Partíu Socialista de les Islles Baleares

De Wikipedia
Saltar a navegación Saltar a la gueta
Partit Socialista de les Illes Balears-PSOE
Presidente Teresa Riera
Secretaría xeneral Francina Armengol
Voceru/a Andreu Alcover
Fundación 1913
Sede c./ Milagru, 1
07002 Palma de Mallorca
Estáu Flag of Spain.svg España
Ideoloxía política Socialdemocracia
Rexonalismu balear
Federalismu
Europeísmu
Páxina web psib-psoe.org
Cambiar los datos en Wikidata

El Partit Socialista de les Illes Balears-PSOE (en castellán: Partíu de los Socialistes de les Islles Baleares-PSOE) ye la federación del Partíu Socialista Obreru Español (PSOE) qu'actúa nes Islles Baleares. El so nome foi Federación Socialista Balear hasta 1990.

La so actual Secretaria Xeneral ye Francina Armengol, ex-presidenta del Conseyu Insular de Mallorca.

Anguaño, y no que se refier a les principales instituciones de gobiernu de les Islles Baleares gobierna nos conceyos d'Algaida, Artá, Campanet, Capdepera, Lloseta y Son Servera en Mallorca; El Mercadal y Ye Migjorn Gran en Menorca.

Resultaos eleutorales[editar | editar la fonte]

Parllamentu de les Islles Baleares[editar | editar la fonte]

Parllamentu de les Islles Baleares
Eleiciones Escaños ± Posición Votos % Gobiernu Candidatu
1983
21/54
Creciente21 107.650 35,1% Oposición Félix Pons
1987
21/59
±0 107.762 32,6% Oposición Francesc Triay
1991
21/59
±0 102.161 30,4% Oposición Francesc Obrador
1995
16/59
Red Arrow Down.svg5 90.008 24,3% Oposición Francesc Triay
1999
19/59
Creciente3 96.518 26,9% Coalición (PSOE-PSM-EU-EV) Francesc Antich
2003
20/59
Creciente1 120.117 28,6% Oposición Francesc Antich
2007
23/59
Creciente3 115.477 28,2% Coalición (PSOE-Bloc-UM) Francesc Antich
2011
19/59
Red Arrow Down.svg4 104.397 24,9% Oposición Francesc Antich
2015
15/59
Red Arrow Down.svg4 81.073 18,9% Coalición (PSOE-MÉS) Francina Armengol

Congresu de los Diputaos[editar | editar la fonte]

Congresu de los Diputaos
Eleiciones Escaños ± Posición Votos % Candidatu
1977
2/6
Creciente2 73.554 23,3% Félix Pons
1979
2/6
±0 88.232 29,4% Félix Pons
1982
3/6
Creciente1 144.232 40,4% Gregori Mir
1986
3/6
±0 137.363 40,3% Félix Pons
1989
3/6
±0 118.624 34,4% Félix Pons
1993
3/7
±0 140.145 34,0% Félix Pons
1996
3/7
±0 155.244 35,9% Teresa Riera
2000
2/7
Red Arrow Down.svg1 116.515 29,3% Teresa Riera
2004
4/8
Creciente2 185.623 39,5% Francesc Antich
2008
4/8
±0 209.451 44,2% Antoni Garcias
2011
3/8
Red Arrow Down.svg1 126.512 28,9% Pablo Martín
2015
2/8
Red Arrow Down.svg1 88.635 18,3% Ramón Socías
2016
2/8
±0 93.363 20,1% Pere Joan Pons

Notes[editar | editar la fonte]

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]


Partido Socialista de las Islas Baleares