Llista de bases antártiques permanentes

De Wikipedia
Saltar a navegación Saltar a la gueta
Wikipedia:Correxir

Na tabla que se detalla de siguío ordenar d'este a oeste a partir del meridianu de Greenwich les bases antártiques permanentes, ye dicir aquelles instalaciones habitaes que permanecen operatives tol añu na Antártida al sur del paralelu 60° Sur. Indícase nome de la base, coordenaes y la población máxima pel branu, según el sitiu del Council of Managers of National Antarctic Programs (COMNAP) actualizáu a 31 de marzu de 2017.[1] La población promediu pel hibiernu indícase según el sitiu de COMNAP actualizáu a 13 de febreru de 2014.[2]

Bases permanentes[editar | editar la fonte]

Bases antártiques permanentes
Población
Base !

width=115 px |País

Branu !

width=40 px | Iviernu ! width=130 px |Coordenaes

Altitú (msnm) Añu d'inauguración Allugamientu !

width=110 |Sector reclamáu por

Troll Flag of Norway.svg Noruega 70 7 72°0.7168′S 02°31.9842′E / -72.0119467, 2.5330700 1300 1990 Interior de la mariña de la Princesa Marta na Tierra de la Reina Maud Flag of Norway.svg Noruega
Maitri Bandera de India India 65 25 70°46.01′S 11°43.847′E / -70.76683, 11.730783 130 1989 Mariña de la Princesa Astrid na Tierra de la Reina Maud Flag of Norway.svg Noruega
Novolázarevskaya Flag of Russia.svg Rusia 70 30 70°46.433′S 11°51.9′E / -70.773883, 11.8650 102 1961 Mariña de la Princesa Astrid na Tierra de la Reina Maud Flag of Norway.svg Noruega
Syowa Flag of Japan.svg Xapón 110 28 69°0.2473′S 39°34.9102′E / -69.0041217, 39.5818367 29 1957 Mariña de la Princesa Astrid na Tierra de la Reina Maud Flag of Norway.svg Noruega
Mawson Bandera de Australia Australia 45 20 67°36.1586′S 62°52.3817′E / -67.6026433, 62.8730283 15 1954 Mariña Mawson na Tierra de Mac. Robertson Bandera de Australia Australia
Bharathi Bandera de India India 25 15 69°24.408′S 76°11.715′E / -69.406800, 76.195250 8 2012 Mariña de Ingrid Christensen na Tierra de la Princesa Isabel Bandera de Australia Australia
Zhongshan Flag of the People's Republic of China.svg China 60 15 69°22.3924′S 76°22.3123′E / -69.3732067, 76.3718717 11 1989 Mariña de Ingrid Christensen na Tierra de la Princesa Isabel Bandera de Australia Australia
Progres Flag of Russia.svg Rusia 80 20 69°22.6872′S 76°23.2676′E / -69.3781200, 76.3877933 15 1989 Mariña de Ingrid Christensen na Tierra de la Princesa Isabel Bandera de Australia Australia
Davis Bandera de Australia Australia 70 22 68°34.5563′S 77°58.171′E / -68.5759383, 77.969517 27 1957 Mariña de Ingrid Christensen na Tierra de la Princesa Isabel Bandera de Australia Australia
Mirni Flag of Russia.svg Rusia 50 66°33.1166′S 93°0.8833′E / -66.5519433, 93.0147217 35 1956 Tierra de la Reina Mary Bandera de Australia Australia
Vostok Flag of Russia.svg Rusia 30 13 78°27.85′S 106°51.9498′E / -78.46417, 106.8658300 3489 1957 Pandu polar na Tierra de Wilkes Bandera de Australia Australia
Casey Bandera de Australia Australia 70 20 66°16.9406′S 110°31.6075′E / -66.2823433, 110.5267917 30 1969 Mariña Budd na Tierra de Wilkes Bandera de Australia Australia
Concordia Flag of France.svg Francia/Flag of Italy.svg Italia 60 13 75°5.9985′S 123°19.9563′E / -75.0999750, 123.3326050 3220 1997 Pandu polar na Tierra de Wilkes Bandera de Australia Australia
Polu Sur Amundsen-Scott Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América 150 75 89°59.85′S 139°16.368′E / -89.99750, 139.272800 2835 1957 Polu sur na pandu polar Bandera de Australia Australia
Dumont d'Urville Flag of France.svg Francia 90 26 66°39.77′S 140°0.08′E / -66.66283, 140.00133 42 1956 Tierra Adelia Flag of France.svg Francia
Jang Bogo Flag of South Korea.svg Corea del Sur 62 16 74°37′S 164°12′E / -74.617, 164.200 36 2014 Mariña Borchgrevink na Tierra de Victoria Flag of New Zealand.svg Nueva Zelanda
McMurdo Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América 1000 250 77°50.8925′S 166°40.1053′E / -77.8482083, 166.6684217 10 1956 Isla de Ross Flag of New Zealand.svg Nueva Zelanda
Scott Flag of New Zealand.svg Nueva Zelanda 85 10 77°50.9662′S 166°46.0369′E / -77.8494367, 166.7672817 10 1957 Isla de Ross Flag of New Zealand.svg Nueva Zelanda
Rothera (inc. el Llaboratoriu Dirck Gerritsz Flag of the Netherlands.svg Países Baxos, de branu) Bandera del Reinu Xuníu Reinu Xuníu 130 22 67°34′S 68°7.7′O / -67.567, -68.1283
67°34.1182′S 68°7.4626′O / -67.5686367, -68.1243767 (Dirck Gerritsz)
3,96 1975 Isla Adelaida Bandera d'Arxentina Arxentina
Flag of Chile.svg Chile
Bandera del Reinu Xuníu Reinu Xuníu
San Martín Bandera d'Arxentina Arxentina 20 20 68°7.818′S 67°6.1759′O / -68.130300, -67.1029317 5 1951 Castru Barry de la mariña Fallières na península Antártica Bandera d'Arxentina Arxentina
Flag of Chile.svg Chile
Bandera del Reinu Xuníu Reinu Xuníu
Vernadsky Flag of Ukraine.svg Ucraína 24 12 65°14.7446′S 64°15.4489′O / -65.2457433, -64.2574817 7 1996 isla Galíndez nel archipiélagu Wilhelm Bandera d'Arxentina Arxentina
Flag of Chile.svg Chile
Bandera del Reinu Xuníu Reinu Xuníu
Palmer Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América 43 12 64°46.4557′S 64°3.2′O / -64.7742617, -64.0533 10 1965 Isla Anvers del archipiélagu Palmer Bandera d'Arxentina Arxentina
Flag of Chile.svg Chile
Bandera del Reinu Xuníu Reinu Xuníu
Capitán Arturo Prat Flag of Chile.svg Chile 34 9 62°28.723′S 59°39.8162′O / -62.478717, -59.6636033 10 1947 Isla Greenwich nes Shetland del Sur Bandera d'Arxentina Arxentina
Flag of Chile.svg Chile
Bandera del Reinu Xuníu Reinu Xuníu
Eduardo Frei Montalva (inc. Villa Les Estrelles) Flag of Chile.svg Chile 120 78 62°12.0139′S 58°57.7576′O / -62.2002317, -58.9626267 10 1969 Isla Rey Jorge nes Shetland del Sur Bandera d'Arxentina Arxentina
Flag of Chile.svg Chile
Bandera del Reinu Xuníu Reinu Xuníu
Teniente Rodolfo Marsh Martin (aeródromu amiesto a la base Frei Montalva) Flag of Chile.svg Chile 15 62°11.6276′S 58°58.8363′O / -62.1937933, -58.9806050 45 1969 Isla Rey Jorge nes Shetland del Sur Bandera d'Arxentina Arxentina
Flag of Chile.svg Chile
Bandera del Reinu Xuníu Reinu Xuníu
Gran Muralla Flag of the People's Republic of China.svg China 40 14 62°13.0512′S 58°57.7195′O / -62.2175200, -58.9619917 10 1985 Isla Rey Jorge nes Shetland del Sur Bandera d'Arxentina Arxentina
Flag of Chile.svg Chile
Bandera del Reinu Xuníu Reinu Xuníu
Xunetu Escuderu Flag of Chile.svg Chile 46 2 62°12.0824′S 58°57.7606′O / -62.2013733, -58.9626767 10 1995 Isla Rey Jorge nes Shetland del Sur Bandera d'Arxentina Arxentina
Flag of Chile.svg Chile
Bandera del Reinu Xuníu Reinu Xuníu
Bellingshausen Flag of Russia.svg Rusia 40 25 62°11.891′S 58°57.6365′O / -62.198183, -58.9606083 16 1968 Isla Rey Jorge nes Shetland del Sur Bandera d'Arxentina Arxentina
Flag of Chile.svg Chile
Bandera del Reinu Xuníu Reinu Xuníu
Artigas Bandera de Uruguái Uruguái 70 9 62°11.073′S 58°54.1465′O / -62.184550, -58.9024417 17 1984 Isla Rey Jorge nes Shetland del Sur Bandera d'Arxentina Arxentina
Flag of Chile.svg Chile
Bandera del Reinu Xuníu Reinu Xuníu
Rei Sejong Flag of South Korea.svg Corea del Sur 68 18 62°13.3943′S 58°47.1902′O / -62.2232383, -58.7865033 10 1988 Isla Rey Jorge nes Shetland del Sur Bandera d'Arxentina Arxentina
Flag of Chile.svg Chile
Bandera del Reinu Xuníu Reinu Xuníu
Carlini ex Teniente Jubany (inc. el Llaboratoriu Dallmann Flag of Germany.svg Alemaña/Bandera d'Arxentina Arxentina, de branu) Bandera d'Arxentina Arxentina 100 20 62°14.274′S 58°40.0105′O / -62.237900, -58.6668417 10 1982 Isla Rey Jorge/25 de Mayu nes Shetland del Sur Bandera d'Arxentina Arxentina
Flag of Chile.svg Chile
Bandera del Reinu Xuníu Reinu Xuníu
Arctowski Flag of Poland.svg Polonia 40 12 62°9.5864′S 58°28.3993′O / -62.1597733, -58.4733217 2 1977 Isla Rey Jorge nes Shetland del Sur Bandera d'Arxentina Arxentina
Flag of Chile.svg Chile
Bandera del Reinu Xuníu Reinu Xuníu
Comandante Ferraz Bandera de Brasil Brasil 66 12 62°5.0833′S 58°23.55′O / -62.0847217, -58.39250 8 1984 Isla Rey Jorge nes Shetland del Sur Bandera d'Arxentina Arxentina
Flag of Chile.svg Chile
Bandera del Reinu Xuníu Reinu Xuníu
Bernardo O'Higgins Riquelme Flag of Chile.svg Chile 44 16 63°19.2571′S 57°53.9869′O / -63.3209517, -57.8997817 12 1948 Islote Isabel Riquelme na península Antártica Bandera d'Arxentina Arxentina
Flag of Chile.svg Chile
Bandera del Reinu Xuníu Reinu Xuníu
Estación Alemana de Recepción Antártica (amiesta a la base O'Higgins Riquelme) Flag of Germany.svg Alemaña 10 63°19.2655′S 57°54.0564′O / -63.3210917, -57.9009400 17,6 1991 Islote Isabel Riquelme na península Antártica Bandera d'Arxentina Arxentina
Flag of Chile.svg Chile
Bandera del Reinu Xuníu Reinu Xuníu
Esperanza Bandera d'Arxentina Arxentina 90 55 63°23.8175′S 56°59.8832′O / -63.3969583, -56.9980533 25 1952 Península Trinidá na península Antártica Bandera d'Arxentina Arxentina
Flag of Chile.svg Chile
Bandera del Reinu Xuníu Reinu Xuníu
Marambio Bandera d'Arxentina Arxentina 150 55 64°14.5061′S 56°37.3935′O / -64.2417683, -56.6232250 200 1969 Isla Seymour/Marambio Bandera d'Arxentina Arxentina
Flag of Chile.svg Chile
Bandera del Reinu Xuníu Reinu Xuníu
Orcadas Bandera d'Arxentina Arxentina 45 14 60°44′S 44°44′O / -60.733, -44.733 4 1904 Isla Laurie nes Orcadas del Sur Bandera d'Arxentina Arxentina
Bandera del Reinu Xuníu Reinu Xuníu
Belgrano II Bandera d'Arxentina Arxentina 12 12 77°52.4666′S 34°37.6166′O / -77.8744433, -34.6269433 250 1955 Costa Confín/ Luitpold na Tierra de Coats Bandera d'Arxentina Arxentina
Bandera del Reinu Xuníu Reinu Xuníu
Halley VI Bandera del Reinu Xuníu Reinu Xuníu 65 15 75°34.4094′S 25°28.0176′O / -75.5734900, -25.4669600 37 1956 Mariña Caird na Tierra de Coats Bandera d'Arxentina Arxentina
Bandera del Reinu Xuníu Reinu Xuníu
Neumayer III Flag of Germany.svg Alemaña 50 9 70°40.19′S 08°16.72′O / -70.66983, -8.27867 40 1981 Mariña de la Princesa Marta na Tierra de la Reina Maud Flag of Norway.svg Noruega
SANAE IV Bandera de Sudáfrica Sudáfrica 80 10 71°40.3724′S 02°50.4194′O / -71.6728733, -2.8403233 850 1962 Interior de la mariña de la Princesa Marta na Tierra de la Reina Maud Flag of Norway.svg Noruega

