Llista d'asteroides/2801–2900

De Wikipedia
Saltar a navegación Saltar a la gueta
Artículu revisáu
Nome Designación
provisional
Data de descubrición Descubridor/es
2801 Huygens 1935 SU1 28 de setiembre, 1935 H. van Gent
2802 Weisell 1939 BU 19 de xineru, 1939 Y. Väisälä
2803 Vilho 1940 WG 29 de payares, 1940 L. Oterma
2804 Yrjö 1941 HF 19 d'abril, 1941 L. Oterma
2805 Kalle 1941 UM 15 d'ochobre, 1941 L. Oterma
2806 Graz 1953 GG 7 d'abril, 1953 K. Reinmuth
2807 Karl Marx 1969 TH6 15 d'ochobre, 1969 L. I. Chernykh
2808 Belgrano 1976 HS 23 d'abril, 1976 Observatoriu Félix Aguilar
2809 Vernadskij 1978 QW2 31 d'agostu, 1978 N. S. Chernykh
2810 Lev Tolstoj 1978 RU5 13 de setiembre, 1978 N. S. Chernykh
2811 Střemchoví 1980 JA 10 de mayu, 1980 A. Mrkos
2812 Scaltriti 1981 FN 30 de marzu, 1981 E. Bowell
2813 Zappalà 1981 WZ 24 de payares, 1981 E. Bowell
2814 Vieira 1982 FA3 18 de marzu, 1982 H. Debehogne
2815 Soma 1982 RL 15 de setiembre, 1982 E. Bowell
2816 Pien 1982 SO 22 de setiembre, 1982 E. Bowell
2817 Perec 1982 UJ 17 d'ochobre, 1982 E. Bowell
2818 Juvenalis 2580 P-L 24 de setiembre, 1960 C. J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
2819 Ensor 1933 UR 20 d'ochobre, 1933 E. Delporte
2820 Iisalmi 1942 RU 8 de setiembre, 1942 Y. Väisälä
2821 Slávka 1978 SQ 24 de setiembre, 1978 Z. Vávrová
2822 Sacajawea 1980 EG 14 de marzu, 1980 E. Bowell
2823 van der Laan 2010 P-L 24 de setiembre, 1960 C. J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
2824 Franke 1934 CZ 4 de febreru, 1934 K. Reinmuth
2825 Crosby 1938 SD1 19 de setiembre, 1938 C. Jackson
2826 Ahti 1939 UJ 18 d'ochobre, 1939 Y. Väisälä
2827 Vellamo 1942 CC 11 de febreru, 1942 L. Oterma
2828 Iku-Turso 1942 DL 18 de febreru, 1942 L. Oterma
2829 Bobhope 1948 PK 9 d'agostu, 1948 E. L. Johnson
2830 Greenwich 1980 GA 14 d'abril, 1980 E. Bowell
2831 Stevin 1930 SZ 17 de setiembre, 1930 H. van Gent
2832 Lada 1975 EC1 6 de marzu, 1975 N. S. Chernykh
2833 Radishchev 1978 PC4 9 d'agostu, 1978 L. I. Chernykh, N. S. Chernykh
2834 Christy Carol 1980 TB4 9 d'ochobre, 1980 C. S. Shoemaker
2835 Ryoma 1982 WF 20 de payares, 1982 T. Seki
2836 Sobolev 1978 YQ 22 d'avientu, 1978 N. S. Chernykh
2837 Griboedov 1971 TJ2 13 d'ochobre, 1971 L. I. Chernykh
2838 Takase 1971 UM1 26 d'ochobre, 1971 L. Kohoutek
2839 Annette 1929 TP 5 d'ochobre, 1929 C. W. Tombaugh
2840 Kallavesi 1941 UP 15 d'ochobre, 1941 L. Oterma
2841 Puijo 1943 DM 26 de febreru, 1943 L. Oterma
2842 Unsöld 1950 OD 25 de xunetu, 1950 Universidá d'Indiana
2843 Yeti 1975 XQ 7 d'avientu, 1975 P. Wild
2844 Hess 1981 JP 3 de mayu, 1981 E. Bowell
2845 Franklinken 1981 OF 26 de xunetu, 1981 E. Bowell
2846 Ylppö 1942 CJ 12 de febreru, 1942 L. Oterma
2847 Parvati 1959 CC1 1 de febreru, 1959 LONEOS
2848 ASP 1959 VF 8 de payares, 1959 Universidá d'Indiana
2849 Shklovskij 1976 GN3 1 d'abril, 1976 N. S. Chernykh
2850 Mozhaiskij 1978 TM7 2 d'ochobre, 1978 L. V. Zhuravleva
