Cristal Avilera

De Wikipedia
Saltar a navegación Saltar a la gueta
Cristal Avilera35mm film frames.svg
Cristal Avilera.jpg
Vida
Nacimientu

Venezuela19  d'agostu de 1983

(37 años)
Nacionalidá Bandera de Venezuela Venezuela
Oficiu
Oficiu actriz
IMDb nm7245296
Cambiar los datos en Wikidata

Cristal Avilera (19  d'agostu de 1983Venezuela), ye una actriz venezolana de televisión y cine. Trabayó mientres dellos años en RCTV y participó n'importantes producciones dramátiques producíes pola cadena Telemundo.[1] Tamién ye cantante y compositora, nel 2013 presentó "Amor, Amor", senciellu promocional de la so primer producción musical titulada "Esta Soi Yo" tema qu'esi mesmu añu foi dau a conocer en La Feria Internacional de La Música de Buenos Aires, Arxentina (BAFIM). Empecipió la so carrera artística a los 18 años en Radio Caracas Televisión, Foi protagonista de dellos curtiumetraxes y formó parte importante del repartu principal del Programa humorísticu númberu unu por más de 40 años na televisión venezolana, Radio Rochela . Trabayó tamién en teatru y radio. Ye madre del actor infantil Nicolás Maglione,conocíu popularmente como ¨Nico Maglione¨, quien tamién protagonizó importantes proyeutos dramáticos producíos nos Estaos Xuníos.

Filmografía[editar | editar la fonte]

Televisión - Internet[editar | editar la fonte]

Añu Telenoveles Personaxe Productora
2017 Camparina de Barriu Marisela Sánchez Telemundo
2016 Silvana Ensin Llana Cristina Ferreti Telemundo
2016 Eva La Trailera Viviana Telemundo
2015 40 Selmanes y Media - Serie Web Adriana Campos JOHNSON & JOHNSON
2014 La Virxe de La Cai Violeta Andrade R.T.I - Televisa
2009 Calle Lluna Calle Sol Valentina Díaz RCTV
2007 Toa Una Dama Enfermera Aguilera RCTV
2003-2004 La Invasora Kathy RCTV
2003 *Unitariu L'Amante que cavó la so tumba Martha Yépez RCTV
2002 *Unitariu Pecáu d'Amor Carolina RCTV
2002 *Unitariu La Maldición del Monte Anna RCTV
2005-2006 Actriz de La Radio Rochela RCTV

Cine[editar | editar la fonte]

Añu Película Personaxe
2014 Llargumetraxe Cuatro Esquines Patricia
2013 Curtiumetraxe La Otra Ruta*Ganador del Concursu CINEMA PLUS de DIRECTV Venezuela 2014 Yole
2012 Llargumetraxe Qué Pea Nicanora
2012 Curtiumetraxe El Fíu Sara
2010 Llargumetraxe Corpus Christy Donatella
2007 Llargumetraxe La Clase Roxana

Campañes publicitaries más importantes

Discografía
Añu Marca comercial Países
2015 HBO GO EE.UU
2015 DISHLATINO EE.UU Y PUERTU RICU
2013 'CITGO' Méxicu y EE.UU
2013 Tiendes Guo Venezuela
2008 Farmacies Locatel Venezuela
2006 Special K de Kellogg´s Méxicu, Colombia, Arxentina y Venezuela
2005 Cerveza Brahma Venezuela
Añu Álbum Distribución
2013 Esta Soi Yo EP1- https://itunes.apple.com/bo/artist/cristal-avilera/id649289989 .
Primer senciellu promocional "Amor, Amor" http://www.youtube.com/watch?v=OyKzgZigw7Y .

Referencies[editar | editar la fonte]

  1. «Telemundo» (n'es). Wikipedia, la enciclopedia llibre. 3 de xunetu de 2017. https://ye.wikipedia.org/w/index.php?title=Telemundo&oldid=100226718. Consultáu 'l 4 de xunetu de 2017. 

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]

Cristal Avilera