Rexón autónoma Azores · Madeira
Flag of Russia.svg Rusia respublika República Adiguesia · Altái · Bashkortostán · Buriatia · Carelia · Chechenia · Chuvasia · Daguestán · Ingushetia · Jakasia · Kabardino-Balkaria · Kalmukia · Karacháevo-Cherkesia · Komi · Mari El · Mordovia · Osetia del Norte - Alania · Saja (Yakutia) · Tartaristán · Tuvá · Udmurtia ·
avtonomnaya óblast Provincia autónoma Óblast Autónomu Xudíu
avtonomny okrug Distritu autónomu Buriatos de Aguínskoye · Chukotka · Janti-Mansi · Nenetsia · Buriatos de Ust-Orda · Yamalo-Nénets
Flag of Saint Kitts and Nevis.svg Saint Kitts y Nevis Isla con autogobiernu Nevis
Flag of Sao Tome and Principe.svg Santu Tomé y Príncipe concelho Provincia Príncipe[8]
Flag of Serbia.svg Serbia Provincia autónoma Kosovo · Voivodina
Flag of Tanzania.svg Tanzania Isla con autogobiernu Zanzíbar
Flag of Tajikistan.svg Taxiquistán viloyat mukhtor Provincia autónoma Alto Badajshán
Flag of Tokelau.svg Tokelau Comunidá autónoma Atafu · Fakaofo · Nukunonu
Bandera de Trinidá y Tobagu Trinidá y Tobagu Isla con autogobiernu Tobago
Flag of Ukraine.svg Ucraína avtonomna respublika República autónoma Crimea
Flag of Uzbekistan.svg Uzbequistán respublika República Karakalpakistán
shahar Ciudá autónoma Taxkent

Ver tamién[editar | editar la fonte]

Notes[editar | editar la fonte]

  1. Pertenez al estáu de Schleswig-Holstein, sicasí tien un ´regimen especial. Por casu, atópase fora de la área del Tratáu de Schengeny del impuestu européu a les vientes.
  2. La rexón de Nagorno-Karabakh ye independiente de facto, pero ensin reconocencia internacional.
  3. Establecíos pola Llei Nᵘ 20.193, que reformó la Constitución chilena creando estes places d'autonomía. Vease más información equí
  4. Vease llistáu na Wikipedia n'inglés (en:Autonomous counties of China).
  5. Tamién descritu como "territoriu autogobernado".
  6. La capital d'Indonesia ye descrita como un daerah khusus ibukota (distritu especial).
  7. Transnistria ye alministrada por un gobiernu de facto non reconocíu internacionalmente que clama independencia de Moldavia.
  8. Puede ser considerada como autónoma pol so autogobiernu, dende 1995.

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]



Anexo:Áreas autónomas por país