Coca Gómez

De Wikipedia
Coca Gómez
Vida
Nacimientu Londres1975 (48/49 años)
Nacionalidá Bandera del Reinu Xuníu Reinu Xuníu
Estudios
Estudios Pontificia Universidá Católica de Chile
Saint George's College (es) Traducir
Llingües falaes inglés
Oficiu direutora de cine
IMDb nm1415738
Cambiar los datos en Wikidata

Carolina "Coca" Gómez (1975Londres) ye una guionista, productora y direutora chilena d'orixe británicu.

Estudió nel Saint George's College, onde foi compañera de cursu de Sebastián Arrau, xunto a quien crea'l so primera teleserie, Cerro Alegre. Estudió Filosofía na Pontificia Universidá Católica de Chile, pa depués dedicase a la escritura de teleseries y al cine.

Vida artística[editar | editar la fonte]

En 1999 recibi xunto a Sebastián Arrau el premiu APES de l'Asociación de Periodistes d'Espectáculu de Chile al meyor guión televisivu por Cerro Alegre. En 2003 crea y escribe con Arrau y Pablo Illanes la teleserie Machos que se convierte en fenómenu d'audiencia que trespasa les fronteres del so país. La historia de la familia Mercader vender a más de 18 países con un remake en Méxicu.

L'añu 2012 Coca Gómez foi reclutada por Telemundo, la filial hispana de NBC en EEXX, p'afaer xunto a Sebastián Arrau la so propia teleserie, "Cerro Alegre", al públicu estauxunidense de fala hispana. Algamando una alta sintonía nel so debú, col nome de La Impostora. Esi mesmu añu ye reclutada Pol xigante Mexicanu, Televisa, pa desenvolver una historia orixinal pal horariu prime.

Gómez ye la fundadora y Direutora Executiva de Parábola guiones y conteníos, Empresa con sede en Santiago de Chile que desenvuelve conteníu de ficción pa televisión ya internet pa Llatinoamérica y el mercáu hispanu en EEXX.

En 2005 gana xunto a Boris Quercia el premiu Altazor al meyor guión televisivu por Xeografía del Deséu, serie basada na novela Atles de Xeografía Humana de la española Almudena Grandes, tresmitida por TVN.

En 2006 asume la xera de fundar l'área dramática de Chilevisión con Vivir con 10, historia destacada pola crítica que desenvuelve al traviés de Parábola Producciones, empresa dedicada a la creación y desenvolvimientu de guiones y conteníos de ficción. Mala Conducta, la segunda historia qu'escribe pa Chilevisión, tien amplia acoyida nel públicu xuvenil y estiéndese de 100 a 180 episodios. En 2009 empieza a crear la primera teleserie nocherniega de la estación, Muyeres de Luxu, que s'estrena en xineru de 2010 y conviértese na serie más esitosa de la estación de Turner Broadcasting hasta'l día de güei. La historia sobre un grupu de prostitutes de clase alta ye comercializada a Puertu Ricu, Uruguái, Méxicu y Estaos Xuníos. Caracol TV de Colombia trabaya anguaño nun remake. En 2011, Gómez crea y desenvuelve xunto al so equipu'l guión d'Infiltradas. La historia d'un escuadrón de muyeres policías combatiendo'l crime entamáu en Santiago de Chile, amena polémica y conviértese na tercera teleserie nocherniega más vista de la estación. El so episodiu final fai historia, amosando per primer vegada nel país una boda gai, protagonizada por dos de los sos personaxes femeninos.

En 2007 estrenó la so primer película, la comedia Normal con alas, nomada na categoría de Meyor Ópera Prima nel Festival del Nuevu Cine Llatinoamericanu de L'Habana. En 2007 Gómez gana'l premiu Jean Renoir pol guión del llargumetraxe Toos díbamos ser reines. Gómez ta casada y tien una fía de nueve años. Anguaño vive en Santiago de Chile.

Películes empobinaes[editar | editar la fonte]

Películes escrites[editar | editar la fonte]

Teleseries escrites[editar | editar la fonte]

Histories Orixinales[editar | editar la fonte]

Adautaciones[editar | editar la fonte]

Nueves versiones reescritas por ella mesma[editar | editar la fonte]

Nueves versiones reescritas por otros[editar | editar la fonte]

Series escrites[editar | editar la fonte]



Referencies[editar | editar la fonte]

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]