Llista d'asteroides/1901–2000

De Wikipedia
Saltar a navegación Saltar a la gueta
Artículu revisáu
Nome Designación
provisional
Data de descubrición Descubridor/es
1901 Moravia 1972 AD 14 de xineru, 1972 L. Kohoutek
1902 Shaposhnikov 1972 HU 18 d'abril, 1972 T. M. Smirnova
1903 Adzhimushkaj 1972 JL 9 de mayu, 1972 T. M. Smirnova
1904 Massevitch 1972 JM 9 de mayu, 1972 T. M. Smirnova
1905 Ambartsumian 1972 JZ 14 de mayu, 1972 T. M. Smirnova
1906 Naef 1972 RC 5 de setiembre, 1972 P. Wild
1907 Rudneva 1972 RC2 11 de setiembre, 1972 N. S. Chernykh
1908 Pobeda 1972 RL2 11 de setiembre, 1972 N. S. Chernykh
1909 Alekhin 1972 RW2 4 de setiembre, 1972 L. V. Zhuravleva
1910 Mikhailov 1972 TZ1 8 d'ochobre, 1972 L. V. Zhuravleva
1911 Schubart 1973 UD 25 d'ochobre, 1973 P. Wild
1912 Anubis 6534 P-L 24 de setiembre, 1960 C. J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
1913 Sekanina 1928 SF 22 de setiembre, 1928 K. Reinmuth
1914 Hartbeespoortdam 1930 SB1 28 de setiembre, 1930 H. van Gent
1915 Quetzálcoatl 1953 EA 9 de marzu, 1953 A. G. Wilson
1916 Boreas 1953 RA 1 de setiembre, 1953 S. J. Arend
1917 Cuyo 1968 AA 1 de xineru, 1968 C. U. Cesco, A. G. Samuel
1918 Aiguillon 1968 UA 19 d'ochobre, 1968 G. Soulié
1919 Clemence 1971 SA 16 de setiembre, 1971 J. Gibson, C. U. Cesco
1920 Sarmiento 1971 VO 11 de payares, 1971 J. Gibson, C. U. Cesco
1921 Pala 1973 SE 20 de setiembre, 1973 T. Gehrels
1922 Zulu 1949 HC 25 d'abril, 1949 E. L. Johnson
1923 Osiris 4011 P-L 24 de setiembre, 1960 C. J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
1924 Horus 4023 P-L 24 de setiembre, 1960 C. J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
1925 Franklin-Adams 1934 RY 9 de setiembre, 1934 H. van Gent
1926 Demiddelaer 1935 JA 2 de mayu, 1935 E. Delporte
1927 Suvanto 1936 FP 18 de marzu, 1936 R. Suvanto
1928 Summa 1938 SO 21 de setiembre, 1938 Y. Väisälä
1929 Kollaa 1939 BS 20 de xineru, 1939 Y. Väisälä
1930 Lucifer 1964 UA 29 d'ochobre, 1964 E. Roemer
1931 Čapek 1969 QB 22 d'agostu, 1969 L. Kohoutek
1932 Jansky 1971 UB1 26 d'ochobre, 1971 L. Kohoutek
1933 Tinchen 1972 AC 14 de xineru, 1972 L. Kohoutek
1934 Jeffers 1972 XB 2 d'avientu, 1972 A. R. Klemola
1935 Lucerna 1973 RB 2 de setiembre, 1973 P. Wild
1936 Lugano 1973 WD 24 de payares, 1973 P. Wild
1937 Locarno 1973 YA 19 d'avientu, 1973 P. Wild
1938 Lausanna 1974 HC 19 d'abril, 1974 P. Wild
1939 Loretta 1974 UC 17 d'ochobre, 1974 C. T. Kowal
1940 Whipple 1975 CA 2 de febreru, 1975 Observatoriu de Harvard
1941 Wild 1931 TN1 6 d'ochobre, 1931 K. Reinmuth
1942 Jablunka 1972 SA 30 de setiembre, 1972 L. Kohoutek
1943 Anteros 1973 EC 13 de marzu, 1973 J. Gibson
1944 Günter 1925 RA 14 de setiembre, 1925 K. Reinmuth
1945 Wesselink 1930 OL 22 de xunetu, 1930 H. van Gent
1946 Walraven 1931 PH 8 d'agostu, 1931 H. van Gent
1947 Iso-Heikkilä 1935 EA 4 de marzu, 1935 Y. Väisälä
1948 Kampala 1935 GL 3 d'abril, 1935 C. Jackson
1949 Messina 1936 NE 8 de xunetu, 1936 C. Jackson
1950 Wempe 1942 EO 23 de marzu, 1942 K. Reinmuth
