Rebecca Schaeffer

De Wikipedia
Saltar a navegación Saltar a la gueta
Rebecca Schaeffer
Rebecca Schaeffer35mm film frames.svg
Rebecca Schaeffer 86-88.JPG
Vida
Nacimientu

Eugene (Oregón)6  de payares de 1967

[1]
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Muerte

Hollywood18  de xunetu de 1989

[1] (21 años)
Sepultura Oregón
Causa de la muerte mancada por arma de fueu
Asesín Robert John Bardo
Estudios
Estudios Lincoln High School (en) Traducir
Oficiu
Oficiu actriz, actriz de televisión, modeluactriz de cine
Altor 1,7 m
IMDb nm0769726
rebeccaschaeffer.com
Cambiar los datos en Wikidata

Rebecca Lucile Schaeffer ( 6 de payares de 1967 - 18 de xunetu de 1989) foi una actriz d'Estaos Xuníos, meyor conocida pol so papel na comedia de situación My Sister Sam. Schaeffer foi acosada y depués asesinada por Robert John Bardu, un fan obsesivu que la tuvo acesmando mientres tres años, lo que socatró a la creación del pasaxe de les lleis anti-acoso en California.

Primeros años y carrera[editar | editar la fonte]

Schaeffer, única fía d'un Psicoloxía del desenvolvimientu psicólogu infantil y una escritora, foi criada en Portland, Oregón, onde asistió al Lincoln High School y aspiró a ser rabina. Siendo adolescente, trabayó como modelu y apaeció n'anuncios y como extra nun telefilme. Depués camudóse a Nueva York pa siguir cola so carrera d'actriz. Dempués de llegar a la portada de la revista Seventeen, probó pal papel de Patti Russell na comedia de situación de la CBS My Sister Sam.[2][3]

Dempués del final de la serie en 1988, Schaeffer tuvo una apaición en Radio Days (anque gran parte de la so actuación foi esaniciada), Scenes from the Class Struggle in Beverly Hills, The End of Innocence y nel telefilme Out of Time. Tamién foi voceru de Thursday's Child, organización benéfica infantil.[4]

Muerte[editar | editar la fonte]

El 18 de xunetu de 1989, Schaeffer foi asesinada por Robert John Bardu, un fan encegoláu que tuviera acosándola mientres tres años.[5] Bardu afitar en Schaeffer dempués que la so obsesión anterior, la pacifista Samantha Smith, morriera nun accidente d'avión.[6] Bardu escribió-y delles cartes a Schaeffer, una de les cualos foi respondida por un emplegáu del serviciu de fans de Schaeffer. En 1987, Bardu viaxó a Los Angeles nun intentu de ver a Schaeffer nel set de My Sister Sam, pero foi refugáu pola seguridá de la CBS. Enoxáu, tornó un mes más tarde armáu con un cuchiellu, pero nuevamente los guardias de seguridá torgar l'accesu a l'actriz. Bardu tornó a la so ciudá natal, Tucson y escaecióse de Schaeffer por un tiempu, empezar a ocupase de les cantantes pop Madonna, Debbie Gibson y Tiffany.[7]

En 1989, dempués de ver la película de Schaeffer Scenes from the Class Struggle in Beverly Hills, na qu'apaecía chada con un actor, Bardu se enfureció y decidió que Schaeffer tenía de ser castigada por ser "otra puta de Hollywood."[8] Dempués de lleer qu'el acosador de Theresa Saldana, Arthur Richard Jackson, llograra la direición de Saldana al traviés d'un investigador priváu, Bardu averar a una axencia de detectives de Tucson y pagólos 250 dólares pa llograr la so casa al traviés de los rexistros del Departamentu de Vehículos Motorizados (DMV) de California.[9][10] El so hermanu ayudólu a consiguir una arma de fueu, porque yera menor d'edá (Bardu tenía entós 19).[11]

Depués Bardu viaxó a Los Angeles per tercer vegada y, dempués d'alcontrar l'apartamentu de Schaeffer, analayó pol barriu preguntando a los transeúntes si esa yera la so residencia real. Confiáu en que la direición yera correuta, tocó'l timbre.[12] Schaeffer, quien se taba preparando pa una audición pa un papel en The Godfather III, abrió la puerta.[13][14] Bardu amosó-y la carta y l'autógrafu que primeramente ella -y unvió y, dempués d'una curtia conversación, Schaeffer pidió-y a Bardu nun volver a la so casa nuevamente. Los dos estrecharon la mano y Bardu colóse. Depués dirixióse a un restorán y almorzó. Una hora más tarde, Bardu tornó al apartamentu de Schaeffer per segunda vegada.[12] Schaeffer abrió la puerta de nuevu con "una mirada fría na cara", dixo Bardu más tarde.[15] Bardu sacó una arma d'una bolsa de papel marrón y disparólu a espetaperru una vegada nel pechu na puerta del so edificiu.[16] Schaeffer glayó y derrumbóse na so puerta, y Bardu fuxó. Un vecín llamó a los paramédicos, que llegaron pa tresportala al Cedars-Sinai Medical Center. Schaeffer foi declarada muerta 30 minutos dempués de la so llegada. A otru día, Bardu foi arrestáu en Tucson, entós qu'automovilistes reportaren a un home llanzándose al tráficu na Interestatal 10. Darréu confesó l'asesinatu.[17]

