Austin Mahone

De Wikipedia
Saltar a navegación Saltar a la gueta
Austin Mahone
Get Sweaty With Social Media Stars King Bach, Austin Mahone & India Love.jpg
Vida
Nacimientu

San Antonio4  d'abril de 1996

(23 años)
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Llingua materna inglés
Estudios
Llingües inglés
Oficiu
Oficiu cantautor, productor discográficu y youtuber
Llugares de trabayu Miami
Premios
Xéneru artísticu Rhythm and blues
Instrumentu musical guitarra
Discográfica Republic Records
Elektra
IMDb nm5129396
www.austinmahone.com
Cambiar los datos en Wikidata

Austin Harris Mahone (4  d'abril de 1996San Antonio), conocíu a cencielles como Austin Mahone, ye un cantante y compositor estauxunidense.[1] Dar a conocer a mediaos de 2010 al traviés de YouTube, mediu pol cual xubía les sos propies versiones de cantares d'artistes como Justin Bieber y Jason Mraz. En 2012, robló un contratu discográficu con Chase, Young Money, Cash Money Records y Republic Records, pa llanzar los sos senciellos «11:11», «Say Somethin» y «Say You're Just A Friend» a finales del mesmu añu.[2]

Biografía y carrera como cantante[editar | editar la fonte]

1996-2012: Infancia y entamos musicales[editar | editar la fonte]

Austin Mahone nació'l 4 d'abril de 1996 en San Antonio, Texas, Estaos Xuníos, sol nome de Austin Harris Mahone Demyanovich.[3] El so padre Edgar Mahone morrió cuando él tenía dieciséis meses de nacíu (un añu y cuatro meses), polo que foi criáu como fíu únicu pola so madre viuda, Michelle Mahone. Mientres tola so infancia estudió en Lady Bird Johnson High School.[4] Entá siendo mozu, Mahone y la so madre camudar a Miami, Florida.[5]

A mediaos de 2010, Mahone empezó a publicar al traviés de YouTube les sos propies versiones de cantares de cantantes como Justin Bieber y Jason Mraz. En 2011, los sos videos ganaron popularidá polo qu'el so madre ayudar a consiguir un contratu discográficu, que robló n'agostu de 2012 con Universal Music Group. El cantante declaró qu'antes de roblar, recibiera ufiertes de Warner Bros Records, Island Def Jam y Epic Records, anque nun especificó por qué se decidió por Universal.[5] El so senciellu debú, «11:11» algamó la décima novena posición del conteo Heatseekers Songs de Billboard, y un par de meses dempués «Say You're Just A Friend» llograría'l décimu cuartu.[6] Más tarde, Mahone sirvió como modelu y embaxador de la llinia de ropa adolescente del raperu estauxunidense Lil Wayne.[7]

2013-2014: Primeres reconocencies y The Secret[editar | editar la fonte]

A principios de 2013, llanzó «What About Love» como quintu senciellu. Este llogró la posición sesenta y seis nel Billboard Hot 100.[6] N'abril del mesmu añu, MTV escoyó a Mahone como l'artista push del mes. Sobre la noticia, el cantante aseguró: «Toi bien emocionáu de ser l'Artista Internacional de MTV Push del mes d'abril. ¡Van Tar promocionándome al traviés de MTV alredor del mundu por tou un mes!».[8] Mientres xunu y xunetu, Mahone foi telonero de la cantante de country pop Taylor Swift nel so Rede Tour.[9] Coles mesmes, tamién yera telonero de Bridgit Mendler nel so Bridgit Mendler: Summer Tour.[10] El 26 d'agostu, ganó'l premiu d'artista a mirar nos MTV Videu Music Awards pol videoclip de «What About Love».[11] Más tarde apaeció nun episodiu de la serie Big Time Rush como convidáu especial.[3] N'agostu, grabó un comercial para McDonald's.[12]

