Cristina Álvarez Rodríguez

De Wikipedia
Cristina Álvarez Rodríguez
diputada d'Arxentina

10 avientu 2019 - 21 setiembre 2021
Distritu: Provincia de Buenos Aires
diputada d'Arxentina

10 avientu 2015 - 9 avientu 2019
Distritu: Provincia de Buenos Aires
diputada d'Arxentina

10 avientu 2005 - 19 avientu 2007
Distritu: Provincia de Buenos Aires
Vida
Nacimientu Buenos Aires28 d'avientu de 1967 (56 años)
Nacionalidá Bandera d'Arxentina Arxentina
Estudios
Estudios Universidá de Buenos Aires 1992) : arquiteutura
Nivel d'estudios arquiteutura
Llingües falaes castellanu
Oficiu arquiteutapolítica
Llugares de trabayu Buenos Aires
Creencies
Partíu políticu Frente para la Victoria (es) Traducir [1]
Cambiar los datos en Wikidata

María Cristina Álvarez Rodríguez (28 d'avientu de 1967Buenos Aires) ye una arquiteuta y política arxentina. Ye sobrina nieta d'Eva Perón. Anguaño ye diputada nacional pola provincia de Buenos Aires (mandatu 2015-2019). Enantes foi parte del Gabinete del gobernador Daniel Scioli; foi ministra d'Infraestructura mientres el so primer mandatu (2007-2011) y ministra de Gobiernu mientres el segundu mandatu (2011-2015). Ye vicepresidenta segunda del Conseyu provincial del Partíu Xusticialista (PX).[2] Ye direutora ad honorem del Muséu Evita,[3] que otrora fuera un llar pa madres solteres de la Fundación Eva Perón.

Biografía[editar | editar la fonte]

Cristina Álvarez Rodríguez nació'l 28 d'avientu de 1967, na ciudá de Buenos Aires. La so güela paterna, Blanca Duarte d'Álvarez Rodríguez, yera una de les hermanes mayores d'Eva Perón. Al respeutu, Cristina espresó nuna entrevista que "nun recuerdo'l día que lu vi per primer vegada porque la vi siempres. Na casa de la mio güela honrar bien de. Siempres nos dixeron que yera la más importante qu'había na hestoria de la familia y que yera una allumada".[4]

Estudios y formación académica[editar | editar la fonte]

Recibió'l títulu d'arquiteuta nel añu 1992, per parte de la Facultá d'Arquiteutura, Diseñu y Urbanismu, de la Universidá de Buenos Aires. Darréu, cursó la Maestría en Xestión Cultural del Mercosur, na Universidá de Palermo, mientres 2001 y 2002.

Función pública[editar | editar la fonte]

Cristina Álvarez Rodríguez anguaño ye Diputada Nacional pola Provincia de Buenos Aires, mandatu 2015-2019.[5] El 08 de marzu de 2016 presentó una serie de proyeutos llexislativos pa reafitar la plena participación de les muyeres, en condiciones d'igualdá, na vida política, civil, económica, social y cultural.[6] Unu de los proyeutos que ye parte de les meyores llexislatives pa la igualdá ye la Llei #UNAyUNO,[7] aspira a llograr la representación equilibrada de muyeres y varones nes llistes eleutoral y partidariu, busca la paridá.

Xunta al Coleutivu Nin Una Menos, y trabaya p'algamar la emancipación real y efectivo de les muyeres, porque ensin emancipación nun hai xusticia social.[8]

Ye presidenta del Conseyu Provincial de les Muyeres y titular de la caña femenina del Partíu Xusticialista de la provincia de Buenos Aires.

Ye presidenta ad-honorem del Institutu Nacional d'Investigaciones Histórica Eva Perón - Muséu Evita, y fundadora de l'agrupación política Peronismu 2020.

Nel añu 2000, foi designada Direutora del Archivu Históricu de la provincia de Buenos Aires "Dr. Ricardo Levene". Al añu siguiente, ocupó'l cargu de Presidenta del Institutu de Previsión Social bonaerense y darréu, mientres el periodu 2002 - 2003, foi Subsecretaria de Cultura provincial, cargu que siguió exerciendo mientres los años 2003 a 2005, cuando pasó a denominase Institutu Cultural.

Cristina Álvarez Rodríguez foi electa diputada nacional pal periodu 2005 - 2007 pol Frente pa la Victoria, exerció la vicepresidencia de la Comisión de Prevención d'Adicciones y Control del Narcotráficu, amás d'integrar les comisiones d'Asuntos Municipales, Cultura, Recursos Naturales y Caltenimientu del Ambiente Humano, Turismu, Vivienda y Ordenamientu Urbanu, y Bicameral de Seguridá Vial. Esi mesmu añu foi designada presidenta ad-honorem del Conseyu d'Integración Social del Gobiernu de la provincia de Buenos Aires, y en 2006 foi electa vicepresidenta de la delegación arxentina del Parllamentu Llatinoamericanu.

Ente del 10 d'avientu de 2007 y 2011 foi designada al frente del Ministeriu d'Infraestructura de la provincia de Buenos Aires, como parte del equipu encabezáu pol gobernador Daniel Scioli, y ente 2011 y 2015 foi Ministra de Gobiernu de la mesma xestión.

Desempeñóse como presidenta interina del Partíu Xusticialista de la provincia de Buenos Aires dende'l 9 de febreru de 2012 hasta'l 19 d'avientu de 2013.[9][10]

Referencies[editar | editar la fonte]

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]