Día Internacional de la Non Violencia

De Wikipedia
Día Internacional de la Non Violencia

«Non violencia», escultura de Karl Fredrik Reutersward, alcuéntrase asitiada na entrada de la sede de les Naciones Xuníes en Nueva York.
Día de celebración 2 d'ochobre
Llugar de celebración Día Internacional
[editar datos en Wikidata]

El Día Internacional de la Non Violencia celébrase'l 2 d'ochobre, aniversariu de la nacencia de Mahatma Gandhi, líder del movimientu de la Independencia de la India y pioneru de la filosofía y de la estratexa de la non violencia.[1]

Conmemoración[editar | editar la fonte]

El 15 de xunu de 2007 l'Asamblea Xeneral de les Naciones Xuníes na Resolución 61/271 decidió reparar el Día Internacional de la Non Violencia el 2 d'ochobre de cada añu n'honor al aniversariu de nacencia de Mahatma Gandhi.

El día Internacional de la non violencia ye reparáu'l 2 d'ochobre, l'aniversariu de la nacencia Mahatma Gandhi, líder del movimientu de la Independencia de la India y pioneru de la filosofía y l'estratexa de la non violencia.
Acordies col resolución A/RES/61/271 de l'Asamblea Xeneral del 15 de xunu del 2007, que establez que la conmemoración, el Día Internacional ye una ocasión pa «tremar el mensaxe de la non violencia, inclusive al traviés de la educación y la conciencia pública». El resolución reafita «la relevancia universal del principiu de la non violencia» y el deséu de «consiguir una cultura de paz, tolerancia, comprensión y non violencia».
Al presentar el resolución na Asamblea Xeneral, representando a 140 patrocinadores, el Ministru d'Estáu p'Asuntos Esteriores de la India, el Sr. Anand Sharma, dixo que l'ampliu y diversificáu patrociniu del resolución constituyía un reflexu del respetu universal escontra Mahatma Ghandi y de la perdurable relevancia de la so filosofía. Al citar les mesmes pallabres del difuntu líder, dixo que «la non violencia ye la mayor fuercia a la disposición de la humanidá. Ye más poderosa que l'arma de destrucción más poderosa concebida pol inxeniu del home».

Ver tamién[editar | editar la fonte]

Referencies[editar | editar la fonte]

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]