Día Internacional de Solidaridá col Pueblu Palestín

De Wikipedia
Día Internacional de Solidaridá col Pueblu Palestín
Día de celebración 29 de payares
Llugar de celebración Día Internacional
[editar datos en Wikidata]

El Día Internacional de Solidaridá col Pueblu Palestín celébrase nes Naciones Xuníes el 29 de payares pola importancia d'esta fecha pa los palestinos. El 29 de payares de 1947 aprobóse na Organización de les Naciones Xuníes (ONX) un Estáu xudíu y un Estáu árabe.[1]

Celebración[editar | editar la fonte]

El 2 d'avientu de 1977 l'Asamblea Xeneral de les Naciones Xuníes na Resolución 32/40 pidió que se reparara añalmente'l 29 de payares como Día Internacional de Solidaridá col Pueblu Palestín.

En 1977, l'Asamblea Xeneral pidió que se reparara añalmente'l 29 de payares como Día Internacional de Solidaridá col Pueblu Palestín resolución 32/40. Esi día, en 1947, en que l'Asamblea aprobara la resolución 181 (II) sobre la partición de Palestina.
El 1° d'avientu de 2005, na so resolución 60/37 l'Asamblea Xeneral pidió al Comité pal exerciciu de los derechos inalienables del pueblu palestín y a la División de los Derechos de los Palestinos que, como parte de la celebración, el 29 de payares, del Día Internacional de Solidaridá col Pueblu Palestín, siguieren entamando una esposición añal sobre los derechos de los palestinos en cooperación cola Misión Permanente d'Observación de Palestina ante les Naciones Xuníes.
Coles mesmes, l'Asamblea afaló a los Estaos Miembros a que siguieren dando'l mayor sofitu y la mayor publicidá a la celebración del Día de Solidaridá.

Referencies[editar | editar la fonte]

Ver tamién[editar | editar la fonte]

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]

Sistema de les Naciones Xuníes