Bardu foi xulgáu pola fiscal Marcia Clark, quien más tarde se fixo famosa pol so papel nel Xuiciu a O. J. Simpson. Declaráu culpable d'homicidiu calificáu nun xuiciu ensin xuráu, y foi condergáu a cadena perpetua ensin posibilidá de llibertá condicional.[18]

Repercusiones[editar | editar la fonte]

Depués del asesinatu de Schaeffer y del ataque a Saldana, les lleis de California tocantes a la cesión d'información personal al traviés de la DMV fueron camudaes de forma drástica. La llei de Proteición a la Privacidá de los Conductores foi promulgada en 1994, la que torga a la DMV apurrir direiciones privaes.[19][20] L'efectu de la llei foi amenorgáu darréu por cuenta de los servicios en llinia de busca de direiciones. La vida y muerte de Schaeffer foi la tema del primera E! True Hollywood Story, que foi emitíu orixinalmente el 29 de marzu de 1996.

Al momentu de la so muerte, Schaeffer taba saliendo col direutor Brad Silberling. Esto sirviría como inspiración pa la película del 2002 de Silberling Moonlight Mile.[19]

Filmografía[editar | editar la fonte]

Filmografía
Añu Película Papel Notes
1987 Radio Days Fía de comunistes
1989 Scenes from the Class Struggle in Beverly Hills Zandra
1990 The End of Innocence Stephanie (18-25 años) Estrenada póstumamente
Televisión
Añu Títulu Rol Notes
1985 One Life to Live Annie Barnes Episodios desconocíos
1986 Amazing Stories Srta. Crowningshield Episodiu: "Miscalculation"
1986–1988 My Sister Sam Patti Russell 44 episodios
1988 Out of Time Pam Wallace Telefilme
1990 Voyage of Terror: The Achille Lauro Affair Cheryl Telefilme

Referencies[editar | editar la fonte]

  1. 1,0 1,1 Afirmao en: Find a Grave. Identificador Find a Grave: 1486. Apaez como: Rebecca Schaeffer. Data de consulta: 9 ochobre 2017. Llingua de la obra o nome: inglés.
  2. Pfefferman, Naomi (5 de setiembre de 2002). «Illuminating ‘Moonlight Mile’». jewishjournal.com. Consultáu'l 9 de payares de 2008.
  3. Axthelm, Pete (31 de xunetu de 1989). An Innocent Life, a Heartbreaking Death. People. http://www.people.com/people/archive/article/0,,20120867,00.html. Consultáu 'l 9 de payares de 2008. 
  4. «Thursday's Child». thursdayschild.org. Consultáu'l 9 de payares de 2008.
  5. Meloy, J. Reid. The Psychology of Stalking: Clinical and Forensic Perspectives. Academic Press, 27. ISBN 0-124-90561-7.
  6. Snow, Robert L.. Stopping a Stalker: A Cop's Guide to Making the System Work for You. Da Capo Press, 71–72. ISBN 0-306-45785-7.
  7. Snow, Robert L.. Stopping a Stalker: A Cop's Guide to Making the System Work for You. Da Capo Press, 73. ISBN 0-306-45785-7.
  8. Snow, Robert L.. Stopping a Stalker: A Cop's Guide to Making the System Work for You. Da Capo Press, 73, 74. ISBN 0-306-45785-7.
  9. «Stalker!». E! Online. Consultáu'l 28 de xunetu de 2007. Cache from the Internet Archive
  10. «Testimony of Robert Douglas, CEO of Privacy Today, before the United States Senate Judiciary Committee». Privacy Today (13 d'abril de 2005). Consultáu'l 28 de xunetu de 2007.
  11. Moffatt, Gregory K.. Blind-sided: Homicide where it is Least Expected. Greenwood Publishing Group, 95. ISBN 0-275-96929-0.
  12. 12,0 12,1 Snow, Robert L.. Stopping a Stalker: A Cop's Guide to Making the System Work for You. Da Capo Press, 74. ISBN 0-306-45785-7.
  13. Dwyer, Kevin; Fiorillo, June. True Stories of Law & Order: The Real Crimes Behind the Best Episodes of the Hit TV Show. Berkley Books, 83. ISBN 0-425-21190-8.
  14. Conner, Floyd. Hollywood's Most Wanted: The Top 10 Book of Lucky Breaks, Prima Donnas, Box Office Bombs, and Other Oddities. Brassey's, 267. ISBN 1-574-88480-8.
  15. Meloy, J. Reid. The Psychology of Stalking: Clinical and Forensic Perspectives. Academic Press, 27. ISBN 0-124-90561-7.
  16. «Death on Main Street». theage.com.au (8 de marzu de 2003).
  17. «The Stalking Death that Changed the Law: Rebecca Schaeffer Never Lived to Realize Her Success». frankseelreviews.com. Consultáu'l 28 de xunetu de 2007.
  18. Johnson, Beth (14 de xunetu de 1995). «A Fan's Fatal Obsession». ew.com. Consultáu'l 9 de payares de 2008.
  19. 19,0 19,1 Dwyer, Kevin; Fiorillo, Xure (2006). True Stories of Law & Order: The Real Crimes Behind the Best Episodes of the Hit TV Show. Berkley Books, 92. ISBN 0-425-21190-8.
  20. Klosek, Jacqueline (2000). Data Privacy in the Information Age. Greenwood Publishing Group, 140–141. ISBN 0-124-90561-7.

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]