Llista d'oxetos del catálogu NGC (1000-1999)

De Wikipedia
Saltar a navegación Saltar a la gueta
Anexo:Objetos del catálogo NGC (1000-1999)
NGC 1039, Cúmulu abiertu M34.
NGC 1976, La Gran Nebulosa de Orión.


Esta ye una llista d'oxetos del Nuevu Catalogo Xeneral (NGC), unu de los catálogos más importantes de galaxes, nebuloses y cúmulos estelares principalmente, dende NGC 1000 a NGC 1999.

Oxetos NGC meyor observables[editar | editar la fonte]

Magar, la gran mayoría de los oxetos espuestos nesta llista riquen pa la so observación potentes telescopios. Dalgunos, pueden ser reparaos utilizando preseos más básicos como binoculares, pequeños telescopios ya inclusive, en zones onde les condiciones llumíniques ambientales dexar, pueden ser acolumbraos a güeyu. Nesta parte del catálogu NGC, los oxetos de mayor interés pal observador principiante son:


  • NGC 1976 (mag: 5,0): Meyor conocíu como M 42 o "La Gran Nebulosa de Orión" ye una de les nebuloses d'emisión más brilloses qu'esisten, pue ser acolumbrada nel cielu a güeyu inclusive n'árees con cierta contaminación llumínica.



Llistáu d'oxetos NGC (1000-1999)[editar | editar la fonte]

     Galaxa      Nebulosa      Cúmulu estelar      Estrelles dobles y múltiples      Otru

Oxetos NGC (1000-1999)[editar | editar la fonte]

Oxetu NGC Otros nomes Tipu d'Oxetu Constelación Imaxe Ascensión recta (J2000.0) Declinación (J2000.0) Magnitú aparente
1000 Galaxa Andrómeda 02h 38m 49.7s +41° 27′ 35″ 15.6
1001 Galaxa Andrómeda 02h 39m 12.6s +41° 40′ 18″ 14.7
1002 Galaxa espiral barrada Perseus 02h 38m 55.6s +34° 37′ 20″ 13.94
1003 Galaxa espiral Perseus 02h 39m 16.9s +40° 52′ 20″ 12
1004 Galaxa elíptica Cetus 02h 37m 41.8s +1° 58′ 31″ 13.71
1005 Galaxa Andrómeda 02h 39m 29.2s +41° 29′ 20″ 14.7
1006 NGC 1010 Galaxa espiral barrada Cetus 02h 37m 34.8s -11° 01′ 30″ 14.50
1007 Galaxa Cetus 02h 37m 52.2s +02° 09′ 22″ 15.70
1008 Galaxa elíptica Cetus 02h 37m 55.3s +02° 04′ 47″ 14.63
1009 Galaxa espiral Cetus 02h 38m 19.1s +02° 18′ 36″ 15.21
1010 NGC 1006 Galaxa espiral barrada Cetus 02h 37m 34.8s -11° 01′ 30″ 14.50
1011 Galaxa elíptica Cetus 02h 37m 38.9s -11° 00′ 20″ 13.3R
1012 Galaxa lenticular Aries 02h 39m 14.9s +30° 09′ 06″ 13.00
1013 Galaxa Cetus 02h 37m 50.5s -11° 30′ 26″ 14.97
1014 Estrella binaria Cetus 02h 38m 00.8s -9° 34′ 24″
1015 Galaxa espiral barrada Cetus 02h 38m 11.50s -1° 19′ 08.0″ 12.98
1016 Galaxa elíptica Cetus 02h 38m 19.60s +02° 07′ 10.0″ 12.61
1017 Galaxa espiral Cetus 02h 37m 49.90s -11° 00′ 40.0″ 14.5
1018 Galaxa espiral barrada Cetus 02h 38m 10.30s -09° 32′ 38.0″ 15.38
1019 Galaxa espiral barrada Cetus 02h 38m 27.50s +01° 54′ 28.0″ 14.34
1020 Galaxa elíptica Cetus 02h 38m 44.30s +02° 13′ 53.0″ 15.14
1021 Galaxa espiral barrada Cetus 02h 38m 48.0s +02° 13′ 03″ 15.02
1022 Galaxa espiral barrada Cetus 02h 38m 32.7s -06° 40′ 39″ 12.09
1023 Galaxa lenticular Perseus Ngc1023 zoom.jpg 02h 40m 24.0s +39° 03′ 48″ 10.35
1024 Galaxa espiral Aries 02h 39m 11.9s +10° 50′ 49″ 13.08
1025 Galaxa espiral Horologium 02h 36m 19.9s -54° 51′ 51″ 13.84
1026 Galaxa lenticular Cetus 02h 39m 19.2s +06° 32′ 38″ 13.55
1027 Cúmulu abiertu Cassiopeia 02h 42m 35.0s +61° 35′ 40″
1028 Galaxa espiral Aries 02h 39m 37.1s +10° 50′ 37″ 15.3
1029 Galaxa lenticular Aries 02h 39m 36.5s +10° 47′ 36″ 14.09
1030 Galaxa lenticular Aries 02h 39m 50.6s +18° 01′ 27″ 14.22
1031 Galaxa espiral barrada Horologium 02h 36m 38.7s -54° 51′ 35″ 13.38
1032 Galaxa espiral Cetus 02h 39m 23.6s +01° 05′ 38″ 12.64
1033 Galaxa espiral Cetus 02h 40m 16.1s -08° 46′ 37″ 14.4
1034 Galaxa Cetus 02h 38m 14.0s -15° 48′ 33″ 14.56
1035 Galaxa espiral Cetus 02h 39m 29.1s -08° 07′ 59″ 12.89
1036 Galaxa Aries 02h 40m 29.0s +19° 17′ 50″ 13.75
1037

Cetus

02h 39m 58.4s -01° 44′ 03″
1038 Galaxa lenticular Cetus 02h 40m 06.3s +01° 30′ 32″ 14.37
1039 Messier 34 Cúmulu abiertu Perseus M34a.jpg 02h 42m +42° 46′ 5.4
1040 NGC 1053 Galaxa lenticular Perseus 02h 43m 12.4s +41° 30′ 02″ 13.86
1041 Galaxa lenticular Cetus 02h 40m 25.2s -05° 26′ 26″ 14.26
1042 Galaxa espiral Cetus NGC 1042GALEX.jpg 02h 40m 23.6s -08° 25′ 59″ 12.1
1043 Galaxa Cetus 02h 40m 46.6s +01° 20′ 35″ 15.7
1044 Galaxa elíptica Cetus 02h 41m 03.7s +08° 46′ 07″
1045 Galaxa lenticular Cetus 02h 40m 29.1s -11° 16′ 39″ 13.52
1046 Galaxa lenticular Cetus 02h 41m 12.8s +08° 43′ 10″ 14.8
1047 Galaxa lenticular Cetus 02h 40m 32.8s -08° 08′ 52″ 14.3
1048 Galaxa lenticular Cetus 02h 40m 37.9s -08° 32′ 00″ 14.8
1049 Cúmulu globular Fornax 02h 39m 52.5s -34° 16′ 08″ 13.6
1050 Galaxa espiral barrada Perseus 02h 42m 35.6s 34° 45′ 49″ 13.47
1051 NGC 961, IC 249 Galaxa espiral barrada Cetus 02h 41m 02.5s -06° 56′ 09″ 13.4
1052 Galaxa elíptica Cetus 02h 41m 04.8s -08° 15′ 21″ 12.08
1053 NGC 1040 Galaxa lenticular Perseus 02h 43m 12.4s +41° 30′ 02″ 13.86
1054 Galaxa espiral Aries 02h 42m 15.7s +18° 13′ 02″ 14.57
1055 Galaxa espiral Cetus NGC 1055 I FUV g2006.jpg 02h 41m 45.3s +00° 26′ 32″ 12.5
1056 Galaxa espiral Aries 02h 42m 48.3s +28° 34′ 27″ 13.32
1057 Galaxa lenticular Triangulum 02h 43m 02.9s +32° 29′ 28″ 15.22
1058 Galaxa espiral Perseus 02h 43m 30.0s +37° 20′ 29″ 11.82
1059