2851 Harbin 1978 UQ2 30 d'ochobre, 1978 Observatoriu Purple Mountain
2852 Declercq 1981 QU2 23 d'agostu, 1981 H. Debehogne
2853 Harvill 1963 RG 14 de setiembre, 1963 Universidá d'Indiana
2854 Rawson 1964 JE 6 de mayu, 1964 D. McLeish
2855 Bastian 1931 TB2 10 d'ochobre, 1931 K. Reinmuth
2856 Röser 1933 GB 14 d'abril, 1933 K. Reinmuth
2857 NOT 1942 DA 17 de febreru, 1942 L. Oterma
2858 Carlosporter 1975 XB 1 d'avientu, 1975 C. Torres, S. Barros
2859 Paganini 1978 RW1 5 de setiembre, 1978 N. S. Chernykh
2860 Pasacentennium 1978 TA 8 d'ochobre, 1978 E. F. Helin
2861 Lambrecht 1981 VL2 3 de payares, 1981 F. Börngen, K. Kirsch
2862 Vavilov 1977 JP 15 de mayu, 1977 N. S. Chernykh
2863 Ben Mayer 1981 QG2 30 d'agostu, 1981 E. Bowell
2864 Soderblom 1983 AZ 12 de xineru, 1983 B. A. Skiff
2865 Laurel 1935 OK 31 de xunetu, 1935 C. Jackson
2866 Hardy 1961 TA 7 d'ochobre, 1961 S. J. Arend
2867 Šteins 1969 VC 4 de payares, 1969 N. S. Chernykh
2868 Upupa 1972 UA 30 d'ochobre, 1972 P. Wild
2869 Nepryadva 1980 RM2 7 de setiembre, 1980 N. S. Chernykh
2870 Haupt 1981 LD 4 de xunu, 1981 E. Bowell
2871 Schober 1981 QC2 30 d'agostu, 1981 E. Bowell
2872 Gentelec 1981 RU 5 de setiembre, 1981 Observatoriu Oak Ridge
2873 Binzel 1982 FR 28 de marzu, 1982 E. Bowell
2874 Jim Young 1982 TH 13 d'ochobre, 1982 E. Bowell
2875 Lagerkvist 1983 CL 11 de febreru, 1983 E. Bowell
2876 Aeschylus 6558 P-L 24 de setiembre, 1960 C. J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
2877 Likhachev 1969 TR2 8 d'ochobre, 1969 L. I. Chernykh
2878 Panacea 1980 RX 7 de setiembre, 1980 E. Bowell
2879 Shimizu 1932 CB1 14 de febreru, 1932 K. Reinmuth
2880 Nihondaira 1983 CA 8 de febreru, 1983 T. Seki
2881 Meiden 1983 AA1 12 de xineru, 1983 B. A. Skiff
2882 Tedesco 1981 OG 26 de xunetu, 1981 E. Bowell
2883 Barabashov 1978 RG6 13 de setiembre, 1978 N. S. Chernykh
2884 Reddish 1981 ES22 2 de marzu, 1981 S. J. Bus
2885 Palva 1939 TC 7 d'ochobre, 1939 Y. Väisälä
2886 Tinkaping 1965 YG 20 d'avientu, 1965 Observatoriu Purple Mountain
2887 Krinov 1977 QD5 22 d'agostu, 1977 N. S. Chernykh
2888 Hodgson 1982 TO 13 d'ochobre, 1982 E. Bowell
2889 Brno 1981 WT1 17 de payares, 1981 A. Mrkos
2890 Vilyujsk 1978 SY7 26 de setiembre, 1978 L. V. Zhuravleva
2891 McGetchin 1980 MD 18 de xunu, 1980 C. S. Shoemaker
2892 Filipenko 1983 AX2 13 de xineru, 1983 L. G. Karachkina
2893 Peiroos 1975 QD 30 d'agostu, 1975 Observatoriu Félix Aguilar
2894 Kakhovka 1978 SH5 27 de setiembre, 1978 L. I. Chernykh
2895 Memnon 1981 AE1 10 de xineru, 1981 N. G. Thomas
2896 Preiss 1931 RN 15 de setiembre, 1931 K. Reinmuth
2897 Ole Römer 1932 CK 5 de febreru, 1932 K. Reinmuth
2898 Neuvo 1938 DN 20 de febreru, 1938 Y. Väisälä
2899 Runrun Shaw 1964 TR2 8 d'ochobre, 1964 Observatoriu Purple Mountain
2900 Luboš Perek 1972 AR 14 de xineru, 1972 L. Kohoutek
... | Previu | Llista d'asteroides | Siguiente | ...