Llista de monarques de Noruega

De Wikipedia
Saltar a navegación Saltar a la gueta
Llista de monarques de Noruega
artículu de llista de Wikimedia
Tipu artículu de llista de Wikimedia
Estáu Noruega
Cambiar los datos en Wikidata
El Rei Harald recibe Noruega de les manes del so padre.

Monarques de Noruega:

Dinastía Hårfagreætta[editar | editar la fonte]

Dinastía Folkung[editar | editar la fonte]

Unión de Kalmar (1397-1523)[editar | editar la fonte]

Imaxe Escudu Nome Entamu Finalización Consorte real
Casa de Bjälbo (1397-1412)
Margrete 1.jpg Seal of Margaret I of Denmark 1390.png Margarita I

(1426-1481)

10 d'agostu de 1387 28 d'ochobre de 1412 Haakon VI de Noruega
(1430-1495)

casaos en 1363

Casa de Pomerania (1412-1439)
Eryk I Pomorski Darłowo.jpg Erik av Pommern 2000px.png Erico III

(1382-1459)

28 d'ochobre de 1412 xunu de 1442 Felipa d'Inglaterra
(1394-1430)

casaos en 1406

Casa de Wittelsbach (1412-1439)
Christopher of Bavaria.jpg Royal Arms of Norway, Denmark & Sweden (1442-1448).svg Cristóbal I

(1418-1448)

xunu de 1442 5 de xineru de 1448 Dorotea de Brandeburgu
(1430-1495)

casaos en 1445

Casa de Bonde (1449-1450)
Karl Knutsson Bonde.jpg Armoiries Charles VIII de Suède.svg Carlos I

(1408-1470)

20 de payares de 1449 13 de mayu de 1450 Catalina Karlsdotter
(¿?-1450)

casaos en 1438

Casa d'Oldemburgu (1441-1863)
Christian I von Dänemark 01.jpg Armoiries Kristian I de Danmark 1426-1481.svg Cristian I

(1426-1481)

13 de mayu de 1450 21 de mayu de 1481 Dorotea de Brandeburgu
(1430-1495)

casaos en 1449

1455 Johann.JPG Armoiries Kristian I de Danmark 1426-1481.svg Xuan I

(1455-1513)

20 de xunetu de 1483 20 de febreru de 1513 Cristina de Saxonia
(1461-1521)

casaos en 1478

Poul Hagelstein - Christian II - KMS889 - Statens Museum for Kunst.jpg Armoiries Kristian I de Danmark 1426-1481.svg Cristián II

(1481-1559)

20 de febreru de 1513 26 de marzu de 1523 Isabel d'Austria

(1501-1526)

casaos en 1515

Reinu de Dinamarca y Noruega (1523-1814)[editar | editar la fonte]

Imaxe Escudu Nome Entamu Finalización Consorte real
Casa d'Oldemburgu (1441-1863)
Frederik 1.jpg Royal Arms of Norway & Denmark (1523-1535).svg Federico I

(1471-1559)

26 de marzu de 1523 10 d'abril de 1533 Sofía de Pomerania
(1498-1568)

casaos en 1528

Christian 3.jpg Royal Arms of Norway & Denmark (1535-1559).svg Cristián III

(1503-1559)

4 de xunetu de 1534 1 de xineru de 1559 Dorotea de Saxonia-Lauenburgu
(1511-1571)

casaos en 1525

1581 Frederik 2..jpg Royal Arms of Norway & Denmark (1559-1699).svg Federico II

(1534-1588)

1 de xineru de 1559 4 d'abril de 1588 Sofía de Mecklemburgu-Güstrow
(1557-1631)

casaos en 1572

Kristian IV av Danmark, malning av Pieter Isaacsz 1611-1616.jpg Royal Arms of Norway & Denmark (1559-1699).svg Cristián IV

(1588-1648)

4 d'abril de 1588 28 de febreru de 1648 Ana Catalina de Brandeburgu
(1575-1612)

casaos en 1595

Frederik 3 by window.jpg Royal Arms of Norway & Denmark (1559-1699).svg Federico III

(1609-1670)

28 de febreru de 1648 9 de febreru de 1670 Sofía Amalia de Brunswick-Lüneburg
(1628-1685)

casaos en 1643

Cristian V.jpg Royal Arms of Norway & Denmark (1559-1699).svg Cristián V

(1646-1699)

9 de febreru de 1670 25 d'agostu de 1699 Carlota Amalia de Hesse-Kassel
(1650-1714)

casaos en 1667

Portræt af kong Frederik IV som prins.jpg Royal Arms of Norway & Denmark (1699-1819).svg Federico IV

