Añu Internacional de los Pequeños Estaos Insulares en Desarrollu

De Wikipedia
Añu Internacional de los Pequeños Estaos Insulares en Desarrollo
Periodu de celebración 2014
Llugar de celebración Añu Internacional
[editar datos en Wikidata]

L'Asamblea Xeneral de les Naciones Xuníes decide declarar l'añu 2014 Añu Internacional de los Pequeños Estaos Insulares en Desarrollu.

Celebración[editar | editar la fonte]

El 21 d'avientu de 2012 l'Asamblea Xeneral de les Naciones Xuníes na Resolución 67/206 decide declarar l'añu 2014 Añu Internacional de los Pequeños Estaos Insulares en Desarrollu.[1]

L'Añu Internacional de los Pequeños Estaos Insulares en Desarrollu celebra les contribuciones qu'esti grupu de naciones apurrió al mundu. Les islles pequeñes alluguen cultures vibrantes y distintes na so diversidá y legáu cultural.
Los pueblos de los Pequeños Estaos Insulares tán tamién al mandu de los esfuercios pa solucionar asuntos mundiales urxentes, al traviés del inxeniu, la innovación y l'usu de la conocencia tradicional.
Los desafíos qu'encaren les islles son retos que nos atañen a toos. Por esi motivu, los sos habitantes tán determinaos a trabayar con tolos países na busca de soluciones qu'aseguren un futuru más brillosu pa les xeneraciones vinientes.
L'Añu tamién va ayudar a promover la Conferencia de les Naciones Xuníes sobre los Pequeños Estaos Insulares en Desarrollu, que se va celebrar en setiembre en Apia (Samoa), y que se va centrar en construyir aliances pa un desarrollu sostenible.

Referencies[editar | editar la fonte]

Ver tamién[editar | editar la fonte]

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]