Sant Esteve de les Roures

De Wikipedia
Sant Esteve de les Roures
Alministración
País España
Autonomía Cataluña
Tipu d'entidá fenómenu d'internet
Xentiliciu
Cambiar los datos en Wikidata

Sant Esteve de les Roures (por Sant Esteve SesRovires) ye un pueblu imaxinariu, creáu por error pola Guardia Civil l'añu 2018,[2] quiciabes con orixe na semeyanza con Sant Esteve Sesrovires,[3]qu'en pocos díes convirtióse nun fenomenu viral n'internet.[4]

Después del referendu del 1 d'ochobre y les eleiciones del 21-D, la Guardia Civil unvió al xuez del Tribunal Supremu, Pablo Llarena, un informe con 315 actos de supuesta violencia o agresión contra los cuerpos policiales españoles en Cataluña.[5] Según esti informe, al que tuvo accesu el diariu madrilanu El Mundo, los episodios más violentos asocedieron en Sant Esteve de les Roures, un pueblu inesistente y especifica que:

unu de los manifestantes que yá atacara a otros axentes, aprovechó la caída d'unu d'ellos, que quedó totalmente indefensu,  pa da-y una brutal patada na la zona posterior de la tiesta. N'aquel mesmu llugar, el conductor d'una motocicleta tentó atropellar un policía y roba-y l'arma reglamentaria.

Esti casu comparóse col asocedíu nel inesistente pueblu d'Arralde, nel País Vascu, onde'l xuez Baltasar Garzón ordenó a les fuercies policiales torgar un actu en favor de los presos políticos vascos.[6]

El fechu de qu'un pueblu inesistente constara nun informe oficial de la Guardia Civil ocasionó bromes en delles redes sociales, inclusive creándose perfiles parodiando alministraciones, partíos políticos y organizaciones del pueblu, tales como'l conceyu, la universidá[7] o la mesma Guardia Civil. El mes d'abril, el perfil oficial de la Guardia Civil en Twitter retrucó al perfil que parodiaba al Conceyu de Sant Esteve de les Roures echándo-y en cara la falta d'imparcialidá nun mensaxe.[8][9]

N'abril de 2018, el pueblu ficticiu yá contaba con una ochentena d'organizaciones en Twitter.[10]

Referencies[editar | editar la fonte]

  1. Dinarès, Mariola. Catalunya Ràdio - Popap. http://www.ccma.cat/catradio/alacarta/popap/entrevista-en-exclusiva-a-lalcalde-de-sant-esteve-de-les-roures/audio/999662/.  (en catalán)
  2. Sant Esteve de les Roures, el pueblo que solo existe en internet. https://www.elperiodico.com/es/extra/20180418/sant-esteve-roures-internet-6767081.  (en castellanu)
  3. https://pressreader.com/spain/la-vanguardia-català/20180422/281913068712269
  4. Humor independentista con Sant Esteve de les Roures. https://ultimahora.es/noticias/nacional/2018/04/19/994609/humor-independentista-sant-esteve-les-roures.html.  (en castellanu)
  5. La Guàrdia Civil s'inventa un poble per intentar justificar la violència a Catalunya. https://www.naciodigital.cat/noticia/151576/guardia/civil/inventa/poble/intentar/justificar/violencia/catalunya.  (en catalán)
  6. Sant Esteve de les Roures, el Arralde catalán, cabrea a la Guardia Civil y divierte a las redes. https://www.naiz.eus/eu/info_naizplus/20180417/sant-esteve-dels-roures-el-arralde-catalan-enoja-a-la-guardia-civil-y-divierte-a-las-redes.  (en castellanu)
  7. Sant Esteve de les Roures ja té Universitat. http://www.directe.cat/noticia/751233/sant-esteve-de-les-roures-ja-te-universitat.  (en catalán)
  8. La Guàrdia Civil i Sant Esteve de les Roures: un diàleg impossible. http://www.ccma.cat/324/la-guardia-civil-i-sant-esteve-de-les-roures-un-dialeg-impossible/noticia/2850164/.  (en catalán)
  9. La Guàrdia Civil cau al seu propi parany i interactua amb Sant Esteve de les Roures, un poble fictici. https://www.vilaweb.cat/noticies/la-guardia-civil-cau-al-seu-propi-parany-i-interactua-amb-sant-esteve-de-les-roures-un-poble-fictici/.  (en catalán)
  10. Sant Esteve de les Roures o com l'invent de la Guàrdia Civil s'ha convertit en un fenomen a la xarxa. https://www.naciodigital.cat/noticia/153000/sant/esteve/roures/invent/guardia/civil/convertit/fenomen/xarxa.  (en catalán)