Templos xubilares mientres el Xubiléu de la Misericordia na Diócesis de San Cristóbal de La Laguna

De Wikipedia

Nesti anexu ordenen les ilesies xubilares establecíes mientres el Xubiléu de la Misericordia na Diócesis de San Cristóbal de La Laguna (Islles Canaries, España).

El papa Francisco estableció l'Añu Santu Estraordinariu de la Misericordia qu'empezó'l 8 d'avientu de 2015 y concluyó el 20 de payares de 2016. Como vien siendo habitual dende'l Xubiléu de 2000, establécense "xubileos particulares" nes distintes diócesis del mundu col nomamientu de los sos respeutivos templos xubilares. Esti costume vien ser una derivación llocal en cada diócesis del Pelegrinaxe de los siete ilesies de Roma, que realicen fieles de tol mundu cada Añu Xubilar pa lucrarse de la indulxencia plenaria.

Na Diócesis de San Cristóbal de La Laguna o Diócesis de Tenerife, mientres l'anterior Xubiléu celebráu nel añu 2000, solo foi designada la Catedral de San Cristóbal de La Laguna como templo xubilar pa ganar la indulxencia plenaria o bien visitar a un enfermu.[1] Nel Xubiléu de la Misericordia sicasí, na diócesis estableciéronse 16 templos xubilares, en razón de los arciprestalgos de la mesma,[2] siendo amás la segunda diócesis d'España con más templos xubilares tres la Diócesis de Teruel y Albarracín, que tuvo 21.[3]

Los templos xubilares de la Diócesis de San Cristóbal de La Laguna fueron:[4]

Referencies[editar | editar la fonte]

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]