Llista de personaxes de Naruto

De Wikipedia
Saltar a navegación Saltar a la gueta

Esta ye una llista de personaxes del anime, manga y los xuegos de Naruto y Boruto.

Personaxes Principales (de Naruto)[editar | editar la fonte]

  • Naruto Uzumaki: ye'l séptimu Hokage, home d'Hinata y padre de Boruto. Tamién ye'l fíu de Minato Namikaze (cuarto hokage) y Kushina Uzumaki.
  • Sasuke Uchiha: ye'l hermanu pequeñu de Itachi Uchiha, y ye'l fíu de Fugaku y Mikota Uchiha.
  • Sakura Haruno: ye la fía de Kizashi y Mebuki Haruno. El so padre foi'l cuartu Hokage nun universu alternativu.
  • Kakashi Hatake: ye'l maestru del equipu 7, un home misteriosu. Enantes foi estudiante del maestru Namikaze xunto a Obito Uchiha y Rin Nohara.

Personaxes Principales (de Boruto)[editar | editar la fonte]

  • Boruto Uzumaki: ye'l fíu de Naruto y Hinata.
  • Sarada Uchiha: ye la fía de Sasuke y Sakura.
  • Mitsuki: ye un humanu artificial y fíu de Orochimaru.
  • Konohamaru Sarutobi: ye un ninja de nivel Jōnin y profesor ninja, y enantes foi de nivel Genin y Chūnin. Tamién ye'l nietu del tercer maestru Hokage. Foi l'aprendiz de Ebisu xuntu Moegi Kazamatsuri y Udon Ise.

Antagonistes[editar | editar la fonte]

  • Zabuza: foi un sicariu a sueldu y, antes foi un ninja de l'Aldega Oculta de la Borrina y unu de los Siete Espadachines de la Borrina. Foi mancáu polos homes de Gatō, éstos van al ser amenaciaos polos aldeanos, Kakashi y Naruto. Dempués pide tar al llau d'Haku, antes de morrer.
  • Haku: foi un ninja del País del Agua que foi acoyíu y entrenáu por Zabuza. Cuando yera un neñu, vivía feliz cola so madre y padre hasta qu'en presencia de la so madre fixo un kekkei genkai y, la so madre -y abofeteo y fíxo-y prometer que nun lo volvería faer (por cuenta de qu'en esa dómina, los usuarios que poseían técnicas de líneas sucesoras eran temidos gracias a los vestigios de la guerra). Pero el so padre haber vistu, entós, él decidió mata-y xunto a los aldeanos. Empezando pola so muyer, cuando él intentó acabar con él, matólu. Poro, quédose güérfanu hasta que conoció a Zabuza. Morrió al protexer a Zabuza porque-y tenía enforma apreciu.
  • Gatō (ガトー, Gatō): ye un home de negocios y fundador de la Gato Company. Él unvió a Zabauza y homes
  • Cuatro del Soníu: son una élite de guardaespaldas de Orochimaru. El grupu foi conocíu orixinalmente como "Cinco del Soníu" pero después de que Kimimaro acudió a la cama debido a su enfermedad desconocida, el grupo se volvió a llamar asina. Remanecen na segunda parte de la serie, siendo controlaos por Kabuto al traviés del Edo Tensei.
  • Orochimaru: ye un ninja criminal y líder l'Aldega Oculta del Soníu. Foi un ninja de l'aldega oculta de la fueya y l'aprendiz del tercer maestru Hokage xunto a Jiraiya y Tsunade.
  • Kabuto Yakushi: ye un espía que trabaya como mano derecha de Orochimaru. Él fai una alianza con Obito antes d'empezar

cola Cuarta Guerra Mundial Shinobi.

  • Akatsuki (暁, lit. "Amanecer" o "madrugada"): ye una organización criminal formada por ninjas renegaos (que primeramente foi formada por ciudadanos de la Aldega Oculta de la Lluvia). Foi creáu por Yahiko, Konan y Nagato. Dempués de la so muerte, Nagato lideró y Obito como'l so benefactor. La organización foi creciendo al añedir a criminales d'élite que dexaren les sos villes. Tá formada por:
    • Yahiko (弥彦, Yahiko)(fundador): foi el fundador d'esta organización coles mires d'acabar coles guerres. Foi asesináu pol cuchiellu de Nagato, en sacrificiu per Konan, que fuera secuestrada por Hanzo y Danzo (como forma de llegar hasta Akatsuki y el so líder).
    • Konan (小南, Konan)(co-fundadora): foi una de los primeres miembros. Dempués de la muerte de Yahiko, sería la sublíder y sería conocida como Ánxel de Dios. Foi asesinada a manos de Obito.
    • Nagato (長門, Nagato)(co-fundador): foi unu de los primeres miembros xunto a los sos amigos. Dempués de la muerte de Yahiko, sería el líder sol nome de Pain (lit. "Dolor"). Sacrificaríase para devolver la vida a los aldeganos de Konoha.
    • Daibutsu (大仏, Daibutsu): foi unu de los primeros miembros. (Apareció solo nel anime)
    • Kie (帰依, Kie): foi unu de los primeros miembros.
    • Kyūsuke (鳩助, Kyūsuke): foi unu de los primeros miembros. Él sentía daqué por Konan, una del tríu fundador, pero ésta refugólu.
    • Zetsu Blancu: yera unu de los primeros humanos afeutaos pol Tsukuyomi Infinito que s'atopaben dientro de la Estatua Demoníaca del Camín Esterior, hasta que cuando finalmente Madara llogró invocala foi sacáu de la estatua pol Zetsu Negru y influyíu pol ADN de Hashirama Senju. Él foi asesináu por Sasuke.
    • Zetsu Negru: ye la manifestación y tercer fíu de Kaguya. Él foi selláu por Naruto.
    • Kakuzu (角都, Kakuzu): ye un asesesino que roba los corazones de les sos víctimes. Él foi asesináu cola so técnica chidori de Kakashi.
    • Sasori (サソリ, Akasuna no Sasori): ye un marionetista y antiguu ciudadanu de la Aldega Oculta del Sable. Ye'l nietu de