Cantidá de bases permanentes per país[editar | editar la fonte]

, Flag of Ukraine.svg Ucraína, Bandera de Uruguái Uruguái

Bases permanentes más australes[editar | editar la fonte]

Bases permanentes más septentrionales[editar | editar la fonte]

Bases con mayor capacidá d'ivernada de personal[editar | editar la fonte]

Bases allugaes a mayor altitú[editar | editar la fonte]

Bases más antigües[editar | editar la fonte]

Ver tamién[editar | editar la fonte]

Referencies[editar | editar la fonte]

  1. Council of Managers of National Antarctic Programs (COMNAP) (31 de marzu de 2017). «Main Antarctic Facilities operated by National Antarctic Programs in the Antarctic Treaty Sía (South of 60° latitude South)» (inglés). www.comnap.aq. Consultáu'l 30 de setiembre de 2017.
  2. Council of Managers of National Antarctic Programs (COMNAP) (13 de febreru de 2014). «Main Antarctic Facilities operated by National Antarctic Programs in the Antarctic Treaty Sía (South of 60° latitude South)» (inglés). www.comnap.aq. Consultáu'l 17 de setiembre de 2014.

Bibliografía[editar | editar la fonte]

  • Diamond DX Club (2003). «WABA Directory 2003» (inglés). lynxdxg.com. Consultáu'l 21 de marzu de 2011.



Anexo:Bases antárticas permanentes