Primeramente, Mahone pretendía realizar el so MTV Artist To Watch Tour a finales de 2013. Sicasí, a principios d'ochobre foi lleváu d'emerxencia al hospital yá que-y diagnosticó un coágulo de sangre nel gargüelu, según tamién una grave inflamación. Por ello, presentó síntomes de deshidratación y fiebre de 40°C.[13][14] Daes les condiciones de salú del cantante, el so equipu tuvo que retardar la xira pa febreru de 2014.[15] Pa finales d'ochobre, Mahone foi dáu d'alta nel hospital y estimó el sofitu recibíu.[16] En payares, ganó'l so primera MTV Europe Music Award na categoría de meyor artista push.[17] Más tarde foi nomáu a artista revelación favoritu nos People's Choice Awards 2014.[18]

A principios de 2014, Mahone llanzó «Mmm Yeah», una collaboración con Pitbull, como primer senciellu de lo que sería'l so próximu discu. Este llogró superar la posición de «What About Love» nel Billboard Hot 100 de los Estaos Xuníos al llegar al puestu cuarenta y nueve.[6] En febreru, llanzó otru senciellu llamáu «O».[19] El 27 de mayu, publicó'l so segundu estendéi play, The Secret, que contién un total d'ocho pistes.[20] El discu cuntó con crítiques disparejas y tuvo una recepción comercial desfavorable na mayor parte del mundu.[21][22][23]

El 25 de xunetu de 2014, Mahone empecipió la so segunda xira, Austin Mahone: Live on tour [29] . En payares, Mahone indicó que se dedicaría a trabayar n'el so primera álbum d'estudiu, que sería llanzáu en 2015, amás de publicar un llibru sobre la so vida, nel cual cuntaría cómo empezó na música y lo qu'espera llograr nun futuru.[24]

Mientres tou esi añu y 2015, él siguió llanzando independientemente nueva música pa les sos fans. Cinco nueves cantares titulaos "Say My Name", "Prestes", "Waiting For This Love", "Someone Like You" y "Torture" fueron lliberaos pa la so descarga gratuita al traviés de la so páxina oficial de SoundCloud. [30]

2015-presente: This Is Not The Album y Forme+You[editar | editar la fonte]

Austin protagonizó al pie de el so entós pareya de 5 meses, Becky G, el videu musical del so cantar "Lovin' So Hard ". El videu foi llanzáu'l 6 de mayu de 2015. [31] . El 1 de xunetu de 2015, Mahone llanzó " Dirty Work ", el primera senciellu del so próximu álbum debú. [32] . Nuna entrevista con Billboard , declaró que l'álbum va ser llanzáu a finales de 2015. [33]. El 5 de setiembre de 2015, anuncióse que se xuniría a TI y Pia Mia en sofitu de Jason Derulo na so xira australiana por trés feches qu'empezaría'l 20 de payares [34] a lo llargo de setiembre y ochobre de 2015, Mahone siguió llanzando independientemente nueva música, coles pistes de "Do It Right", "On Your Way", "Not Far" y " Put It On Me ", que lliberó pa la so descarga gratuita na so páxina de Soundcloud [30]. Nuna entrevista cola revista Teen Vogue el 13 de payares de 2015, Mahone anunció que lliberaría un mixtape gratuitu primero que remate l'añu. [35]

El 15 d'avientu de 2015, Mahone reveló'l títulu del mixtape, This Is Not The Album [36]. Tamién reveló la portada y anunció que sería puestu en llibertá'l 17 d'avientu de 2015. [36] En mayu de 2016, Mahone convertir nuna de les cares de campaña d'iconos americanos de Macy's [37]. Austin llanzó dos senciellos n'agostu de 2016: " Send It ", con Rich Homie Quan y "Way Up". [38]

El 7 d'avientu del añu 2016 al traviés de Facebook en vivu, Mahone anunció'l so segundu mixtape, tituláu Forme+You , que foi llanzáu'l 29 d'avientu de 2016. "Lady" sirvió como'l primera senciellu, una remezcla del "2001 Lady (Hear Me Tonight) "de Modjo , al pie de " Pitbull ". El cantar foi llanzada como una vista previa'l 22 d'avientu de 2016, y llanzáu oficialmente nel 30 d'avientu de 2016. [39]

Discografía[editar | editar la fonte]

Artículu principal: Discografía de Austin Mahone
EP
Senciellos
  • 2012: «11:11»
  • 2012: «Say Somethin»
  • 2012: «Say You're Just A Friend»
  • 2013: «Heart in My Hand»
  • 2013: «What About Love»
  • 2013: «Banga! Banga!»
  • 2014: «Mmm Yeah» (con Pitbull)
  • 2014: «O»
  • 2014: «All I Ever Need»
  • 2014: «Shadow»
  • 2015: «Dirty Work»
  • 2016: «Way Up»
  • 2016: «Send It (feat. Rich Homie Quan»
  • 2017: Creatures Of The Night (Con Hardwell)
  • 2017 : Lady (Feat. Pitbull)

Tours[editar | editar la fonte]

Como principal[editar | editar la fonte]

  • MTV Artist To Watch Tour (2013–14)
  • Live on Tour (2014)

Como Primer Actu[editar | editar la fonte]

Filmografía[editar | editar la fonte]

Televisión
Añu T++ítulo Rol Notes
2013 Big Time Rush

"Big Time Dreams" (Temporada 4, episodiu 12) convidáu

2013 AwesomenessTV Él mesmu Presentador "Us & Jan" (Temporado 1, episodiu 17) convidáu
2014 The Millers Mozu Adam Próximu episodiu-invitáu
Web shows
Añu Títulu Rol Notes
2012–2013 Austin Mahone Takeover
Series web Documental
2013 Mahomie Madness

Series web Documental

2014 Tour Life

Series web Documental

Premios y nominaciones[editar | editar la fonte]

Añu Premiu Categoría Trabayu nomáu Resultaos Ref.
2013 Radio Disney Music Awards rowspan="2"|
Él

mesma celda Nomáu}}

[25]
Artista revelación Ganador

«Say You're Just a Friend»

Nomáu
«Say Somethin»
Nomáu
Aficionaos feroces
Mahomies
Nomáu
Young Hollywood Awards Artista revelación
Él mesmu
Ganador [ensin referencies]
MTV Videu Music Awards Artista a ver
«What About Love»
Ganador [11]
MTV Europe Music Awards Meyor artista push
Él mesmu
Ganador [26]
Billboard Readers Poll Music Awards Meyor artista revelación Nomáu [27]
Kids Choice Awards Méxicu Artista Internacional Nomáu [28]
2014 People's Choice Awards

style="background:#fbb;color:black; text-align:center; vertical-align:middle;" | Nomáu

[29]
Premio Juventud

style="background:#fbb;color:black; text-align:center; vertical-align:middle;" | Nomáu

[30][31]
iHeartRadio Awards Premio Instagram Ganador [32]
Meyor grupu de fanes
-
Nomáu [32]
Radio Disney Music Awards Meyor artista masculín
Él mesma celda nomáu}}
[33]
style="background:#fbb;color:black; text-align:center; vertical-align:middle;" | Nomáu
style="background:#fbb;color:black; text-align:center; vertical-align:middle;" | Nomáu
Meyor cantar d'amor
«What About Love»
Nomáu
World Music Awards rowspan="2"|
«Mmm

Yeah»

Nomáu [ensin referencies]
style="background:#fbb;color:black; text-align:center; vertical-align:middle;" | Nomáu
rowspan="6"|
Él mesmu
Nomáu
style="background:#fbb;color:black; text-align:center; vertical-align:middle;" | Nomáu
Teen Choice Awards Artista Masculín Nomáu [34]
Artista masculín sexy Nomáu
style="background:#fbb;color:black; text-align:center; vertical-align:middle;" | Nomáu
Artista revelación Ganador
Meyor cantar d'artista masculín
«Mmm Yeah»
Nomáu
Young Hollywood Awards Estrella nes redes sociales
Él mesmu
Nomáu [35][36]
Neox Fan Awards Artista revelación más flipante Pendiente [37]
MTV Videu Music Awards
«Mmm Yeah»
Nomáu [38]

Referencies[editar | editar la fonte]

  1. Grace Stanisci (5 d'avientu de 2012). «Austin Mahone: Introducing the latest YouTube music phenomenon» (inglés). Yahoo!. Consultáu'l 5 de marzu de 2014.
  2. Matt Coller. «Artist Biography by Matt Collar» (inglés). Allmusic. Consultáu'l 5 d'avientu de 2013.
  3. 3,0 3,1 «IMDB - Austin Mahone» (inglés). IMDb. Consultáu'l 5 d'avientu de 2013.
  4. «Hollywood Life - Austin Mahone Biography» (inglés). Hollywood Life. Consultáu'l 5 d'avientu de 2013.
  5. 5,0 5,1 Shirley Halperin (28 d'agostu de 2012). «'Baby Bieber' YouTube Star Austin Mahone Signs to Universal Republic» (inglés). Billboard. Consultáu'l 5 d'avientu de 2013.
  6. 6,0 6,1 6,2 Pa ver les distintes posiciones, estienda la barra desplegable del centru y escueya la llista deseyada: «Austin Mahone - Billboard Chart History» (inglés). Billboard. Consultáu'l 5 d'avientu de 2013.
  7. Emily Exton (19 de payares de 2012). «Hey, Mr. Carter: Austin Mahone Teams Up with Lil Wayne on Trukfit Fashion Line» (inglés). PopDust. Consultáu'l 6 d'avientu de 2013.
  8. «AUSTIN MAHONE ANNOUNCED AS MTV PUSH ARTIST FOR APRIL» (inglés). MTV (27 de marzu de 2013). Consultáu'l 5 d'avientu de 2013.
  9. «AUSTIN MAHONE TO OPEN TAYLOR SWIFT TOUR» (inglés). Oceanup (5 de payares de 2012). Consultáu'l 5 d'avientu de 2013.
  10. «Austin Mahone & Bridgit Mendler @ The Fair!» (inglés). Movin 92.5 (21 de setiembre de 2013). Archiváu dende l'orixinal, el 2 d'ochobre de 2013. Consultáu'l 5 d'avientu de 2013.
  11. 11,0 11,1 «MTV Videu Music Awards 2013 Winners» (inglés). MTV. Archiváu dende l'orixinal, el 26 d'agostu de 2013. Consultáu'l 25 d'agostu de 2013.
  12. Ashley Rose (22 d'agostu de 2013). «Austin Mahone's New McDonald's Commercial (WATCH!)» (inglés). Camudo.com. Consultáu'l 6 d'avientu de 2013.
  13. Sandra Clark (4 de payares de 2013). «Austin Mahone: Feeling 'A Lot Better' After Scary Hospital Visit» (inglés). Hollywood Life. Consultáu'l 5 d'avientu de 2013.
  14. Emilee Lindner (18 d'ochobre de 2013). «Austin Mahone's Hospital Stay Has Mahomies Urging You To #PrayForAustin» (inglés). MTV. Consultáu'l 5 d'avientu de 2013.
  15. Emily Blake (19 d'ochobre de 2013). «Austin Mahone Postpones MTV Artist To Watch Tour To 2014» (inglés). MTV.
  16. Emily Longeretta (21 d'ochobre de 2013). «Austin Mahone Out Of The Hospital After Blood Clot Scare» (inglés). Hollywood Life. Consultáu'l 5 d'avientu de 2013.
  17. «MTV Europe Music Awards 2013 Winners» (inglés). MTV. Archiváu dende l'orixinal, el 5 d'avientu de 2013. Consultáu'l 5 d'avientu de 2013.
  18. «People's Choice Awards 2014: The winners» (inglés). Usa Today (9 de xineru de 2014). Consultáu'l 12 de febreru de 2014.
  19. «https://itunes.apple.com/us/album/o-single/id821196947» (inglés). iTunes (14 de febreru de 2014). Consultáu'l 21 de xunu de 2014.
  20. Stephen Thomas Erlewine (27 de mayu de 2014). «Allmusic: Austin Mahone - The Secret» (inglés). Allmusic. Consultáu'l 16 de xunu de 2014.
  21. Nick Catucci (27 de mayu de 2014). «Rolling Stone: Austin Mahone's The Secret review» (inglés). Rolling Stone. Consultáu'l 16 de xunu de 2014.
  22. Jason Lipshutz (27 de mayu de 2014). «Austin Mahone, 'The Secret' EP: Track-By-Track Review» (inglés). Billboard. Consultáu'l 16 de xunu de 2014.
  23. Jacques Peterson (12 de xunu de 2014). «Austin Mahone's Record Label Is Disappointed With His Underwhelming Album Sales» (inglés). Billboard. Consultáu'l 16 de xunu de 2014.
  24. «so primera-album-de-estudiu/ Austin Mahone va llanzar en 2015 el so primer álbum d'estudiu». Consultáu'l 17 de payares de 2014. (enllaz rotu disponible n'Internet Archive; ver el so primera-album-de-estudiu/ historial y la so primera-album-de-estudiu/ última versión).
  25. «RADIO DISNEY MUSIC AWARDS – 2013 RULES». Official Radio Disney Website (23 d'agostu de 2006). Archiváu dende l'orixinal, el 22 de marzu de 2013. Consultáu'l 29 d'avientu de 2011.
  26. «2013 MTV EMA: The Complete Winners List» (inglés). MTV. Consultáu'l 9 de xunu de 2014.
  27. «Lady Gaga Rules Billboard.com's Readers Poll 2013 Miley Cyrus and Ariana Grande also scored major wins, but Gaga was the Billboard.com readers' MVP.». Billboard. Consultáu'l 21 d'avientu de 2013.
  28. «Kids' Choice Awards Méxicu 2013: Nickelodeon revela llista de pre-nomaos». ANMTV. Consultáu'l 11 de xunetu de 2014.
  29. «People's Choice Awards 2014». Consultáu'l 25 d'avientu de 2013.
  30. «Llista completa de nomaos Premio Juventud 2014» páxs. Univisión (7 de mayu de 2014). Archiváu dende l'orixinal, el 12 de mayu de 2014. Consultáu'l 19 de mayu de 2014.
  31. Yara Simon (7 de mayu de 2014). «2014 Premio Juventud Awards and Nominations: Prince Royce, Romeo Santos Lead Nominations; William Levy, Sebastián Rulli Also Score Nods» (inglés). Consultáu'l 19 de mayu de 2014.
  32. 32,0 32,1 «Rihanna Wins Big at iHeartRadio Music Awards». Billboard. Consultáu'l 20 de xunu de 2014.
  33. «One Direction, Katy Perry, Austin Mahone Among Nominees for 2014 Radiu Disney Music Awards» (inglés). Billboard. Consultáu'l 24 de xunu de 2014.
  34. «Teen Choice Awards 2014 - Complete Winners List!» (inglés) (10 d'agostu de 2014). Consultáu'l 10 d'agostu de 2014.
  35. «Young Hollywood Awards 2014: Llista completa de nomaos» páxs. Variety (27 de xunu de 2014). Consultáu'l 9 de xunetu de 2014.
  36. «2014 Young Hollywood Awards Nominees Include 'Pretty Little Liars,' 'Fault in Our Stars'» (inglés) (7 de mayu de 2014). Consultáu'l 9 de xunetu de 2014.
  37. «Neox Fan Awards 2014». Consultáu'l 4 d'agostu de 2014.
  38. «MTV Videu Music Awards 2014» (inglés). Consultáu'l 14 d'agostu de 2014.

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]


Austin Mahone