Chiyo, la cual matólu.

    • Itachi Uchiha (うちは イタチ, Uchiha Itachi): foi l'hermanu mayor de Sasuke y el responsable de lamasacre de la Cla Uchiha (a pidimientu de los conseyeros de Konoha y Danzo).
    • Kisame Hoshigaki (干柿鬼鮫, Hoshigaki Kisame): foi conocíu por asesinar a un señor feudal del País de l'Agua y por ser unu de los 7 espadachines llexendarios de la L'Aldea Oculta del Nublu. Muerre cuando llucha contra Killer Bee y el Raikage.
    • Orochimaru (大蛇丸, Orochimaru): foi'l primer compañeru de Sasori. Intentó quitar el cuerpu a Itachi pero falló y

desertó y, dempués fíxose el líder de l'Aldega Oculta del Soníu.

    • Deidara (デイダラ, Deidara): foi un ninja de Iwagakure y estudiante d'Ōnoki, el tercer Tsuchikage. Foi'l miembru más nuevu de Akatsuki, teniendo diecinueve años al morrer (y Hidan teniendo veintidos años), al faese esplotar nun intentu

d'acabar con Sasuke.

    • Hidan (飛段 Hidan): dedicábase a faer sacrificios para'l so dios Jashin (la so relixón llamábase Jashinismu). Foi soterráu por Shikamaru Nara.
    • Jūzō Biwa (枇杷十蔵, Biwa Jūzō): foi el primer compañeru de Itachi. Mientres faía la misión de prindar al Isobu, foi asesináu por el cuartu Mizukage, y Jinchūriki (el dueñu del Isobu).
    • Compañeru de Kakuzu (カクズのパートナー Kakuzu no pātonā): foi un ninja renegáu. Él foi asesináu por Kakuzu mientres taben n'una batalla contra unos ninjas, según él, por ser lentu.
  • Taka: son un grupu lideráu por Sasuke. Ta formáu por: Jugo (重吾), Karin Uzumaki (うず まき香燐), Sasuke Uchiha(うちは サスケ) y Suigetsu Hōzuki (鬼灯水月 Hōzuki Suigetsu).
  • Madara Uchiha: foi el el líder de la cla Uchiha y co-fundador de l'Aldega Oculta de la Fueya. Él foi asesináu por Zetsu Negru, antes de morrer despidir del so vieyu rival, Hashirama Senju.
  • Clan Ōtsutsuki: foi una cla de seres celestiales que llegaron a la Tierra aprosimao fai un mileniu.
  • Shin Uchiha: foi dalguna vegada foi siguidor de Orochimaru y suxetu de pruebes. Dempués, crearía los sos clones.
  • Kara: foi una organización formada misteriosos individuos.

Personaxes secundarios[editar | editar la fonte]

  • Hinata Hyuga:
  • Kiba Inuzuka:
  • Akamaru:
  • Shino Aburame:
  • Kurenai Yuhi:
  • Shikamaru Nara:
  • Choji Akimichi:
  • Ino Yamanaka:
  • Asuma Sarutobi:
  • Rock Lee:
  • Neji Hyuga:
  • Tenten:
  • Maito Gai:
  • Jiraiya:
  • Anko Mitarashi:
  • Shizune:
  • Sai:
  • Yamato:
  • Danzo Shimura:
  • Shikadai Nara:
  • Chocho Akimichi:
  • Inojin Yamanaka:
  • Moegi Kazamatsuri:
  • Metal Lee:
  • Iwabi Yuino:
  • Denki Kaminarimon:
  • Udon Ise:
  • Hashirama Senju:
  • Tobirama Senju:
  • Hiruzen Sarutobi:
  • Minato Namikaze
  • Tsunade:
  • Gaara:
  • Kankuro:
  • Temari:
  • Chiyo:
  • A: cuarto Raikage.
  • Killer Bee:
  • Darui:
  • Karui:
  • Mei Terume:
  • Chojuro
  • Ao:
  • Gengetsu Hozuki:
  • Onoki:
  • Kurotsuchi:
  • Akatsuchi:

Otros personaxes[editar | editar la fonte]

  • Iruka Umino:
  • Rin Nohara:
  • Kushina Uzumaki: ye la madre de Naruto.
  • Kurama:
  • Shisui Uchiha: ye'l meyor amigu de Itachi.
  • Hagoromo Otsutsuki:
  • Himawari Uzumaki:
  • Kawaki: