Kerry Washington

De Wikipedia
Saltar a navegación Saltar a la gueta
30-10-2019 20:21
Kerry Washington35mm film frames.svg
Kerry Washington LF.jpg
Vida
Nacimientu

El Bronx y Nueva York31  de xineru de 1977

(42 años)
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Grupu étnicu Afroestauxunidense
Familia
Casáu/ada con Nnamdi Asomugha  (24 xunu 2013 -
Estudios
Estudios Universidá George Washington
Universidá George Washington 1998) : antropoloxía, Socioloxía
Oficiu
Oficiu actriz, actriz de cine, actriz de televisión y actriz de voz
Premios
Miembru de Phi Beta Kappa Traducir
IMDb nm0913488
www.kerrywashington.com
Cambiar los datos en Wikidata

Kerry Washington (31 de xineru de 1977) ye una actriz d'Estaos Xuníos.

Ye conocida por papeles como'l d'esposa de Ray Charles, Della Bea Robinson, na película Ray (2004) xunto a Jamie Foxx, como Kay Amin en L'últimu rei d'Escocia con Forest Whitaker, o'l d'Alicia Masters en Los Cuatro Fantásticos y la so secuela de 2007, Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer. A empiezos del 2013 estrénose con Django Unchained onde da vida a Broomhilda, la esposa de Django, nuevamente compartiendo roles con Jamie Foxx.

Dende 2012 ye la protagonista de la serie Scandal, emitida pola cadena estauxunidense ABC. Na actualidá ta nomada a los Emmy como meyor actriz principal, pol so papel d'Olivia Pope.

Filmografía[editar | editar la fonte]

Filmografía
Añu Película Papel Notes
2000 Our Song Lanisha Brown
3D Angie
2001 Save the Last Dance Chenille Reynolds
Lift Niecy
2002 Take the A Train Keisha
Bad Company Julie
2003 The United States of Leland Ayesha
The Human Stain Ellie
Sin Kassie
2004 Against the Ropes Renee
Strip Search (Película de TV) Unknown
She Hate Me Fatima Goodrich
Ray Della Bea Robinson
2005 Sexual Life Rosalie
Mr. & Mrs. Smith Jasmine
Los Cuatro Fantásticos Alicia Masters
Wait Maggie
2006 Little Man Vanessa
L'últimu rei d'Escocia Kay Amin
The Dead Girl Rosetta
2007 I Think I Love My Wife Nikki Tru
Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer Alicia Masters
2008 Woman in Burka Kerry
Lakeview Terrace Lisa Mattson
Miracle at St. Anna Zana Wilder
2009 Life Is Hot in Cracktown Marybeth
2010 Mother and Child Lucy
2012 A Thousand Words Caroline
2012-presente Scandal (Serie TV)[1] Olivia Pope Rol Principal
2013 Django Desencadenáu Broomhilda Von Schaft

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]

Referencies[editar | editar la fonte]