Indies Occidentales

Coordenaes: 21°59′N 79°02′W / 21.98°N 79.03°O / 21.98; -79.03
De Wikipedia
Indies Occidentales
Situación
Tipu rexón xeográfica
Parte de Indias (es) Traducir
Asitiáu en Océanu Atlánticu
Coordenaes 21°59′N 79°02′W / 21.98°N 79.03°O / 21.98; -79.03
Indies Occidentales alcuéntrase en Tierra
Indies Occidentales
Indies Occidentales
Indies Occidentales (Tierra)
Datos
Altitú media 3087 m
Superficie 244 890 km²
Cambiar los datos en Wikidata

Les Indies Occidentales refierse, comúnmente, a les islles del Caribe denominaes Antilles y Les Bahames.

Tradicionalmente, el nome foi dau a les posesiones europees nos nuevos territorios descubiertos y por afayar n'América, y que se dio entamu cola llegada de Cristóbal Colón nel sieglu XV, quien per otru llau desconocía que nel so viaxe de circunnavegación llegara a un Nuevu Mundu, en llugar d'a les Indies. D'equí deriva'l títulu de Rei de les Islles y Tierra Firme del mar Océanu que por tradición histórica ta venceyáu a la monarquía española.

Cola esploración y la cartografía del Nuevu Mundu por España, les más alloñaes mariñes d'Asia fueron llamaes "Indies Orientales" pa estremalos de les nueves tierres descubiertes más próximes al oeste, y que se denominaron Indies Occidentales. Les esploraciones y los estudios de cartografía estendieron la denominación d'América n'Europa pa designar popularmente les nueves tierres descubiertes.

Territorios[editar | editar la fonte]

Al tar el términu Indies Occidentales amestáu a la colonización europea d'América, la mayoría de reinos colonizadores circunscribieron el conceutu al Caribe, polo que n'otros idiomes distintos al castellán, Indies Occidentales y Caribe son sinónimos. Una rellación de los territorios d'Indies puede ser la siguiente:

Ver tamién[editar | editar la fonte]

Referencies[editar | editar la fonte]

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]