Ben Chaplin

De Wikipedia
Saltar a navegación Saltar a la gueta
Ben Chaplin
Ben Chaplin
Vida
Nome completu Benedict John Greenwood
Nacimientu

Windsor31  de xunetu de 1969

(49 años)
Nacionalidá Bandera del Reinu Xuníu Reinu Xuníu
Estudios
Estudios Guildhall School of Music and Drama
Llingües inglés
Oficiu
Oficiu guionista, actor de teatru y actor de cine
Nominaciones
IMDb nm0001035
Cambiar los datos en Wikidata

Benedict John Greenwood (31  de xunetu de 1969Windsor), más conocíu como Ben Chaplin, ye un guionista, actor de teatru y actor de cine británicu. Participó en películes como The Truth About Cats and Dogs (1996), The Thin Red Line (1998) o Murder by Numbers (2002).[1]

Biografía[editar | editar la fonte]

Vida temprana[editar | editar la fonte]

Ben Chaplin, con cuatro hermanos, nació en Londres, Reinu Xuníu, fíu de Cynthia (profesora d'arte dramático) y Peter Greenwood (inxenieru).[2][3] El so apellíu, Chaplin, provién del apellíu de soltera de la so madre. Creció en Windsor, Berkshire, Reinu Xuníu y asistió y cursó los sos estudios na Hurtwood House y na reputada Guildhall School of Music and Drama.[4]

Carrera[editar | editar la fonte]

Ben Chaplin llogró'l so primer papel importante cola comedia The Truth About Cats and Dogs (1996), protagonizada por Janeane Garofalo.[1] Sicasí'l so primera gran papel llograr cola cinta empobinada por Terrence Malick The Thin Red Line (1998), protagonizada por Sean Penn, Adrien Brody o John Cusack y que foi nomada a siete Óscar y siendo sofitada pola crítica.[5][6] El so últimu papel relevante na década de los años 90 foi'l thriller Lost Souls (2000), xunto a Winona Ryder.

Yá na década de los años 2000 protagonizó Murder by Numbers (2002), con Sandra Bullock y empobinada pol respetáu direutor Barbet Schroeder. Tamién intervieno en cintes como Chromophobia (2005) na qu'apaecíen Penélope Cruz o Ralph Fiennes; la fracasada The New World (2005) que protagonizó Colin Farrell o Me and Orson Welles (2008) con Zac Efron y que nun foi estrenada en cines en numberosos países.[7][8] Coles mesmes apaeció na fallida versión de Dorian Gray (2009), al qu'encarnaba Ben Barnes. En 2010 participó en tres películes, London Boulevard (2010) na que comparte cartelu con Keira Knightley y Colin Farrell; Ways to Live Forever (2010) y Owl Song (2010) con Nieve Campbell.[1]

Filmografía[editar | editar la fonte]

  • Filmografía destacada en cine.
Añu Película
1996 The Truth About Cats and Dogs
1998 The Thin Red Line
2000 Lost Souls
2001 Birthday Girl
2002 Murder by Numbers
The Touch
2005 Chromophobia
The New World
2007 The Water Horse: Legend of the Deep
2008 Me and Orson Welles
2009 Dorian Gray
2010 London Boulevard
Ways to Live Forever
Owl Song
2011 Twixt
2015 La Cenicienta
Little Boy

Referencies[editar | editar la fonte]

  1. 1,0 1,1 1,2 Filmografía como actor (n'inglés). Imdb.com. Consultáu en 2010.
  2. Biografía de Ben Chaplin (n'inglés). Filmreference.com. Consultáu en 2010.
  3. mio_qn4161/is_20020303/ai_n12836466/ Entrevista a Ben Chaplin (n'inglés). Findarticles.com. Consultáu en 2010.
  4. Biografía de Ben Chaplin (n'inglés). Imdb.com. Consultáu en 2010.
  5. Premios y nominaciones de The Thin Red Line (n'inglés). Imdb.com. Consultáu en 2010.
  6. Respuesta crítica a The Thin Red Line (n'inglés). Rotten Tomatoes. Consultáu en 2010.
  7. The New World na taquilla mundial (n'inglés). Box Office Mojo. Consultáu en 2010.
  8. Feches d'estrenu de Me and Orson Welles (n'inglés). Imdb.com. Consultáu en 2010.

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]