Aries

02h 42m 35.6s +17° 59′ 48″
1060 Galaxa lenticular Triangulum 02h 43m 15.0s +32° 25′ 30″ 13.00
1061 Galaxa irregular Triangulum 02h 43m 15.7s +32° 28′ 00″ 15.02
1062 Desconocíu [1] Triangulum 02h 43m 24.0s +32° 27′ 44″
1063 Galaxa espiral Cetus 02h 42m 10.0s -05° 34′ 07″ 14.44
1064 Galaxa espiral barrada Cetus 02h 42m 23.5s -09° 21′ 44″ 15.11
1065 Galaxa Cetus 02h 42m 06.3s -15° 05′ 30″ 15.09
1066 Galaxa elíptica Triangulum 02h 43m 49.9s +32° 28′ 30″ 14.25
1067 Galaxa espiral Triangulum 02h 43m 50.5s +32° 30′ 43″ 14.55
1068 Messier 77 Galaxa espiral Cetus M77HunterWilson.jpg 02h 42m 40.8s -00° 00′ 48″ 8.9
1069 Galaxa espiral Cetus 02h 42m 59.8s -08° 17′ 22″ 14.1
1070 Galaxa espiral Cetus 02h 43m 22.3s +04° 58′ 06″ 12.72
1071 Galaxa espiral barrada Cetus 02h 43m 07.8s -08° 46′ 26″ 15.41
1072 IC 1837 Galaxa espiral barrada Cetus 02h 43m 31.3s +00° 18′ 25″ 14.1
1073 Galaxa espiral Cetus NGC 1073 Hubble.jpg 02h 43m 40.6s +01° 22′ 34″ 12.5
1074 Galaxa espiral entemedia Cetus 02h 43m 36.1s -16° 17′ 49″ 15.18
1075 Galaxa Cetus 02h 43m 33.5s -16° 12′ 04″ 15
1076 Galaxa lenticular Cetus 02h 43m 29.2s -14° 45′ 16″ 13.71
1077
A B
Par de galaxes Perseus 02h 46m 01.7s +40° 05′ 30″ -
1078 Galaxa Cetus 02h 44m 08.0s -09° 27′ 09″ 15.32
1079 Galaxa espiral entemedia Fornax 02h 43m 44.3s -29° 00′ 12″ 12.74
1080 Galaxa espiral barrada Cetus 02h 45m 09.9s -04° 42′ 39″ 14.08
1081 Galaxa espiral barrada Eridanus 02h 45m 05.5s -15° 35′ 16″ 14.36
1082 Galaxa Eridanus 02h 45m 41.2s -08° 10′ 50″ 14.3
1083 Galaxa espiral Eridanus 02h 45m 40.6s -15° 21′ 28″ 15.19
1084 Galaxa espiral Eridanus 02h 45m 59.9s -07° 34′ 42″ 11.6
1085 Galaxa espiral Cetus 02h 46m 25.3s +03° 36′ 26″ 13.07
1086 Galaxa espiral Perseus 02h 47m 56.4s +41° 14′ 47″ 13.5
1087 Galaxa espiral entemedia Cetus 02h 46m 25.3s -00° 29′ 56″ 11.4
1088 Par de galaxes Aries 02h 47m 04.4s +16° 12′ 04″ -
1089 Galaxa Eridanus 02h 46m 10.1s -15° 04′ 23″ 14.77
1090 Galaxa espiral barrada Cetus 02h 46m 33.7s -00° 14′ 49″ 12.8
1091 Galaxa espiral entemedia Eridanus 02h 45m 22.4s -17° 31′ 59″ 15.33
1092 Galaxa elíptica Eridanus 02h 45m 29.6s -17° 32′ 32″ 15.64
1093 Galaxa espiral entemedia Triangulum 02h 48m 16.1s +34° 25′ 11″ 13.99
1094 Galaxa espiral entemedia Cetus 02h 47m 27.8s -00° 17′ 06″ 13,7
1095 Galaxa espiral barrada Cetus 02h 47m 37.8s +04° 38′ 16″ 13.99
1096 Galaxa espiral barrada Horologium 02h 43m 49.3s -59° 54′ 48″ 13.49
1097A Galaxa espiral barrada Fornax Phot-33a-05.jpg 02h 46m 19.0s -30° 16′ 29″ 10.2
1097B Galaxa elíptica Fornax 02h 45m 49.9s -30° 25′ 34″ 18.23
1098 Galaxa lenticular Eridanus 02h 44m 53.7s -17° 39′ 33″ 14.33
1099 Galaxa espiral barrada Eridanus 02h 45m 18.0s -17° 42′ 30″ 14.33

Oxetos NGC (1100-1199)[editar | editar la fonte]

