Llista d'asteroides/1801–1900

De Wikipedia
Saltar a navegación Saltar a la gueta
Artículu revisáu
Nome Designación
provisional
Data de descubrición Descubridor/es
1801 Titicaca 1952 SP1 23 de setiembre, 1952 M. Itzigsohn
1802 Zhang Heng 1964 TW1 9 d'ochobre, 1964 Observatoriu Purple Mountain
1803 Zwicky 1967 CA 6 de febreru, 1967 P. Wild
1804 Chebotarev 1967 GG 6 d'abril, 1967 T. M. Smirnova
1805 Dirikis 1970 GD 1 d'abril, 1970 L. I. Chernykh
1806 Derice 1971 LC 13 de xunu, 1971 Observatoriu de Perth
1807 Slovakia 1971 QA 20 d'agostu, 1971 M. Antal
1808 Bellerophon 2517 P-L 24 de setiembre, 1960 C. J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
1809 Prometheus 2522 P-L 24 de setiembre, 1960 C. J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
1810 Epimetheus 4196 P-L 24 de setiembre, 1960 C. J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
1811 Bruwer 4576 P-L 24 de setiembre, 1960 C. J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
1812 Gilgamesh 4645 P-L 24 de setiembre, 1960 C. J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
1813 Imhotep 7589 P-L 17 d'ochobre, 1960 C. J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
1814 Bach 1931 TW1 9 d'ochobre, 1931 K. Reinmuth
1815 Beethoven 1932 CE1 27 de xineru, 1932 K. Reinmuth
1816 Liberia 1936 BD 29 de xineru, 1936 C. Jackson
1817 Katanga 1939 MB 20 de xunu, 1939 C. Jackson
1818 Brahms 1939 PE 15 d'agostu, 1939 K. Reinmuth
1819 Laputa 1948 PC 9 d'agostu, 1948 E. L. Johnson
1820 Lohmann 1949 PO 2 d'agostu, 1949 K. Reinmuth
1821 Aconcagua 1950 MB 24 de xunu, 1950 M. Itzigsohn
1822 Waterman 1950 OO 25 de xunetu, 1950 Universidá d'Indiana
1823 Gliese 1951 RD 4 de setiembre, 1951 K. Reinmuth
1824 Haworth 1952 FM 30 de marzu, 1952 Universidá d'Indiana
1825 Klare 1954 QH 31 d'agostu, 1954 K. Reinmuth
1826 Miller 1955 RC1 14 de setiembre, 1955 Universidá d'Indiana
1827 Atkinson 1962 RK 7 de setiembre, 1962 Universidá d'Indiana
1828 Kashirina 1966 PH 14 d'agostu, 1966 L. I. Chernykh
1829 Dawson 1967 JJ 6 de mayu, 1967 C. U. Cesco, A. R. Klemola
1830 Pogson 1968 HA 17 d'abril, 1968 P. Wild
1831 Nicholson 1968 HC 17 d'abril, 1968 P. Wild
1832 Mrkos 1969 PC 11 d'agostu, 1969 L. I. Chernykh
1833 Shmakova 1969 PN 11 d'agostu, 1969 L. I. Chernykh
1834 Palach 1969 QP 22 d'agostu, 1969 L. Kohoutek
1835 Gajdariya 1970 OE 30 de xunetu, 1970 T. M. Smirnova
1836 Komarov 1971 OT 26 de xunetu, 1971 N. S. Chernykh
1837 Osita 1971 QZ1 16 d'agostu, 1971 J. Gibson
1838 Ursa 1971 UC 20 d'ochobre, 1971 P. Wild
1839 Ragazza 1971 UF 20 d'ochobre, 1971 P. Wild
1840 Hus 1971 UY 26 d'ochobre, 1971 L. Kohoutek
1841 Masaryk 1971 UO1 26 d'ochobre, 1971 L. Kohoutek
1842 Hynek 1972 AA 14 de xineru, 1972 L. Kohoutek
1843 Jarmila 1972 AB 14 de xineru, 1972 L. Kohoutek
1844 Susilva 1972 UB 30 d'ochobre, 1972 P. Wild
1845 Helewalda 1972 UC 30 d'ochobre, 1972 P. Wild
1846 Bengt 6553 P-L 24 de setiembre, 1960 C. J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
1847 Stobbe A916 CA 1 de febreru, 1916 H. Thiele
1848 Delvaux 1933 QD 18 d'agostu, 1933 E. Delporte
1849 Kresák 1942 AB 14 de xineru, 1942 K. Reinmuth
