Harry Myers

From Wikipedia
Jump to navigation Jump to search
Harry Myers
Harry Myers35mm film frames.svg
Harry Myers 001.jpg
Vida
Nacimientu New Haven Traducir5  de setiembre de 1882
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Fallecimientu

Hollywood25  d'avientu de 1938

(56 años)
Causa de la muerte Neumonía
Familia
Casáu/ada con Rosemary Theby  (1915 -  1938)
Oficiu
Oficiu actor, direutor de cine, actor de cine, guionistaactor de teatru
IMDb nm0616729
Cambiar los datos en Wikidata
Publicidá (1916)
The Connecting Bath (1916)

Harry Myers (5 de setiembre de 188225 d'avientu de 1938) foi un actor y direutor cinematográficu de nacionalidá estauxunidense, activu na dómina del cine mudu.

Biografía[edit | edit source]

El so nome complete yera Harry C. Myers, y nació en New Haven, Connecticut. Antes de dedicase al cine, Myers fuera mientres diez años actor teatral. Empecipiar nel cine actuando pa los estudios de Siegmund Lubin, Lubin Manufacturing Company, en 1909.[1] En 1914 yá dirixía los sos propios curtios, nos cualos actuaba él y la so esposa, Rosemary Theby, par nales productores Universal Studios, Vim Comedy Company, y Pathé.

A partir de 1920 fixo munchos papeles protagonistes en llargumetraxes, destacando d'ente ellos el so papel como excéntrico millonariu na cinta de Charles Chaplin Lluces de la ciudá (1931).[2]

Sicasí, cola llegada del cine sonoru, la so carrera tornó.[1] En total, a lo llargo de la so carrera, Myers actuó en más de 300 producciones estrenaes ente 1908 y 1938, dirixiendo unos 50 filmes ente 1913 y 1917.

Harry Myers finó en Hollywood, California, en 1938, por causa d'una neumonía.

Filmografía[edit | edit source]

Actor (seleición)[edit | edit source]

1909[edit | edit source]

1910[edit | edit source]

1911[edit | edit source]

1912[edit | edit source]

1913[edit | edit source]

1914[edit | edit source]

1915[edit | edit source]

1916[edit | edit source]

1917[edit | edit source]

1918[edit | edit source]

1919[edit | edit source]

1922[edit | edit source]

1925[edit | edit source]

1926[edit | edit source]

1927[edit | edit source]

1934[edit | edit source]

1938[edit | edit source]

Direutor[edit | edit source]

Guionista[edit | edit source]

Bibliografía[edit | edit source]

Referencies[edit | edit source]

Enllaces esternos[edit | edit source]