Oxetu NGC Otros nomes Tipu d'Oxetu Constelación Imaxe Ascensión recta (J2000.0) Declinación (J2000.0) Magnitú aparente
1100 Galaxa espiral entemedia Eridanus 02h 45m 36.1s -17° 41′ 20″ 14.33
1101 Galaxa lenticular Cetus 02h 48m 14.8s +04° 34′ 41″ 13.96
1102 Galaxa espiral entemedia Eridanus 02h 47m 12.9s -22° 12′ 32″ 15.48
1103 Galaxa espiral barrada Eridanus 02h 48m 06.0s -13° 57′ 36″ 13.61
1104 Galaxa espiral barrada Cetus 02h 48m 38.7s -00° 16′ 17″ 14.2
1105 Galaxa Eridanus 02h 43m 42.0s -15° 42′ 20″ 15.44
1106 Galaxa lenticular Perseus 02h 50m 40.5s +41° 40′ 17″ 13,3
1107 Galaxa lenticular Cetus 02h 49m 19.6s +08° 05′ 34″ 13,46
1108 Galaxa Eridanus 02h 48m 38.5s -07° 57′ 04″ 14,4
1109 Galaxa Aries 02h 47m 43.6s +13° 15′ 19″ 15,4
1110 Galaxa espiral barrada Eridanus 02h 49m 09.6s -07° 50′ 15″ 14,5
1111 Galaxa lenticular Aries 02h 49m 50.7s +13° 08′ 43″
1112 Galaxa espiral entemedia Aries 02h 49m 00.4s +13° 13′ 26″ 14.53
1113 Estrella Aries 02h 50m 05.0s +13° 19′ 39″
1114 Galaxa espiral Eridanus 02h 49m 07.2s -16° 59′ 36″ 13.27
1115 Galaxa Aries 02h 50m 25.4s +13° 15′ 58″ 15.6
1116 Galaxa espiral Aries 02h 50m 35.7s +13° 20′ 06″ 15.20
1117 Galaxa elíptica Aries 02h 51m 13.1s +13° 11′ 07″ 15.5
1118 Galaxa espiral barrada Eridanus 02h 49m 58.7s -12° 09′ 49″ 14.25
1119 Galaxa lenticular Eridanus 02h 48m 17.1s -17° 59′ 15″ 14.78
1120 IC 261 Galaxa lenticular Eridanus 02h 49m 04.1s -14° 28′ 14″ 14.83
1121 Galaxa lenticular Eridanus 02h 50m 39.2s -01° 44′ 03″ 13.92
1122 NGC 1123 Galaxa espiral entemedia Perseus 02h 52m 51.2s +42° 12′ 18″ 12.9
1123 NGC 1122 Galaxa espiral entemedia Perseus 02h 52m 51.2s +42° 12′ 18″ 12.9
1124 Galaxa espiral barrada Fornax 02h 51m 35.9s -25° 42′ 07″ 15.03
1125 Galaxa espiral barrada Eridanus 02h 51m 40.3s -16° 39′ 04″ 13.43
1126 Galaxa espiral Eridanus 02h 52m 18.6s -01° 17′ 46″ 15.43
1127 Galaxa espiral barrada Aries 02h 52m 51.8s +13° 15′ 23″ 15.27
1128 Galaxa elíptica Cetus 02h 57m 42.6s +06° 01′ 05″ 15.5
1129 Galaxa elíptica Perseus 02h 54m 27.4s +41° 34′ 47″ 13.5
1130 Galaxa Perseus 02h 54m 24.4s +41° 36′ 20″ 15.6
1131 Galaxa Perseus 02h 54m 34.0s +41° 33′ 33″ 15.6
1132 Galaxa elíptica Eridanus 02h 52m 51.8s -01° 16′ 29″ 13.25
1133 Galaxa Eridanus 02h 52m 42.2s -08° 48′ 16″ 14.5
1134 Galaxa espiral Aries 02h 53m 41.3s +13° 00′ 51″ 13.05
1135 Galaxa espiral Horologium 02h 50m 47.2s -54° 55′ 46″ 16.16
1136 Galaxa espiral barrada Horologium 02h 50m 53.7s -54° 58′ 33″ 13.75
1137 Galaxa espiral Cetus 02h 54m 02.7s +02° 57′ 43″ 13.21
1138 Galaxa lenticular Perseus 02h 56m 36.4s +43° 02′ 50″ 13.8
1139 Galaxa espiral barrada Eridanus 02h 52m 46.8s -14° 31′ 46″ 15.4
1140 Galaxa irregular Eridanus 02h 54m 33.6s -10° 01′ 40″ 13.62
1141 NGC 1143 Galaxa lenticular Cetus 02h 55m 09.7s -00° 10′ 40″ 13.2
1142 NGC 1144 Galaxes n'interaición Cetus 02h 55m 12.3s -00° 11′ 02″ 13.2
1143 NGC 1141 Galaxa lenticular Cetus 02h 55m 09.7s -00° 10′ 40″ 13.2
1144 NGC 1142 Galaxes n'interaición Cetus 02h 55m 12.3s -00° 11′ 02″ 13.2
1145 Galaxa espiral Eridanus 02h 54m 33.5s -18° 38′ 06″ 13.81
1146 Cúmulu abiertu Perseus 02h 57m 37.3s +46° 25′ 37″
1147

Eridanus

02h 55m 09.3s -09° 07′ 11″
1148 Galaxa espiral barrada Eridanus 02h 57m 04.4s -07° 41′ 08″ 14.5
1149 Galaxa lenticular Cetus 02h 57m 23.9s -00° 18′ 34″ 14.8
1150 Galaxa Eridanus 02h 57m 01.4s -15° 02′ 54″ 14.93
1151 Galaxa Eridanus 02h 57m 04.6s -15° 00′ 47″ 15.92
1152 Galaxa lenticular Eridanus 02h 57m 33.6s -07° 45′ 32″ 14.1
1153 Galaxa lenticular Cetus 02h 58m 09.6s +03° 21′ 33″ 13.35
1154 Galaxa espiral barrada Eridanus 02h 58m 07.7s -10° 21′ 48″ 13.89
1155 Galaxa elíptica Eridanus 02h 58m 13.1s -10° 21′ 02″ 14.3
1156 Galaxa irregular Aries 02h 59m 42.3s +25° 14′ 15″ 12.0
1157 Galaxa Eridanus 02h 58m 06.7s -15° 07′ 07″ 15.50
1158 Galaxa Eridanus 02h 57m 11.4s -14° 23′ 44″ 15.2
1159 Galaxa espiral Perseus 03h 00m 46.5s +43° 09′ 45″ 14.2
1160 Galaxa espiral Perseus 03h 01m 13.2s +44° 57′ 20″ 13.50
1161 Galaxa lenticular Perseus 03h 01m 14.1s +44° 53′ 50″ 12.50
1162 Galaxa elíptica Eridanus 02h 58m 56.0s -12° 23′ 55″ 13.55
1163 Galaxa espiral barrada Eridanus 03h 00m 22.1s -17° 09′ 09″ 14.66
1164 Galaxa espiral entemedia Perseus 03h 01m 59.8s +42° 35′ 06″ 14.0
1165 Galaxa espiral barrada Fornax 02h 58m 47.7s -32° 05′ 57″ 13.92
1166 Galaxa espiral Aries 03h 00m 35.0s +11° 50′ 34″ 14.86
1167 Galaxa lenticular Perseus 03h 01m 42.4s +35° 12′ 21″ 13.38
1168 Galaxa espiral entemedia Aries 03h 00m 47.0s +11° 46′ 20″ 15.02
1169 Galaxa espiral entemedia Perseus 03h 03m 34.7s +46° 23′ 11″ 12.2
1170

Aries

03h 02m 26.9s +27° 04′ 22″
1171 Galaxa espiral Perseus 03h 03m 59.0s +43° 23′ 54″ 13.0
1172 Galaxa elíptica Eridanus NGC 1172 Hubble WikiSky.jpg 03h 01m 36.0s -14° 50′ 12″ 13.31
1173

