Día Mundial n'Alcordanza de les Víctimes d'Accidentes de Tráficu

De Wikipedia
Día Mundial n'Alcordanza de les Víctimes d'Accidentes de Tráfico
Día de celebración Tercer domingu de payares
Llugar de celebración Día Internacional
[editar datos en Wikidata]

L'Asamblea Xeneral de les Naciones Xuníes convida a los Estaos Miembros y a la comunidá internacional a reconocer el tercer domingu de payares de cada añu como Día Mundial n'alcordanza de les víctimes de los accidentes de tráficu

Conmemoración[editar | editar la fonte]

El 26 d'ochobre de 2005 l'Asamblea Xeneral de les Naciones Xuníes na Resolución 60/5 "convida a los Estaos Miembros y a la comunidá internacional a reconocer el tercer domingu de payares de cada añu como Día Mundial n'alcordanza de les víctimes de los accidentes de tráficu, n'homenaxe de les víctimes d'accidentes de tráficu y les sos families".[1]

Los accidentes en carretera provoquen la muerte de cerca de 1,3 millones de persones y daños o dalguna incapacidá n'otros 50 millones. Constitúin la principal causa de mortalidá ente los mozos d'edaes entendíes ente los 15 y los 29 años.
N'ochobre de 2005, l'Asamblea Xeneral de les Naciones Xuníes adoptó una resolución qu'encamentaba a los gobiernos a declarar el tercer domingu de payares como Día Mundial n'Alcordanza de les Víctimes d'Accidentes de Tráficu. El día creóse coles mires d'ufiertar reconocencia a les víctimes d'accidentes y a la difícil situación de los familiares que s'enfrenten a les consecuencies emocionales y práutiques d'estos tráxicos sucesos.
La OMS y el Grupu de collaboración de les Naciones Xuníes pa la seguridá vial afalen a los gobiernos y les organizaciones non gubernamentales de tol mundu a conmemorar esi día col fin d'atraer l'atención pública escontra los accidentes de tráficu, les sos consecuencies y costos, y les midíes que pueden adoptase pa prevenilos.

Temes del Día Mundial n'Alcordanza de les Víctimes d'Accidentes de Tráficu[editar | editar la fonte]

Añu Tema
2014 "Speed kills - design out speeding" n'inglés
2013 Let’s have roads that are safe for all
2012 Now is the time to learn from the past
2011 From Global Remembrance to Global Action across the Decade
2010 Remembering lives lost and broken; do not forget the injured!
2009 From global remembrance to global action
2007 Remember and Reflect; Remember and Respond
2006 A road death is not a normal death
2002 Roads of the future safer for our children than in the past

Referencies[editar | editar la fonte]

Ver tamién[editar | editar la fonte]

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]