Xeografía de Paláu

De Wikipedia
Xeografía de Paláu

Mapa de Paláu
Llocalización
Continente Oceanía
Rexón Micronesia
Carauterístiques xeográfiques
Superficie 459 km²
Llinia de costa 1,519 km
Principales ciudaes Koror (ciudá más poblada)
Ngerulmud (capital)
Puntos estremos
Puntu más altu Monte Ngerchelchauus (242 m)

Clima tropical húmedu

 
 • Zona económica esclusiva 200 nm
 • Mar territorial 3 nm
[editar datos en Wikidata]

La xeografía de Paláu ye'l conxuntu de carauterístiques que conformen la realidá física y humana de Paláu, un país insular asitiáu na Micronesia, concretamente nes Islles Carolines (Oceanía). Ta formáu por aproximao 250 islles, anque la principal y más habitada ye Babeldaob.

Estes islles tán asitiaes al oeste de los Estaos Federaos de Micronesia, ente'l mar de Filipines, al norte ya Indonesia y Nueva Guinea nel sur.

Les islles más importantes son Angaur, Babeldaob, Koror y Peleliu, cerca del estremu norte, que xuntes formen una barrera de coral. Alredor de dos tercios de la población d'unes 20.000 persones vive en Koror (7 ° 30 'N 134 ° 30' Y).

Al norte d'esti grupu atopa'l atolón de Kayangel, ente que les despoblaes “Rock Islands” tán asitiaes al oeste del grupu principal y les Islles del Suroeste tán a unos 600 km de les islles principales y alredor de 200 dende l'estremu norte de nueva Guinea.

Paláu tien un clima tropical con una temperatura permediu añal de 27 ° C. Les agües producir mientres tol añu, con un permediu añal de 3800 mm. El conteníu d'humedad promedio ye del 82%. Los tifones son raros en Palau.


Referencies[editar | editar la fonte]

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]