1850 Kohoutek 1942 EN 23 de marzu, 1942 K. Reinmuth
1851 Lacroute 1950 VA 9 de payares, 1950 L. Boyer
1852 Carpenter 1955 GA 1 d'abril, 1955 Universidá d'Indiana
1853 McElroy 1957 XE 15 d'avientu, 1957 Universidá d'Indiana
1854 Skvortsov 1968 UE1 22 d'ochobre, 1968 T. M. Smirnova
1855 Korolev 1969 TU1 8 d'ochobre, 1969 L. I. Chernykh
1856 Růžena 1969 TW1 8 d'ochobre, 1969 L. I. Chernykh
1857 Parchomenko 1971 QS1 30 d'agostu, 1971 T. M. Smirnova
1858 Lobachevskij 1972 QL 18 d'agostu, 1972 L. V. Zhuravleva
1859 Kovalevskaya 1972 RS2 4 de setiembre, 1972 L. V. Zhuravleva
1860 Barbarossa 1973 SK 28 de setiembre, 1973 P. Wild
1861 Komenský 1970 WB 24 de payares, 1970 L. Kohoutek
1862 Apollo 1932 HA 24 d'abril, 1932 K. Reinmuth
1863 Antinous 1948 EA 7 de marzu, 1948 C. A. Wirtanen
1864 Daedalus 1971 FA 24 de marzu, 1971 T. Gehrels
1865 Cerberus 1971 UA 26 d'ochobre, 1971 L. Kohoutek
1866 Sisyphus 1972 XA 5 d'avientu, 1972 P. Wild
1867 Deiphobus 1971 EA 3 de marzu, 1971 C. U. Cesco
1868 Thersites 2008 P-L 24 de setiembre, 1960 C. J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
1869 Philoctetes 4596 P-L 24 de setiembre, 1960 C. J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
1870 Glaukos 1971 FE 24 de marzu, 1971 C. J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
1871 Astyanax 1971 FF 24 de marzu, 1971 C. J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
1872 Helenos 1971 FG 24 de marzu, 1971 C. J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
1873 Agenor 1971 FH 25 de marzu, 1971 C. J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
1874 Kacivelia A924 RC 5 de setiembre, 1924 S. Beljavskij
1875 Neruda 1969 QQ 22 d'agostu, 1969 L. Kohoutek
1876 Napolitania 1970 BA 31 de xineru, 1970 C. T. Kowal
1877 Marsden 1971 FC 24 de marzu, 1971 T. Gehrels
1878 Hughes 1933 QC 18 d'agostu, 1933 E. Delporte
1879 Broederstroom 1935 UN 16 d'ochobre, 1935 H. van Gent
1880 McCrosky 1940 AN 13 de xineru, 1940 K. Reinmuth
1881 Shao 1940 PC 3 d'agostu, 1940 K. Reinmuth
1882 Rauma 1941 UJ 15 d'ochobre, 1941 L. Oterma
1883 Rimito 1942 XA 4 d'avientu, 1942 Y. Väisälä
1884 Skip 1943 EB1 2 de marzu, 1943 M. Laugier
1885 Herero 1948 PJ 9 d'agostu, 1948 E. L. Johnson
1886 Lowell 1949 MP 21 de xunu, 1949 H. L. Giclas
1887 Virton 1950 TD 5 d'ochobre, 1950 S. J. Arend
1888 Zu Chong-Zhi 1964 VO1 9 de payares, 1964 Observatoriu Purple Mountain
1889 Pakhmutova 1968 BE 24 de xineru, 1968 L. I. Chernykh
1890 Konoshenkova 1968 CD 6 de febreru, 1968 L. I. Chernykh
1891 Gondola 1969 RA 11 de setiembre, 1969 P. Wild
1892 Lucienne 1971 SD 16 de setiembre, 1971 P. Wild
1893 Jakoba 1971 UD 20 d'ochobre, 1971 P. Wild
1894 Haffner 1971 UH 26 d'ochobre, 1971 L. Kohoutek
1895 Larink 1971 UZ 26 d'ochobre, 1971 L. Kohoutek
1896 Beer 1971 UC1 26 d'ochobre, 1971 L. Kohoutek
1897 Hind 1971 UE1 26 d'ochobre, 1971 L. Kohoutek
1898 Cowell 1971 UF1 26 d'ochobre, 1971 L. Kohoutek
1899 Crommelin 1971 UR1 26 d'ochobre, 1971 L. Kohoutek
1900 Katyusha 1971 YB 16 d'avientu, 1971 T. M. Smirnova
... | Previu | Llista d'asteroides | Siguiente | ...