Batedora de mano

De Wikipedia
Batedora de mano.Una batedora de mano, batedora de mano, batedora de brazu, mixer o minipimer ye un electrodomésticu de cocina que dexa moler ingredientes nel mesmu recipiente nel que se preparar. Puede utilizase pa faer distintos tipos de purés, mueyos y sopes.

La batedora de mano (o batedor de mano) foi inventada en Suiza por Roger Perrinjaquet, quien patentó'l productu en 1950 y llamar Bamix, una contraición de bat et mixe(bate y amiestu).[1] El 24 d'abril de 1955 presentar por primer vegada'l nuevu batedor Bamix na Feria de Hannover.

Pero la versión más popular foi la inventada pol inxenieru Gabriel Lluelles (Barcelona, 1923) pa la empresa española Pimer (acrónimu de Pequeñes Industries Mecánicu Llétriques Aconceyaes[2]), y que foi llamada Minipimer, comercializada en 1959. La empresa foi darréu mercada pola alemana Braun GmbH, que caltuvo'l nome orixinal del artefautu, que se convirtió nel nome común d'esti tipu de batedores.[3]

Estremar de les batedores y de les multiprocesadores en que nun riquir que los alimentos sían asitiaos nun recipiente especial pa procesalos. De la mesma, estremar de la batedora mezcladora en qu'esta postrera nun esmagaya los ingredientes y de la batedora en qu'esta postrera retién les fibres de los ingredientes na cesta centrífuga dixebrándoles de la parte líquida.

Contién el motor, enllargáu por un accesoriu nel que s'agospien les cuchielles dispuestes en cruz. L'accesoriu triturador/mezclador puede ser de plásticu o de metal, y en munchos modelos puede desmontase pa llimpialo ensin riesgu de moyar el motor. Úsase somorguiando les cuchielles na preparación que quier entemecese o esmagayar y dellos modelos pueden emplegase direutamente nos sartenes, cazos y olles mientres tán na lumbre. Pueden disponer de 15 velocidaes.

Ver tamién[editar | editar la fonte]

Referencies[editar | editar la fonte]

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]