Saltar al conteníu

Mel B (cantante)

De Wikipedia
Mel B
Vida
Nacimientu Harehills (es) Traducir[1]29 de mayu de 1975[2] (49 años)
Nacionalidá Bandera del Reinu Xuníu Reinu Xuníu
Familia
Casada con Stephen Belafonte (en) Traducir (2007 – 2017)
Pareyes Eddie Murphy
Fíos/es 3
Estudios
Estudios Leeds West Academy (en) Traducir
Llingües falaes inglés
Oficiu cantante, actriz, cantautora, presentadora de televisión, modelu, actriz de cine, actriz de teatruartista d'estudiu
Trabayos destacaos Emmerdale
Coronation Street
Bo' Selecta!
Burn It
Dancing with the Stars (es) Traducir
Premios
Miembru de Spice Girls
Seudónimos Scary Spice
Xéneru artísticu pop
R&B contemporaneu
Hip hop
soul
Dance
Mena de voz contraltu
Instrumentu musical voz
Discográfica Virgin Records
EMI
IMDb nm0114256
Cambiar los datos en Wikidata

Melanie Janine Brown (29 de mayu de 1975Harehills (es) Traducir), tamién conocida como Mel B, Melanie B o 'Scary Spice', ye una cantante de pop británica. Saltó a la fama como miembru del popular grupu femenín Spice Girls. Tien oríxenes ingleses (per parte de la so madre) y xamaicanos (per parte del so padre). Tres l'ésitu mundial nes Spice Girls en 2017 confirma que'l grupu volverá axuntase, pero ensin comprometer fecha.

Discografía

[editar | editar la fonte]
Añu Álbum País Certificaciones Ventes
UK JPN SCO
2000 Hot 28 10 47
  • BPI: Plata
  • UK: 100 000
2005 L.A. State of Mind 453

Senciellos

[editar | editar la fonte]
Añu Senciellu País Certificaciones Álbum
UK AUS BEL IRL ITA NL SCO SUE USDance


1998 "I Want You Back" (con


Missy "Misdemeanor" Elliott)

1 12 24 6 6 6 25
  • UK: Plata
Why Do Fools Fall in Love
1999 "Word Up" 14 34 86 19 Austin Powers: The Spy Who Shagged Me
2000 "Tell Me" 4 43 58 22 61 44 7 66 Hot
2001 "Feels So Good" 5 60 42 85 8 88
"Lullaby" 13 47 18
2005 "Today" 41 L.A. State of Mind
2013 "For Once in My Life" 2 Ensin álbum

Filmografía

[editar | editar la fonte]
Televisión / Películes
  • 1993: Coronation Street - Amy Nelson (3 episodios)
  • 1997: Spice World - Scary Spice
  • 2000: Fish
  • 2001: This Is My Moment - Presentadora
  • 2002: Voodoo Princess - Como ella mesma (Presentadora de documental)
  • 2003: Burn It - Claire (serie de televisión)
  • 2003: LD 50 Lethal Dose - Louise
  • 2003: Bo' Selecta! - Como ella mesma
  • 2004: The Seat Filler - Sandie
  • 2004: MTV Cribs - Como ella mesma
  • 2005: Telling Lies - Maggie Thomas
  • 2006: Love Thy Neighbor - Lonnie
  • 2007: Dancing with the Stars (Programa de TV Estaos Xuníos)
  • 2007: Giving You Everything - Como ella mesma
  • 2010, 2011-12: The X Factor (Programa de TV Australia) - Como ella mesma/mentora/xuráu
  • 2012: Dancing with the Stars (Programa de TV Australia) - Presentadora
  • 2012, 2014, 2016: The X Factor (Programa de TV Reinu Xuníu) - Como ella mesma/mentora/xuráu
  • 2013-presente: America's Got Talent (Serie nortemericanca) - Como ella mesma/xuráu
  • 2013: "The Twelve Trees of Christmas" - Cordelia
  • 2014: The Voice Kids Australia - Como ella mesma/xuráu/mentora
  • 2017: "Chocolate City: Vegas Strip" - Brandy
  • 2017: "Blazing Samurai" - Xirafa (voz)

Referencies

[editar | editar la fonte]
  1. «Mel B: My family values» (18 xunetu 2011). Consultáu'l 7 avientu 2019.
  2. Afirmao en: Internet Broadway Database. Identificador de persona d'Internet Broadway Database: 377724. Apaez como: Melanie Janine Brown. Data de consulta: 9 ochobre 2017. Llingua de la obra o nome: inglés.
  3. URL de la referencia: https://www.gov.uk/government/publications/new-year-honours-list-2022-cabinet-office.

Enllaces esternos

[editar | editar la fonte]