Perseus

03h 03m 57.7s +42° 23′ 01″
1174 NGC 1186 Galaxa espiral barrada Perseus 03h 05m 30.8s +42° 50′ 08″ 12.2
1175 Galaxa lenticular Perseus 03h 04m 32.3s +42° 20′ 22″ 13.89
1176 Estrella Perseus 03h 04m 34.9s +42° 23′ 36″
1177 Galaxa espiral Perseus 03h 04m 37.1s +42° 21′ 46″ 15.5
1178 Estrella Perseus 03h 04m 38.8s +42° 18′ 48″
1179 Galaxa espiral entemedia Eridanus 03h 02m 38.5s -18° 53′ 52″ 13.83
1180 Galaxa Eridanus 03h 01m 51.0s -15° 01′ 47″ 15.76
1181 Galaxa lenticular Eridanus 03h 01m 42.7s -15° 03′ 08″ 16.19
1182 NGC 1205 Galaxa espiral Eridanus 03h 03m 28.4s -09° 40′ 13″ 14.79
1183 Estrella Perseus 03h 04m 46.1s +42° 22′ 08″
1184 Galaxa espiral Cepheus 03h 16m 45.0s +80° 47′ 36″ 13.44
1185 Galaxa espiral barrada Eridanus 03h 02m 59.5s -09° 07′ 56″ 14.46
1186 NGC 1174 Galaxa espiral barrada Perseus 03h 05m 30.8s +42° 50′ 08″ 12.2
1187 Galaxa espiral barrada Eridanus 03h 02m 37.6s -22° 52′ 02″ 11.67
1188 Galaxa lenticular Eridanus 03h 03m 43.4s -15° 29′ 04″ 14.77
1189 Galaxa espiral barrada Eridanus 03h 03m 24.5s -15° 37′ 24″ 15.15
1190 Galaxa lenticular Eridanus 03h 03m 26.1s -15° 39′ 43″ 15.19
1191 Galaxa lenticular Eridanus 03h 03m 30.8s -15° 41′ 07″ 15.28
1192 Galaxa elíptica Eridanus 03h 03m 34.6s -15° 40′ 44″ 15.36
1193 Cúmulu abiertu Perseus 03h 05m 55.7s +44° 22′ 59″ 12.6
1194 Galaxa lenticular Cetus 03h 03m 49.1s -01° 06′ 13″ 14.0
1195 Galaxa Eridanus 03h 03m 32.8s -12° 02′ 23″ 14.5
1196 Galaxa lenticular Eridanus 03h 03m 35.2s -12° 04′ 35″ 14.5
1197

Perseus

03h 06m 14.2s +44° 03′ 40″
1198 IC 282 Galaxa lenticular Perseus 03h 06m 13.2s +41° 50′ 56″ 13.5
1199 Galaxa elíptica Eridanus 03h 03m 38.4s -15° 36′ 49″ 12.37

Oxetos NGC (1200-1299)[editar | editar la fonte]

