Llista de galaxes

De Wikipedia
Saltar a navegación Saltar a la gueta
Wikipedia:Correxir

Llista de galaxes notables[editar | editar la fonte]

Nome Imaxe Tipu Constelación Magnitú aparente
4C +37.11 Abell 1835 Hubble.jpg Sy Perseo 17'2
A1689-zD1 Gravitationell-lins-4.jpg
Abell 1835 DIR Abell 1835 Hubble.jpg Virgo
AM 0644-741 align=
Andrómeda I Andromeda I Hubble WikiSky.jpg Y3 pec? Andrómeda 13'6
Andrómeda II de0 Andrómeda 13'5
Andrómeda VI o Nana Esferoidal de Pegasu |

align="center"|

dSph Pegasu 14'2
Arp 299 Arp299.jpg SBm pec sietestrellu 11
BL Lacertae Y? Lacerta Ente 12,4 y 17,2
Centaurus A Centaurus A.jpg S0 pec Centauru 7'8
Corriente estelar de Virgo
Dwingeloo 1 Dwingeloo 1 (WISE).png SB(s)cd Casiopea 8'3
Dwingeloo 2 IAM Casiopea 20'5
Nana d'Acuariu Aquariusdwarf.gif IB(s)m Acuariu 14'0
Nana del Can Mayor Irr Can Mayor
Nana de Carina Carina Dwarf Galaxy.jpg Y3 Carina 11'3B
Nana de Draco Y pec Draco 10'9
Nana de Fénix IAm Fénix 13'1
Nana de Fornax Fornax Dwarf GALEX WikiSky.jpg de0 Fornax 9'3
Nana de la Osa Menor de4 Osa Menor 11'9
Nana de Pegasu dIrr / dSph Pegasu 13'2
Nana de Sculptor Sculptor
Nana de Sextans dSph (Y3) Sextans
Nana de Tucana
Nana Elíptica de Sagitario dSph (t) (Y7) Sagitario 4'5
Nana Irregular de Sagitario SagDIG.jpg IB (s) mV Sagitario 15,5
Galaxes Antennae Antennae galaxies xl.jpg SB(s)m pec / SA(s)m pec Cuervu 11'2
Galaxa Baby Boom Ssc2008-12a small.jpg Galaxa con biltu estelar / SMG Sextante
Galaxa Circinus Circinus.galaxy.750pix.jpg SA(s)b Compás 12'1
Galaxa Cometa Sculptor
Galaxa de Andrómeda AndromedadesdeTriangulo.png Sb Andrómeda +3,4
Galaxa de Barnard NGC6822.jpg IB (s) m Sagitario 9,3
Galaxa de Bode Messier 81 HST.jpg SA(s)ab, LINER

7'89

Galaxes de los Güeyos
NGC 4435 with nucleus Hubble.jpg SB0/SAb Virgo +10
Galaxa del Cigarru M82 Chandra HST Spitzer.jpg

sietestrellu | 9'3

Galaxa del Xirasol M63.jpg Sb Canes Venatici +8'4
Galaxa del Molinete M101 hires STScI-PRC2006-10a.jpg SAB (rs)cd

7'6

Galaxa del Molinucu Austral M83 - Southern Pinwheel.jpg SAB(s)c Hydra 7'6
Galaxa del Güeyu negru Blackeyegalaxy.jpg (R)SA(rs)ab, HIISy2 Melota de Berenice 9'36
Galaxa del Sombreru M104 ngc4594 sombrero galaxy hi-res.jpg Sa o Sb Virgo +8'0
Galaxa del Triángulu M33HunterWilson1.jpg Sc Triangulum +5'7
Galaxa espiral ESO 269-57 Galaxy.ap19.2003.750pix.jpg

Centaurus

Galaxia Remolino Messier51 sRGB.jpg Sc Canes Venatici +8'4
Galaxa 0402+379 Perseo
Gran Nube de Magallanes Large.mc.arp.750pix.jpg Doráu/Mensa
HVC 127-41-330
I Zwicky 18 I Zwicky 18a.jpg Irr

