Carole Meredith

De Wikipedia
Carole Meredith
Vida
Nacimientu 1949 (74/75 años)
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Oficiu xenetista, botánica, taxónoma, profesora universitaria, viticultorahorticultora
Emplegadores Universidá de California en Davis
Cambiar los datos en Wikidata

Carole P. Meredith (1949) ye una xenetista, y botánica d'Estaos Xuníos. Foi profesora nel Departamentu de Viticultura y Enoloxía de la Universidá de California, en Davis.

Carrera[editar | editar la fonte]

Antes de retirase en 2003, Meredith y el so grupu d'investigaciones, empecipiaron l'usu d'ADN inscriptor pa estremar variedaes d'uva de Vitis vinifera y pa resolver el so parentescu, que dio idea de la hestoria de les variedaes y sitiu d'orixe. En 1996, Meredith y el so grupu establecieron el parentiesco del Cabernet sauvignon, que foi la primer aplicación de tales téuniques. Más tarde, fixeron lo mesmo para Chardonnay, Syrah, y Zinfandel.[1] El so grupu amosó que les variedaes Zinfandel, Primitivu, y Crljenak Kaštelanski son idéntiques.[2] Y, les variedaes Charbono y Corbeau tamién se toparon idénticos.[3]

En 2009, foi inducida a la Sala de Fama Vintners.[4]

Vinificación[editar | editar la fonte]

En 1986, camudar al Condáu de Napa conmutando a UC Davis, onde'l so home Steve Lagie, vinificó na Robert Mondavi Winery. Dempués de xubilase de l'academia, en xineru de 2003, Meredith y el so home lleven fraes de Syrah al Monte Veeder AVA de Valle de Napa; y, producen vinu so la etiqueta Lagier-Meredith.[5] Les primeres parres na so propiedá llantar en 1994.

Referencies[editar | editar la fonte]

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]