Oxetu NGC Otros nomes Tipu d'Oxetu Constelación Imaxe Ascensión recta (J2000.0) Declinación (J2000.0) Magnitú aparente
1200 Galaxa lenticular Eridanus 03h 03m 54.5s -11° 59′ 31″ 13.20
1201 Galaxa lenticular Fornax 03h 04m 08.0s -26° 04′ 11″ 12.20
1202 Galaxa espiral Eridanus 03h 05m 02.5s -06° 29′ 30″ 16.6
1203 Par de galaxes Eridanus 03h 05m 14.4s -14° 22′ 41″ 12.5
1204 Galaxa espiral Eridanus 03h 04m 39.9s -12° 20′ 29″ 14.21
1205 NGC 1182 Galaxa espiral Eridanus 03h 03m 28.4s -09° 40′ 13″ 14.79
1206 Galaxa elíptica Eridanus 03h 06m 09.7s -08° 49′ 59″ 14.68
1207 Galaxa espiral Perseus 03h 08m 15.5s +38° 22′ 56″ 13.38
1208 Galaxa espiral Eridanus 03h 06m 11.9s -09° 32′ 29″ 13.35
1209 Galaxa elíptica Eridanus 03h 06m 03.0s -15° 36′ 41″ 12.86
1210 Galaxa lenticular Fornax 03h 06m 45.3s -25° 42′ 59″ 13.46
1211 Galaxa espiral barrada Cetus 03h 06m 52.4s -00° 47′ 40″ 13.2
1212 IC 1883 Galaxa espiral Perseus 03h 09m 42.2s +40° 53′ 35″ 16.0
1213 IC 1881 Galaxa espiral Perseus 03h 09m 17.3s +38° 38′ 58″ 15.0
1214 Galaxa lenticular Eridanus 03h 06m 56.0s -09° 32′ 39″ 14.30
1215 Galaxa espiral entemedia Eridanus 03h 07m 09.4s -09° 35′ 34″ 15.00
1216 Galaxa lenticular Eridanus 03h 07m 18.5s -09° 36′ 46″ 15.25
1217 Galaxa espiral Fornax 03h 06m 06.0s -39° 02′ 11″ 13.64
1218 Galaxa espiral Cetus 03h 08m 26.2s +04° 06′ 39″ 13.84
1219 Galaxa espiral Cetus 03h 08m 28.0s +02° 06′ 31″ 13.82
1220 Cúmulu abiertu Perseus 03h 11m 40.7s +53° 20′ 53″ 11.8
1221 Galaxa lenticular Eridanus 03h 08m 15.5s -04° 15′ 34″ 14.60
1222 Galaxa lenticular Eridanus 03h 08m 56.7s -02° 57′ 19″ 13.62
1223 Galaxa elíptica Eridanus 03h 08m 19.9s -04° 08′ 18″ 14.42
1224 Galaxa lenticular Perseus 03h 11m 13.5s +41° 21′ 49″ 14.7
1225 Galaxa Eridanus 03h 08m 47.2s -04° 06′ 06″ 14.85
1226 Galaxa elíptica Perseus 03h 11m 05.3s +35° 23′ 13″ 13.85
1227 Galaxa lenticular Perseus 03h 11m 07.7s +35° 19′ 29″ 15.24
1228 Galaxa lenticular Eridanus 03h 08m 11.7s -22° 55′ 22″ 14.59
1229 Galaxa espiral barrada Eridanus 03h 08m 10.8s -22° 57′ 39″ 14.82
1230 Galaxa lenticular Eridanus 03h 08m 16.4s -22° 59′ 02″ 15.37
1231 Galaxa espiral Eridanus 03h 06m 29.3s -15° 34′ 09″ 14.42
1232 Arp 41 Galaxa espiral entemedia Eridanus Ngc1232-lo.jpg 03h 09m 45.5s -20° 34′ 46″ 10.93
1233 NGC 1235 Galaxa espiral Perseus 03h 12m 33.1s +39° 19′ 08″ 14.0
1234 Galaxa espiral barrada Eridanus 03h 9m 39.1s -07° 50′ 47″ 15.3g
1235 NGC 1233 Galaxa espiral Perseus 03h 12m 33.1s +39° 19′ 08″ 14.0
1236 Galaxa Aries 03h 11m 28.0s +10° 48′ 30″ 15.7
1237 Estrella doble Eridanus 03h 10m 09.0s -08° 41′ 32″
1238 Galaxa elíptica Eridanus 03h 10m 52.7s -10° 44′ 53″ 14.30
1239 Galaxa lenticular Eridanus 03h 10m 53.7s -02° 33′ 11″ 14.61
1240 Estrella doble Aries 03h 13m 26.7s +30° 30′ 26″
1241 Arp 304 NED01 Galaxa espiral barrada Eridanus 03h 11m 14.6s -08° 55′ 20″ 11.99
1242 Arp 304 NED02 Galaxa espiral barrada Eridanus 03h 11m 19.3s -08° 54′ 09″ 14.55
1243 Estrella doble Eridanus 03h 11m 25.4s -08° 56′ 43″
1244 Galaxa espiral Horologium 03h 06m 31.1s -66° 46′ 32″ 13.88
1245 Cúmulu abiertu Perseus 03h 14m 41.4s +47° 14′ 19″ 9.2
1246 Galaxa elíptica Horologium 03h 07m 02.1s -66° 56′ 19″ 13.85
1247 Galaxa espiral Eridanus 03h 12m 14.3s -10° 28′ 52″ 13.47
1248 Galaxa lenticular Eridanus 03h 12m 48.5s -05° 13′ 29″ 13.72
1249 Galaxa espiral barrada Horologium 03h 10m 01.2s -53° 20′ 09″ 12.19
1250 Galaxa lenticular Perseus 03h 15m 21.1s +41° 21′ 20″ 13.96
1251 Estrella doble Cetus 03h 14m 09.1s +01° 27′ 24″
1252 Cúmulu abiertu Horologium 03h 10m 44.3s -57° 45′ 31″
1253 Arp 279 NED01 Galaxa espiral Eridanus 03h 14m 09.1s -02° 49′ 22″ 13
1253A Arp 279 NED02 Galaxa espiral barrada Eridanus 03h 14m 23.3s -02° 48′ 03″ 14.90
1254 Galaxa lenticular Cetus 03h 14m 24.0s +02° 40′ 38″ 15.10
1255 Galaxa espiral entemedia Fornax 03h 13m 32.0s -25° 43′ 31″ 12.06
1256 Galaxa espiral entemedia Eridanus 03h 13m 58.3s -21° 59′ 11″ 14.37
1257 Estrella doble Perseus 03h 16m 59.5s +41° 31′ 45″
1258 Galaxa espiral entemedia Eridanus 03h 14m 05.5s -21° 46′ 27″ 13.95
1259 Galaxa lenticular Eridanus 03h 17m 17.3s +41° 23′ 07″ 16
1260 Galaxa espiral Eridanus 03h 17m 27.2s +41° 24′ 19″ 14.32
1261 Cúmulu globular Horologium 03h 12m 15.3s -55° 13′ 01″ 9.8
1262 Galaxa espiral entemedia Eridanus 03h 15m 33.6s -15° 52′ 46″ 15.0
1263 Galaxa Eridanus 03h 15m 39.5s -15° 05′ 54″ 15.04
1264 Galaxa espiral barrada Perseus 03h 17m 59.6s +41° 31′ 13″ 16.0
1265 Galaxa elíptica Perseus 03h 18m 15.8s +41° 51′ 28″ 13.22
1266 Galaxa lenticular Eridanus 03h 16m 00.7s -02° 25′ 38″ 13.93
1267 Galaxa elíptica Perseus 03h 18m 44.9s +41° 28′ 04″ 15.4
1268 Galaxa espiral entemedia Perseus 03h 18m 45.1s +41° 29′ 19″ 14.2
1269 NGC 1291 Galaxa espiral barrada Eridanus NGC 1291SST.jpg 03h 17m 18.6s -41° 06′ 29″ 9.39
1270 Galaxa elíptica Perseus 03h 18m 58.1s +41° 28′ 12″ 14.26
1271 Galaxa lenticular Perseus 03h 19m 11.3s +41° 21′ 12″ 15.1
1272 Galaxa elíptica Perseus 03h 19m 21.3s +41° 29′ 26″ 12.86
1273 Galaxa lenticular Perseus 03h 19m 26.7s +41° 32′ 26″ 14.27
1274 Galaxa elíptica Perseus 03h 19m 40.5s +41° 32′ 55″ 15.12
1275 Perseus A HSV Galaxa elíptica y Galaxa espiral Perseus NGC1275.jpg 03h 19m 48.1s +41° 30′ 42″ 12.64
1276 Estrella doble Perseus 03h 19m 51.2s +41° 38′ 31″
1277 Galaxa lenticular Perseus 03h 19m 51.5s +41° 34′ 25″ 14.66
1278 IC 1907 Galaxa elíptica Perseus 03h 19m 54.1s +41° 33′ 48″ 13.57
1279 Galaxa lenticular Perseus 03h 19m 59.1s +41° 28′ 46″ 15.5
1280 Galaxa espiral Cetus 03h 17m 57.1s -00° 10′ 09″ 14.0
1281 Galaxa elíptica Perseus 03h 20m 06.1s +41° 37′ 48″ 14.5
1282 Galaxa elíptica Perseus 03h 20m 12.1s +41° 22′ 01″ 13.87
1283 Galaxa elíptica Perseus 03h 20m 15.5s +41° 23′ 55″ 14.73
1284 Galaxa lenticular Eridanus 03h 17m 45.5s -10° 17′ 21″ 14.64
1285 Galaxa espiral barrada Eridanus 03h 17m 53.4s -07° 17′ 52″ 13.5g
1286 Galaxa Eridanus 03h 17m 48.5s -07° 37′ 01″ 14.1g
1287 Galaxa espiral Eridanus 03h 18m 33.5s -02° 43′ 01″ 14.72
1288 Galaxa espiral entemedia Fornax NGC 1288.jpg 03h 17m 13.2s -32° 34′ 33″ 13.26
1289 IC 314 Galaxa lenticular Eridanus 03h 18m 49.8s -01° 58′ 24″ 13.48
1290 Galaxa Eridanus 03h 19m 25.1s -13° 59′ 23″ 15.40
1291 NGC 1269 Galaxa espiral barrada Eridanus NGC 1291SST.jpg 03h 17m 18.6s -41° 06′ 29″ 9.39
1292 Galaxa espiral Fornax 03h 18m 14.9s -27° 36′ 37″ 12.70
1293 Galaxa elíptica Perseus 03h 21m 36.4s +41° 23′ 34″ 14.50
1294 Galaxa lenticular Perseus 03h 21m 39.9s +41° 21′ 38″ 14.3
1295 Galaxa espiral[2] Eridanus 03h 20m 03.2s[2] -13° 59′ 54″[2] 13.3[2]
1296 Galaxa espiral barrada Eridanus 03h 18m 49.7s -13° 03′ 45″ 14.76
1297 Galaxa lenticular Eridanus 03h 19m 14.2s -19° 06′ 00″ 12.77
1298 Galaxa elíptica Eridanus 03h 20m 13.1s -02° 06′ 51″ 14.95
1299 Galaxa espiral barrada Eridanus 03h 20m 09.7s -06° 15′ 43″ 13.37

Oxetos NGC (1300-1399)[editar | editar la fonte]

Oxetu NGC Otros nomes Tipu d'Oxetu Constelación Imaxe Ascensión recta (J2000.0) Declinación (J2000.0) Magnitú aparente
1300 Galaxa espiral barrada Eridanus Hubble2005-01-barred-spiral-galaxy-NGC1300.jpg 03h 19m 41.1s -19° 24′ 41″ 11.42
1301 Galaxa espiral barrada Eridanus 03h 20m 35.3s -18° 42′ 55″ 13.87
1302 Galaxa espiral barrada Fornax 03h 19m 51.2s -26° 03′ 38″ 11.69
1303 Galaxa Eridanus 03h 20m 40.8s -07° 23′ 40″ 14.2g
1304 NGC 1307 Galaxa lenticular Eridanus 03h 21m 12.8s -04° 35′ 03″ 14.40
1305 Galaxa lenticular Eridanus 03h 21m 23.0s -02° 19′ 01″ 14.32
1306 Galaxa espiral Fornax 03h 21m 03.0s -25° 30′ 45″ 13.60
1307 NGC 1304 Galaxa lenticular Eridanus 03h 21m 12.8s -04° 35′ 03″ 14.40
1308 Galaxa espiral barrada Eridanus 03h 22m 28.5s -02° 45′ 26″ 14.70
1309 Galaxa espiral Eridanus N1309.jpg 03h 22m 06.5s -15° 24′ 00″ 11.97
1310 Galaxa espiral Fornax 03h 21m 03.4s -37° 06′ 06″ 12.55
1311 Galaxa espiral barrada Horologium 03h 20m 06.9s -52° 11′ 08″ 13.44
1312 Estrella doble Tauro 03h 23m 41.7s +01° 11′ 05″
1313 Galaxa espiral barrada Reticulum Phot-43a-06.jpg 03h 18m 16.0s -66° 29′ 54″ 9.2
1316

