Deceniu Internacional de los Afrodescendientes

De Wikipedia
Deceniu Internacional de los Afrodescendientes
Periodu de celebración 2015 - 2024
Llugar de celebración Día Internacional
[editar datos en Wikidata]

L'Asamblea Xeneral de les Naciones Xuníes proclama'l Deceniu Internacional de los Afrodescendientes, que va empezar el 1 de xineru de 2015 y va terminar el 31 d'avientu de 2024.

Celebración[editar | editar la fonte]

El 23 d'avientu de 2013 l'Asamblea Xeneral de les Naciones Xuníes na Resolución 68/237 "proclama'l Deceniu Internacional de los Afrodescendientes, que va empezar el 1 de xineru de 2015 y va terminar el 31 d'avientu de 2024, cola tema “Afrodescendientes: reconocencia, xusticia y desenvolvimientu”, que se va inaugurar de forma oficial darréu dempués del alderique xeneral del sesentenu novenu periodu de sesiones de l'Asamblea Xeneral".[1]

Un Deceniu dedicáu a los afrodescendientes: reconocencia, xusticia y desenvolvimientu
Al proclamar esti deceniu, la comunidá internacional reconoz que los afrodescendientes representen un grupu específicu que los sos derechos humanos tienen de promovese y protexese. Alredor de 200 millones de persones que s'identifiquen a sigo mesmos como descendientes d'africanos viven nes Amériques. Munchos millones más viven n'otres partes del mundu, fora del continente africanu.

Tema del Deceniu Internacional de los Afrodescendientes[editar | editar la fonte]

Deceniu Tema
2015 - 2024 “Afrodescendientes: reconocencia, xusticia y desenvolvimientu”

Referencies[editar | editar la fonte]

Ver tamién[editar | editar la fonte]

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]