16'0

IC 10 IC10 BVHa.jpg Casiopea
IC 1613 IC 1613.jpg Cetus
IOK-1 Coma Berenices
Lente de Huchra
Lleo I Ugc5470.jpg Lleo
Lleo II Lleo
LGS 3
M32 M32.jpg ce2 Andrómeda +8'1
M49 M49a.jpg Virgo
M58 M58 3.6 5.8 8.0 microns spitzer.png Virgo
M59 Messier59.jpg Virgo
M60 Messier 60 Hubble WikiSky.jpg Virgo
M61 Virgo
M65 Messier 65 Hubble WikiSky.jpg Lleo
M66 Phot-33c-03-fullres.jpg Lleo
M74 Messier 74 by HST.jpg Piscis
M77 M77HunterWilson.jpg Cetus
M84 Messier 84 nucleus Hubble.jpg Virgo
M85 Messier 85 Hubble WikiSky.jpg Coma Berenices
M86 Messier object 086.jpg Virgo
M87 M87 jet.jpg Virgo
M88 Messier 88 galaxy.jpg Coma Berenices
M89 Messier object 089.jpg Virgo
M90 Messier 90.jpg Virgo
M91 Messier91.jpg Coma Berenices
M94 Ngc4736-nuc-hst-R814G555B450.jpg Canes Venatici
M95 Messier95 spitzer.jpg Lleo
M96 NGC3368-hst-R814G606B450.jpg Lleo
M98 M-98.jpg Coma Berenices
M99 Messier object 099.jpg Coma Berenices
M100 M100.jpg Coma Berenices
M105 Messier 105 2MASS.jpg Lleo
M106 Messier 106 by Spitzer.jpg Canes Venatici
M108 Messier108.jpg sietestrellu
M109 Messier109.jpg sietestrellu
M110 Messier110.jpg Andrómeda
Maffei I Maf1atlas.jpg Casiopea
Maffei II Maf2atlas.jpg Casiopea
NGC 1 NGC 0001 2MASS.jpg Pegasu
NGC 2 NGC 0002 2MASS.jpg Pegasu
NGC 45 NGC45--hst-606-r814g555b435.jpg Cetus
NGC 55 ESO NGC 55 3point6-m copy.jpg Sculptor
NGC 147 NGC 0147 2MASS.jpg Casiopea
NGC 185 Ngc185.jpg Casiopea
NGC 217 Cetus
NGC 247 Wide Field Imager view of the spiral galaxy NGC 247.jpg Cetus
NGC 300 Phot-18a-02-hires.jpg Sculptor
NGC 404 NGC 404 Hubble.jpg Andrómeda
NGC 520 NGC 0520 I FUV g2006.jpg Piscis
NGC 891 NGC891HunterWilson.jpg Andrómeda
NGC 925 NGC925HunterWilson.jpg Triangulum
NGC 1042 NGC 1042GALEX.jpg Cetus
NGC 1055 NGC 1055 I FUV g2006.jpg Cetus
NGC 1087 Cetus
NGC 1212 Perseo
NGC 1213 Perseo
NGC 1260 Perseo
NGC 1275 NGC 1275 I GRB HST2003.jpg Perseo
NGC 1316 Ngc1316 hst.jpg Fornax
NGC 1512 NGC 1512.jpg Horologium
NGC 1566 Sig05-013.jpg Doráu
NGC 1569 NGC 1569.jpg Camelopardalis
NGC 1672 NGC 1672 GALEX WikiSky.jpg Doráu
NGC 1705 NGC 1705.jpg Pictor
NGC 2403 NGC 2403HST.jpg Camelopardalis
NGC 2683 NGC 2683 Spiral galaxy.jpg Llobu cerval
NGC 2903 NGC2903.jpg Lleo
NGC 3079 NGC 3079.jpg sietestrellu
NGC 3109 NGC 3109 GALEX WikiSky.jpg Hydra
NGC 3115 NGC 3115 2MASS.jpg Sextans
NGC 3184 NGC3184 3.6 5.8 8.0 microns spitzer.png sietestrellu
NGC 3226 Lleo
NGC 3227 Lleo
NGC 3310 NGC 3310.jpg sietestrellu
NGC 3370 NGC 3370 Hi.jpg Lleo
NGC 3384 Lleo
NGC 3628 Lleo
NGC 3808 Arp87full.jpg Lleo
NGC 3949 NGC 3949.jpg sietestrellu
NGC 3953 NGC3953.jpg sietestrellu
NGC 3982 NGC 3982 - Hubble space telescope, 2003.jpg sietestrellu
NGC 3999 Lleo
NGC 4005 Coma Berenices
NGC 4013 NGC 4013HSTPart.jpg sietestrellu
NGC 4216 Ngc 4216.jpg Virgo
NGC 4236 Draco
NGC 4319 NGC 4319 I HST2002.jpg Draco
NGC 4395 NGC 4395 Hubble WikiSky.jpg Canes Venatici
NGC 4414 NGC 4414 (NASA-med).jpg Coma Berenices
NGC 4526 SN1994D.jpg Virgo
NGC 4536 NGC 4536 I FUV g2006.jpg Virgo
NGC 4555 NGC-4555.jpg Coma Berenices
NGC 4556
NGC 4565 NGC 4565.jpg Coma Berenices
NGC 4567 y NGC 4568 NGC4568.jpg Virgo
NGC 4881 NGC4881 HST 1995-07.jpg Coma Berenices
NGC 5078
NGC 5195 Messier51.jpg Canes Venatici
NGC 5643 Ngc5643-hst-R658G606B814.jpg Lupus
NGC 5866 Ngc5866 hst big.jpg Draco
NGC 5907 NGC5907.jpg Draco
NGC 6240 Hubble Interacting Galaxy NGC 6240 (2008-04-24).jpg Ofiuco
NGC 6744 Wide Field Imager view of a Milky Way look-alike NGC 6744.jpg Pavu
NGC 6782 NGC 6782HSTfull.jpg Pavu
NGC 6907 NGC 6907 2MASS.jpg Capricornio
NGC 6946 SpiralGalaxy NGC6946.jpg Cefeo - Cygnus
NGC 7052 Ngc7052a.jpg Vulpecula
NGC 7265 Lacerta
NGC 7331 NGC7331Visible.jpg Pegasu
NGC 7479 NGC 7479 HST.jpg
NGC 7742 Seyfert Galaxy NGC 7742.jpg
Oxetu de Hoag Hoag's object.jpg Serpens Caput
Pequena Nube de Magallanes Small Magellanic Cloud (Digitized Sky Survey 2).jpg Tucana
RXJ1242-11
Sextans A Local.group.arp.600pix.jpg IBm Sextans +11'9
Vía Láctea
(nuesa galaxa)
Milky Way 2005.jpg SBbc, Galaxa espiral barrada
VIRGOHI21
Willman 1
Wolf-Lundmark-Melotte Wlm galaxy.jpg IB(s)m Cetus +11'0
z8_GND_5296

Ver tamién[editar | editar la fonte]


Anexo:Galaxias