Galaxa lenticular

Fornax Ngc1316 hst.jpg 03h 22m 41.5s -37° 12′ 34″ 9.7
1317 Fornax B, NGC 1318 Galaxa espiral Fornax 03h 22m 44.8s -37° 06′ 01″ 11.9
1318 Fornax B, NGC 1317 Galaxa espiral Fornax 03h 22m 44.8s -37° 06′ 01″ 11.9
1319 Galaxa lenticular Eridanus 03h 23m 56.4s -21° 31′ 40″ 14.06
1320 Galaxa espiral Eridanus 03h 24m 48.7s -03° 02′ 32″ 13.32
1321 Galaxa elíptica Eridanus 03h 24m 48.6s -03° 00′ 56″ 14.21
1322 Galaxa Eridanus 03h 24m 54.7s -02° 55′ 09″ 14.36
1323 Galaxa Eridanus 03h 24m 56.1s -02° 49′ 20″ 16.02
1324 Galaxa espiral Eridanus 03h 25m 01.7s -05° 44′ 45″ 13.2g
1325 Galaxa espiral Eridanus 03h 24m 25.6s -21° 32′ 39″ 12.49
1326 Galaxa lenticular Fornax 03h 23m 56.4s -36° 27′ 53″ 12.20
1327 Galaxa espiral barrada Fornax 03h 25m 23.1s -25° 40′ 49″ 15.24
1328 Galaxa Eridanus 03h 25m 39.1s -04° 07′ 30″ 14.78
1329 Galaxa espiral Eridanus 03h 26m 02.6s -17° 35′ 29″ 13.79
1330 Asterismo Perseus 03h 29m 04.5s +41° 40′ 31″
1331 IC 324 Galaxa elíptica Eridanus 03h 26m 28.3s -21° 21′ 20″ 14.33
1332 Galaxa lenticular Eridanus 03h 26m 17.3s -21° 20′ 07″ 12.11
1333 Nebulosa difusa Perseus NGC 1333ssc2005-24a medium.jpg 03h 29m 02s +31° 21′ 10.9
1334 Galaxa espiral Perseus 03h 30m 01.8s +41° 49′ 55″ 14.1
1335 Galaxa lenticular Perseus 03h 30m 19.5s +41° 34′ 22″ 14.8
1336 Galaxa lenticular Fornax 03h 26m 32.2s -35° 42′ 49″ 13.10
1337 Galaxa espiral Eridanus 03h 28m 05.9s -08° 23′ 19″ 13.24
1338 Galaxa espiral entemedia Eridanus 03h 28m 54.5s -12° 09′ 12″ 13.7b
1339 Galaxa elíptica Fornax 03h 28m 06.6s -32° 17′ 10″ 12.51
1340 NGC 1344 Galaxa elíptica Fornax 03h 28m 19.7s -31° 04′ 05″ 11.27
1341 Galaxa espiral entemedia Fornax 03h 27m 58.4s -37° 09′ 00″ 13.21
1342 Cúmulu abiertu Perseus 03h 31m 40.1s +37° 22′ 46″ 6.7
1343 Galaxa espiral entemedia Cassiopeia 03h 37m 49.7s +72° 34′ 17″ 13.5
1344 NGC 1340 Galaxa elíptica Fornax 03h 28m 19.7s -31° 04′ 05″ 11.27
1345 Galaxa espiral barrada Eridanus 03h 29m 31.7s -17° 46′ 42″ 14.33
1346 Galaxa espiral Eridanus 03h 30m 13.2s -05° 32′ 36″ 13.8g
1347 Arp 39 Galaxes n'interaición Eridanus 03h 29m 41.5s -22° 17′ 06″ 13.72
1348 Cúmulu abiertu Perseus 03h 34m 08.5s +51° 25′ 14″
1349 Galaxa lenticular Tauro 03h 31m 27.5s +04° 22′ 51″ 14.17
1350 Galaxa espiral barrada Fornax Ngc 1350.jpg 03h 31m 08.1s -33° 37′ 43″ 11.46
1351 Galaxa lenticular Fornax 03h 30m 35.0s -34° 51′ 14″ 13.02
1352 Galaxa lenticular Eridanus 03h 31m 33.0s -19° 16′ 42″ 14.79
1353 Galaxa espiral barrada Eridanus 03h 32m 03.0s -20° 49′ 09″ 12.57
1354 Galaxa espiral entemedia Eridanus 03h 32m 29.4s -15° 13′ 16″ 13.46
1355 Galaxa lenticular Eridanus 03h 33m 23.5s -04° 59′ 55″ 14.56
1356 Galaxa espiral entemedia Horologium 03h 30m 40.8s -50° 18′ 35″ 13.71
1357 Galaxa espiral Eridanus 03h 33m 17.1s -13° 39′ 51″ 12.83
1358 Galaxa espiral entemedia Eridanus 03h 33m 39.7s -05° 05′ 22″ 13.30
1359 Galaxa irregular Eridanus 03h 33m 47.7s -19° 29′ 31″ 13.28
1360 Nebulosa planetaria Fornax 03h 33m 14.6s -25° 52′ 18″ 11.0
1361 Galaxa elíptica Eridanus 03h 34m 17.8s -06° 15′ 54″ 14.1g
1362 Galaxa lenticular Eridanus 03h 33m 53.1s -20° 16′ 57″ 14.11
1363 Galaxa espiral barrada Eridanus 03h 34m 49.6s -09° 50′ 33″ 13.9b
1364 Galaxa Eridanus 03h 34m 59.0s -09° 50′ 19″ 15.38
1365 Gran Galaxa espiral barrada Galaxa espiral barrada Fornax Phot-08a-99-hires.jpg 03h 33m 36.4s -36° 08′ 25″ 10.32
1366 Galaxa lenticular Fornax 03h 33m 53.7s -31° 11′ 39″ 13.03
1367 NGC 1371 Galaxa espiral entemedia Fornax 03h 35m 01.3s -24° 55′ 59″ 11.57
1368 Galaxa Eridanus 03h 34m 58.9s -15° 39′ 21″ 15.22
1369 Galaxa espiral barrada Fornax 03h 36m 45.2s -36° 15′ 22″ 13.47
1370 Galaxa lenticular Eridanus 03h 35m 14.6s -20° 22′ 25″ 13.70
1371 NGC 1367 Galaxa espiral entemedia Fornax 03h 35m 01.3s -24° 55′ 59″ 11.57
1372 Galaxa elíptica[2] Eridanus 03h 36m 59.7s -15° 52′ 53″ 15.39
1373 Galaxa elíptica Fornax 03h 34m 59.2s -35° 10′ 16″ 14.27
1374 Galaxa elíptica Fornax 03h 35m 16.6s -35° 13′ 35″ 12.00
1375 Galaxa lenticular Fornax 03h 35m 16.8s -35° 15′ 56″ 13.50
1376 Galaxa espiral Eridanus 03h 37m 05.9s -05° 02′ 34″ 12.89
1377 Galaxa lenticular Eridanus 03h 36m 39.1s -20° 54′ 08″ 13.69
1378 Estrella doble Fornax 03h 35m 58.2s -35° 12′ 40″
1379 Galaxa elíptica Fornax 03h 36m 03.9s -35° 26′ 28″ 12.64
1380 Galaxa lenticular Fornax 03h 36m 27.6s -34° 58′ 34″ 11.20
1381 Galaxa lenticular Fornax 03h 36m 31.7s -35° 17′ 43″ 12.44
1382 Galaxa lenticular Fornax 03h 37m 08.9s -35° 11′ 42″ 12.92
1383 Galaxa elíptica Eridanus 03h 37m 39.2s -18° 20′ 22″ 13.45
1384 Galaxa espiral Tauro 03h 39m 13.6s +15° 49′ 10″ 15.36
1385 Galaxa espiral barrada Fornax 03h 37m 28.3s -24° 30′ 05″ 11.76
1386 Galaxa lenticular Eridanus 03h 36m 46.2s -35° 59′ 57″ 12.09
1387 Galaxa lenticular Fornax 03h 36m 57.0s -35° 30′ 24″ 12.01
1388 Galaxa elíptica[2] Eridanus 03h 38m 12.0s -15° 53′ 58″ 14.88
1389 Galaxa lenticular Eridanus 03h 37m 11.7s -35° 44′ 46″ 13.16
1390 Galaxa espiral barrada Eridanus 03h 37m 52.2s -19° 00′ 30″ 14.59
1391 Galaxa lenticular Eridanus 03h 38m 52.9s -18° 21′ 15″ 14.34
1392 Oxetu non esistente[2] Eridanus 03h 37m 31.6s[2] -37° 07′ 13″[2]
1393 Galaxa lenticular Eridanus 03h 38m 38.6s -18° 25′ 41″ 12.97
1394 Galaxa lenticular Eridanus 03h 39m 06.9s -18° 17′ 32″ 13.82
1395 Galaxa elíptica Eridanus 03h 38m 29.8s -23° 01′ 40″ 10.97
1396 Galaxa lenticular Eridanus 03h 38m 06.5s -35° 26′ 24″ 14.82
1397 Galaxa espiral barrada Eridanus 03h 39m 47.1s -04° 40′ 12″ 14.70
1398 Galaxa espiral barrada Fornax 03h 38m 52.1s -26° 20′ 16″ 10.63
1399 Galaxa elíptica Fornax NGC 1399 Hubble WikiSky.jpg 03h 38m 29.1s -35° 27′ 03″ 10.00

