Tierra de Zichy

Coordenaes: 81°N 56°E / 81°N 56°E / 81; 56
De Wikipedia

 

Tierra de Zichy
Situación
PaísBandera de Rusia Rusia
Óblasts Óblast d'Arcánxel
Tipu grupu d'islles
Parte de Tierra de Franciscu Xosé
Asitiáu en Océanu Glacial Árticu
Coordenaes 81°N 56°E / 81°N 56°E / 81; 56
Tierra de Zichy alcuéntrase en Rusia
Tierra de Zichy
Tierra de Zichy
Tierra de Zichy (Rusia)
Datos
Altitú media 620 m
Cambiar los datos en Wikidata

La Tierra Zichy (Russian; Zemlya Zichy) ye un subgrupu xeográficu de la Tierra de Franciscu Xosé, Oblast de Arkhangelsk, Rusia. Ta formáu pol cúmulu central de grandes islles nel mediu del archipiélagu. Les islles tán dixebraes ente elles por canales estrechos que se conxelen la mayor parte del añu, formando un conxuntu compactu.[1]

Esti grupu d'islles foi nomáu n'honor al conde húngaru Ödön Zichy (1811-1894) que foi, al pie del conde Johann Nepomuk Wilczek, el segundu mayor patrocinador de la espedición austrohúngara al Polu Norte y la Tierra de Franciscu Xosé.

Xeografía[editar | editar la fonte]

El canal anchu al suroeste de la tierra de Zichy ye conocíu como Markham Channel (en Rusu: Пролив маркама; Proliv Markama), n'honor al esplorador polar británicu Admiral Sir Albert Hastings Markham.

El puntu más septentrional de la Tierra de Zichy ye'l cabu Bema na islla de Karl-Alexander y el so puntu más meridional ye'l Cabu Fiume na islla Champ.

La distancia ente los dos entiende 114 kilómetros.

El cabu Armitidzh na islla Luigi ye'l puntu más occidental del subgrupu. El puntu más altu ye de 620 m d'altor'l Picu Parnass allugáu na islla de Wiener Neustadt.[2] Les canales que dixebren les islles nel área sureste del grupu son bien estrechos.


Islles[editar | editar la fonte]

Les islles individuales que formen l'archipiélagu de la "Tierra de Zichy" son (de norte a sur):

Referencies[editar | editar la fonte]

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]