New York Fashion Week

De Wikipedia
Modelu desfilando na pasarela de Michael Kors, na Selmana de la Moda Seronda 2003 de la ciudá de Nueva York.
Nataliya Gotsiy modelando para Cynthia Rowley, na Selmana de la Moda 2007 de la ciudá de Nueva York.

La Selmana de la Moda de Nueva York o n'inglés conocida como New York Fashion Week, oficialmente llamada como Mercedes-Benz Fashion Week, ye un eventu semi añal de la selmana de la moda celebrada na Ciudá de Nueva York. Ye considerada como l'eventu más importante na industria de la moda.[1] La selmana de la Moda de Seronda de 2008 foi celebráu ente'l 1 de febreru de 2008 y el 8 de febreru de 2008.

Historia[editar | editar la fonte]

La primer Selmana de la Moda de Nueva York, dempués llamada como la "Selmana de los Medios", foi la primer selmana de la moda en ser celebrada nel mundu. "La Selmana de los Medios" o "Press Week", foi la primer selmana entamada especialmente pa un eventu de modes. L'eventu foi celebráu en 1943, y foi diseñáu p'atraer l'atención de los siguidores de los eventos de modes franceses mientres la Segunda Guerra Mundial, cuando los diseñadores de modes nun podíen viaxar a París pa ver los eventos de moda.[2] La publicista de modes Eleanor Lamber entamó un eventu na que llama "Press Week" p'amosar los diseños de diseñadores estauxunidenses a los diseñador de moda franceses, que siempres la criticaben de les sos innovaciones.[2] (Los compradores nun se-yos dexaba dir a los eventos, sicasí teníen que dir a los showrooms de los diseñadores).[2]La Selmana de los Medios foi un ésitu, y les revistes de modes como Vogue, que de normal taben llenes de diseñadores franceses, empezó a amontar el númberu de diseñadores de modes estauxunidenses.[2]

Selmana de la Moda Mercedes-Benz Fashion Miami[editar | editar la fonte]

Rellacionáu cola Selmana de la Moda Mercedes-Benz de la Ciudá de Nueva York, la Selmana de la Moda Mercedes-Benz Miami ye celebrada añalmente mientres el branu en Miami y especialízase los traxi de bañu y accesorios de branu. L'eventu ye realizáu nel hotel Raleigh en South Beach en 1775 y l'Avenida Collins.

Ver tamién[editar | editar la fonte]

Referencies[editar | editar la fonte]

  1. "Big 4 Fashion Weeks Get Company." International Herald Tribune (Oct. 3, 2006).
  2. 2,0 2,1 2,2 2,3 Fortini, Amanda. How the Runway Took Off: A Brief History of the Fashion Show. Slate Magacín (Feb. 8, 2006).

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]