Oxetos NGC (1400-1499)[editar | editar la fonte]

Oxetu NGC Otros nomes Tipu d'Oxetu Constelación Imaxe Ascensión recta (J2000.0) Declinación (J2000.0) Magnitú aparente
1400 Galaxa lenticular Eridanus 03h 39m 30.7s -18° 41′ 18″ 12.3
1404 Galaxa elíptica[3] Fornax NGC 1404SST.jpg 03h 38m 52.2s -35° 35′ 42″ 10.9
1409 Galaxes n'interaición Tauro NGC 1409HSTFull.jpg 03h 41m 10.4s -01° 18′ 09″ 14.7
1410 Galaxes n'interaición Tauro 03h 41m 10.8s -01° 17′ 56″ 14
1427A Galaxa irregular Fornax Irregular galaxy NGC 1427A (captured by the Hubble Space Telescope).jpg 03h 40m 09.4s -35° 37′ 46″ 14.2
1427B Galaxa elíptica Fornax 03h 42m 19.3s -35° 23′ 41″ 11.8
1432 Nebulosa Maia
(Alcontrada dientro de les Pléyades)[1]
Nebulosa difusa Tauro 03h 46m +24°
1435 Nebulosa Merope
(Alcontrada dientro de les Pléyades)[1]
Nebulosa difusa Tauro Pleiades Spitzer big.jpg 03h 46m +24° 13
1482 Galaxa lenticular Eridanus 03h 54m 38.9s -20° 30′ 08″ 13.3
1491 Nebulosa difusa Perseus 04h 03m 21s +51° 18.9′ 11.3″
1499 Nebulosa California Nebulosa difusa Perseus 04h 03m 18s +36° 25′ 4.1

Oxetos NGC (1500-1599)[editar | editar la fonte]

Oxetu NGC Otros nomes Tipu d'Oxetu Constelación Imaxe Ascensión recta (J2000.0) Declinación (J2000.0) Magnitú aparente
1500 Galaxa lenticular Doráu 03h 58m 14.0s -52° 19′ 44″ 15.2
1501 Nebulosa planetaria Camelopardalis 04h 06m 59.2s +60° 55′ 14″ 15.2
1502 Cúmulu abiertu Camelopardalis 04h 08m +62° 20′ 7.5
1510 Galaxa lenticular Horologium 04h 03m 32.4s -43° 24′ 03″ 13.5
1511 Galaxa espiral Hydrus 03h 59m 35.7s -67° 38′ 06″ 12.1
1512 Galaxa espiral Horologium NGC 1512.jpg 04h 03m 54.3s -43° 20′ 56″ 11.5
1513 Cúmulu abiertu Perseus 04h 11m +49° 31′ 8.7
1514 Nebulosa planetaria Tauro NGC1514.jpg 04h 09m 17.0s +30° 46′ 33″ 10.0
1515 Galaxa espiral Doráu 04h 04m 02.9s -54° 06′ 10″ 11.83
1530 Galaxa espiral Camelopardalis 04h 23m 27.0s +75° 17′ 46″ 13.4
1531 Galaxa lenticular Eridanus 04h 11m 59.2s -32° 51′ 03″ 12.9
1532 Galaxa espiral Eridanus 04h 12m 04.3s -32° 52′ 27″ 10.7
1533 Galaxa lenticular Doráu 04h 09m 51.5s -56° 07′ 10″ 11.9
1534 Galaxa espiral Reticulum 04h 08m 46.0s -62° 47′ 45″ 12
1535 Nebulosa planetaria Eridanus 04h 14m 15.8s -12° 44′ 22″ 11.6
1553 PGC 14765 Galaxa lenticular Doráu 04h 16m 10.5s -55° 46′ 49″ 10.3
1554 Nebulosa Perdida de Struve Nebulosa difusa Tauro
1555 Hind's Nebula Oxetu Herbig-Haro Tauro 04h 21m 57.1s +19° 32′ 07″
1559 Galaxa espiral Reticulum 04h 17m 37.3s -62° 47′ 03″ 10.9
1560 Galaxa espiral Camelopardalis 04h 32m 47.7s +71° 52′ 46″ 12.1
1566 Galaxa espiral Doráu Sig05-013.jpg 04h 20m 00.6s -54° 56′ 17″ 10.2
1567 Galaxa lenticular Caelum 04h 21m 09.0s -48° 15′ 17″
1568 Galaxes n'interaición Eridanus 04h 24m 25.4s -00° 44′ 48″ 14.9
1569 Galaxa irregular Camelopardalis 04h 30m 49.3s +64° 50′ 53″ 11.8
1579 Nebulosa difusa Perseus 04h 30m 09.5s +35° 16′ 19″

Oxetos NGC (1600-1699)[editar | editar la fonte]

