Constance Tipper

De Wikipedia
Constance Tipper
Vida
Nacimientu New Barnet (en) Traducir6 de febreru de 1894
Nacionalidá Bandera del Reinu Xuníu Reinu Xuníu
Muerte Penrith14 d'avientu de 1995 (101 años)
Estudios
Estudios Saint Felix School (es) Traducir
Newnham College
Llingües falaes inglés[1]
Oficiu inxeniera, Metalurxa, cristalógrafaprofesora universitaria
Emplegadores Universidá de Cambridge
Miembru de Women's Engineering Society (es) Traducir
Cambiar los datos en Wikidata

Constance Fligg Elam Tipper (6 de febreru de 1894New Barnet (en) Traducir – 14 d'avientu de 1995Penrith) foi una metalúrxica y cristalógrafa británica.

Orixe[editar | editar la fonte]

Constance Tipper, fía d'un ciruxanu, empezó la so educación en St Felix, d'onde foi la primer muyer que llogró un Natural Science Tripos de la Universidá de Cambrigde. En 1915 coló al Departamentu de Metalurxa del Llaboratoriu Nacional de Física, en Teddington, d'onde, al añu siguiente, pasó a la Royal School of Mines en Kensington, onde llogró'l cargu d'ayudante d'investigación de Sir Harold Carpenter y desenvolvió un métodu pa la fabricación de cristales metálicos. En 1929 establecer en Cambrigde, onde siguiría la so carrera mientres más de 30 años.

Quebrar fráxil n'aceros[editar | editar la fonte]

Constance Tipper especializar na investigación de la resistencia de los metales y el so efeutu nos problemes d'inxeniería. Mientres la Segunda Guerra Mundial, Lord Baker asignó-y la investigación sobre les causes de la quebra fráxil nos barcos de la clase Liberty. Estos barcos construyir en gran númberu nos Estaos Xuníos ente 1941 y 1945, y fueron los primeros barcos de tresporte fabricaos usando namái soldadures. El tresporte de suministros a los frentes de la guerra dependía d'estos barcos, amás d'actuar como barco hospital, talleres d'arreglu y tresporte de tanques. Taben perdiéndose demasiaos n'alta mar, con tol so cargamentu, por cuenta de grandes resquiebros que llegaben a arrobinase a lo llargo de tol cascu.

Tipper estableció que les quebres nun se producíen por culpa de les soldadures, sinón poles propiedaes del aceru en sí. Demostró qu'esiste una temperatura crítico per debaxo de la cual la manera de quebra del aceru camuda de dúctil a fráxil. Como los barcos nel Atlánticu Norte víense sometíos a baxes temperatures, yeren susceptibles al frayatu fráxil. Los resquiebros de fatiga podíen estendese a lo llargo de les xuntes de soldadura que xuníen les plaques del cascu de los barcos, en cuenta de parase nos cantos de les plaques xuníes ente si por aciu remaches, como los que se fabricaren enantes.

En 1949 Tipper foi designada Llectora y convirtióse na única muyer miembru a tiempu completu de la Facultá d'Inxeniería de la Universidá de Cambridge.

Foi la primer persona qu'usó un microscopiu electrónicu de barríu (SEM) pa esaminar les superficies de quebrar metáliques. Usó un microscopiu electrónicu de barríu construyíu por Charles Oatley y el so equipu, el segundu SEM enxamás construyíu.

Desenvolvió'l "test de Tipper", usáu pa la determinación de la fraxilidá n'aceros.

Retirar en 1960 y el so centésimu cumpleaños en 1994 celebrar nel Newnham College llantando'l Arbol de Tipper, una castañal.

Obres[editar | editar la fonte]

  • "The Production of Single Crystals of Aluminium and their Tensile Properties" (with H. C. H. Carpenter). Proceedings of the Royal Society of London(1921).
  • Deformation of Metal Crystals (1935).
  • The Brittle Quebre Story (1962).

Referencies[editar | editar la fonte]

  • Charles, Jim and Gerry Smith. "Constance Tipper: her life and work", Materials World (1996).
  • Hayes, Evelyn. "Dr. Constance Tipper: testing her mettle in a materials world", Advanced Materials & Processes (1998).
  • Cathcart, Brian. " Non dinner, but a nice box of chocs", New Statesman (2004). Retrieved on May 27, 2007.
  • Hetzel, Phyllis. Obituary, The Independent (1995). Retrieved on May 27, 2007.

Referencies[editar | editar la fonte]

  1. Identificador CONOR.SI: 43048035. Afirmao en: CONOR.SI.

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]