(1699-1730)

25 d'agostu de 1699 12 d'ochobre de 1730 Luisa de Mecklemburgu-Güstrow
(1667-1721)

casaos en 1695
Ana Sofía Reventlow
(1693-1743)

casaos en 1721

Christian VI med tjener.jpg Royal Arms of Norway & Denmark (1699-1819).svg Cristián VI

(1699-1746)

12 d'ochobre de 1730 6 d'agostu de 1746 Sofía Madalena de Brandeburgu-Kulmbach
(1700-1770)

casaos en 1721

Portrait King Frederik V by Pilo.jpg Royal Arms of Norway & Denmark (1699-1819).svg Federico V

(1723-1766)

6 d'agostu de 1746 13 de xineru de 1766 Luisa de Gran Bretaña
(1724-1751)

casaos en 1743
Xuliana María de Brunswick-Wolfenbüttel
(1729-1796)

casaos en 1752

Christian VII 1772 by Roslin.jpg Royal Arms of Norway & Denmark (1699-1819).svg Cristián VII

(1749-1808)

13 de xineru de 1766 13 de marzu de 1808 Carolina Matilde de Gran Bretaña
(1751-1775)

casaos en 1766

Frederik6coronation.jpg Royal Coat of Arms of Denmark (1819-1903).svg Federico VI

(1768-1839)

13 de marzu de 1808 17 de mayu de 1814 María Sofía Federica de Hesse-Kassel
(1767-1852)

casaos en 1790

Christianviiidenmark.jpg Royal Coat of Arms of Denmark (1819-1903).svg Cristián Federico

(1786-1848)

17 de mayu de 1814 10 d'ochobre de 1814 -

Reino de Suecia y Noruega (1814-1905)[editar | editar la fonte]

Imaxe Escudu Nome Entamu Finalización Consorte real
Casa de Holstein-Gottorp (1751-1818)
Karl XIII, 1748-1818, konung av Sverige och Norge - Nationalmuseum - 15317.tif Armoiries du Roi Charles XIII de Suède et de Norvège 1814 1818.svg Carlos II

(1748-1818)

4 de payares de 1814 5 de febreru de 1818 Carlota de Holstein-Gottorp
(1759-1818)

casaos en 1774

Casa de Bernadotte (1818-1905)
Charles XIV John as Crown Prince of Sweden - François Gérard.jpg Coat of Arms of the Union between Sweden and Norway 1814-1844.svg Carlos III Juan

(1763-1844)

5 de febreru de 1818 8 de marzu de 1844 Desideria Clary
(1777-1860)

casaos en 1798

Oskar I, 1799-1859, kung av Sverige och Norge (Fredric Westin) - Nationalmuseum - 39757.tif Armoiries des rois Oscar Ier et Charles XV de Suede.svg Óscar I

(1799-1859)

8 de marzu de 1844 8 de xunetu de 1859 Josefina de Leuchtenberg
(1807-1876)

casaos en 1823

Karl XV, 1826-1872, kung (Johan Fredrik Höckert) - Nationalmuseum - 39171.tif Armoiries des rois Oscar Ier et Charles XV de Suede.svg Carlos IV

(1826-1872)

8 de xunetu de 1859 18 de setiembre de 1872 Luisa de los Países Baxos
(1828-1871)

casaos en 1850

Kung Oscar II (1829-1907), porträtt - Nordiska Museet - NMA.0033399.jpg Armoiries du roi Oscar II de Suede et de Norvege 1885.svg Óscar II

(1829-1907)

18 de setiembre de 1872 7 de xunu de 1905 Sofía de Nassau
(1836-1913)

casaos en 1857

Reino de Noruega (1905-)[editar | editar la fonte]

Imaxe Escudu Nome Entamu Finalización Consorte real
Casa de Glücksburg (1905-)
Portrett av Kong Haakon VII King Haakon VII, 1915 crop.jpg Coat of arms of Norway.svg Haakon VII

(1872-1957)

18 de payares de 1905 21 de setiembre de 1957 Maud de Gales
(1869-1938)

casaos en 1896

Olafofnorway.jpg Coat of arms of Norway.svg Olaf V

(1903-1991)

21 de setiembre de 1957 17 de xineru de 1991 Foína de Suecia
(1901-1954)
Princesa heredera de Noruega casaos

en 1929

Harald V Krakow.jpg Coat of arms of Norway.svg Harald V

(1937-)

17 de xineru de 1991 Sonia de Noruega
(1937-)

casaos en 1968

Ver tamién[editar | editar la fonte]

Anexo:Monarcas de Noruega