Oxetu NGC Otros nomes Tipu d'Oxetu Constelación Imaxe Ascensión recta (J2000.0) Declinación (J2000.0) Magnitú aparente
1611 Galaxa espiral Eridanus 04h 33m 5.8s -04° 17′ 49″ 13.4
1637 Galaxa espiral Eridanus 04h 41m 28.1s -02° 51′ 29″ 11.2
1672 Galaxa espiral Doráu NGC 1672 Hubble GALEX WikiSky.jpg 04h 45m 42.1s -59° 14′ 56″ 11.0

Oxetos NGC (1700-1799)[editar | editar la fonte]

Oxetu NGC Otros nomes Tipu d'Oxetu Constelación Imaxe Ascensión recta (J2000.0) Declinación (J2000.0) Magnitú aparente
1700 Galaxa elíptica Eridanus 04h 56m 56.3s -04° 51′ 52″ 12
1705 Galaxa lenticular Pictor NGC 1705.jpg 04h 54m 13.7s -53° 21′ 40″ 12.8
1714 (Alcontráu na Gran Nube de Magallanes)[1] Cúmulu abiertu Doráu 04h 52m 08.4s -66° 55′ 23″ 11.5
1715 (Alcontrada na Gran Nube de Magallanes)[1] Nebulosa difusa Doráu 04h 52m 10s -66° 54′
1725 Galaxa lenticular Eridanus 04h 59m 22.9s -11° 07′ 58″ 13
1784 Galaxa espiral Lepus 05h 05m 26.7s -11° 52′ 21″ 12
1788 Nebulosa difusa Orión 05h 06m 54s -03° 21′ 5.8

Oxetos NGC (1800-1899)[editar | editar la fonte]

Oxetu NGC Otros nomes Tipu d'Oxetu Constelación Imaxe Ascensión recta (J2000.0) Declinación (J2000.0) Magnitú aparente
1808 Galaxa espiral Columba 05h 07m 42.3s -37° 30′ 46″ 10.7
1818 Cúmulu globular Doráu Ngc1818a.jpg 05h 04m 13.8s -66° 26′ 02″ 9.7
1850 (Alcontráu na Gran Nube de Magallanes)[1] Cúmulu abiertu Doráu NGC1850.jpg 05h 08m 45.8s -68° 45′ 39″ 8.8
1851 Cúmulu globular Columba 05h 14m 06.3s -40° 02′ 50″ 8.8
1857 Cúmulu abiertu Auriga 05h 20m +39° 21′ 8.1
1872 Cúmulu abiertu Doráu 05h 13m 11.7s -69° 18′ 45″ 11.4
1893 Cúmulu abiertu Auriga 05h 22m 44s 33º 24’ 42” 14.38

Oxetos NGC (1900-1999)[editar | editar la fonte]

Oxetu NGC Otros nomes Tipu d'Oxetu Constelación Imaxe Ascensión recta (J2000.0) Declinación (J2000.0) Magnitú aparente
1904 Messier 79 Cúmulu globular Lepus M79a.jpg 05h 24m 10.6s -24° 31′ 27″ 9.2
1907 Cúmulu abiertu Auriga 05h 28m 06s +35° 20′ 8.9
1912 Messier 38 Cúmulu abiertu Auriga M38a.jpg 05h 28m 43s +35° 51′ 6.7
1931 Cúmulu abiertu Auriga 05h 31m 26.6s +34° 14′ 58″ 10.1
1946 Cúmulu abiertu Doráu 05h 25m 15s -66° 24′ 12.7
1948 Asociación d'estrelles Doráu 05h 24m 20.0s -66° 24′ 12″ 10.8
1952 Messier 1;
Nebulosa del cámbaru |

Remanente de la supernova SN 1054

Tauro Crab Nebula.jpg 05h 34m 32.0s +22° 00′ 52″ 8.4
1960 Messier 36 Cúmulu abiertu Auriga M36a.jpg 05h 36m 12s +34° 08′ 6.1
1961 Galaxa espiral Camelopardalis 05h 42m 05.4s +69° 22′ 42″ 12.2
1973 NGC 1975;
NGC 1977 ;
Nebulosa del Corredor
Nebulosa difusa Orión 05h 35m -04° 44′ 7
1974 Cúmulu abiertu Doráu 05h 27m 59.0s -67° 25′ 27″ 10.3
1975 NGC 1973;
NGC 1977 ;
Nebulosa del Corredor
Nebulosa difusa Orión 05h 35m -05° 23′ 7
1976 Messier 42;
Nebulosa de Orión
Nebulosa difusa Orión 05h 35m 17.3s -05° 23′ 28″ 5
1977 NGC 1973;
NGC 1975 ;
Nebulosa del Corredor
Nebulosa difusa Orión 05h 35m 15.0s -04° 53′ 12″ 7
1978 Cúmulu globular Doráu 05h 28m 45.0s -66° 14′ 14″ 10.7
1980 Cúmulu abiertu Orión 05h 35m -05° 55′ 2.5
1981 Cúmulu abiertu Orión 05h 35m -04° 24′ 4.2
1982 Messier 43;
Nebulosa de De Mairan
Nebulosa difusa Orión M43 HST.jpg 05h 35m 31s -05° 16′ 9
1986 Cúmulu abiertu Mensa 05h 27m 37.7s -69° 58′ 14″ 11.3
1988 Star[4] Tauro 05h 38m[4] +21° 14′[4]
1992 Galaxa espiral Columba 05h 34m 32.0s -30° 53′ 46″
1996 Cúmulu abiertu Tauro 05h 38m +25° 46′
1997 Cúmulu abiertu Doráu 05h 30m 34s -63° 12.2′ 14.3″
1998 Galaxa lenticular Pictor 05h 33m 15.2s -48° 41′ 42″
1999 Nebulosa difusa Orión 05h 36m 27s -06° 43′ 9.5

NOTA: Dependiendo de la fecha de consulta de la fonte orixinal, los datos pueden camudar llevemente.

Otres llistes[editar | editar la fonte]

Bibliografía[editar | editar la fonte]

  • PUERTA RESTREPO, Germán (1999). "Guía pa viaxeros del cielu. Astronomía con binoculares." (en español). Planeta. ISBN 950-49-0206-5.

Referencies[editar | editar la fonte]

The constellation information in these tables is taken from The Complete New General Catalogue and Index Catalogue of Nebulae and Star Clusters by J. L. Y. Dreyer,[4] which was accessed using the VizieR Service. Galaxy types are identified using the NASA/IPAC Extragalactic Database. The other data in these tables are from the SIMBAD Astronomical Database unless otherwise stated.

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 1,5 «NASA/IPAC Extragalactic Database». Results for various objects.
  2. 2,0 2,1 2,2 2,3 2,4 2,5 2,6 2,7 2,8 The NGC/IC Proyect. «Public Access NGC/IC Database» (inglés). Error de cita: La etiqueta <ref> ye inválida; el nome «NGC/IC» ta definíu delles vegaes con distintu conteníu
  3. G. de Vaucouleurs, A. de Vaucouleurs, H. G. Corwin, R. J. Buta, G. Paturel, P. Fouque (1991). Third Reference Catalogue of Bright Galaxies. New York: Springer-Verlag.
  4. 4,0 4,1 4,2 4,3 R. W. Sinnott, editor (1988). The Complete New General Catalogue and Index Catalogue of Nebulae and Star Clusters by J. L. Y. Dreyer. Sky Publishing Corporation and Cambridge University Press. ISBN 0-933-34651-4.