Saltar al conteníu

Catherine Hessling

De Wikipedia
Catherine Hessling
Vida
Nacimientu Moronvilliers[1]22 de xunu de 1900[2]
Nacionalidá Bandera de Francia Francia
Llingua materna francés
Muerte La Celle-Saint-Cloud[3]28 de setiembre de 1979[2] (79 años)
Sepultura Cimetière parisien de Thiais (en) Traducir
Familia
Casada con Jean Renoir (1920 – 1943)
Fíos/es Alain Renoir
Estudios
Llingües falaes francés[4]
Oficiu actriz, modelu artística, modeluactriz de cine
IMDb nm0381642
Cambiar los datos en Wikidata

Andrée Madeleine Heuchling (22 de xunu de 1900Moronvilliers – 28 de setiembre de 1979La Celle-Saint-Cloud), conocida artísticamente sol seudónimu de Catherine Hessling; foi una actriz y modelu francesa. Posó para Pierre-Auguste Renoir mientres los últimos años de la vida del célebre pintor impresionista y más tarde casóse col segundu fíu d'ésti, el cineasta Jean Renoir, pa quien trabayó nes sos primeres filmaciones a partir de 1920.

Biografía

[editar | editar la fonte]

En 1917, la so guapura llamó l'atención de Henri Matisse, por aciu del cual acabó posando pa Renoir, actividá que desenvolvió hasta la muerte del artista, n'avientu de 1919.

El segundu fíu de Renoir, Jean, namorar de Andreè, y la pareya casóse'l 24 de xineru de 1920. Andreè, deseosa de faer carrera como actriz cinematográfica, foi la causante de que Jean abandonara la so decisión de dedicase a la cerámica (siguiendo los pasos xuveniles del so padre), y decidiérase por enfusase nel mundu del cine. Ella foi la protagonista de les primeres cinco películes del cineasta.

El 31 d'ochobre de 1921 Hessling dio a lluz al so fíu Alain. La pareya dixebrar en 1931. Hubo rumores de que la causa fueron les incumplíes mires de Andreè de protagonizar el filme de Renoir La Chienne, que'l so papel femenín principal recayó en Janie Marèse.

Hessling apaeció en papeles secundarios en tres películes sonores antes d'abandonar de forma definitiva'l mundu del espectáculu. El restu de la so vida trescurrió lloñe de l'atención del públicu.

Fallecimiento

[editar | editar la fonte]

Catherine finó'l 28 de setiembre de 1979, a la edá de 79 años, en La Celle-Saint-Cloud, un pequeñu suburbiu de París. Jean Renoir, el so ex-maríu, morriera poco antes esi mesmu añu en California.

Blonde à la rose, Andrée, 1915-1917 por Pierre-Auguste Renoir
Muyer encordando los sos zapatos.

Filmografía

[editar | editar la fonte]
  • 1924 : Catherine ou Une vie sans Joie - dir. Albert Dieudonné
  • 1925 : La Fille de l'eau - dir. Jean Renoir
  • 1926 : Nana (1926 filme)|Nana - dir. Jean Renoir
  • 1927 : La P'tite Lili - dir. Alberto Cavalcanti
  • 1927 : Sur un air de charleston - dir. Jean Renoir
  • 1928 : Yvette - dir. Alberto Cavalcanti
  • 1928 : La Petite Marchande d'allumettes - dir. Jean Renoir
  • 1928 : En rade - dir. Alberto Cavalcanti
  • 1928 : Tire-au-flanc - dir. Jean Renoir
  • 1929 : Le Petit Chaperon rouge - dir. Alberto Cavalcanti
  • 1929 : Vous verrez la semaine prochaine - dir. Alberto Cavalcanti
  • 1930 : Chasing Fortune (1930) - dir. Rochus Gliese, Carl Koch and Lotte Reiniger
  • 1933 : Du haut en bas - dir. Georg Wilhelm Pabst
  • 1933 : Coralie et Cie - dir. Alberto Cavalcanti
  • 1935 : Crime et châtiment - dir. Pierre Chenal

Referencies

[editar | editar la fonte]
  1. «Expediente de personas fallecidas». Consultáu'l 6 xineru 2022.
  2. 2,0 2,1 Afirmao en: Internet Movie Database. Identificador IMDb: nm0381642. Data de consulta: 12 agostu 2015. Llingua de la obra o nome: inglés.
  3. Afirmao en: Gemeinsame Normdatei. Data de consulta: 31 avientu 2014. Llingua de la obra o nome: alemán. Autor: Biblioteca Nacional d'Alemaña.
  4. Identificador CONOR.SI: 157847139. Afirmao en: CONOR.SI.

Enllaces esternos

[editar | editar la fonte]

Bibliografía

[editar | editar la fonte]