1951 Lick 1949 OA 26 de xunetu, 1949 C. A. Wirtanen
1952 Hesburgh 1951 JC 3 de mayu, 1951 Universidá d'Indiana
1953 Rupertwildt 1951 UK 29 d'ochobre, 1951 Universidá d'Indiana
1954 Kukarkin 1952 PH 15 d'agostu, 1952 P. F. Shajn
1955 McMath 1963 SR 22 de setiembre, 1963 Universidá d'Indiana
1956 Artek 1969 TX1 8 d'ochobre, 1969 L. I. Chernykh
1957 Angara 1970 GF 1 d'abril, 1970 L. I. Chernykh
1958 Chandra 1970 SB 24 de setiembre, 1970 C. U. Cesco
1959 Karbyshev 1972 NB 14 de xunetu, 1972 L. V. Zhuravleva
1960 Guisan 1973 UA 25 d'ochobre, 1973 P. Wild
1961 Dufour 1973 WA 19 de payares, 1973 P. Wild
1962 Dunant 1973 WE 24 de payares, 1973 P. Wild
1963 Bezovec 1975 CB 9 de febreru, 1975 L. Kohoutek
1964 Luyten 2007 P-L 24 de setiembre, 1960 C. J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
1965 van de Kamp 2521 P-L 24 de setiembre, 1960 C. J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
1966 Tristan 2552 P-L 24 de setiembre, 1960 C. J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
1967 Menzel A905 VC 1 de payares, 1905 M. F. Wolf
1968 Mehltretter 1932 BK 29 de xineru, 1932 K. Reinmuth
1969 Alain 1935 CG 3 de febreru, 1935 S. J. Arend
1970 Sumeria 1954 ER 12 de marzu, 1954 M. Itzigsohn
1971 Hagihara 1955 RD1 14 de setiembre, 1955 Universidá d'Indiana
1972 Yi Xing 1964 VQ1 9 de payares, 1964 Observatoriu Purple Mountain
1973 Colocolo 1968 OA 18 de xunetu, 1968 C. Torres, S. Cofre
1974 Caupolican 1968 OE 18 de xunetu, 1968 C. Torres, S. Cofre
1975 Pikelner 1969 PH 11 d'agostu, 1969 L. I. Chernykh
1976 Kaverin 1970 GC 1 d'abril, 1970 L. I. Chernykh
1977 Shura 1970 QY 30 d'agostu, 1970 T. M. Smirnova
1978 Patrice 1971 LD 13 de xunu, 1971 Observatoriu de Perth
1979 Sakharov 2006 P-L 24 de setiembre, 1960 C. J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
1980 Tezcatlipoca 1950 LA 19 de xunu, 1950 A. G. Wilson, Å. A. E. Wallenquist
1981 Midas 1973 EA 6 de marzu, 1973 C. T. Kowal
1982 Cline 1975 VA 4 de payares, 1975 E. F. Helin
1983 Bok 1975 LB 9 de xunu, 1975 E. Roemer
1984 Fedynskij 1926 TN 10 d'ochobre, 1926 S. Beljavskij
1985 Hopmann 1929 AE 13 de xineru, 1929 K. Reinmuth
1986 Plaut 1935 SV1 28 de setiembre, 1935 H. van Gent
1987 Kaplan 1952 RH 11 de setiembre, 1952 P. F. Shajn
1988 Delores 1952 SV 28 de setiembre, 1952 Universidá d'Indiana
1989 Tatry 1955 FG 20 de marzu, 1955 A. Paroubek
1990 Pilcher 1956 EE 9 de marzu, 1956 K. Reinmuth
1991 Darwin 1967 JL 6 de mayu, 1967 C. U. Cesco, A. R. Klemola
1992 Galvarino 1968 OD 18 de xunetu, 1968 C. Torres, S. Cofre
1993 Guacolda 1968 OH1 25 de xunetu, 1968 G. A. Plyugin, Yu. A. Belyaev
1994 Shane 1961 TE 4 d'ochobre, 1961 Universidá d'Indiana
1995 Hajek 1971 UP1 26 d'ochobre, 1971 L. Kohoutek
1996 Adams 1961 UA 16 d'ochobre, 1961 Universidá d'Indiana
1997 Leverrier 1963 RC 14 de setiembre, 1963 Universidá d'Indiana
1998 Titius 1938 DX1 24 de febreru, 1938 A. Bohrmann
1999 Hirayama 1973 DR 27 de febreru, 1973 L. Kohoutek
2000 Herschel 1960 OA 29 de xunetu, 1960 J. Schubart
... | Previu | Llista d'asteroides | Siguiente | ...