Llista de castiellos d'Armenia

De Wikipedia
Saltar a navegación Saltar a la gueta

Esta llista recueye los castiellos allugaos na República d'Armenia.

Castiellos d'Armenia
Nome Allugamientu Dómina Notes Imaxe
Castiellu d'Aghjkaghala
Aghli Berd
Fortaleza Aghtamir
Fortaleza Ajtala Lori marz coa.gif Provincia de Lorri Sieglu X Nel terrén alcuéntrase'l monasteriu Pghndzahanq, que llueu conoció como'l Monasteriu d'Ajtala. AkhtFortressWall.JPG
Alberd
Amberd Provincia d'Aragatsotn Sieglos VII al XIII La fortaleza foi construyida pol antiguu reinu d'Urartu y capturada polos invasores mongoles en 1236. Amberd Fortress.JPG
Ardar Davit
Arin Berd Tamién conocíu como Castiellu d'Erebuni. Erebuni.jpg
Castiellu d'Yereván Construyíu nel sieglu XVI n'Yereván
Fuerte d'Aruj
Baghaberd Baghaberd Fortress (50).jpg
Berdakar
Fortaleza Berdavan  La mayoría probablemente foi construyida ente los sieglos X y XI; reconstrucción nel sieglu XVII cola ilesia cercana (Provincia de Tavush, Armenia).
Berdidash
Berdi Dosh
Berdi Glukh Berdi glukh castle 60.jpg
Berdkunk Allugáu a lo llargo del llagu Sevan.
Fortaleza Berdkunk
Fortaleza Bjni  Construyida ente los sieglos IX y X; fortaleza que perteneció a la familia Pahlavuni (sieglos XI-XIII) y posiblemente tamién a la familia Zakharyan (sieglos XIII-XIV) provincia de Kotayk, Armenia).
Boloraberd Más conocíu como Proshaberd.
Bruti Berd
Fortaleza Dashtadem
Fuerte Dashti-ler 
Fortaleza Dzernak 
Fortaleza Erebuni Tamién conocida como Arin Berd y Yerevani Berd.
Fuerte Ertij Construyida a lo llargo del sieglu XIII (provincia de Vayots Dzor, Armenia).
Garni Berd Fortaleza vieya dende'l tiempu del reinu Urartu tamién albergue del Templu Garni.
Geghi Berd Conocíu como Kakavaberd.
Ghalinjakar Xeneralmente conocíu como Fortaleza Berdavan.
Fuerte Ghaluchay 
Fortaleza Ghslakh
Fortaleza Halidzor  Construyida nel sieglu XVII pa sirvir como conventu, más llueu como fortaleza de David Beks onde ta enterráu (provincia de Syunik, Armenia).
Heghi Dar
Fortaleza Hnaberd
Fortaleza Horom   Edá del Bronce , fortificación del reinu Urartu (Provincia de Shirak, Armenia).
Hraskaberd
Ishkanaberd Anteriormente Teyseba, agora mayormente conocida como Odzaberd.
Ishkanats Amrots tamién conocida como Fortaleza Berdkunk
Fuerte Kaftarli 
Kakavaberd Tamién conocida como Geghi Berd; Construyida ente'l IX y X sieglos nel Khosrov Reserva Estatal (provincia d'Ararat, Armenia).
Kapuyt Berd
Karmir Blur Poblamientu fortificáu a fin del segundu mileniu e.C., allugáu a lo llargo de la oriella derecha del ríu Hrazdan (Yereván, Armenia).
Kayan Berd
Khoshap
Fortaleza Kosh   hai ilesies que tán allugaes dientro del complexu.
Lori Berd
Matsnaberd
Fortaleza Meghri
Fortaleza Metsep 
Mrtbi Dzor
Odzaberd Tamién conocíu como Teyseba refiriéndose a la ciudá fortaleza d'Urartu, y Ishkanaberd depués de que fuera reconstruyida nun tiempu más serondu; Agora'l nome refierse a les ruines de la ciudá.
Proshaberd Tamién conocida como Boloraberd; fortaleza del sieglu XIII capturada polos perses (provincia de Vayots Dzor, Armenia).
Sardari Berd Construyíu entre 1807-1828 por Sardari Iravani; capturado por los rusos durante la guerra ruso-persa (1826–1828) (provincia de Armavir, Armenia).
Sev Berd Construida entre 1834- 1847 en la provincia de Shirak.
Smbataberd Probable fundación en el siglo V y extensamente fortalecido durante los siglos IX-X (provincia deVayots Dzor, Armenia).
Fuerte Solyani
Fuerte Tavush
Teishebaini Sitio de una ciudad de Urartu localizada dentro de la moderna Yereván.
Teyseba También conocida como Odzaberd; Una fortaleza urartiana y ciudad cercana al lago Sevan y el pueblo de Tsovinar (provincia de Gegharkunik, Armenia).
Fortaleza Tsamakaberd  
Tsitsernakaberd Fortaleza de Edad del hierro, ahora monumento dedicado a víctimas del genocidio armenio (Everán, Armenia).
Ushiberd Fortaleza de la Edad del hierro localizado justo junto el pueblo de Ushi (Provincia de Aragatsotn, Armenia).
Vanki Amrots
Vorotnaberd Utilizado durante la era medieval y una de las fortalezas de Davit Bek (provincia de Syunik, Armenia).
Yerevani Berd Más conocida como Castiellu d'Erebuni.
Yergevanits
Fortaleza Yervandakert
Fortaleza Zeva
Zhami Dar

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]