Khumbu

Coordenaes: 27°49′N 86°43′E / 27.82°N 86.72°E / 27.82; 86.72
De Wikipedia
Khumbu
Alministración
Estáu ensin costaBandera de Nepal Nepal
Tipu d'entidá rexón xeográfica
Xeografía
Coordenaes 27°49′N 86°43′E / 27.82°N 86.72°E / 27.82; 86.72
Puntu más altu Everest
Demografía
Cambiar los datos en Wikidata
La ciudá de Namche Bazaar na rexón de Khumbu.

Khumbu ye una de los trés subrexones habitaes por sherpas nel Himalaya, siendo les otres dos Solu y Pharak. Khumbu atopase nel nordeste del Nepal ya inclúi la ciudá de Namche Bazaar, según los pueblos de Thami, Khumjung, Pangboche y Kunde. El famosu monesteriu budista de Tengboche alcuéntrase, tamién, en Khumbu.

La rexón de Khumbu ye parte del cordal del Himalaya y, por tanto, tien una gran disparidad d'altitú, que va dende los 3300 hasta los 8850 metros, l'altor del monte Everest y el puntu más altu de la tierra. La rexón inclúi'l Parque nacional de Sagarmatha, del que forma parte la metá sur del Everest.

Considerose mientres bastante tiempu que Khumbu yera'l llugar de nacencia de Tenzing Norgay, unu de los dos homes qu'algamaron el visu del monte Everest per primer vegada. Anque pasó gran parte de la so vida na rexón, afayase en 1990 que yera orixinariu del Valle de Kharta, nel Tíbet, lo cual despintara por razones polítiques.

La rexón de Khumbu ye la parte más conocida del cordal del Himalaya na que s'atopa'l monte Everest, la subcordillera Mahalangur Himal. En Khumbu alcuéntrase'l camín d'aproximación estándar y el campamentu base pa xubir al Everest pela Vía de la Collada Sur, la ruta más popular d'ascensu.

Referencies[editar | editar la fonte]

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]